38
  • M2 #38
    Tesztelgetem ezt az iOS7-et, de nagyon szar...

Eddig három előnye volt a konkurenciával szemben:
    - stabilabb,
    - szebb,
    - könnyebben használható.

az OS7 lett:
    - többet lefagyó, mint az Android (ez még javulhat a kiadásig),
    - ronda (néhány typo-mániás designeren és a sznob követőiken kívül senkinek nem tetszik),
    - nehezebben használható.
  • M2 #37
    Ilyen alapon a Samsung sem másolt semmit... :-)
  • narumon
    Izé nem akarnék belepofázni de már iOS5-nél is így néz ki legtöbbje csak nem lapos felülettel...
  • hurkaur
    En inkabb -szanalmas- lopasnak mondanam, tekintve, hogy ha mar masol az ember, legalabb azt jol tegye.
    De amit ez a szerencsetlen, izlesficamos Jonathan Ive osszehozott az valami paratlan evilagon. Mintha egy 11 eves hulyegyerek tervezte volna.
    Eddig az ios legalabb egyedi volt, bar szvsz nem annyira elegans mint a wp, na most.. undormany, amit max androidnal nezek el, de nem egy 200k huf-os telefonnal.
    Ajanlom jojjon meg az eszuk, es javitsanak valamit ezen a szaron, vagy dobom es valtok WP-ra. Ha ez nem johet szoba, akkor legalabb a mac os vonalhoz ne engedjek ezt az idiotat pls.
  • M2 #34
    Sima lopás vagy pofátlan lopás?
    iOS 7 vs. Windows Phone 8
  • hurkaur
    mi a fos ez, nah bb ios
  • M2 #32
    az igaz
  • gombabácsi
    szerintem az új ios dizájn nagy előrelélés az... ür meghodiccsásában
  • asgh
    GUI designban nem tudom (nem használok iOS-es terméket), de pl. az új Mac Pro minden, csak nem kullogás a trendek után.
  • M2 #29
    Steve óta az Apple csak kullog a trendek után. Ha azt akarod tudni mi lesz az iOS-ben két év múlva, nézd meg az Android/MS/BB rendszereit...
  • Gauge
    Mi az, hogy lapos felület? A leírás alapján sem sikerült elképzelnem...
  • mousee
    Tudásból ötös, sok dolgot hozott, ami már kellett, és igen, soknál elég gyanús a droidos átfedés is :) Kinézetre viszont szerintem hányadék randa.
  • narumon
    NEkem a flattel nincs bajom, de az új ikonok pocsékrandák. Nem baj majd jailbreakkel lecseréljük a felületet :)
  • Dynamic
    Nekem alapvetően tetszik. Nem értem, hogy lehet erre azt mondani, hogy ronda, még ha mást is várt az ember. Ez a minimál flat stílus ezekkel a fehér színekkel, letisztult, kissé futurisztikus benyomást kelt. Jók a fontok. Tetszenek az áttetsző panelek és a blur hatás. Tetszik az sms és az időjárás képernyő stb. Ráadásul élőben mozgás közben sokkal jobban néz ki a cucc. Nagyjából elégedett vagyok, egyedül az ikonokkal kapcsolatban van némi hiányérzetem. Értem én, hogy minimál de egyik-másik mégis kevés egy kicsit.
  • harmi2009
    Lehet, hogy kérdezted de pontok vannak a mondatok végén.
    Lehet ezért értette félre. :)
  • kvp
    Flat design = a microsoft a windows 1.0 stilusat hozza vissza, az apple meg a macos 1.0-aet. Erdekes, de nagyon ronda lett. Ezt meg lehetett volna csinalni rendesen is, pl. a beallitasoknal az elkent feheres atlatszosag helyett eleg lenne egy sima feher hatter. Nem csak szebb lenne, de hasznalhatobb is. Tovabba a beallitasi kepernyo nyugodtan lehetne teljes kepernyos, hogy kevesbe zarvarja ossze az embereket. Az ikonoknal pedig nem annyira flat amennyire akarjak, de nem is annyira kontrasztos, hogy jol hasznalhato legyen. Ez utobbit nem igazan ertem, a sony peldaul meg mindig a fekete feher ericsson-os ikonok utodait hasznalja. Eddig lattam beloluk 5 generaciot, de azon kivul, hogy szinesebbek lettek es nagyobb felbontasuak semmi nem valtozott, tehat az ikonok ugyanazok. (8x8-as fekete-feherbol jutottak el a modern nagyfelbontasu szinesekig) Valahogy ugy erzem, hogy az apple valamit nagyon benezett, csak nem tudom pontosan megfogalmazni hogy mi hianyzik, de valahogy az uj ios nem lett apple stilusu.
  • coolbboy83
    iPadok is jönnek hamarosan - ott leszek erre jobban kíváncsi.
  • coolbboy83
    Elég vegyes a fogadtatás - de pici változások még lehetnek benne, egyébként látszik hogy nyitnak picit. nincs ezzel semmi baj - ez a design max a 10-es rendszerig marad... szerintem.

Nekem tetszik, ugyan a newsstand és a settings ikonja szerintem eléggé hitvány pl... vagy csak szokni kell
  • Papichulo
    *szkeumorfizmussal :)
  • Papichulo
    Nekem tetszik az iOS7. A szkeuformizmussal mar tele volt a tokom es peldaul a Game Centertol mar rosszul voltam. Valamit mar amugy is lepniuk kellett, mivel az iOS nagyon palotta valt a 2007-es kinezetevel. Ennel sokkal rosszabb is lehetett volna, de az mar mas kerdes, hogy a fekete szinu telefonnal hogyan fog kinezni az alapvetoen vilagos szinvilag.

