121265
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
#91657 Ha a Paprika TV logoja ég bele az jobb? Vagy Red Dead 2 hudja? :-( -
#91656 Nekem gamingre kell egy jó 4k tv olyan 350k körül, 50" körül preferálva. Az OLED-et nagyon akartam, de nálam rengeteg a statikus tartalom... igen HUD is, meg tálca is, meg logo is. Tök megértem, hogy annak aki egész nap mozizik rajta annak a büdös életben nem ég be, de szerintem ezek vannak kevesebben. -
#91655 De már összeszűmoltam régen, a mentésekben látszik.... :D -
partizan182 #91654 Tanyára nem jó a Ferrari, inkább úgy mondanám ;) -
#91653 "A TV2 logó beleégett a tv képernyőjebe"
LOOOL, meg is érdemli baszki :D -
#91652 Fogalmazhatunk így is akár. :D -
#91651 Írtam, hogy nekem nem mükszik... :S -
#91650 Átlagembereknek nem való az OLED :) ahogy Ferrari se mert az útpadkán fennakad, vagy az első fának nekimegy. Csak ugye az OLED megfizethetőbb :D -
partizan182 #91649 Nekem aztán ne, se jutalékom nincs belőle, se érdekem :) De abban biztos vagyok hogy amazonos hülye legalább olyan hülye mint az arukeresős, csak neki a Fox News ég be nem a TV2 mikor éjjel nappal háttértévézik max fényerőn dinamikus módban estére meg áramtalanít.
Te már nyilván eldöntötted hogy ez egy beégős szar, csak azt látod meg ami ezt alátámasztja. -
#91648 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!de ugyanez a 4k ra is...Értem mire akarsz kilyukadni nem ez a gondom, csak amit írtál az azt jelenti, hogy Porsche alatt nem szabad autót venni, ahogy 400k alatt tv-t se. De hidd el sokan a játékokkal játszanak és inkább elfogadják a minimális minőségi különbséget a drágább tv-től (alacsony input lag viszont kell, mert az gamebreaker) és nekik az a fontos A-ból B-be eljussanak kényelmesen egy autóval (azaz játszani akarnak) ahhoz pedig nem kell Porsche! mert ma már egy belépő-közép szintű szintű tv is megadja játékélmény 95%-át. (Látod, nem ocsmány kép mint régen vagy 10éve, FHD alapból, kicsi input lag.) Persze akinek az a maradék 5% szúrja szemét, mert látott jobbat már és ezután elképzelni se tudja az olcsóbbat és utána a játékot se bírja kiélvezni mert az srgb 85% fedi le a színtartomány és teljesen fekete képernyőn néha látni világosabb háttérfény foltokat, azokat nem irigylem. Ma már egy belépőszintű autó is komfortos, felszerelt, megbízható és megy is. nem 40 évvel ezelőtt járunk ahol a rádió is luxus volt... ugyanez igaz a TV-kel is. -
#91647 Oké, jöjjenek az amazonos, meg egyéb US, UK online shopok usereinek eseti sírásai, vagy azokat is lefizetett firkászok írták? ;-) -
partizan182 #91646 Hehe, arukereso megbízható információ forrás ;)
De nem célom meggyőzni, nekem 3 éve oledem van, mindenre ezt használom, soha nem volt semmi gond. Nem vigyázok rá, nem zúmolgatom, nem futtatgatok kézi pixelfrissítést.
Vagyunk még kb 80an PHn ugyanígy, évek óta semmi baj. Egy srác volt akinek az E6on ottmaradt a EUsport live piros logó-reszlete, övét az LG gariban cserélte.
De ha 0-24 ettől rettegnél akkor LCD, annyit nem ér meg. -
#91645 Nem vagyok nyugodt :-(
"A Média Marktban vásárolt C8 oledhez nagy remenyeket fűztem! Szuper tv volt mindössze 4 hónapig , miután beégést tapasztaltunk rajta. Se a Media M. se az LG nem cserélte garanciában és negyed áron sikerult megszabadulni tőle!"
