21
  • Nagydög
    #21
    "Legközelebb egy kicsit jobban is ügyelhetnél a helyesírásra..."

    Ugyis mint...?

    "Abból a szempontból értettem, hogy pont egy olyan helyre ment, ahol talán manapság a legnagyobb esélye van megúszni a retorziót."

    Elballagott kinai fennhatosag ala. Hat... A capak elol a krokodil medencejebe rejtozni egy nagy szelet veres hussal a honod alatt...
  • Nagydög
    #20
    Lehetetlen bebizonyitania az USA-nak, hogy ok nem is turkaltak ellenorzes nelkul masok cuccai kozott. Ez logikailag is keptelenseg. Raadasul a Prism egy letezo rendszer, es meg ha nem is arra valo, amire az urge allitja, ahhoz biztos eleg titkos, hogy ne teregethessek ki. Szoval, ha ez csalas, akkor ugyes. Egyszeruen keptelenseg hitelt erdemloen kimosakodni belole..
  • emile zola
    #19
    Legközelebb egy kicsit jobban is ügyelhetnél a helyesírásra, mert nem egyszerű olykor kivenni, hogy pontosan mit is írsz. Főleg így ékezetek nélkül...
    Abból a szempontból értettem, hogy pont egy olyan helyre ment, ahol talán manapság a legnagyobb esélye van megúszni a retorziót.
    Persze abból a szempontból egy idióta, mert szembeszállt a világ jelenlegi legerősebb hatalmával, de ha egyszer nem bírta a gyomra...
  • kvp
    #18
    Lehetosegek a pali viselkedesere:
    -idealista es naiv, nem gondolta vegig mi lesz a vege
    -van valami sajat terve az uggyel
    -valaki masnak dolgozik (ez lehet kina, europa, akarki)

    Az a gyanus, hogy felvettek es kb. 3 honap utan minden altala elerheto adattal meglep. Kb. ennyi az atvilagitasi ido, tehat ennyi ideig nem kap semmilyen uj ember hozzaferest a bizalmas adatokhoz. Gyakorlatilag amint megkapta meglepett. Ez lehet azert volt, mert rajott, hogy mi folyik es nem birta a lelkiismerete, lehet azert mert eleve azert kuldtek oda, hogy kideritse vagy nem jott be neki a munkahely es mellette hires akart lenni.

    Ha naiv volt akkor nagyon belenyult, ezen jo ideig poroghetnek minden erintett fel kormanyai. Ha pedig valaki kuldte, akkor esetleg kideritheto, hogy ki es miert. Gyakorlatilag most mindenki szeretne vele elbeszelgetni es a legtobb beszelgetest nem valoszinu, hogy meguszna elve.
  • Nagydög
    #17
    "okos fickó ez az Edward Snowden"

    Gondolod? Kinank jol jon, hogy aztatja az USA-t, de nagyon nem akarja osszerugni vele a port, szoval nem szetseg, hogy megvedik a fickot. Na meg az hogy hasznos, az nem azt jelenti, hogy szeretni is fogjak, sz'al ha nem eleve a kinaiaknak dolgozik, lehet, hogy erdemes toluk is tartania. Mondjuk, lehet, hogy amugy is. Kirobbantotta a nagy botranyt, aztan mindorokre eltunik, igy nem derulhetnek ki utobb kenyelmetlen reszletek.
  • emile zola
    #16
    idézet a linkből:
    "Hongkong 1997 óta Kína különleges igazgatású területe. Alaptörvénye (Basic Law) értelmében nagy fokú autonómiát élvez, csak honvédelmi és külügyi kérdésekben függ a kínai kormánytól. Az Egyesült Királysággal aláírt átadási egyezmény szerint Hongkong 1997 után még legalább ötven évig fenntarthatja kapitalista gazdasági rendszerét, és Kína nem vezethet be szocialista rendszert ez idő alatt."
    okos fickó ez az Edward Snowden
  • emile zola
    #15
    azért nem teljesen Kínába...
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Hongkong
  • The Seer
    #14
    Nem tört fel ő semmit, hanem egy szaros katona gyerek szivárogtatta ki neki a dolgokat...
  • zsoltioregon
    #13
    a rag javítás az OK

    Assagne maga is hacker

    .
  • nlght
    #12
    imho nem Assange törte fel az usa szervereit, hanem vki a szervezetéből... én úgy tudtam eddig, hogy Assange csak egy egoista arc a mögötte álló sok tíz esetleg száz hackernek, aktivistának, nem véletlen h az a német gyerek kilépett mögüle és írt az egészről egy könyvet...

    btw nem "ellen" hanem ELŐL
    (a "demokrácia fellegvárának" tartott USA ellen Kínába menekül valaki)
  • zsoltioregon
    #11
    Assagne maga törte fel pl. az US Army szervereit ne zavarjon :)
  • The Seer
    #10
    Tévedés. Ő egy senki volt. Az volt hős aki oda adta neki az adatokat. JA csak egy faszkalap volt (és még mindig) aki folyamatosan szivárogtatja ki a dlgokat és nem egyszerre.
  • zsoltioregon
    #9
    Julien Assange nagyobb volt szerintem.
    Az elhazudott iraki/afganisztáni háborútól kezdve, a meggyilkolt ENSZ megfigyelőig, a svájci titkos bankszámlákig annyi mocskot leplezett le, hogy egy emberöltő is kevés lenne feldolgozni.
  • zsoltioregon
    #8
    Az már mekkora, hogy a "demokrácia fellegvárának" tartott USA ellen Kínába menekül valaki.
  • Nagydög
    #7
    Ahogy most Kina raugrott, azon se lepodnek meg, ha ok allnanak az ugy mogott. Az is lehet persze, hogy lefutjak a kotelezo felhaborodos kort, mert ha csendben maradnanak, meg azt gondolnank, valami takargatni valojuk van. Erdekel, mi lesz ebbol az egesz ugybol.
  • The Seer
    #6
    És több mint valószínű, hogy pont ezért vállalta be mert tudta, hogyan tudja kikerülni őket.
    Nem egyik pillanatról a másikra döntött úgy, hogy na most leleplez mindenkit. Nem lepődnék meg, ha lenne vagy 4-5 személyazonossága 4-5 különböző országba..
    Lehet most éppen indokínában tömi a kacsát és röhög, hogy nem találja a CIA.
  • Airbus A380
    #5
    Csak milyen áron.... CIA alkalmazott volt, jól tudja hogy sehol nincs biztonságbaés mindenhol a háta mögé kell nézni,,,,, Valszeg nagyon jól ismeri munkaadója elintézési módszereit...
  • The Seer
    #4
    Ez az ember nem más mint ennek a századnak a jelenlegi legnagyobb hőse.
  • Vol Jin
    #3
    Nekem is a bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű jutott eszembe. :-)
  • Amergin
    #2
    Kína és Usa ebben a vonatkozásban: "Egyik kutya, másik eb!" Lehet, hogy most (még) Kína egy kicsi kutya, de kutya ő is. Meg az összes többi hatalom, aki rendelkezik mondjuk pl. repülőgép hordozóval. Kb. ez alapján nagyjából meg is lehet határozni, hogy milyen más nagyhatalmak csinálják még ugyanezt, csak arról nem tudunk, mert ott nincs egy tökös legény, aki ki mer állni és be meri vállalni, hogy tönkreteszi ezzel a saját egzisztenciáját a saját országában.
  • Tetsuo
    #1
    Én is.