25
  • Tetsuo
    #25
    Majdnem vettem egy ilyen tv-t, csak 7 számon múlt! :D
  • Tetsuo
    #24
    :)
  • EmpZoooli
    #23
    Neked egy jó utazási irodát ajánlok, ennyi pénzért ott valódi "retina" felbontást kapsz Organic Stereo 3D™-ben...
    (az élmény egyénenként változhat)
  • Tetsuo
    #22
    Én már a 8K-t várom, ugyanis a Barakát szeretném már megfelelő minőségben látni. :-D
  • neszeneked20
    #21
    lg-t láttam kiállítva, és leesett az állam
  • Tetsuo
    #20
    Aki ennyi pénzért vásárol tévét, az nem nézi. ;)
  • llax
    #19
    Ne a 4, hanem, hanem korábbi, mondjuk a kb. 10 évvel ezelőtti helyzetet nézd, amikor errefelé is teríteni kezdték a FullHD tv-ket:
    Blu-ray és HD-DVD még csak a tervezőasztalon, de már ismerten közel a bevezetéshez, digitális HD tartalom Európában főleg műholdról (a csatornák műsoridejének nagy részében csak interpolált), a FullHD tv készülékek aranyárban.
    De amikor itt Európában megjelentek a FullHD tv-k az üzletekben, már volt rájuk némi tartalom is! Viszont pl. HDMI csatlakozó még nem volt, ezzel együtt HDCP támogatás sem, így a később vásárolt BD lejátszódat kenhetted a hajadra, vagy vehettél új tv-t...

    A fentiek miatt a 4k jelenleg a FullHD 10 évvel ezelőtti helyzetéhez sem hasonlítható, sőt, semmilyen korszakához sem: a világ fejlettebb részein valamilyen FullHD műsor ellátással kb. egy időben jelent meg.

    Igaz, nagy méretben egy 4k-ra interpolált FullHD is szebben mutat, így cikkben említett 85"-os típus esetében már lenne némi értelme a 4k felbontásnak. Még akkor is csak kb. harmad áron lehetne "versenyképes", ha már kezdene szállingózni a 4k tartalom. A jelenlegi áron, műsorforrás nélkül még jó ideig csak státusszimbólum marad, vagy valamilyen célra (pl. bemutató) méretes és nagy felbontású monitorként jöhet számításba.
  • boond
    #18
    Múltkor néztem a Click c. műsort, ott is épp ezekről volt szó, több tv vezetője kijelentette, hogy bár vannak/léteznek 4k-s/8k(kísérleti) kamerák, legközelebb majd csak a 8k nál fognak váltani/teljes eszközparkot cserélni. Így könnyen lehet, hogy a 4k tvre nem is nagyon lesz tartalom.
  • cloud.strife
    #17
    A végére a smile lemaradt! :D

  • cloud.strife
    #16
    Basszátokmeg, ha 4 éve mindenki egyhangon üvöltötte volna hogy felesleges a FullHD, még mindig a VHS magnót néznénk.

