23
  • M2 #23
    Idővel ki is fogják váltani és akkor valóban igazad lesz, a desktop már csak egy szűk (és drága) réteg lesz, ahol kell a brutális teljesítmény.
  • kvp
    #22
    "Tehát van az otthoni kókányolt vackod meg a cégnél egy profi munkaállomás és ezzel akkor már le is fedted a desktop vonalat?"

    Nem. Meg van melette ket ceges gep, regebbi HP munkaallomasok, tovabba egy sima sajat tulajdonu gamer pc (asus alaplappal). Azert a cegnel, mert csak itt van idom jatszani meg forumozni, mint peldaul most. Ha otthon vagyok, akkor jellemzoen nem a net elott ulok, sot jellemzoen alvason kivul inkabb nem is otthon toltom a szabadidom. A barkacsolt gep eredetileg jarmufedelzeti rendszernek keszult, csak nem lett a projectbol semmi, en meg felhasznaltam media pc-nek, mert arra is jo. Egyebkent most eppen van egy full desktop-al telepitett raspberry is, de abbol mostanaban lesz UGV (a fejlesztoi peldanyom meg szerintem berakom egy modellbe, jo poen lenne). Desktopnak sajnos meg gyenge, de egy tobb magos, magasabb orajelu valtozat mar jo lenne desktop rendszernek is es nem artana meg egy kis ram is bele.

    Akarhogy is nezem, azok az x86-os destkop gepek, amiket ujabban irodakba vesznek siman kivalthatoak lennenek egy okosabb arm-os mobiltelefonra alapozott kis dobozzal. Mind teljesitmenyben, mind arban. A szoftverkinalat pedig nagyjabol egyforma, amiota van ms office arm-ra is.
  • M2 #21
    Nekem sokkal inkább tűnsz lelkes Pitikének, aki ráizgult egy csúcsgépre és most lelkesen belinkeli.
    Értelmes ember örül ha nem kell a munkahelyi gépét látnia, nemhogy otthonról még linkelgesse... :-)
  • M2 #20
    Tehát van az otthoni kókányolt vackod meg a cégnél egy profi munkaállomás és ezzel akkor már le is fedted a desktop vonalat? :-)))

    Arról már nem is beszélek, hogy akinek a segge alá 2 millás gépet tolnak, az annyit keres, hogy ilyenkor nem az sg-t olvasgatja, hanem lent vacsorázik egy étteremben a nőjével - ha van egy csöpp esze, persze. :-)
  • savoo
    #19
    Hála a kukarobi kielégíthetetlen RAM igényének. :P
  • Macropus Rufus
    #18
    a linked nem desktop gépeket dob fel hanem munkaállomásokat. 1.8milláért meg a fene venne desktop alkalmazásoknak gépet.
  • torreadorz
    #17
    "jopar sg.hu olvaso nem erti se a viccet, se az ironiat"

    Mivel senki se értette, lehet nem volt vicces vagy ironikus...
  • kvp
    #16
    Tobb megallpitast is lehet tenni:
    a) jopar sg.hu olvaso nem erti se a viccet, se az ironiat
    b) ellenben ervek nelkul maradva nagyon agresszivek lesznek (legalabbis szoban)
    c) ez egy desktop munkaallomas:
    http://www8.hp.com/hu/hu/products/workstations/product-detail.html?oid=5388721
    2 processzor (16 mag), minimalisan 32 GB RAM (4x-esere bovitheto), stb.

    Igen, hasznalhato, sot van olyan munka amihez kifejezetten jol jon ez a teljesitmeny. Persze en is csak a cegnel hasznalok ilyet, otthonra csak egy kis 64 bites core2-es media pc-m van, de az nem valodi desktop hanem egy kis fekete alu muszerdoboz, amibe azert nem kerult belso optikai meghajto, mert akkor ketszer akkora lenne. Mondjuk a dedikalt 3D gyorsitot passziv hutessel eleg meredek huzas volt es behajtogatni sem volt konnyu, de meg nem melegedett tul. (egy intel ipari alaplap van benne, meg itt-ott par sajat tervezesu nyak) Viszont az otthoni gepen nem fogok egy tobb szaz megabyte-os project-re rebuild-et nyomni, vagy ha igen, akkor nem varom hogy par masodperc alatt kesz legyen. Persze jatekra, kisebb 3D-s cad-re a kis doboz is jo, csak nem valodi desktop, mert meg a telefonom is majnem erosebb nala. (a 3D-s egyeseguk pl. azonos, mindkettoben mobility radeon van)
  • Pharaoh
    #15
    Most neztem, az asus csucs z87-es lapja is csak 32GB-t tud kezelni
  • sanyicks
    #14
    én meg rohadtul látom a különbséget 6 gigáról 4 gigára váltva... Állandóan a vinyót recsegteti (virtuális memória), gyakran látom hogy 97%-ra van beterítve a fizikai memória, ennek a 40%-a csak a hulladék vindóz 7.
  • DeviloftheHell
    #13
    munkaállomásba ja kell annyi simán de ne feledd mellette van 12-16 mag szerver proci is meg mindezt kihasználo alkalmazások, mutass egy asztali alaplapot ami befogad 256gigát :D:D:D
  • torreadorz
    #12
    Hát remélem nem mondta komolyan. Ez már komoly szerver teljesitmény, nem desktop.
  • M2 #11
    "Egy mai rendesen kihasznalt desktop gepbe azert mar erdemes 64-256 GB ram kozott pakolni, hogy tenyleg minden beleferjen. Ehhez persze tobb tucat TB-nyi hattertar is jol jon."

