121271
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
#119561 Most, hogy van pár órám a Plague Tale Requiemben, azt kell mondjam, hogy nem is a 30fps zavar, hanem, hogy bizonyos helyeken leesik a frame és tearing is jól látható. A látvány érdekében én hajlandó vagyok lemondani a 60fps-ről egy ilyen "lassabb" játék esetén, de ez sajnos beesik 30 alá sokszor. -
#119560 A PSVR2 nálam is felejtős, ennyi címért nem fogok ennyi pénzt kiadni. Előbb fogok Pro gépre váltani, pedig az is értelmetlen a jelen körülmények között. -
#119559 Remélem nem lesz igazad, mert én még most is látok potenciált a dologban és nagyon szeretném ha végre minőségi VR-t lehetne venni konzolra és kontent is érkezene. -
#119558 Hogy aztán pár hét múlva majd bolti ár alatt kínálják, amikor kiderül, hogy szép állat a zsiráf, csak otthonra mégse kéne. Pláne ennyiért. Ld. 4090.
Ezek a nyomorultak ezt is kivégzik teljesen. A PS5 sem kapható, ezt még afölé is árazzák, de nem ez a fő gond itt, hanem az, hogy nincs rá semmi, és egy olyan világban, amikor átlag másfél évet késik minden is, maximum a kétpálcás szarok fognak rá jönni. Az első is azért nem fogyott olyan túlságosan, mert volt rá 3db AAA játék mielőtt kiöregedett volna az ellenfelekkel szemben. Erre várhatóan kb ennyi lesz az egész életciklusa alatt így, hogy dobták a backcompatot.
10-12 éve ígéretes dolgonak indult a VR, én is nagyon hittem benne, még jóval később is, hogy majd a sony jó szélirányba állítja, mára csak egy megfeneklett hajó az egész, ami a partokat sem tudta elhagyni soha. Majd a gen végén veszek belőle egyet mutatóba, emlékül, hogy volt egyszer egy ilyen szépreményű próbálkozás. Harmadik generáció aligha lesz ebből.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2022.11.02. 16:46:47 -
#119557 En elorendelem (:
-
#119556 Nulla jatékkönyvtárral. Hatalmas sikernek igérkezik :D -
#119555 Ouch. Mondjuk kb ennyire számítottam. De majd ugyanaz lesz mint a PS5-nél, hogy scalperek felvásárolják, aztán vedd meg 1000-ért :)
Parkolópályán lesz, amíg nem lesz rá Alyx -
Evoluti0N #119554 PSVR2 ár és megjelenési dátum bejelentve. Február 22 és 600 euró. -
#119553 Azt írtam, hogy nem nagy szám. Mert nem magyarázza meg a 30 fpst, ugyanis egy rakás (open world és nem open world) játék van a piacon, ami 1. szebb, 2. jobban is fut konzolon és más platformokon is. Tehát a grafika önmagában nem lenne magyarázat a gyenge teljesítményre.
Visszatettem a Batman: Arkham Cityt és valahogy nem látom azt a 10 évnyi különbséget a két játék között. Bónusz: még jobban is fut. -
TomStorm #119552 Nem is ér fel azokhoz az biztos.
De így tudták megoldani újdonsággal(4 class irányítás) Gotham City-t.
Nekem még elmegy kategoria nem bántam meg,hogy megvettem.Néha elvagyok vele.
Rocksteady,öngyilkos osztagára leszek kiváncsi,játék mechanizmusokra stb. -
#119551 Szerintem sincs különösebb baj a kinézetével. Sőt, a futás sem tragikus (pc-n). A legnagyobb baj inkább azzal van, hogy inkább venném elő bármelyiket a régi arkham trilógiából, mint ezt, vagy akár az előzőt. -
TomStorm #119550 Egyáltalán nem néz ki gagyin nem tudom te mit nézel.
