21
  • Mydgard
    #21
    New World Order.
  • Vol Jin
    #20
    Nem igazán. Az USA-ban a mobiltelefonok azért terjedtek lassabban a kezdetek kezdetén, attól függetlenül, hogy ott volt először, mert nagy a területe, és két település között lehet száz kilométer is, míg itt Ezrópában azért nagyobb a népsűrűség. Azaz szépen lefedhető az egész ország.

    Mellesleg minden mobiltársaság kifejlesztette a saját rendszerét, amik egymással nem voltak kompatibilisek, és rohadt drágák voltak. Az egyik állam így szabályozott, a másik úgy.

    Az EU kellett a mobilforradalomhoz. Összeültek, tököltek pár évet, míg kidolgoztak egy rendszert, a GSM-et, azt bárki gyárthatott készüléket, adótornyot, azok működtek egymással. Ezt az EU-s rendszert vette át az egész világ.
  • Vol Jin
    #19
    Jánosnak a víziói teljes egészében a rómaiakról szólnak. A használt szimbólumok, a római légiók jelvénye, stb. egyértelműen megtalálható a szövegekben. Egy birodalomban a pénzverés joga a központi hatalomé. Róma megtartotta magának a pénzverés jogát, és a császár képe volt az érméken. Erre utal az, hogy csak azzal fizethetsz, amin a sátán neve szerepel.

    Mondom, a szöveg tele van olyan jelképekkel, amit az akkori korban bárki beazonosított volna.

    Olyan, mintha valaki 56-ban azt mondta volna, hogy a sátán medve képében rohanja le a világot. Mindenki értette akkor és ma is, hogy a ruszkikról van szó. Vagy mint most az muzulmán imámok sátánozzák le Amerikát.
  • samuzsolt
    #18
    komoly, a fényképet a nő saját magáról csinálta a jobb kezében tartott géppel xDD
  • sanyicks
    #17
    6,5 M magas. Az szép.
  • ugh
    #16
    A tranzakcios illetek sem veletlen.
    Eltuntetik a kp-t majd bevezetik az tr. illeteket akkor iszonyu balhe lett volna.
    De ha bevezeted az illeteket ugy, hogy van mas lehetoseg es ki tudod kerulni (kp),majd megszunteted idovel a masik lehetoseget, akkor senki nem fog mar pattogni.
    Szepen sunyizni...
    Ha itt is bevezetik ezt az leso dolgom lesz 900 w-on megmikrozni.
    Az majd lerendezi.
  • ugh
    #15
    Az az erdekes hogy az iylen jellegu technologiakat soha sem magukon tesztelik a "nyugatiak".
    Lasd anno a mobilt.
    Nem veletlen, hogy fele annyiba kerult itt, mint mondjuk az usaban.
    Sokkal csorobbak voltunk (es vagyunk), megis kb 3* annyi volt az egy fore eso telok szama.
    Itt teszteltek a kulonbozo hatasait meg, hogy "mire jo meg a telefonalason kivul".
  • The Seer
    #14
    Az ötlet jó, de nem ebben az országban... Itt egy baromi nagy baromság.
  • Richard Donkies
    #13
  • Tetsuo
    #12
    "Kicsit" komolyabb az annál. ;) Nagyon feluletes vagy ezen a téren. Valójában a hited az oka. Abban hiszel, hogy minden aminek koze van a vallásokhoz, baromság.
    Te ezt a hited kevered ossze a tudással...
  • CairoJack
    #11
    Nem értitek ti ezt. Ezt a nigéirai rendőrök lobbizták ki, hogy igazoltatás esetné ne kelljen már apróban elvenni a kenőpénzt.
    :)

