PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.11. 18:05:40
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Ez van sajnos. A többség fizet. Nincs mit tenni. Fórumokon meg sokan megvédik és ezt népszerűsítik. Ilyen fogadott bloggerek. Kifordult a világ önmagából.
Nekem manapság csak az olyan mikrotranzakcióval van gondom, ahol konkrétan felborulhat a játék egyensúlya, ha valaki jobb fegyvereket vagy kiegészítőket vásárol magának. Ott már nincs értelme játszani, mert úgyis az nyer, aki pénzesebb. Ezért jó még az Overwatch és társai.
Utoljára szerkesztette: Rage47, 2017.10.11. 15:04:49
én abból indultam ki, hogy a... nagy nevekről beszélünk, olyan játékokról, amik potenciálisan nagyot durrannak, meg évekre lekötik a játékosokat - ezek nem tehetik meg, hogy szarok legyenek
ha helyes a feltételezésem, pl. az SW BF2 ilyen akar lenni
nemtom a Destiny 2-vel mi volt a cél - persze a céltól függetlenül gáz hogy félkész manapság ~minden - nőtt az ipar, nőtt a kereslet, a kínálat, aztán elkorcsosult sok szempontból 😞
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
sorry csak a lolt ismerem mélyebben, de ahhoz hogy olyan minőségű legyen amilyen, többszáz embert jópár országban foglalkoztatnak folyamatosan - ha nem lenne folyamatos mikrotranzakciós bevétel, nem lenne lol sem
szóval azt mondom hogy ha tényleg csak kozmetika van a lootboxban, az legyen - ha belegondolsz, azt a skint is valaki leült, megtervezte, lemodellezte, beletolta a kódba, tesztelte, stb., érthető, ha pénzt kérnek érte
azért pénzt szedni, hogy egy skilled 50% valamit ad, vagy 100% valamit ad, na az szimpla köcsögség 😊
mondom, szerintem
tehát azt nem látom, hogy fenn tudnak maradni ezek a produktok "klasszikusabb" pay modellel
bár végülis jelen beszélgetésben az utolsó mondatod a lényeg, amivel nagyon egyetértek <#eljen>#eljen>
Sajnos ez van. Ma már minden játékban benne van, mert a többség sajnos hajlandó fizetni érte. A 2016-os évben például az Activision-nak 3,6 milliárd azaz 3600 millió dollár bevétele (nem forgalma, hanem nettó színtiszta nyeresége) volt kizárólag a lootboxos mikrótranzakciókból. Szóval ez már marad az 100%.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Ennek ellenére nem örülök neki, mert ami egy online shooterben kezdődik az gyorsan beszivároghat olyan játékokba is, amik már engem is érdekelnek. Ha látják, hogy a játékosok minden szart megesznek, akkor túl nagy lesz a csábítás, hogy más stúdió ne éljen ezzel a plusz bevételi forrással. Nem hiszem, hogy nagyon túl kéne magyarázni, miért nem örülünk annak, hogy ugyanazt a terméket vagy szolgáltatást innentől magasabb áron tudjuk megvenni.
PlayStation 4 Pro + UE 55 KS7000 SUHD+ Astro A50. Na de hol vannak a játékok?! ---> Nintendo Switch
ügyesen fejeztem be a mondatot vagy másra céloztál?
Forza.
Bár nem tudjuk, nem dolgozik ott egyikőnk sem, tuti, hogy nem kevesen foglalkoznak a játékkal.
