73
 • cateran
  #73
  Mondjuk 2 dologban igazat adok neki:D
  1, Csk mert 1 amerikai szenator beboffent vmit meg nem jelent semmit. Politikus, tehat manipulalasbol, megtevesztesbol es hazudozasbol el.
  2, A haborukat gazdasagi erdekek miatt vivjak, kb miota letezik irott tortenelem (az mas kerdes, hogy milyen mazat huznak ra, vegtere is nem mondhatod a talpas parasztnak, hogy azert megy meghalni, hogy neked jobb legyen:D Igy atan volt par vallasi okossag, lasd Szentfold es tsai, etc.)

  Amugy Bin Laden a vilag szamara halott. Tokmindegy, hogy kamu vagy tenyleg az-e...A hivatalos allaspont szerint halott, end of story.
 • Papichulo
  #72
  Ők maguk állították a médiájukban.

  Forras?

  Még vita is volt a szenátusban

  Igen, pont az olyanok miatt, mint te:

  "“A photograph isn’t going to make any difference,” he [Sen. Jim Risch] said. “DNA has now been confirmed to be 100 percent positive that it was bin Laden. That’s what’s going to convince people. Having said that, photos, DNA, whatever you have — you know, there’s people who still believe that we didn’t walk on the moon. And there’s going to be people who believe that he wasn’t killed.”" - http://abcnews.go.com/blogs/politics/2011/05/republicans-duel-over-bin-laden-photo-release/

  Ez akárki lehet.

  Nagyon gyenge erv. Zero bizonyitekkal. Ld. elozo pont!

  Amatőr... persze. Előre lehetett tudni, hogy adni fogják.

  "While officially released footage of the event stopped short of showing the actual execution,[5] an amateur video shot using a camera phone from a staircase leading up to the gallows surfaced, contained low-quality footage of the entire hanging.[22] The amateur footage, unlike the official footage, included sound; witnesses could be heard taunting Saddam at the gallows." - http://en.wikipedia.org/wiki/Execution_of_Saddam_Hussein

  Most Irán a következő célpont.

  Mar evek ota az... megsem tortent veluk semmi. Ez kizarolag Ahmadinejad PR mutatvanya volt.

  a terroristák fészkének tartott Jemen már kevésbé érdekes.

  http://www.presstv.ir/detail/2013/06/18/309593/us-deploys-1500-marines-to-yemen/
  http://www.thebureauinvestigates.com/2013/01/03/yemen-reported-us-covert-actions-2013/
  http://latimesblogs.latimes.com/world_now/2012/05/washington-escalation-american-clandestine-war-yemen-us-troops-.html

  Ez igy joval nagyobb aranyu, mint mondjuk Iranban...

  Továbbá kiderült, Irakban sem tároltak semmilyen tömegpusztító fegyvert.

  Taroltak, de nem ugy es annyit, amennyit a nyugati titkosszolgalatok jelentettek. Ez egy csunya fiasko volt a reszukrol

  Rá kellene jönni végre, hogy a háborúk indítéka kizárólag gazdasági érdek

  Vagy vallasi... vagy faji... stb...

  Ja, ja, en mindent benyalok. De szerencse, hogy te a pontos tenyeiddel es forrasaiddal jol helyreraksz engem ;)
 • Barkasfarkas
  #71
  "Honnan veszed, hogy ezt a videot veletlenul talaltak egy afghan hazban? Forras?"

  Ők maguk állították a médiájukban.

  "Ott a fenykep!!!"

  Még vita is volt a szenátusban, hogy megmutassák-e vagy sem. Ez akárki lehet.

  "Nem kozvetitettek eloben. Utolag kerult elo egy amator video!"

  Amatőr... persze. Előre lehetett tudni, hogy adni fogják.