Igaz, hogy nem tortent akkora paradigmavaltas, mint az iPhoneOS eseteben, de en optimistan varom a release-t. Szerintem az Apple-re jellemzo modon meg rengeteg remek aprosag var felfedezesre
  • NEXUS6
    Valóban soha nem használtam. De ha mégegyszer elolvasod a hsz-emet láthatod, hogy intelligens emberként épp ezért nem is fikáztam. Kérdeztem, (tudod a mondat végi írásjelek).

Szal nem fikáztam, ellentétben veled, pedig még te sem használtad, gondolom;)
  • Papichulo
    Nagyot röhögtem, amikor olvastam, hogy alulról lehet felhúzni a beállítómenüt, mert ugye Androidon felülről kell lefelé.

Felulrol a Notification Center jon elo. Alulrol a Control Center.
  • Papichulo
    "hogy widgeteket lehet-e telepíteni."

Nem lehet.

"nem kell megnyitni a progit, hogy egy időjárást megnézzek, vagy megtudjam, hogy jött-e, meg kitől emilem, esetleg bele is olvassak."

Na pont ezekhez most sem kell... notification center. Ami viszont - szerintem - nagyobb gond, hogy ehhez az API-hoz 3rd party alkalmazasok nem fernek hozza.
  • Darth Sith
    szerintem tök rendben van. nekem bejön ez a letisztultabb, laposabb forma ahol sokkal nagyobb hangsúlyt kap a tipográfia mint az ikonok, grafikák.
  • M2 #14
    "igazán frissíthetnék az ikonjaikat,"

Az óra ikonját elnézve, az frissül. Talán a többieknek is engedik.
    De ha már flat design, akkor abban a Win8 sokkal jobb, kár volt felvenni a kesztyűt - szerintem.
  • Cat #13
    Nagyot röhögtem, amikor olvastam, hogy alulról lehet felhúzni a beállítómenüt, mert ugye Androidon felülről kell lefelé. Mindenképp meg akarták csinálni, de mégse lehetett ugyanolyan ugye, szóval ezt a bénácska megoldást találták ki.
  • Vol Jin
    Nekem teccik.

Pár hónap és neked is fog. :-D
  • asysoft
    Én szeretem a "flat" designt, de ez finoman szólva sem nyerte meg a tetszésemet. A színek mintha valami távol-keleti terméké lennének, ikonok is csúnyák... Funkcionalitásban is többet vártam volna, főleg, ha már változtattak a multitasking modellen, és push hatására futtathat kódot az alkalmazás, igazán frissíthetnék az ikonjaikat, hogy kevésbé legyen szükség a widgetekre...
  • M2 #10
    Hát ha nálam dolgozol és ilyen ikonokat rajzolsz, biz előkerül a gumikalapács is...
  • NullZ3r0
    Pont erre találták ki a Notification Centert, mindkettő gyönyörűen látszik benne.
    Látszik, hogy sose használtad, csak fikázod, közben nem is tudod miről van szó.

Amúgy szerintem is ronda lett. Látszik, hogy ez még csak félkész, a design-on nagyon remélem, hogy alakítanak még őszig (főleg az ikonokon). A funkciók viszont nagyon jónak tűnnek.
  • Déta
    Egy évvel ezelőtt dolgoztam egy cégnél, mint iOS programtervező. Egy felhasználófelületet kellett terveznem egy akkoriban még nagy sikerrel kecsegtető (ma már nem annyira) alkalmazáshoz. 2 hónapot dolgoztam, s valami hasonlóan lapos felülettel álltam elő.
    Na, akkora leb*szást kaptam, mint Életemben még soha. Hiába, próbáltam megértetni Velük, hogy ez a jövő, inkább úgy döntöttek: kirúgnak.
    Olyan jó most így olvasni ezt a cikket! Amúgy tetszik.
  • NEXUS6
    Nade hogy mondhacc ilyenet!?
    Ponte!?
  • NEXUS6
    Nekem nem jött át, hogy amit sok iFan hiányolt, és ami a szintén "lapos" csempés felületnél is gyak megvan, hogy widgeteket lehet-e telepíteni.
    Csak mert elég hasznos ha nem kell megnyitni a progit, hogy egy időjárást megnézzek, vagy megtudjam, hogy jött-e, meg kitől emilem, esetleg bele is olvassak.
  • M2 #5
    Mennyi ideig dolgoztak ezen? Egy nap? Kettő?
    Szebbet hányok...
  • cstommy
    Abban más hogy ennél esély sincs "normális" eszközre adatot küldeni, csak az Apple termékek tudnak majd egymásnak adatokat küldeni airdrop-on keresztül.
  • The Seer
    Nekem is az első gondolatom az volt, hogy lemásolták a MIUI-t a picsába..
  • esemve
    Mindenféle fika nélkül: Az airdrop miben más mint a Bluetoth?
  • Ferrer
    Gyenge MIUI koppintás, ami nélkülözi az Apple-től eddig megszokott egységes stílust (színek, stílusok össze vissza keveredve, bazári látvány). Funkcionalitásban viszont legalább javult valamelyest.