26
  • Dark Messiah
    A filmnek semmi köze nem volt a képregény világhoz....egy állítólag fejlett, intelligens faj akik a saját bolygójukat pusztítják el? nevetséges! Jonathan Kent VS Tornádó....na ez már megint érdekes....(Tornádó-Kent 1-0 ) Perry White (fekete?!) és még sorolhatnám....a látványvilág abszolút tökéletes volt, de a sztori, a karakterek.....10/4 és jó lelkű voltam!
  • pixx
    Én kicsit többet vártam tőle, az eleje nagyon jó volt, aztán egyre csak jött lefelé...kár, mert szerintem nagyon jó film lehetett volna.
  • Achatius
    Na igen, kb ez a 5 sor volt. Szerelmi szálat én úgy értem, mint pl Vasemberekben, hogy az elejétől a végéig megvan a kiindulópont a katarzis, meg a kibékülés és a többi a szerelmi szálban.
  • cateran
    " nem volt benne szerelmi szál. "
    Nyilvan cseh2-t neztel film kozben...
    " Clark Kent/Kal-El: Thank you for believing in me.
    Lois Lane: It didn't make much difference in the end.
    Clark Kent/Kal-El: It did to me.

....

Lois Lane: They say it's all downhill after the first kiss.
    Clark Kent/Kal-El: Only if you're kissing a human."

Haho.....
  • bmw
    Nekem is bejott ez a supermanus film, jo volt..
    PLane imax-ban... A 3d-ert nem vagyok ugy oda de ez imax-ban jo volt, bar a star trek 2 3d is tetszett.....
  • Achatius
    Ja még annyi, hogy most nézem a szavazást és ez vicces:

Megnézted Az acélembert?
    Igen, moziban. (61%)

Jó volt Az acélember?
    Igen. (62%)

És tudom, igen tudom, de vicces... :D
  • Achatius
    Ez a film minden pénzt megért, amit ráköltöttem, nem bántam meg, pedig nem kevés ment rá erre a 4DX-re. A 4DX mondjuk egy kiforratlan vacak jelenleg de ebbe most nem folynék bele. Ez egy abszolút igényes film lett, akiknek nem tetszett azok nem tudom mit vártak ettől a filmtől. Az utolsó 3 percet tény, hogy iszonyatosan elrontották és azt külön kezelem az egész filmtől, de iszonyatos jó volt a filmben, hogy nem nyomták tele buta poénokkal. Lásd Vasember 3, amit végigröhögtem a moziban, de egy átlagos amerikai popcorn mozi lett belőle. Nem tették bele azokat a kliséket, amik az elmúlt évekre jellemzőek, nem volt benne szerelmi szál. És végezetül iszonyatosan tetszett, hogy minden egyes kis dologra maximálisan odafigyeltek. Eddigi legjobb Superman film.
  • Rotcsa
    A képregény fanokat kérdezném, hogy mit gondolnak a filmről?
    Mennyire maradt hű a füzetek világához?

Szerintem az új Batman filmek semennyire....(ezt nolan produceri munkája miatt írom)
  • cateran
    Kozepszar..Semmi olyan nincs benne (latvanyilag) ami mar ne lett volna millioszor millio helyen. A tortenet meg...egyreszt szamomra ezer sebbol verzik, masreszt meg idonkent olyan erzesem volt, hogy nem is Superman filmet nezek..az elejen Gladiator sci-fi verzio, aztan amikor maszkal mindenfele, akkor Wolverine, aztan amikor csalad es esemenyek a csaladdal,akkor Spiderman, stb....
  • Newfronter
    Nekem ez a film nagyon bejött. Többször néztem moziban. Lehet nem a legtökéletesebb film ,de izgalmas, és a CGI nagyon hihető, és végre Superman-hez méltó akció van a filmben.

Arra sajnos számítottam hogy a magyaroknak nem fog bejönni. Nekik ez érdektelen. Talán azért, mert a Marvel féle akció-vígjáték sokkal jobban fekszik nekik, mert azon lehet röhögni.

