52
-
gombabácsi #12 én sose jártam moziba, csak az utóbbi pár évben voltam 3-4 filmen
az utolsó az avengers volt, akkor fogadtam meg hogy soha többet nem megyek moziba :) -
#11 Hidd el, nem Rólad vagy Rólam beszélnek ... nem is a magyarokról ... ebben az országban sokan magukra vesznek mindent, amit az USA-ban az 'emberekről', trendekről és kereslet/kínálat találkozásáról beszélnek az okosok ... pedig csak 30x többen élnek abban az országban, mint itt a kb 3.5 millió dolgozó ember + a 'nem dolgozók' (össz ~10milla).
Szóval nem kéne a nagy világ dolgait magatokra vetíteni :D
Az meg egy másik dolog, hogy olyan filmeket kéne gyártani, amiért az emberek el is mennek moziba ... a többit adják a TV csatornáknak, oda való.
Meg lehet nézni, egy Vasember 3 szarrá keresi magát ... hát mégis elmennek az emberek moziba? Igen, mert EZT ott kell megnézni, ha már meg kell ... minden egyebet 2013-ban bőven elég otthon a nagyképernyős TV-n ...
Egyébként is vicces, hogy már évek óta bizonyos TV sorozatok sokkal érdekesebbek és jobban lekötik az embert, mint a mozifilmek ... legalábbis engem (nem ilyen NCIS meg Dr.Csont, meg egyéb 'szarokra' gondolok). -
samuzsolt #10 mi a gondod vele? sokallod vagy keveselled? mondjuk leszarom :) -
#9 Szerintem nem feltétlen a magyar mozis kultúrára kell gondolni (azaz, hogy kinek mennyi pénze van mozira meg milyen messze van a mozi).
Én most azt nem értem, hogy ezek most azon problémáznak, hogy egy 300 milliós film csak 1-2 milliárdot hoz vissza? Hát bameg. A hollywoodi színészek a leggazdagabb emberek közé tartoznak. Milyen borús jövőről beszél? Hogy nem tudnak majd zsebre rakni majd 100 milliókat ($!!!) fejenként egy egy film után amit 2 év alatt leforgatnak? -
#8 Hollywoodmak fejlődni kellene most már nem lehet eladni olyan nagy szarokat mint 10-20 évvel ezelőtt. Még jóhogy nem járnak moziba az emberek, mert mindenki a sztorit hiányolja a filmekből. Néhány látványos jelenettel nem lehet már eladni egy filmet, ettől több kell, ez a sztori lenne. -
#7 2 kiöregedett dinoszaurusz megmondja a tutit.
Spielbergnek savanyú a szőlő, nem kéne gagyit csinálnia és akkor ő is kapna gigaprodukciókat. Egyébként ezek a szóban forgó gigaprodukciók - képregényadaptációk és animációs filmek - sajnos nem nagyon fognak bukni, mivel a korhatár és a fogyasztói társadalom igénytelensége nekik kedvez.
Tehát lehet szellemi maszturbációt közzétenni arról, hogy szerintünk mi lesz, de attól a trend még trend marad (mondom ezt úgy, hogy én sem kedvelem az említett 2 típust, amikbe manapság a mozifilmek nagy része besorolható). -
#6 Én azért nem járok moziba, mert egy 40ezres vidéki város melletti 4000 fős község lakója vagyok, akinek 80km-t kellene autózni egy mozizáshoz (a legközelebbi plázás nagyvárosig). Tömegközlekedéssel ez a táv alsó hangon is 2 óra 1 irányba.
Másrészt ha 3 emberrel számolok, fejenként szolíd 2000 (jegy és popcorn, cola már nem is!) mozis és 1500 utazási (szigorúan saját autós mert tömegközlekedéssel ez inkább 3500 körüli) kiadással számolok, akkor 1 mozi kicsit több, mint 11 rugó. Mire 5x elmennénk megvan az 5.1 ára otthon a nappaliban(!!!) Ekkorra fejenként 12 óra összesen kb. 36 óra utazástól is megmentettük magunkat (nem beszélve az autó amortizációjáról). Hát nem tudom. Én inkább megoldom ezt otthon, és fizetek inkább kamatechot a megmaradó pénzem kamatára. A megmaradt időben pedig letöltök még egy filmet... -
#5 Társasági élményhez minden jobb a mozinál szvsz. -
#4 15-20?? atyaúristen -
samuzsolt #3 xdd így visszaolvasva tényleg úgy néz ki :D de nem :) -
KRTuning #2 Szóval filmeket töltöttél le majd adtál el másolatokat? Nekem ez jött le. A mozi meg egy élmény lehet, nem mindig a film maga az érdekes, hanem pl a társaság. -
samuzsolt #1 egy évben 15-20 alkalommal megyek moziba. 3 évvel ezelőtt ez 0 volt. ehhez az kellett, hogy előtte 3 évig bújtam a torrenteket és a filmes oldalakat (mert ez a kettő összefügg). ha nem tudtam volna annyi értékes filmet letölteni, akkor most nem tudnék költeni és megadni a tiszteletet a jelenlegieknek. ennyi. a két zsidónak meg persze hogy nem elég a nézőszám