    Komolyra fordítva. Egyre világosabban látszik, hogy a világot megeszi a globális nagytőke. Régen a korbács volt a rabszolgatartás eszköze, manapság ezt a szerepet a pénzügyi rendszer vette át, és ez még csak a kezdet.
    10 év múlva chip lesz mindenkiben, és azt is tudni fogja a hatalom, hogy ki mikor, milyen színűt produkált a 2 betűs helységben...
    Bye-bye szabadság...
  • fonak
    #10
    Ez érdekes, mert tudtommal, nálunk csak olyan elektronikus és dombornyomott Mastercard (vagy VISA) létezik, amely mögött van bankszámla, vagy pedig hitelkártya, és ennek díjvonzata is van. A bankok csak a jó ügyfeleknek ajánlják fel (én pl. a zótépétől csak egy "gagyi" Maestro-t kapok, amivel nem tudok pl. neten fizetni, kivéve azt a pár itthoni helyet, amelyik kapcsolatban áll az otp-vel (mobilszolgáltatók stb.))
    Ezekkel a kártyákkal az összes nigériai fizethet/fogadhat pénzt majd ebayen, fb-n, paypal-en stb. keresztül? na, jó lehetőség a nigériai csalások újabb hullámára ("én lenni herceg Nigéria, van nekem egymillió dollár, csak utaljon kérem 100$-t a bankszámlámra hogy hozzá tudjak férni, és Öné a 10%-a)
  • Vol Jin
    #9
    A római birodalom leigázta a zsidókat, és ezért János mondhatni nagyon mérges volt rájuk. A római pénzen meg a római császár szerepelt, és erre utal a 17-ben.

    "17 És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma."

    Nero volt számára a főgonosz.
  • Vol Jin
    #8
    Egyértelműen a rómaiakról írt, és egyértelműen bedrogozva és/vagy meghibbanva. A metaforák egyértelműen a rómaiakra utalnak.
  • Tetsuo
    #7
    Nigériában durván magasak a nok! :D
  • Tetsuo
    #6
    A hitelkártyától viszolygok. Ha nincs pénzem, nem akarok tobbet kolteni, mert majd úgyis vissza kell fizetnem (kamatostul). Ha meg mondjuk gazdag lennék, akkor azért nem lenne rá szuksegem...
    Mindenfajta hitelt próbálok messzire elkerulni. :S
  • Tetsuo
    #5
    János nem a maga kornyezetérol írt (elvileg), hanem jelenései voltak. Csak leírta, amit, akkor, ott látott / érzékelt.
  • kvp
    #4
    "Szóval ez most betéti kártya vagy hitelkártya?"

    Egyik sem. Prepaid kartya. Ez azt jelenti, hogy olyan mint a telefonkartya, tehat se kezelesi koltseg, se kamat nincs ra, viszont a tranzakcios log-okat sem lehet lekerni. (marmint csak az allam latja oket) Egyebkent az otlet jo, ezzel ki lehetne valtani a szemelyin kivul a berletet, a tb kartyat, de meg a lakaskulcsokat is. Ha lett volna egy kis humoruk, akkor a demo peldany fotojan 6666-6666-6666-6666 lenne a kartyaszam.

    Egyebkent a nigeriaiaknak ez nem sokba kerul, mert a mastercard egyfajta probakent hasznalja, ha itt bevalik, akkor az egesz vilagon megprobaljak eladni. Ha sikerul, akkor akar be is lehetne tiltani a keszpenzt, mivel mindenkinek lenne kartyaja. Ez utobbi megoldasnak hatalmas elonyne, hogy nem lehet a penzt kivenni a bankbol es nem lehet offline kereskedni, tovabba ha az allam vagy egy ceg el akarja venni, nem kell fizikailag begyujteni az emberektol. Valami hasonlo baja volt anno Janosnak, legalabbis valami ilyesmit latott elore, persze valoszinuleg a romai birodalomban latta ezt a veszelyt. Aztan a romai birodalom szetesett es nem jott be, de akar a mostani vilagkapitalista birodalom is szeteshet mielott keresztulvinne a fent leirtakat.
  • Vol Jin
    #3
    Már nem azért, de a hitelkártyát meg a betéti kártyát nem keverném. A hitelkártyák mögött nincs bankszámla. Technikai van. Gyengébbek kedvéért, a bankszámla az, ahol a pénze van az embernek, a hitelkártyán meg nincs pénze az ügyfélnek. A hitelkártya azt jelenti, hogy költsd a bank pénzét, és majd valamikor megadod. Ha nem túl korán, hanem elhúzódva, akkor meg kamatot számítanak fel neked. Szóval ez most betéti kártya vagy hitelkártya?
  • DontKillMe
    #2
    Ez ugye ki(k)nek lesz megint jó? Pajesz brigád..
  • gombabácsi
    #1
    gonosz vallási fanatikus vagyok, de...:

    "16 Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;
    17 És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.
    18 Itt van a bölcseség. Akinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat."
    (Jelenések könyve)

    Ugyan sokat nem értek ebből, de a 17es sort kb sejtem mi lehet...