Szerintem simán elfogadható a látvány. -
#119549 Szerintem nézd meg current patchen mégegyszer. Series X-en pl. -
#119548 Amilyen áron az futott 60fps-el, az inkább ne legyen semmiben. Még ma is hányás, ahogy az a játék a LOD-ot kezeli konzolokon, a világ össze patch-e után. Ha az a referencia bármilyen esetre, akkor óriási a probléma az iparban, és már csak az azonnali bontás és elföldelés jelent megoldást :D -
#119547 Tök üres a város, AK-ban is az volt, de ott legalább megmagyarázták. Itt érthetetlen, hogy miért. Annyira üres a város, hogy megéri a járdán motorozni, biztonságosabb, mint az úttesten.
A grafika meg azért lett kiemelve, hogy nem nagy szám, mert ehhez képest szarul fut a játék. Lehet szidni a CP2077-et, de az megjelenéskor 60 fps volt a két current gen konzolon, ez meg eleve el se indul a last geneken. És még gagyin is néz ki. -
#119546 Ezt nem tudom, ehhez biztosan többet kellene vele játszani, de amit mondjuk az első fél óra-egy óra alapján láttam, arra nehezen mondanám rá, hogy nem szép :)
-
Evoluti0N #119545 Én azt olvastam, hallottam, hogy az art design sokkal jobb az AK-ban. DF is kitér a konzolos videójukban, h az AK-ban egyedi hangulatú, Gothamhez illő architektúra volt, ameddig a GK Gothamje úgy néz ki, mint egy random X-edik open world játék város.
Valamint van pár dolog, ami jobban nézett ki a AK-ban, mint például az eső vagy a tenger.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2022.10.30. 16:42:51 -
#119544 "Azt már kevésbé értem, hogy miről beszélnek, akik szerint a 7 évvel ezelőttitől szarabbul néz ki. Biztos el lehet kapni ilyen részt és kifotózni, de ez a játék alapvetően k.szép."
Szerintem inkább csak az artdesign miatt, nem technóban. Sokkal komplexebb volt a város, több különleges látnivalóval -
#119543 Tegnap kipróbáltam a gotham knights-t. Gyak bármilyen beállítás mellett alszik a vga, pedig ez nagyon nem 4090 (6900XT-m van). Natív 4K-ban is. Az RT megeszi a prockót, RT nélkül alszik az egész gép, de a motorozás így is beszaggat. Szerintem ez nem prockólimit, hanem IO limit. Amit simán lehet, hogy a konzolok directstorage jellegű működése mellett nem is jelentkezik. De ha igen, az sem annyira gáz, mert csak valamivel "határátlépéseknél" jelentkezik a probléma, amikor a köv pálya részt betölti, és csak egy pillanatig fogja meg. Naszal szerintem lazán lehozható konzolokra a performance mód, és szerintem le is lesz.
Azt már kevésbé értem, hogy miről beszélnek, akik szerint a 7 évvel ezelőttitől szarabbul néz ki. Biztos el lehet kapni ilyen részt és kifotózni, de ez a játék alapvetően k.szép. -
#119542 Tegnap kezdtem a Fater Bagolyt, első 30 alkalommal a bőrét sem súroltam! Á, hát ez qrv@ nehéz! 20szor mást csinált kezdésből, instant death volt, újjáéledni is felesleges....2 ütés vagyok neki. Nem is értem, itt mire gondoltak a készítők?! Csak a terem közepéről lehet operálni ellene, de akkor meg bepüföl a fal mellé, tüzijáték és vége. A tartásom az egekben, az övé nem. Na mindegy, jövőre meglesz, annyira balfasz vagyok hozzá. -
#119541 Jaaaa sry. Félreértettem. -
#119540 Jaja, uncharted 4, nem unreal 4 engine. -
#119539 Szerintem Uncharted 4-re gondolt. Hogy az rendben volt PS4-en. PS5-ön meg kapott egy 60fps patch-et. -
#119538 Én úgy tudom, hogy a gyártók (MS, Sony) a vason még mindig buknak, pénzt a játékokon hoznak be. Ha a MS ragaszkodik a SX-hez minden játéknál, akkor nem lesz olyan játék boxon pl, ami ne futna el legalább azon, tehát nyilván a SX-en is. Magyarul minden játék, ami kijön, menni fog minden konzolon, max a félidősökön jobban. Nem tudom, hogy a félidős konzolok megdobnák-e a játékok eladását annyival, hogy megérje őket. Az előző generációban az alap xbox one annyira gyenge volt, hogy oda muszáj volt valamit csinálni. Már megjelenéskor gyenge volt a gép, az alap ps4-hez képest is. Itt nem érzem ezt a nagy lemaradást, de a fene se tudja.
