17
-
Ferrer #17 "Megint egy "nagyon okos cikk" Magyarországon a keresők (dolgozók) nagy része a bruttó 80000 (nyolcvan ezer) Ft sem keresi meg havonta. miből fizessen elő a gyors netre?"
Pont a panelokba van kiépítve minden először, és nevetséges áron, 3000 forint körül van gyors internet + telefon havidíj. Talán még tv is van benne. A többiek meg szophatnak. Szóval legalább az internet ára "szociális" alapú (persze valójában piaci :)) -
fonak #16 Amúgy még ez is szédítően gyorsnak tűnt először, miután éveken át 1 mbiten szenvedtem... Sajna nincs más lehetőség, max. mikrohullámú netet lehetne rendelni horror áron. A mobilnet is gyorsabb lenne itt, csak drágább és forgalomkorlátos. :) -
fonak #15 Így van, itt ahol vagyok, Buda egyik legelitebb részén amúgy, a névleg 10 mbites t-com adsl 3-4 mbittel hasít :/ Upload fél megabittel. Pár évvel ezelőtt még ennyit sem tudott stabilan biztosítani, a 4 mbites előfizetést downgradeltem 1 mbitre, mert nem volt értelme a folyton szakadó 4 mbitet használni, gyakorlatban 1,2 mbit volt a 4 mbit miután "megjavították" :)
-
KopaszIsten #14 "az uniós háztartásoknak mindössze 2 százaléka rendelkezik szupergyors, másodpercenként 100 megabit (Mbps) feletti sávszélességet kínáló internet-hozzáféréssel, holott a cél az, hogy ez az arány az évtized végére 50 százalékra emelkedjen."
Hogy legyen szupergyors netem úgy, hogy a telecom közölte nem tud még 5 Mbps-t sem biztosítani, mert túlterheltek a vonalak (adsl)?! -
#13 Meg ehhez jön, hogy ezek a szép nagy számok maximum értékek. A vezetékes szolgáltató a minimumot garantálja az esetek 99%-ában, a mobilos a minmumot is csak az esetek 80%-ában.
Épkézláb, de nem fos minőségre beállított tömörítés esetén is kell a 4-5 megabit stabilan a 720p-hez. 1080p-hez meg kb. a duplája. -
#12 "Az európaiak fele alig ért a számítógépekhez" más földrészen mik az adatok? Afrika pl.? -
#11 - Ez a 2 megás net elég... marhaság. Ha youtube-on akarok 720p-ben (ami 2013-ban már alap, hisz a mosógépen is van 720p-t felvevő kamera) megnézni valamit a 2 mega már kevés. Tudom mert nekem 2 napig 15-ről 3 megára csökkentették a netet felújítás miatt és a 720p-s youtube videók megnézése elég idegőrlő volt. Az 5 percnél hosszabbaknál 3-4x is megállt tölteni.
Szóval ha nem csak az SG-t meg a Gmailt nézed akkor a 6-8 mega ami már kényelmes tempót ad szinte bármilyen online tartalomhoz.
- Az adatforgalom megint más kérdés. Múlt hónapban ketten neteztünk itthon 0 torrent mellett és hó végére összejött a 80Gb adatforgalom. pedig napi 3-4 órát voltunk csak gép előtt ( ez napi ~600 mega adatforgalmat jelent ). Ebbe benne van a youtube, picasa, facebook képek és videók, hírportálok, meg 1-2 flash játék a neten, skype, skydrive szinkronizálás. Nem hiszem hogy ez olyan "átlagtalan".
Hozzá jön hogy ma felraktam a Steam-et hogy a szokásos negyedéves játékadagomat letudjam, ez kb 60 gigát jelent... 2 megás nettel álljon neki az akinek 6 anyja van.
-
#10 Na ez a #2-re akar válasz lenni, csak nem sikerülhet minden... -
#9 "Megint egy "nagyon okos cikk" Magyarországon a keresők (dolgozók) nagy része a bruttó 80000 (nyolcvan ezer) Ft sem keresi meg havonta. miből fizessen elő a gyors netre?" Valami sántít... 98000 a minimálbér! De ez meg csak nettó 64190.