Nekem a komolyabb hangulatú DC Comics filmek sokkal jobban bejönnek.
  • int9
    Én közepesre értékelem a filmet. Jó a zúzás, a szereplők is adottak, de valahogy történet szinten elhasal az egész. Nincsenek emlékezetes jelentek, szövegek. Nem ad hozzá semmi pluszt az univerzumhoz, mint anno a Batman Begins.
  • tomboy013
    Te meg az 5 másik éned?
  • Dynamic
    És ez most hogy jön ide?
  • goldmember
    Ma már csak megmosolyogjuk azokat a hősöket akik kívűl hordják az alsógatyájukat.
  • Gauge
    Szerintem meg nagyon jó film lett, egyedül Superman modernizálását tartom kevésnek. A film kifejezetten élvezhető. 3D suxx, de ez mindegyik filmre igaz.
  • Fehercsoki
    El akartam menni a moziba megnézni, de itt csak 3D-ben vetítik(azaz dupla árat kéne érte fizetni, a 3D egyáltalán nem érdekel), szóval nem nézem meg moziban...
  • Zoliz
    Az embereket már nem érdeklik a Szuperman-ek, mert a szupernem a menő és a férfiak már nevetség tárgyai lettek a feministák miatt..
  • Ender Wiggin #9
    ha wellingnek 2-3 különböző tekintete van, akkor a mai hollywoodi sármos sztárok mind-mind szarabb színészek nála, mert nekik csak egy van. ebben benne van cavill mélabús szemöldökráncolása is, amivel eljátszotta a szuperment, a cold light of day-t és az immortals-t. tipikusan az az ember, aki nem színésziskolából, hanem utca emberének kiírt szereplőválogatásról kerül a filmekbe.
  • Chris05
    Én is imádtam a Smallville-t, de azért Tom Welling annyira messze van Cavill-től, mint Makó Jeruzsálemtől minden szinten. A Smallville végére már elég pocakos volt és volt 2-3 különböző tekintete, ennyit nyújtott színészileg. Játszott még egy Steve Martin filmben, amiben 45 gyerek közül a legidősebb volt, meg egy köd újrafeldolgozásban, ami szintén borzalmas volt.

Ezzel szemben Cavill úgy nézett ki fizikailag, ahogy Superman-nek ki kell és valóban jól is formálta a karaktert. Elhittem, hogy ő az acélember. Ha Tom Welling játszotta volna az kb. olyan lett volna, mint ha én vagy Peter Falk formálja. Semmi köze nincs a "felnőtt" Superman-hez. Jóképű, modell volt meg minden, de akkor is, ide ő kevés és életidegen lett volna.
  • G22
    Nem Cavill miatt nem tetszett a film, sok bénaság volt benne, amit megkoronázott a Clark szemüveges jelenet, gáz volt.
    Smallvilleben is sok olyan rész volt amit leoltottam, ha nem volt.
    CW csatornánál pedig nem lehet minőséget várni, Cavill se lett volna jobb TW-nél a 10 évados Smallville sorozatban.
    Cavill/Bruce Willis közös filmjére(Az igazság nyomában) kapott Imdb-én 4,7 pontot, vagyis csak Nolan mania miatt lett felkapott Cavill, még mielőtt moziban leadták az Acélembert, vagyis Cavill 4,7 pontos színész, én is írhatok ilyeneket.Tom Wellinget felkapták volna ugyanúgy Nolan miatt mekkora színész..De mondom, nem emiatt nem tetszett a film, de elég a reális kritikákat olvasni.Wb erőltetés az egész a Marvel miatt, legyen nekik is JL, ez a kapkodás jellemezte a filmet is.
  • IhiXO
    Én csak arra lennék kíváncsi, hogy Sz. V. hol tanult újságírást, sőt magyarul? Ennyi nyelvtani hibát egy egyébként is rossz cikkben... katasztrófa.

