22
  • bunny
    Komolyan bárki is olyan naív, hogy azt gondolta egy kormány által pénzelt szervezet bármely országban kontroll nélkül nyilvánosságra hozhat adatokat?
    Ehez nincs mit hozzáfűzni.
  • karesz6
    Abban az okiratban az van hogy minden infó nyilvános kivéve amit a kormány titkosít. Vagyis a nasa adatai erősen cenzúrázva vannak. (más kérdés hogy mit cenzúráznak ki)
  • Airbus A380
    Na ácsi én nem benyögtem valamit hanem úgy mondtam ahogy én tudtam és amit írtam a tv-be hallottam dokumentum filmeken.
  • nextman
    Ez pedig egyertelmuen bicikli nyom.
  • bvalek
    Lesz itt még meglepetés :) ne feledjük a NASA egyik alapszabálya, hogy bármit találnak nem hozhatják nyílvánosságra.... (benne van az alapító okiratba)

Nem így van:

NASA alapító okirat - nyilvános hozzáférés

Csak az titkos amit annak nyilvánítanak, nemzetbiztonsági vagy kereskedelmi okokból. De az illetékes Kongresszusi bizottság elött az sem titkolható el.

Mellesleg a NASA képei és tudományos eredményei Public Domain-ban vannak (a Hubble ürtávcsö képei nem, de azok is szabadon felhasználhatóak). A mai világban, amikor minden eredményt féltékenyen védenek a magán kutatói laborok mindenféle szerzöi jogokra való hivatkozással, ez egy nagyon nagy dolog ám. A NASA a legjobb dolog ami az emberiséggel történhetett a huszadik század második felében.

Költöi kérdés: amikor valaki ilyen összeesküvéselméletet benyög, az ilyenkor abban reménykedik, hogy senki sem tudja megkeresni a Google-lal a kérdéses dokumentumot, és nem is tud angolul hogy elolvassa... ?
  • SanMaster
    Elmondom én, mi történt. Egy ufós ép ott lófrált, és belebotlott egy kőbe, majd "BAZZZZ" felkiáltással jól arrébb rúgta. Tá-dá! Case solved!
  • kvp
    A trivialis megoldas az lenne, hogy a szel guritotta le a sziklakat. Mivel ha mas nem is, de homokvihar az van boven a marson.
  • Tentacle
    Az lesz az igazi nagy meglepetés, ha egy hírhez nem tudtok elég nagy marhaságokat írni. És ez már közeledik, ezek a beszólások is már elég nyögvenyelősek, erőltetettek lettek:)
  • Vol Jin
    A klingonokat?
  • gothmog
    úgy-úgy!
    Az a gyanús, ami nem gyanús!
  • Airbus A380
    De nem tudhatod hogy mit nem hoztak nyílvánosságra ;)
  • caius marius
    Nekem is egyből ez ugrott be.
  • csimmasz
    Szamitasaim szerint ez azt jelenti, hogy a marson is van gravitácio, hm, mik vannak.
    Hihetetlen hol tart ma a tudomány. :)
  • Vol Jin
    Hát igen, nekem is az futott végig az agyamon, hogy jé, egy kő gurul a lejtőn.
  • Vol Jin
    Hát eddig elég sok bármit nyilvánosságra hoztak.
  • Airbus A380
    Lesz itt még meglepetés :) ne feledjük a NASA egyik alapszabálya, hogy bármit találnak nem hozhatják nyílvánosságra.... (benne van az alapító okiratba)
  • Crane
    Legurult egy szikla a lejtőn! :O ... Egy új jelenség, mely megdöntheti a fizika alapjait, és egyértelműen vízben lubickoló marsi sellőkre utalhat!

• Pares
    Főleg ha még egy kevés folyékony víz is előfordul... Sok titkot rejteget még a Mars.
  • mr9
    "geológiai szerkezetei évmilliók óta változatlanok"

http://www.stop.hu/tudomany/elkepeszto-merteku-eroziot-tapasztaltak-a-mars-felszinen/820132/
  • AgentKis
    Ilyesmi a földön is van, de úgy tűnik megfejtették...
  • gombabácsi
    az kimaradt a cikkből, hogy mindez életre utaló jel lehet XD
  • globint
    Első dobó jó hosszú.
    Ezer év múlva a következő....