    Kell a 4K, kell a 8K, szépen jöjjenek csak, a gazdag megveszi, nem kell sírni meg féltékenykedni hogy más megveheti. Örülni kell neki. Csak így jön majd az olcsóbb kategóriákba.
  • sanyicks
    #15
    vanni van csak baromság. A hülye apple és a hívői indították el ezt, és most ez a menő... majd elmúlik.
  • duke
    #14
    Ja, meg ha ez itt nalunk, nagyon tavoli is, mert meg HD adas is alig van, azert nem baj ha fejlesztik. Inkabb legyen, es ne hasznaljuk ki, mint forditva.
    Azt mondjuk nem ertem, hogy az rtlklub miert nem ad ilyen formatumban. Szerintem a gyozikeso, meg a bkoz nezoinek biztos volna ra igenyuk.
  • Cat #13
    Ma már a 13"-mas laptopokon is 2560-as felbontás van (pl. Google Pixel), de van már 3200 pixeles csoda is.
    http://www.sg.hu/cikkek/97462/3200_x_1800_pixeles_notebook_kijelzo
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #12
    -van
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #11
    Egy 40 inches tévénél ennek sose lesz sok értelme, viszont egy 80-asnál valóban van jó lehet.
  • Bari06
    #10
    A zombik nem tudnak fára mászni, ez tény! A viccet félre téve én is értelmetlennek tartom, MÉG. Írták is hogy csak egy keleti csatorna foglakozik ilyen méretű HD adás sugárzásával ergo a Barátok közt meg a Jóban rosszban ugyan olyan sz*r marad mint volt. De hagyjuk ki Magyarországot, mert mire keleten már felhőkarcoló méretű fullmegagigaultraszuper HD-s tévék lesznek akkor talán nálunk is menő lesz a 3840 x 2160 pixeles LED kijelzős tévé. Egy szó, mint száz nem baj az hogy kitalálták végül is haladni kell a korral és valamilyen irányba fejleszteni kell a technológiát, de jelen pillanatban még felesleges, főleg nálunk, ráadásul 10 milláért. Majd ha kiforr a dolog milyen PS4-es BF4 csatákat lehet majd rajta nyomatni például.
  • Sir Quno Jedi
    #9
    Megen jönnek az agyhalottak, hogy ez miiinek, meg rongyrázás, meg nincs rá szükség, meg blablabla. Itt voltak ezek a tetvek akkor is, mikor a fullhd, kisebbik full hd, az első LCD-k/TFT-k, a DVD, a BR, a 23"-es moncsik, a 20"-es moncsik, a 19"-es moncsik, a 17"-es moncsik és így tovább megjelentek és már akkor is fejhangon siránkoztak, hogy ez mekkora baromság és ójajaj, a rohadék burzsoázia játékszerei csupán. Ma meg a tecsóba is megkapod és valahogy senki sem akarja a régi elavult technókat helyette. (és HD adást nézünk ugye, meg BR filmeket, plazmán, kivetítőn és LCD-ken, nagyfelbontásban, ÓJAJ)

    Rohadt uncsi.

    Javaslom az efféle agyhalott zombiknak, menjenek és másszanak vissza a fára, vagy az óvódai jelüket változtassák vissza gémeskútra..
  • rajdi
    #8
    Fog ez még lejjebb is menni, most miért kell úgy csinálni mintha a holdról jöttetek volna?! Beindul a tömeggyártás és karácsonyra a mobilomnak is 4K lesz a kijelzője meglátjátok!
  • shaba23 #7
    Miért lenne felesleges? Van aki megteheti, hogy megvegye, nem mindenki csóró. Az, hogy mennyire használja ki, más kérdés... a Bugatti veyron is drága, mégis megveszik, hogy aztán a belvárosban lassan menjenek vele. Ezt is megveszik és nézik rajta a duna tv-t.
  • Mekong Delta
    #6
    Pff.. ez kb olyan felesleges már mint a 3D TV.. Megveszi pár pénzeszsák(mert hogy ez menő és presztízs), aztán kb szart se kezd vele..
  • OGMontana
    #5
    Mit kell most gyökölni, akinek ilyen tv kell, és ha van rá valamilyen csatlakozó, hogy imax moziban látható minőségben nézzen filmet hagy tegye.
    Többi pénzes ember úgyis csak azért vesz mert négykás tv, aszonták ez a csúcsmodel mostanság.
  • CairoJack
    #4
    Az a baj, hogy már itt is romlik a minőség, meg a színvonal. Minden csupa olcsó, vacak. Az ember el akar menni, hogy vegyen egy tisztességes TV-t 50-100 millió forintért, és nincs. Be kell érni ilyen gagyi 10 millióssal. És akkor csodálkoznak, hogy már lassan minden csöves ilyenen nézi a kedvenc szappanoperáját. Cáhhhh... micsoda világ.
  • Kelta
    #3
    Nálunk az ilyesmi még vagy 20 évig tök felesleges, még a digitális átállás is hol van? meg a HD adás?? ugyanmár....
  • cloud.strife
    #2
    84" 4K tévéje már van vagy fél éve a Sony-nak, 7 millió alatt megvehető. :D
  • Lazarus
    #1
    Kettő lett, maradhat?