Az 100%, ha a sony kiad egy ps5 pro-t, akkor a Ms-nak is lépnie kell. -
#119537 Nem tudom mennyire vehető komolyan, de elég sok a pletyka róla. Nagyon furcsa húzások vanna mostanság konzolfronton. A PSVR visszakomp eldobása is teljesen irracionális, senki egy fillért nem tett volna rá, és lám. Elindul az új cucc nulla kínálattal egy olyan területen, amibe vér szartak, hogy felhozzák valamennyire a kínálatot, hogy aztán toljanak az egészre egy cold resetet. Mondanám, hogy elég hülyék ezek már bármilyen őrültséghez, de semmi újat nem mondanék vele. -
#119536 A félgeneráció kibszná a biztosítékot. Kb most értünk el oda, hogy egyáltalán az alapgépeket meg lehet vásárolni scalperek meg hónapos várólisták nélkül. Ráadásul a content is kevés, azok jelentős része is remaster vagy crossgen játék. -
#119535 Az nem U4, ahogy ez nem U5. Ez saját engine. És csak annyira kóderzsenik, hogy a huszonakárhány éve reszelgetett motorjukat mindenki U5-nek nézi :D -
#119534 Ha lesz itt félgeneráció, nem annyira a gpu-t kell megtolni, azt inkább csak fícsörökben (nyilván az agyonreklámozott 4K-ra sosem volt elég, de az 1440p-t stabilan hozza, akár a gen végéig is), itt most (megint?) a cpu-t kellene durván frissíteni, mert kezdenek az igények iszonyúan elszálni. -
#119533 A Plague Tale-re gondolsz? Nem hiszem, hogy ott olyan kóderzsenik lennének, inkább jók az íróik. Annál a játéknál nem bánom annyira a 30 fps-t, mert nem egy gyorsan pörgő akciójáték, mint a GK. Egy ilyen narratív játéknál oké lehet a 30 fps, teljesen rendben volt az U4 last genen, a 60 fps peccs ps5-ön klassz, de nem életbevágó. -
#119532 Ja és ugyanezt az UE5 lumenje is tudja, csak hogy ne az legyen, hogy ehhez feltétlenül fakéz kell. Nem kell. Ez szépen be fog szivárgni a konzolos világba újra, mert ott, ahol lusták vagy bénák, vagy a kiadó pusholja a dolgot, az új motorok simán megfektetik ezeket a procikat. Ez látszólagosan jó nagy látványos ugrás elég volt...az előző generáció játékaihoz, meg azoknak a felújításaihoz. Aztán most majd megint eljön, hogy kiderül: hol értenek ehhez a szakmához rendesen, és hol nem. És ott, ahol nem...hátt ott jön a sub30fps világ. Újra :D Messzire nem kell menni. Egy héten belül jött két 30fps-es játék is. És az egyiket félhülyék csinálták, oké, de a másikokra ugyanez aligha mondható el. -
#119531 Próféta szóljon belőled. Szerintem meg telibeszrják az egészet, kap max egy peccset, ami pc-n javítja a shader buffer miatti bezuhanást az introban meg konzolon talán a frame egyenetlenségeket, de ennél többet nem várok tőlük. -
#119530 Ott is az a bottleneck. Annyira, hogy éppen ők használták referenciának a DLSS3 bemutatásánál a szopókembert annak prezentálására, hogy ahol megáll a tudomány, mert a világ összes processzora sem elég, hogy növeld az FPS-t, ott megteszi ezt a DLSS3. Csak ott mindezt nagyon ügyesen hozták a konzolra (meg pécén is jól fut, addig a határig, amit az RT lő be).
/ebben azthiszem nincs is, itt nyilván még ez sem használható, de konzolos szemmel ez amúgy sem érdekes. -
#119529 Na mindegy. Én azt tippelem látva milyen jól fogy, és milyen ki9váló kritikákat kap, hogy még az idén újra fogják írni az alapoktól :) Kénytelenek lesznek, ha nem akarnak a jelenlegitől is nagyobb arconcsúszást bevállalni. -
#119528 A DF azért elég ügyes ezen a téren. A Spiderman pl. pont benne van pozitív példakánt: ott a CPU kihasználtság optimális, nincs is ilyen performance drop, mint itt. A GK viszont nem használja ki rendes a CPU-t, ehhez képest az a bottleneck.