  Nekem mindegy, hogy még mindig benyalod-e, amit állítanak. Az egész "terroristaveszély" azért lett felnagyítva és USA-ba "importálva", hogy csökkenthessenek egy sor szabadságjogot, valamelyest legalizálhassák a lehallgatásaikat (most, hogy ez az állítólagos Snowden borított, az egyetlen érv, amivel védekezni tudnak), ezenkívül offenzívát indíthassanak a Közel-Kelet ellen (Afganisztán, amely valóban nem tartozik oda földrajzilag, valószínűleg csak az ópiumtermesztés feletti ellenőrzés miatt kellett). Most Irán a következő célpont. Érdekes, hogy a terroristák fészkének tartott Jemen már kevésbé érdekes.
  Továbbá kiderült, Irakban sem tároltak semmilyen tömegpusztító fegyvert.
  Rá kellene jönni végre, hogy a háborúk indítéka kizárólag gazdasági érdek, az egész körítés pedig parasztvakítás, amivel az erkölcsi felhatalmazást (és a szövetségesek hathatós segítségét) igyekeznek megszerezni hozzá.
 • Papichulo
  #70
  hogy az egész glóbusz felett átvegye az ellenőrzést

  Azt pedig senki sem akarja :)


 • tar86
  #69
  Ebből az ügyből kiderül hogy az Egyesült Államokat fogva tartja egy külső hatalom, aki vagy ami, átvette az uralmat az amerikai polgárok felett, sőt közel van ahhoz hogy az egész glóbusz felett átvegye az ellenőrzést!
 • teddybear
  #68
  Snowden meg zsoldos volt. Megfizették, hogy valamit elvégezzen egy lehalható cégnek, aztán megszegte a szerződést. A szökött francia idegenlégiósokat sem hazaárulásért ítélik el, hanem szerződésszegésért.

  Az erkölcsi indítékaira meg azt mondom, ha nem fért bele a lehallgatás, akkor nem kellett volna elvállalni. Az árulás viszont belefért a magasztos erkölcsi normájába.
 • teddybear
  #67
  Ami pedig Osama bin Ladent illeti, aki kurvának megy, az ne siránkozzon az elveszett szüzességén!

  Évekig pózolt videofelvételek tucatjain, uszította a többi terroristát. Kapott egy golyót a fejébe, amivel még jól is járt mindenki. Ő is, mert gyorsan túl lett az egészen.
 • teddybear
  #66
  Hagyd! Ezek a naiv "lázadók" képtelenek felfogni, hogy az oroszok által igényelt mennyiségű olajipari felszerelést csak az amerikai gyárak képesek leszállítani határidőre.

  Ez így volt már a II.VH előtt is, amikor tulajdonképp a szovjet megrendelések húzták ki az amerikai ipart a gazdasági mélypontból.
 • Molnibalage
  #65
  Ezek szerintem minden forrás hihető, de a jenkik bármit is csinálnak, az csak kamu lehet. Akkor ne higyjél semmit, amt nem a saját szemeddel látsz...
 • Molnibalage
  #64
  Egy műszaki/technikai inforcmációban mi a demagóg...?
 • Molnibalage
  #63
  Persze, ha nincs alkatrész, akkor szerezhetsz be más kompresszort is. És addig mivel megy a rendszer? Majd az ima hajta előre a gázt a csőben...? Szerinetd az ingyért lenne...?

  Eszemfaszom megáll...
 • Papichulo
  #62
  Egy amerikaiak által bemutatott videó a bizonyítékod?

  Mennyiben csokenti a valosagtartalmat, hogy a neten elerheto? Ha nem lehetne megnezni online, akkor azert lenne hazugsag a szemedben.

  Amit "véletlenül" találtak meg egy afganisztáni házban?

  Honnan veszed, hogy ezt a videot veletlenul talaltak egy afghan hazban? Forras?

  A holttestet pedig nem mutatták meg

  Ott a fenykep!!!

  Bezzeg Szaddám akasztása élőben zajlott.

