PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Biztos hogy faszább a több, ezt azóta tudom amióta van fizetésem! 😄
....kivéve a fertőzéseket.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.19. 16:13:32
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha van egy vonalzód, aminnek az osztásain a hagyományos tévék színeit ábrázolod, minden intenzitásban, stb. Na. A HDR az, amikor ez a vonalzód soooookal hosszabb, mint amekkora eddig volt. Ha az új vonalzódra kifeszíted ugyanazt a mennyiségű színt(osztást), akkor valójában kevesebb színt tudsz ábrázolni ugyanakkora hosszban mint előtte. Ha legalább olyan részletességben akarsz ábrázolni a hosszabb vonalzón, több színárnyalatra van szükséged. Stimt?
Na kb ez a kisiskolás szintje a dolognak. 😄
Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.11.19. 16:08:10
Adversus solem ne loquitor
8-bit color = 2^8 x 3 = 2^24 = 16.7 million colors
12-bit color = 2^12 x 3 = 2^36 = 68.7 billion colors
Színárnyalatokból vajon ennyit meg tud különböztetni a szemünk. 😄 /ha ez így igaz
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.19. 15:47:54
ennyi... 😄 laza válasz a tévhitek eloszlatásaként... 😄
jah és a végére kis fricska:
We leave greed to others.
haha, arcok 😄😄
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2017.11.19. 15:43:25
Én azért nem választottam a 4k-s tv-t (ráadásul az 130/140 lett volna), mert én elhatároztam (150 az nagyon határ volt, nem annyi lovém volt, hanem sajnáltam volna többet kiadni), hogy 4k-s tartalmat max br-ben látnék, évente 2 filmet, nekem fontosabb a képminőség, ezért az a prio.
Nem a felbontás....
Azóta is köszönöm a tippet.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.19. 15:40:05
Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.11.19. 15:36:40
Csak valszeg más szinten. Senki sem elégedett azzal ami van soha....de elfogadjuk, ahogy te is a sajátodat. 😄
De én a L.-be megyek kóláért, mert ahoz képest finom, amennyivel olcsóbb, holott tudom, hogy a márkát, minőséget mennyiért kapnám meg.
Mégsincs más a Tesco-s meg a Coca között alternatíva, és nem is lesz. 😊
No hát nem veszem meg. Ugyanis nem felel meg nekem. Nem azért, mert én vagyok a nagyon igényes ember, akinek soha semmi nem jó, hanem abban nem jók, ami nekem fontos volna. Majd ha lesz olyan, ami árban és tudásban ott lesz, ami nekem megfelel, akkor veszek. Addig nem.
De vásárlói szemmel pl Gero a pénzéért ettől még azt kapta amit a pénzén ki lehet hozni, hiszen ha nem, akkor lenne alternatíva.... 😊
Ha érted mit mondok.
Maximalistáknak ez nem alternatíva, de ennyi pénzért mást nem lehet sajna. Ezek szerint.
De minden téren nehézkes a dolog, pchardverek árai meg felfelé mennek, nem lefelé. 😄
És már itt a topikban is elhangzott nem egyszer ez a bullshit, hogy a HDR10 az már fasza. Az egész arra épül, hogy a vásárlóknak fogalma nincs az egészről, és a tévégyártóknak ebben elemi érdeke a tudatlanság fenntartása.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.11.19. 15:28:23
Szerintem moby csak annyit akar ezzel mondani, hogy a 10bites hdr az tényleg sokat hozzáad a látványhoz, és a kamu 8-bites meg nem és nem jó, hogy az átlagvásárló simán összemossa a kettőt.
Utoljára szerkesztette: CptFlint, 2017.11.19. 15:28:17
Mert ezt mondod. 😄
De a tv műsorokkal szemben én nem vagyok ennyire pozitív, nagyon le vagyunk maradva szerintem.
Ez kb olyan, mintha legalizálnák az óravisszatekerést az autóknál, mondván, hogy a magyar vásárlóknak nem lehet eladni az autót az eredeti kilóméteróraállással.
Vagy azt hiszed sokaknál a 250 meg a 300 pl csak döntés kérdése? 😊
Az az 50k sokszor sok...még ha arányosan nem is tünik annak a 250-hez viszonyítva, ez tipikusan az az eset, amikro soha nincs megállás, mindig van több, feljebb, csak valahol meg kell húzni a határt. 😊
De javíts ki ha tévedek, ha ez így igaz lenne, kkor soha nem lenne kereslet az "olcsóbb" termékekre. 😊
Neked most akkor viszont igazad van, ha valaki hajlandó lenen többet kifizetni, mert akkor, igen, a lehető legtöbb összegből válogasson, a kínálat annál jobb lesz!