"Fél éve használjuk a B8 oledet , sokat nézünk rajta filmet jó képe volt
Amit sok helyen írnak az sajnos nem hittük el
A TV2 logó beleégett a tv képernyőjebe
Többször pixel frissítettük a tv-t emiatt , amit javasolt a gyártó, de attól rosszabb lett , ugyanis szinte eltünteti a tv színeit"
"az elején mikor megvettem nekem is beégett a tálca, de a frissítő eltüntette. viszont az nem igaz hogy fakítja a frissítő a színeket. A pixel frissítő lefutása 60perc, eközben tilos a konnektorból kihúzni, különben a beégés végleges marad! A fekete csíkok alul/felül, és a csatorna logók beégésének elkerülése érdekében használandó a "minden irányú nagyítás" ami a részletes menüben teste is szabható hogy mennyit nagyítson. (A tv kikapcsolás után egyébként automatikusan futtat egyfajta kijelző védelmet, és ha úgy ítéli meg a pixel frissítőt is elindítja. ) Amikor a PF már nem oldja meg a beégést, akkor a statikus tartalom már túl sokáig volt megjelenítve a kijelzőn, és figyelem! A statikus tartalom beégésére nem vonatkozik az LG garancia! !! (ez könyvébe is benne van) " -
partizan182 #91644 Meglettt a reddit thread, a lényeg:
Image retention or burn in?
I didn't know there was a difference until now. It cleared up after watching some Netflix.
So I guess your TV is fine now?
Yup
A beégős rémsztorik 95%a ilyesmivel végződik. -
partizan182 #91643 Itt valami hiba lehet, annyi ideje nincs kint az RDR hogy be lehessen égetni :)
Image retention van persze, másnapra eltünteti a pixel refresh este. Plusz fehéret még torture tesztben sem sikerült beégetni, piros subpixel (meg a zöld de az kevésbé) a szűk keresztmetszet. -
#91642 2000? :-D
Jóval kevesebb is elég ehhez:
-
partizan182 #91641 Beletoltál / tervezel valamibe 2000+ órát? Rtings teszt alapján kb akkor kezd beégni ha csiricsáré színes a hud.
COD több mint 1 éve megy B7en napi 20 órát a kínzás teszten, semmi baja. -
#91640 Én nem tudtam ellenállni neki. :D
De szép kálváriám volt a TV-kkel. Első egy LG OLED65C8 volt, amit visszaküldtem, mert nem itthon forgalmazott típus volt és LG nem tudná javítani, mint kiderült. Utána jött a Q9FN és marad is. OLED-nek a képminősége jóval jobb, de a Q9FN-é is kiemelkedő és hát kényelmesebb mindenre egy TV-t használni, mint külön monitort azokra a játékokra, amik beégnének az OLED-en. A kiemelkedő képminőség és a beégéstől esélye miatt marad a Q9. Nagyon jó TV és azt mondom ha van egy kis fény simán oda lehet tenni OLED mellé és még sötétben is bőven megállja a helyét. -
LBandi77 #91639 Én mondtam, csak from. meg Gt.A Nioh a kakukktojás. -
#91638 Tök jó hogy méri, csak tök gáz, hogy nem lehet megnézni a játék adatlapján mennyit játszottam vele, vagy a Trophy-nál vagy valahol. -
#91637 Én azt hittem amúgy először, hogy ezek a statisztikák az elmúlt 1 évre vonatkoznak, mert előző években úgy szokták ezeket kiadni. De úgy látom, ez azóta méri, mióta megvan a PS4. -
#91636 Darky, te nem tolod fel a videódat? Hogy mennyit játszottál? -
#91635 Rossz néven ne vedd, de ne akarj Porschét, ha csak Fiat Puntora telik. Jó minőségű tévét, rendes HDR-rel, minőségi panellel szerintem 400 alatt nem lehet kapni a piacon. -
#91634 Te nagyon konzervatívan nyomtad. Az 1200 órádból gyakorlatilag az első három cím vitt el mindent. :-D -
#91633 -
#91632 Anthem - Valakivegyenmeg Edition Trailer:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.12.16. 21:04:15 -
#91631 Ami egyébként fasz dolog, mert a B8 már ott van. De az OLED, és tudom, hogy az a szupi meg szipi, de nekem még nincs ott. -
#91630 Én is. Sajnos a 65" Q9FN nem akar besétálni a megfelelő 600-650 környékére :( pedig Black Friday alatt behúzhattam volna (szerk:* azt hiszem 605 volt), csak sajnos még nem volt világos akkor a keretem.