  Tevedes. Nem kozvetitettek eloben. Utolag kerult elo egy amator video! Azonkivul teljesen masok voltak a korulmenyek.
 • Barkasfarkas
  #61
  "Erdekes, hiszen ezt o sem tagadta, elismerte:"

  Egy amerikaiak által bemutatott videó a bizonyítékod? Amit "véletlenül" találtak meg egy afganisztáni házban?

  Komolyan, ne vedd be az amerikaiaknak készült show-műsort! Az 1984 című Orwell-műben volt egy Goldstein nevezetű figura, aki vélhetően sohasem létezett, de minden az ő szabotázsakciója volt, ami rossz csak történt Óceániában. Régi, ismert trükk. Vagy az Állatfarmban Hógolyóé.

  A holttestet pedig nem mutatták meg, hanem már másnap hajnalban bedobták állítólag a tengerbe, erről utólag mutattak be egy felvételt, amin egy koporsót csusszantanak a vízbe. Bezzeg Szaddám akasztása élőben zajlott. (Valószínű őt sem egy lyukból ásták elő, hanem nyomorgatták egy darabig, aztán eldobták, mint a használt rongyot.)

  Nem voltam USA-ellenes, de amit az utóbbi 15 évben bemutattak, az rendkívül visszataszító.
 • Papichulo
  #60
  a hasznalati utasitas es a prezentacio amit elhozott mar egy ideje elerheto volt jopar amerika barat orszag szarama

  valoban titkos adatot nem hozott el, csak par az adott kozpontra ervenyes adatot, ami egy lista a megfigyelendo vonalakrol
 • sanyicks
  #59
  demagógabb vagy mint viktor a nagyvezír :D
 • Papichulo
  #58
  elvitte a dokumentaciot es az eppen a felugyelete alatt levo gepekrol a lokalis adatokat (a cache-bol)

  Forras?

  a hasznalati utasitas es a prezentacio amit elhozott mar egy ideje elerheto volt jopar amerika barat orszag szarama

  Forras?

  a hasznalati utasitas es a prezentacio amit elhozott mar egy ideje elerheto volt jopar amerika barat orszag szarama

  Forras?

  meglatott egy fejet a folyoso vegen egy ajton kinezni es kapasbol ralott

  Forras?

  az volt a parancs, hogy vagy elve, vagy legalabb sertetlen fejjel

  Forras?

  Egyebkent tenyleg cia ugynok volt,

  Forras?

  Honnan jon neked ez az osszes biztos informacio?
 • kvp
  #57
  "Az nem furcsa, hogy az ilyen szuper titkosnak számító dolgot semmilyen többlépcsős biztonsági rendszer nem véd?"

  Ved, a srac csak az elson jutott at, mivel nem is volt masra szuksege a munkajahoz. Igy elvitte a dokumentaciot es az eppen a felugyelete alatt levo gepekrol a lokalis adatokat (a cache-bol), amik operativ szempontbol kb. semmit sem ernek. Egyebkent azert engedtek ilyen kozel a rendszerhez, mert volt katona (csak kiesett a kikepzesen), volt allami alkalmazott egy masik reszlegnel (a takaritok is azok) es igy megbizhatonak tunt. Egyebkent a hasznalati utasitas es a prezentacio amit elhozott mar egy ideje elerheto volt jopar amerika barat orszag szarama, hogy tisztaban legyenek, hogy mit kerhetnek barati segitsegkent az usa-tol. Csak eppen a sajto nem adta le. Mint irtam, valoban titkos adatot nem hozott el, csak par az adott kozpontra ervenyes adatot, ami egy lista a megfigyelendo vonalakrol. Ebbol tobbnyire meg az sem derul ki, hogy kit figyelnek a nagy kupacbol. Ennyi titkos adatot egyebkent egy atlag magyar telefonkozpontos is lat, a feldolgozorendszer masik vegen levo adatbazist meg Snowden sem latta soha.