PlayStation 4 Pro + UE 55 KS7000 SUHD+ Astro A50. Na de hol vannak a játékok?! ---> Nintendo Switch
Az EA és a DICE nem ilyen, tavaly a Mirror's Edge Catalystnál is bebizonyították. Ami bug a bétában benne volt, az helyet kapott a kiadott "végleges" változatban is. Jött 1 kisebb patch hozzá, aztán be is fejezték a 16 000 forintos játék támogatását. <#idiota>#idiota>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.10.11. 13:58:14
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
mittudomén el tudom képzelni, hogy van egy akármilyen konkurens játék (mondok egy faszságot a példa kedvéért, Overwatch), ami nem p2w, és abba amúgy hamarabb áldozok pár ezrest egy szép fegyverért vagy skinért, mint az SWBF2-be, amit meg se veszek, mer tudom hogy abban a pillanatban ahogy megvettem, már hátrányból indulok - vicc
míg megveszem a konkurenciát, amit Pistike is pont ugyanúgy megvett, és legrosszabb esetben az ő karaktere csinosabb lesz - puffneki, ha zavar, vásárolok
magamból indultam ki, ha a játékosok nagy része ilyen, akkor -reméljük- bebukik ez a fizetési model hamar
Leírom ismét: ha majd a BFII-ből launchkor induláskor világszinten eladnak huszonöt darabot, az EA azonnal változtat a modellen. De amíg első nap el fog menni 8-10 millió, addig nincs okuk bármin is változtatni.
Tudod, ahogy Dr. Bubó is mondta: ha valakinek fáj, és csak nyavalyog, annak nem fáj még eléggé.
vajon ez lesz (van?!) PCn is?
Utoljára szerkesztette: lwb, 2017.10.11. 13:39:18
amit nem értek, hogy egy csomó nagy névnél bevált már másmilyen pay model, mindenki tudja hogy az adott cég is szarrá keresi magát, a játékosok sem érzik magukat átbaszva, és úgy egyáltalán működik az egész (a LoL-t tudom kiemelni mert én azzal töltök sok időt, de vágom a DOTA rendszerét is, vagy pl. a CS:GO-t, meg egy csomó mást)
erre ha jól értem, jönnek ezek a birkák, és telibe felrúgnak mindent, kvázi rétegjátékot kiadva a kezük közül (réteg = akinek van pénze, sok)
jól értem?
amúgy a témáról egy egész faszás videó:
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2017.10.11. 13:36:47
esetleg ez.. változhat játékos visszajelzések alapján?
2. igen, gazdagnak lenni zsír. Csak tudod van egy határ. Eddig a multi játékoknál nem volt szokás a pay-to-win, vagy legalábbis a teljesárú, nem freemium játékoknál nem volt szokás. A CCG-k és egyéb freemium játékok más tészta, de az az idei, új trend, hogy fizetsz az alapjátékért és aztán még fizetsz, hogy élvezni is tudd, ez teljesen új dolog. A fogyasztó meg csak annyit tehet, hogy felháborodik. Ha ebbe belenyugszol, mi lesz a következő lépés? Percenként levonnak mondjuk 5 dollárt a hitelkártyádról az új COD kampány alatt? Vagy 10 dollár/állásmentés a legújabb AC-ben? Ha a fogyasztó hagyja, a kiadók az utolsó bőrt is lenyúzzák róla.
3. az SWBF2 lényegében a multiról szól. A kampány kedves dolog, tart is majd vagy 4-5 óráig gondolom, de mindenki a multi miatt veszi. Eddig sem CoDban sem máshol nem az volt a trend, hogy pénzért vehettél fejlődést. Pénzért vehettél egy rakás kozmetikai dolgot, pl. CS-ben is, de pénzért nem válthattad ki a gyakorlást és a skillt. Ez változik most meg éppen. És igenis befolyásolja a játék élvezeti értékét, ha folyton veszítesz szemben azzal, ha néha azért nyersz is. Mert erről szól a játék: nyersz vagy veszítest. Nincs más tartalom benne. Nem igaz, ha valaki azt állítja, hogy mindegy, hogy nyer vagy veszít, fenét mindegy. Egy idő után kurvára eleged lesz, ha sokat veszítesz és inkább kilépsz és játszol mással, így működnek az emberek.
A BF1-ben sem, de a BF1 azért is rossz példa, mert az nem egy multi only játék, kapsz egy egész türhető SP kampányt is a pénzedért.
CS ingyenes.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10