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2018.12.16. 18:01:50 -
#91629 Ja értelek, sajna azt tényleg nem néztem, hogy a Sony mit talált ki az ügyben. Azt mindenesetre elmondhatom, hogy pokoli dolog manapság normális 4k tv-t venni, magam is vergődöm a témában és még fogok is, mert idénre elengedtem a témát. -
#91628 Akkor nem lesz HDR képes gamer tv-d mostanában sajna :-( -
partizan182 #91627 Másról beszélünk, nem interpolációra gondoltam, Sony kitalált valami zónás BFIt (XF90 meg ZF9 tudja), remek, majdnem plazmás mozgókép-felbontást hoz alig észrevehető vibrálás mellett.
Amit a számok nem mutatnak, hogy az edge dimming milyen látványosan esik szét ha HDRrel eteted. 6 zónával csodát nem lehet tenni. -
csgj #91626 Majdnem annyi a diákhitelem. :'D Nem, sajnos nem fér bele. -
#91625 Attól, hogy az interpoláció során megduplázzuk a frame-eket, de fele annyi ideig jelenítjük meg őket és beszélünk 120 Hz-ről, attól csak természetellenesebb lesz végeredmény, a részletgazdagság megsínyli, ami miatt a gamer első dolga kikapcsolni a eljárást, a foci rajongónak, meg első dolga bekapcsolni. Na de hát gamerek vagyunk...
Gradiensek leheletnyivel jobbak, de az 1100-as din. kontrasztarány difi az nem kevés, főleg, hogy HDR-re vágyunk...
Ja és mondom ezt úgy, hogy az előző 2 tévém SONY :-)
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.12.16. 14:25:06 -
partizan182 #91624 Átlagfizetésből indultam ki (340 br), egy kétkeresős család, átlag 1.24 gyermekkel 5-7 évente ki tud spórolni 300kt egy tévére.
Nyilván neked a HDR (meg úgy amblokk a csúcs szórakoztató elektronika) messze van, lehet nem is arra kéne lőni elsőre. -
partizan182 #91623 Mozgásmegjelenítés meg a gradiensek is jobbak :)
Ha VRR kell akkor nyilván Samu, más egyenlőre nem nyújt ilyet. -
#91622 0% THM van rá pár helyen, 10, 15, 20 hó. 250k-nál 12.500 Ft/hó az szerintem még neked is beleférhet.
-
#91621 100k-val többért el is várom, hogy legalább valamiben acélosabb legyen. Másban meg gyengébb, vagy u.a. tudja. -
csgj #91620 Nettó 132-t keresek. Sokan még ennyit sem. Szóval a szememben természetes, hogy luxus egy 300 ezres tévé. A hitelt meg hagyjuk, elég rendesen megcsapolná a fizumat arra az időre. Nem azzal van a gond, hogy nem tudom összespórolni a 300-at (a szüleimmel élek, nem kell albérletet vagy lakáshitelt fizetnem), hanem azzal, hogy túl nagy kiadás a fizetésemhez képest. De én is szeretek és akarok játszani, így valahogy meg kell oldanom. A jelenlegi megoldás az, hogy nem kapcsolom be a HDR-t a tévémen. A játékok így is futnak. -
partizan182 #91619 Q6 nem rossz, bár egy átmatricázott NU8000-res (ami meg egy átmatricázott MU7000), nem tud sokkal többet. Ott is megvan a VRR, az auto game mód, panel kb ugyanaz, színtér 2%-al kisebb, de azt sose vennéd észre (butított qd kb= szűk spektrumú led). 55ös méretben értem a fentieket.
XF90 megeszi reggelire mind a kettőt a rendes local dimming miatt (Samsungon nem lehet kikapcsolni, Sonyn meg nem érdemes).
@csgj: 120k sajnos már az (aprópénz), emlékszem mikor 20 éve ennyiért vettük az első síkképernyős CRTnket. Azóta azért változtak egy kicsit a fizetések.
Utoljára szerkesztette: partizan182, 2018.12.16. 14:08:05 -
#91618 #91615