    Ezen jót nevettünk! :-)
  • Vadnokedli
    #10
    ha azzal a mondattal jellemezlek, hogy az isten verjen bottal téged te oltári nagy fa$2tarisznya az sértő?
  • The Seer
    #9
    Jajj de nagy barom vagy te.
  • fszrtkvltzttni
    #8
    "mivel az android valojaban egy desktop rendszer (csak mobil gui-val) ezert a mobil keszulekek is akkora memoriat igenyelnek" Még jó, hogy nem az android fogyasztja a memóriát, hanem a programok.
    "Egy mai rendesen kihasznalt desktop gepbe azert mar erdemes 64-256 GB ram kozott pakolni" Na és mégis minek kellene ennyi memória egy otthoni gépbe?
  • kvp
    #7
    32 bites rendszereknel a 2 GB jellemzoen egy olyan hatar, ami folott a memoriat a windows mar nem tudja rendesen kihasznalni ha egyszerre csak egy program fut. Ez trukkozesekkel felviheto akar 3 GB-ig is. Egy 64 bites rendszer viszont nagyon jol tud hasznalni ennel sokkal tobb ram-ot is. A legtobb ember persze valamiert nem 64 bites windows-t hasznal otthon, pedig evek ota megtehetnek. Android eseten jellemzoen a legtobb rendszer 32 bites, de ebbol is van mar 64 bites.

    Memoriafelhasznalasban en azt vettem eszre, hogy ha ki van kapcsolva a swap (android alatt jellemzoen), akkor ami windows alatt diszkre menne az android alatt a memoriaban marad. Raadasul ez a terulet nem a felhasznaloi programoke, tehat az operacios rendszer nagyon jol meg tudja tolteni. (windows alatt is, csak ott valamiert arra optimalizaltak, hogy amit lehet rakjon ki diszkre) Igy android alatt sokkal konnyebb megtolteni a rendelkezesre allo memoriat. Egyebkent egy android-os kornyezet mar akar 64 MB-on is elmegy, csak swap terulet kell hozza. (a windows ezt a megoldast readyboost-nak hivja)

    Viszont a jelenleg oka nem ez, hanem az, hogy tobb mobil keszulek fogy mint desktop es mivel az android valojaban egy desktop rendszer (csak mobil gui-val) ezert a mobil keszulekek is akkora memoriat igenyelnek mint az alap desktop rendszerek. Innentol a jelenseg egyertelmu.

    ps: Egy mai rendesen kihasznalt desktop gepbe azert mar erdemes 64-256 GB ram kozott pakolni, hogy tenyleg minden beleferjen. Ehhez persze tobb tucat TB-nyi hattertar is jol jon. Ez alatt a hardver alatt valoszinuleg egy mobil gep is eleg lenne az adott felhasznalonak, aki csak tevedesbol vagy megszokasbol vett desktop-ot, de valojaban nincs szuksege ra.
  • grebber
    #6
    Apjuk ........ Inkább azt csinálnák meg végre hogy ki lehessen választani hogy hova telepedjenek a játékok!
  • Zoli007
    #5
    Ja, annyira döcög, hogy nem láttam semmi különbséget, mikor a notimban 2 GB-ról 4-re bővítettem. Játékról meg annyit, hogy MW2/3-at végigvittem, minden különösebb gond nélkül.
  • sanyicks
    #4
    2giga rammal biztos hogy nagyon döcög a win7, játszani normális játékkal képtelenség. Android meg köszöni szépen elvan 512 megával úgy hogy 300 mega szabad szinte mindig :DD
  • Zoli007
    #3
    Hát úgy nem is nehéz túlszárnyalni a PC-t, ha az otthoni gépen, amin néha játszom, PS, etc. 2GB RAM-mal elfut a Win7, Android meg 1 GB alatt döcög.
  • nyerek01
    #2
    Valóban, teljesen egyértelmű.
  • The Seer
    #1
    Ebben mi a meglepő?