PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sokkal jobb lenne egy fasza PoP, egy olyan, mint a trilógia volt anno :')
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Ez azért erős. Nem tudom miért sűrítik ennyire össze.
"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."
PS5 II PSVR
Adversus solem ne loquitor
Warm 1 jó kompromisszum (még akkor is, ha technikailag túl kék a mastering monitorhoz képest).
PSN id: HUN_Partizan_182 Steam id: Partizan182_1
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
A PS3as "pissfilter" időszakra emlékeztet 😄
Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2020.02.06. 14:10:13
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Amúgy ezek a "profi" beállítások szerintem mind szarok. Legalább is amiket néha ajánlanak az tényleg fosul néz ki. Én C9en hasonlókat használok, de magam állítottam be minden forrást és tweakelgettem saját ízlésem szerint.
Pont ugyanazt írja le, amit én is tapasztalok.
<#nemtudom>#nemtudom>
PS5 II PSVR
Game módban a backlightom 20 (max), végül a Normál módot állítottam be, 5-ös backlighttal SDR tartalomra. Warm 1 színtónussal. Így néztünk este Netflixen HDR filmet, szép éles képpel, vállalható színekkel. Most ehhez próbálom magam szoktatni pár napig.
Még játszogatok majd vele, de nem vagyok elégedett, az elmúlt években sokszor inkább HDR nélkül játszottam, pont ezért. A God of War-nál nem zavart, végig ment HDR-rel, és azt nem láttam fakónak.
PS5 II PSVR
Ha ennél magasabb backlight-al használod SDRben akkor a HDR kép átlagos fényereje alacsonyabb lesz. Amit tehetsz, ha kell az extra dinamizmus: elkezded rápakolni a "képjavítókat": dinamikus kontraszt, dinamikus szín, színhő hidegre hogy visszakapd a kék árnyékokat, meg vagy +10-15 a szaturáción.
Utoljára szerkesztette: partizan182, 2020.02.06. 06:51:58
LG meg Samukon is legjobb a "meleg" színbeállítás ahogy mozihoz is..
Bár én ki nem állhatom a túlszinezett képet és ilyen dinamikus opciós szarságok nálam alapból off
szerk.: dinamikus, ott a baj
Szóval a szar meg szarabb lesz. Pedig több színnek és nagyobb fényeronek kene lennie, hisz attól HDR.
Tempera, LOL.
PS5 II PSVR
Fényerő tök más HDR/SDR esetén: SDRben te állítod a háttérvilágítással, HDR-ben meg szabvány szerinti (100 nit a paperwhite) ami sötét szobára van kitalálva.
Ezek oleden is meglesznek.
Próbáltam sima film üzemmódban, ahol tök fosok a színek, nincs túlszaturálva. Rátettem a HDR-t, konkrétan nézhetetlenül sötét lett a kép.
A videó most játék üzemmódban készült.
Megnéztem Netflixen is. HDR film indításakor egyből ráhúzza ezt a barnás réteget, és fakóbb a kép. visszalépsz a menübe, egyből kifényesedik a kép és szebbek lesznek a színek. Bármilyen üzemmódban.
Szóval egyszerűen szerintem csak szar a HDR módja, hiába HDR1000.
PS5 II PSVR
Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2020.02.05. 13:33:45
btw, jön jövő héten ez a Wolcen, már egy jópár éve készül, Diablo-klón CryEngine-nel.. mára mondjuk már nem nagy eresztés az, ahogy kinéz, főleg D4-et látva, de talán el lehet majd csapkorászni vele 😊
Ha jól értem, az első ponttal lehet mit kezdeni, a második pontban leírtak az adottság, azzal nem.
Akkor még egy érv, hogy bizony szemezgessek a 65-ös C9-cel. Lemehetne az ára 500-ig, annyiért szerintem megvenném már.
PS5 II PSVR
1. Színek szaturációja: fontos lenne tudni, milyen beállításokkal használod SDR-ben, mivel a KS7000 színtere jóval bővebb, mint amit az SDR jel tartalmaz, simán lehet, hogy amit SDR-ben nézel az iszonyatosan túlszaturált. Pl ha "natív" - on van a színtér vagy a default-hoz képest magasabb a szaturáció (Game módok tipikusan nagyon szarok ilyen szempontból, alapból túlszaturálnak), akkor ez a helyzet. Tesztelésre rakd Mozi módba (SDR-ben) és ahhoz nézd hozzá a HDR eredményt. Ezzel együtt HDR-ben is lehet emelni a szaturáción, ha kell.
2. HDR Edge led TV-ken: ez sajnos ilyen, HDR-ben maxra nyomja a háttérvilágítást, dinamika-tartományod nem nagyon nől, cserébe minden világosabb lesz, “kimosódik”, ezzel még vesztesz is az érzékelt dinamikából (szemünk sokkal érzékenyebb a sötét árnyalatokra mint a világosabbra).
Oleden a HDR maga a csoda (1-2 szarul “masterelt” játékot kivéve – Monster Hunter pl).
PS5 II PSVR
ellenben ipadre megvettem a hyper light driftert és teljesen behúzott 😄 van kontroller támogatás is
Az a bajom a HDR-rel, mindig is az volt, hogy 4k-s tartalom esetén ha ráengedem egy játékra, akkor a színek kifakulnak. Magyarul, HDR nélkül szebbnek látom a képet, mint HDR-rel. Akkor meg miszarnak? Egyetlen játékot találtam, ahol ez csak minimális, szinte alig érezhető különbséget jelent, az a God of War.
Minden más cuccnál rányomom, és puff, szürkés árnyalatot húznak a képernyőre, és a színek kifakulnak. Próbáltam minden beállítással már, a Pron is meg a TV-n is (KS7000).
Beállítottam a tévét a Digital Foundry beállítós videója alapján, de úgy is ugyanaz.
Olvasgattam a témában, és tele van a net ugyanezzel a jelenséggel, különböző tévék esetén.
A HDR valóban így mutatja meg magát, hogy bár növeli a dinamikatartományt, de egyúttal fakítja a színeket? Mert akkor számomra élvezhetetlen, és nem kell.
OLED tévéken is ez van? Idegbajt kapnék, ha megvenném majd' 700 ezerért mondjuk a C9-et, és ott is fakó színű lenne a HDR. Akkor inkább nem kell OLED tévé.
<#nemtudom>#nemtudom>
PS5 II PSVR
részemről gyühet! 😄 logikus lenne, hogy launchra egy platformer is legyen (mint anno a Knack - mégha az olyan is lett, amilyen... 😄)