A film egyébként szerintem egyszer nézhető. De úgy néz ki nem lehet olyan Superman filmet csinálni, ami a többséget kielégíti. A Reeve éra filmjeinek sincs egyöntetűen pozitív visszhangja, még az elsőnek sem. Remélem azért lesz folytatás és próbálnak javítani azokon, ami nem tetszett az embereknek.
  • fecg21
    Borzalmas lett ez a magyar szinkron.....amúgy a filmet nem láttam még-tervezem hogy megnézem, valószínű nem ez lesz az év durranása, de egynek elmegy.
  • DevilJin
    Szerintem az is a baj hogy acélember a címe sok embernek le sem esik hogy ez superman. Akik pl. nem látták az előzeteseket meg nem ismerik a képregényt kapásból nem tudják.
  • Darth Sith
    Én imádtam a smallville-t, sztem kb 3xor néztem végig a 10 évadot eddig. De attól függetlenül, hogy welling-et szerettem benne, nem játszik egy súlycsoportban cavill-el. Cavill klassziksokkal jobb színész mint welling, ezen felesleges rágódni, bármennyire is szerettem welling-et.
    Véleményem szerint a színészekkel semmi gond nem volt a filmben, hozták amit kellett. Mielőtt megnéztem moziban, előző este megnéztem az első 2 reeve-es supermant, csak, hogy friss legyen a viszonyítási alap. Bármennyire is zseniálisat játszott az első részben anno marlon brando, merem állítani, hogy most crowe simán hozta vagy felül is múlta. Ez részben annak is betudható, hogy nagyon ügyesen megoldották, hogy sokat szerepel, míg anno brando csak az első 15 percben volt jelen. Talán emiatt is éreztem jobbnak, mert maga a szerepe jobban össze volt rakva, de mint színész is megfelelő volt.
    Ami számomra pozitív csalódás volt, az amy adams. Már anno nolan TDKR-jénél is tartottam miss.hatheway catwoman szerepétől, de abszolút pozitív csalódás volt, és itt ha nem is akkora, de sokkal jobban hozta lois lane szerepét, mint amit vártam tőle. Az meg már nolan-éknak egy pirospont, hogy adott körülmények között, ilyen komoly szerepet adtak neki a filmben.

A kriptoniak öltözéke meg kifejezetten nagy ötlet volt szerintem, mivel végre nem az a koncepció volt, hogy otthon vart magának egy jelmezt amiben megmenti a világot, hanem a ruhája, az valójában az ősi kriptoni viselet és kriptonon mindenki hasonlót hordott. Ha megfigyelted, a páncél alatt, mindenkinek egy az egyben ugyanolyan ruhája volt mint superman-nek, csak a saját családi szimbólummal az elején. Amikor zod tábornokékat elküldik a fantomzónába, akkor mindhárman ugyanolyan ruhában vannak mint superman, csak saját szimbólummal és palást nélkül, amúgy minden stimmel. Szerintem ez egy sokkal ötletesebb és következetesebb megoldás, mint amelyek eddig voltak.

Összességében szerintem nagyon jó film lett a maga kategóriájában. Komolyabb, sötétebb hangvételű mint a marvel-es filmek, de talán kevésbé mint a TDK. A látvány végre olyan volt, mint a képregényben illetve a TAS-ban. Hans zimmer a zenével nagyon szépet alkotott valamint néhol ezen zenék junkieXL remixei is eléggé el lettek találva. A TDK reális vonalától eltekintve, szerintem a valaha készült egyik legjobb képregényadaptáció lett, nálam 8.5/10.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A filmben több easter egg is van. Kezdve a lexcorp, wayne enterprise feliratoktól, a szándékosan nyitva felejtett és megmutatott kriptoni hipernációs kamrán át (valszeg kara), a többi karakterre történő utalásig lásd cyborg illetve green lantern-es (hal jordan) kapcsolat. Smallville-ből chloe, lana és pete karaktere is feltűnik stb..
  • mindfreak
    És ha Tom Welling lett volna, akkor ki is verted volna rá, ugye?
  • G22
    Moziban néztem, gyenge film volt, akció jó volt, kriptoniak öltözéke is.A történet sok helyen és a színészi játékok Russell Crowe(Jor-EL) és "Faora" színésznő kivételével szintén gyengék voltak, érzelgős jeleneteknél már már nevetésbe megy át.
    Nem spoilerezek, de ami kiütötte végleg a biztosítékot, az a szemüveges Clark jelenet.Volt még 1-2 érdekes baki.Szóval nálam 10/6 a film, Tom Welling lett volna, akkor 10/7.
    Egyébként volt benne 3 Smallville sorozatszínész(más karakterekben)