  Bin landen egyebkent baleset volt. A bizositast vegzo ember meglatott egy fejet a folyoso vegen egy ajton kinezni es kapasbol ralott. Ha egy gyerek lett volna, akkor is lelovi. Mint kiderult elszurta, pont fejbelotte bin ladent, pedig az volt a parancs, hogy vagy elve, vagy legalabb sertetlen fejjel. Benaztak, de nem szurtak el annyira, mintha elmenekult volna. Egyebkent tenyleg cia ugynok volt, de jopar kulsos cia ugynokrol derul ki, hogy kettos vagy tobbes ugynok. Mar vietnamban is buktak ezen joparszor, de nemreg mexikoban is.
 • Papichulo
  #56
  Bizony, ezeken a felveteleken a Telapo van! Ja.
 • Amergin
  #55
  Ezzel mit akarsz? Csak nem gondolod, hogy bin laden van ezeken a felvételeken?
  Ne röhögtess már!
 • Tinman #54
  Jah, csak jenki kompresszor létezik ezen a qrva világon, nélkülözhetetlenek. LOL.
 • Papichulo
  #53
  semmi köze 911-hez

  Erdekes, hiszen ezt o sem tagadta, elismerte:  egykori CIA-ügynök volt a Közel-Keleten

  Afghanistan az nem a Kozel-Kelet... de amugy sem tamasztja ala ezt semmi.

  a holttestét pedig még véletlenül sem mutatták meg

 • Barkasfarkas
  #52
  Persze, az USA-t "kiiktatni" a világból nem lehet.
  Viszont meg kellene már mutatni nekik, meddig mehetnek el.
  A Bin Laden-sztorit meg nehogy már bevegyétek... semmi köze 911-hez, amúgy is egykori CIA-ügynök volt a Közel-Keleten, a holttestét pedig még véletlenül sem mutatták meg, gyanúsan hamar megszabadultak tőle. Valószínűleg már jó néhány éve nem is él.
  Az egész csúcspontja volt, amikor 2004-ben két héttel a választások előtt videóüzenetben megfenyegette Amerikát. Sikerült is újraválasztatni Busht.
 • Molnibalage
  #51
  A gáz és olajiparban dolgozom úgyhogy elég jól képben vagyok. Itthon a gáz távvezetéki rendszerben egyetlen állomást leszámítva mindenhol jenki kompresszor van...
 • Papichulo
  #50
  Ja, mivel a 2008-as penzugyi valsagot is siman kiheverte a vilag 2 het alatt... es ez annal nagysagrendekkel rosszabb lenne.
 • Szefmester
  #49
  kb két hétig...
 • Papichulo
  #48
  Te olyan szinten nem latod at a globalizaciot, hogy az mar fajdalmas... ha a vilaggazdasag - egyik - legnagyobb szereplojet kivennenk a kepbol, azt az egesz vilag sulyosan megsinylene.
 • laziga5
  #47
  Tévedsz java részt orosz gázturbinákat használnak mindenütt mert sokkal jobb hatásfokon dolgoznak. Másrészt 6hónap alatt leürülne a jenkik által elszipkázott tudás ha embargó alatt lennének. A kínai indiai és orosz programozók meg tolnák tovább az ipart az az ugyan azok az emberek akik most is csak másutt. Mert most sem az elhízot szarházi jenkik tolják csak az oda importált más nemzetiségű tudósok.
 • Papichulo
  #46
  Valami hihetelen, hogy egyeseket mennyire irracionális gyűlölet fűti az USA iránt...

  Gyerekek meg...
 • Molnibalage
  #45
  Elég hamar megszívá a világ is... Pl. neked egy idő után nem lenne sem gáz sem villany, mert a gáztávezzetékben és a villamos iparban is jellemzően jenki rendszerirányító szoftver és hardverek vannak és jenki gázturbinás kompresszorok.