Tényleg jó a videó, nem kapok jutalékot, de ha már ez a téma, akkor érdemes megnézni. Nyilván ki lehet hozni 100 fps-t is akár megfelelő vas és sok-sok kompromisszum mellett. A mostani helyzet az, hogy ebből így nem lesz konzol performance mód akkor sem, ha letekerhető lesz a felbontás 1440p-re és RT kikapcsolva. Mert azonos konfig mellett a pc sem tudja a 60-at úgy, még DLSS mellett sem, ami meg nem is pálya konzolon eleve. -
#119527 Nem hozok, mert találsz végtelen mennyiségű videót, ahol be van setupolva, és nem 4090-al, hanem attól jelentősen gyengébb cuccak is kihoznak belőle nem 60-at, hanem attól jóval többet.
Ez az RTX mentes RT felelsleges erőltetése ide vezet. Ugyanilyen a szopókember is, csak azt nem fakezűek csinálták mint ezt, de ott is jól látható, hogy a világ össze videokártyáját is bele lehet tömni, akkor is csak a felbontást lehet növelni RT mellett, mert ez az félig-szoftveres RT megöli a procikat.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2022.10.28. 12:51:16 -
#119526 Nézd már meg a videót. Letesztelték RT off mellett is konzol ekviv pc-n és NEM MENT A 60 FPS MÉG 1440P-n SEM, RT OFF-NÁL !
Igen, egy i9 12900k-n, rtx 4090 gpu-val menni fog 60 fps felett, ha lekapcsolod a ray tracinget. Hurrá. Ebből hogyan lesz konzol performance mód, azt még nem tudom. A DF se, de te majd megmondod mindjárt. -
#119525 >Ja, hát ha leveszed a ray tracinget, akkor tudja pc-n a 60-at, ez igaz.
Ez szuper. Tehát egy mondat elatt eljutottunk attól, hogy alapjaiban újra kellen írni-től egészen odáig, hogy egy kapcsolót kellene átállítani a konzolosba is. De lehet akár kettőt is! Yipijéj! :) -
#119524 " Amennyiben az alapok alatt a setup menüt értjük"
sok hülye a DF-nél nem tud setup.ini-t szerkeszteni. írnod kéne nekik, hogy kell. -
#119523 Ja, hát ha leveszed a ray tracinget, akkor tudja pc-n a 60-at*, ez igaz. Úgyse fog kinézni, mint konzolon, de legalább jobban fut. Egy i5 9600-nál erősebb procin, mert az alatt hiába teszel bele 15 db 4090-et is, ahogy írod, akkor se lesz jobb a performance.
Ryzen 5 3600-on nézték, ami azért még ma is egy 60 ezres proci, kb az i5 9600 ellenpárja. Az azért nem szr. Nem csúcs, de nem is a hulladék kategória, az átlagpécében ez sincs. De i9 12900k-n sincs meg a fix 60 fps, ha bekapcsolod a ray tracinget, még dlss mellett sem. Ki lehet okoskodni, kompromisszumokkal, de aki vesz egy 270 000-es procit meg egy 1 milliós gpu-t, az nem biztos, hogy akar kompromisszumokat kötni.
*szerk: van olyan pc, amin tudja a 60-at. Mert egy r5 3600, rtx 2060 super 1440p-n, dlss balanced és RT off mellett 37 fps a motoron a városban ...
Utoljára szerkesztette: lwb, 2022.10.28. 12:38:37 -
#119522 Mondjuk addig valóban így fog futni, amíg egészen az alapoktól hozzá nem nyúlnak. Amennyiben az alapok alatt a setup menüt értjük. Witcher3 level végtelen, plusz CP2077pluszelőzőgotham, pluszvégtelenlista. Szarba paszírozott konzolverziók, amikhez lassan ért oda a fejlesztő, hogy nyomjon egy megnyitást a setup.ini-n.