A legszebb az egézsben, ha valaki ezeket nem ismeri, maikről most beszélünk, pl a tv-k leírásában nincs is erről semmi infó.
Én még nem láttam TV hirdetést, aminél pl a panel típusa oda lett volna írva.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.19. 15:21:48
A semmitől jobb. Mert ha nincs Kamu, akkor ennyi pízért van a semmi....a semmi se jó....
Persze senki nem szereti ha átbasszák, de ez nem átbaszás, ha ennyi pénzért csak ez van.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.19. 15:10:24
Ezeknél a TV-knél bonyolultabb kiigazodni mint a nőkön.
1 megoldás van....a rááűldozott, rá szánt ÖSSZEGET meghatározni, és abból a LEGJOBBAT kihozni....
Mert mindegy mit kapsz majd érte, ha a NEM HDR-ről váltasz fel, neked akkor is a kamu cucc is SZEBB lesz, ahogy GERO is mondja, ilyenkor mit számít az, hogy HDR 8- vagy 10? ha nem 10 akkor örülj, majd legközelebb 3-4 év múlva megint ennyi pénzért váltasz akkor megint látsz változást majd. 😊
Hiába 500k egy HDR 10-es paneles tv, ha NEM szánsz rá annyi lóvét. 😊
Biztos úgy van ahogy Moby mondta, ez kamu HDR, de elég ha te szépnek látod....
Én nekem sem kedvem sem pénzem nincs 250k-t kiadni megint tv-re, amíg ez nekem működik, és mivel a HDR-t nem látom, nekem ez a sima TV tűnik szépnek, mert én ezt egy 720p-s LG után használom....és mivel ott láttam szebbnek, nem tudom milyen egy 500k-s tv (sejtem azért, mert láttam demo videókat ilyen tv-n persze), de az nem ugyanaz.
Lehet mondani hogy kamu 4k meg kamu HDR.
A Pro is kamu 4k nem?
Akkor mi a probléma?
Nem az a lényeg ami hatást kelt a felhasználóban?
Az Uncharted pl erre épít, azok is a sok trükközéssel néznek ki olyan szépnek.
Jók a trükkök (kamu cuccok) szeretjük őket....
Tudhatnád.
Forza.
okéj, rendelem is asszem, meggyőztetek 😄
csak aztán majd kb. lehetetlen lesz megszabadulni tőle...
...lol, IGN 7.5 😄 kicsit szőrösszívűek voltak 😄
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2017.11.19. 12:36:16
-lefedett színtérre/color gamutra
-dinamikatartományra (kontrasztra)
-csúcsfényintenzitásra
Ezek a tévék jellemzően egyiket sem teljesítik. Az is tény, hogy lcd-ből egyáltalán nagyon ritka mára az olyan tv,ami ezeket egyszerre hozza. Az lcd rettenetesen kompromisszumos tekno, alig fér bele ez így. Sőt, nincs ma igazán olyan tömegben gyártható tech, amivel ezt kifogástalanul hozza (az oled fényben marad el a többi paraméteréhez képest).
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Panel bit depth
The most widely used panels are those with 6, 8, and 10 bits for each of the RGB components of the pixel. They provide 18-, 24-, and 30-bit color, respectively.
10 bits (8 bits + FRC)
FRC
Frame Rate Control (FRC) is a method, which allows the pixels to show more color tones. With quick cyclic switching between different color tones, an illusion for a new intermediate color tone is created. For example, by using FRC, a 6-bit display panel is able to show 16.7 millioin colors, which are typical for 8-bit display panels, and not the standard 262200 colors, instead. There are different FRC algorithms.
Colors
The maximum number of colors, which the display is able to reproduce, depends on the type of the panel in use and color enhancing technologies like FRC.
1073741824 colors , 30 bits
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.11.19. 11:38:08
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
De az ott ettől még nem HDR. És ez nem egyéb, mint a vásárolók megtévesztése. A gyártók szerint nem, mert az egész témakör oda jutott, hogy majd ők azt meghatározzák mi hdr és mi nem. És amire rányomják a plecsnut az az. Persze azért ők is érzik, hogy ez így azért nagyon gáz, szal inkább megcsinálják belül a szeparációt a super/premium/stb uhd-val. Amut aztán szintén nem alkalmaznak konzekvensen. Totál gáz az egész 😄
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
Fact: 8bites panel. Kamuhdr.
...a GOW mellett kénytelen leszek egy újabb kérdések nélküli előrendelésre. The Last Of Us 2!
Szerk:
"Kedves ..... Zoltán!
A konzolokszervize.hu fogadta előrendelésed.
Köszönjük megtisztelő bizalmad!"
Hát ennyi.
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2017.11.19. 10:52:58
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