  Valami hihetelen, hogy egyeseket mennyire irracionális gyűlölet fűti az USA iránt...
 • Molnibalage
  #44
  Úgyabb tipikus baromság. Eszerint a II. Vh-ban a németeket bíróságon kellett volna elítélni és utána megölni...? Bin Laden háborús célpont volt öregem és nem egy civil...
 • laziga5
  #43
  Szerintem ezek ellen a szarrágó amerikaiak ellen hirdessen a világ embargót meglátjuk mire mennek :)

  Nagaszaki Hirosima
  Kambodzsa Vietnam
  túl sok a sápadtarcú
  kevés az indián

  túl sok a fegyvergyár
  kevés dollár a zsebedben
  szögesdrót rezervátum
  Amerika kegyetlen

  lobog a csillagos zászló
  túlélők nincsenek
  élőben adja a C.N.N.
  gyilkol a jenki hadsereg

  vegyi fegyver atombomba
  a segélycsomag célba ér
  bál van a Fehér Házban
  diktál a tőke folyik a vér

  gyilkos Amerika
  gyilkos Amerika
  gyilkos Amerika
  fasiszta maffia

  lobog a csillagos zászló
  túlélők nincsenek
  vonulnak a bérgyilkosok
  vonul a zsoldos hadsereg

  folyik a vér folyik a nyál
  te vagy rá a szemtanú
  bomba üzlet a rágógumi
  bomba üzlet a háború
 • Molnibalage
  #42
  Tehát csak feljöttél a fórumra trollkodni és baromásgokat beszélni...
 • Papichulo
  #41
  Miért? Bin Ladent is tárgyalás nélkül nyírták ki.

  Nagy kar am erte... de amugy o nem whistleblower volt, hanem egy kozonseges terrorista.
 • Papichulo
  #40
  Akkor mibol gondolod, hogy pont ot likvidalnak , ha eddig meg nem volt - ismert - precedens?
 • lammaer
  #39
  Az EU diplomaták bőszen bólogattak és szépen aláírták hogyha én az USbe repülök, akkor az adataim mennek hivatalosan a nagy testvérhez.

  Hát akkor tessék, őket meg lehallgatják amikor a telefonszexet hívogatnak brüsszelből. 1:1, le vannak szarva. A mi kis kedves EU diplomatáink azt kapják amit a közemberekre már úgyis rásóztak, azt hitték ők majd kivételek lesznek.
 • sanyicks
  #38
  Hát az nem is annyira gyanús. Az igazán gyanús ezzel kapcsolatban az volt, hogy milyen gyorsan eltűntették a holttestet, úgy hogy szinte senki sem látta (pedig a nagyhatalmak amúgy szeretik ilyenkor az ellen "fejét" trófeaként hordozni...).

  A fegyveréért nyúlt dolgot pedig olyan south park [URL=http://indavideo.hu/video/South_Park-A_Vulkan_2?s=195.435]Jimbo szerű dolognak képzelem "vigyázz támadni akar"[/URL]
 • ostoros
  #37
  Nem sírtam tele. De még emlékszem, az első videón amin megjelent, még üdvözölte a merényleteket, nem pedig elismerte őket. Ami, lássuk be kissé gyanús, hogy azonnal a címlapokra került. Bizonyára nem ő volt az egyetlen, aki ilyet mondott akkor. Mégis, mekkora az esélye, hogy egy tök ismeretlen manus nyilatkozik egy velőset, de nem ismer el semmit, az azonnal a nyolc órás hírekben szerepeljen?

  Ez az az eset, mintha a kommentem alapján, már itt is kopogtatna nálam a TEK az ablakban. Na megyek, nyitom is az ablakot.
 • Airbus A380
  #36
  Mondjuk ez igaz az FBI nál a NASA nál és gyanítom a CIA-nél is még a takarízót is átvilágítják 500szor.
 • Airbus A380
  #35
  Elvileg fegyverért nyúlt,,,, amúgy meg azért remélem a 100-as zsepit nem sírtad tele..
 • Airbus A380
  #34
  Ezért írtam, hogy látszik hogy csak 1 kocka informatikus és nem CIA ügynök....