Amúgy vásárlóerő-paritáson számoltak, ami kb. azt jelenti, hogy hány órát kell dolgozni érte egy átlagbéresnek heti 40 órás munkaidővel számolva. Ott mondjuk hülyeség volt euróban írogatni az összeget, munkaórában kellett volna. Abban pedig igazad van, hogy nálunk az átlag ember és az átlag bér az nem "fedi" egymást. Hiába a kleptokrácia már csak ilyen... -
#8 Pont a torrenthez inkább türelem kell, mert a gyatra felirányú sebességek miatt a 2 megás leirányt sem fogod vele "megtölteni", sőt mivel a 2 megához úgy 256-t adnak felirányba sok helyről ki fognak zárni, ha nem lassítasz a letöltéseden, ilyen gyatra feltöltés mellett. De az egész inkább arról szól, hogy ha van egy 24/7-ben működő géped akkor az össze tudja szedni az esénkénti szórakozást. Ha gyűjtőszándékkal használod, vagy 16 órát szerenél videózni minden nap akkor persze izmosabb kell... -
#7 Amíg a Dajcsetelekom vezére úgy gondolja, hogy 30 giga forgalom 1 hónapra elég egy nem torrentező családnak, akkor miért is kellene ennek a családnak 100megás net? Hogy 40 perc alatt el tudják "lőni" a havi keretet? -
#6 Én örülök hogy nincs gyors netem,mert itt csak a mobil hozzáférés létezik...
Asszony kifektetné az öt gigát 1 nap alatt,aztán lehetne 15K-val hónap végéig vánszorogni...Inkább a csomagokat emeljék,annak több értelmét látom.
1 hd filmet nem tudok megnézni ,mert le is nullázza az egész havi keretet... -
god25 #5 Hazug cikk. Viktor aszonta, hogy magyarország mindenben jobban teljesít. Mi vagyunk a legjobbak. :P Erről mindig a gyalog galopp jut eszembe, amikor szedik össze a hullákat és megszólal az egyik, hogy "hú de jól, húúú de jól vagyok". :D -
bdzsana #4 Igen, mert csak a torrent létezik. Legális források azok szóba se jöhetnek? Akármilyen stream szolgáltatás gyors netet igényel. Online film nézés mondjuk. De ha megveszel egy játékot, amit utána le kell tölteni, akkor sem baj, ha gyors neted van. Ha képeket nézegetsz, ahol 3 mega egy kép nem mindegy, hogy 1 mp egy kép betöltése, vagy fél perc. Vagy egy akármilyen ingyenes vagy fizetős szoftver letöltésénél sem mindegy nekem mennyi idő alatt jön le. Még lehetne sorolni, hol jön jól a gyors net. Vannak persze akik ezt nem igénylik, mint te, de ha megnézzük az árakat nincs nagy különbség a lassú és a gyors net között. Annyit simán megér. -
Zoliz #3 Kezdjük ott minek a gyors net? Sietünk valahová? Egy 2 megabites net a torrentezésen kívül mindenre elég, dehát úgy látszik az egész világ torrentezni akar :) Itt ahol most élek, a világ másik felén a 150 KB/sec-es sebesség is elég. Egyedul a SkyPe videohoz kene kicsit tobb, de nem letfontossagu. -
Sajátvéleményem #2 Megint egy "nagyon okos cikk" Magyarországon a keresők (dolgozók) nagy része a bruttó 80000 (nyolcvan ezer) Ft sem keresi meg havonta. miből fizessen elő a gyors netre? Örül, ha a rezsit ki tudja fizetni. És minek a gyors (100 Mbit-es net) -ha nem töltöget rendszeresen filmeket, játékokat a warez oldalakról? ami ugye nem igazán legális...? Én meg pont azt látom, hogy nálunk (Magyarország) sokkal jobban értenek az emberek a gépekhez és a nethez. mert mindenhol a kiskapukat kell keresniük, hogy valamilyen szinten lépést tartsanak a világgal, mert ott ahol minden "készen van, (a gépet oprendszerrel feltelepítve és más sok felesleges programmal is), ott bizony hiányzik a felhasználó hozzáértése.
Pl. Az USa-ba küldött csatolmányok nagy részével nem tud mit kezdeni a címzett.
-arra is képtelen, hogy utána nézzen, hogy vajon hogy lehetne megnézni. -
#1 A másik fele meg semennyire!