121260
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Ulthane #54264 Én nem fordítom a fejemben. Nincs nekem azza bajom, ha valaki felirattal játszik, miért ne tenné? Az egész onnan indult, hogy ide bekopizott angol szövegre írta valaki, hogy eretnekség, és ha már hírt szállít valaki, akkor még forditsa is le. ROTLF -
#54263 Hát nem mondom, hogy nem... :-)
Viszont valahol tényleg a húzónevekről szól az egész.
Amikor szerkesztői tanfolyamon voltam, egy Libris arc mesélt az üzletpolitikájukról. Ennek a lényege az volt, hogy M.o.-n kb. 4 író van, akit nyereségesen lehet kiadni (akkor annyi volt), a többieket mind a bestsellerekből finanszírozzák. Más szavakkal, egy Alkonyat vagy Harry Potter eltart tucatnyi tehetséges, de leszart magyar írót. Akikre mégsem mondhatjuk, hogy nem teremtenek értéket, vagy a 100 olvasó miatt ne is adják ki a könyvüket, hanem húzzanak a francba.
Én valahogy úgy látom, hogy nem lehet játékoknál sem mindennel bankot robbantani és rengeteg az alulértékelt alkotás, vagy aminek nincs marketingre pénze, stb. Mondhatnánk, hogy mától csak AAA jelenjen meg, de ez kivégezné a játékipart egy pillanat alatt. A költségek így is elszálltak, a rizikó pedig brutálisan magas, mert az elvárások az égbe szöktek.
Látszik, hogy mindenki abból próbál pénzt keresni, amiből csak tud, de a legtöbbeknél ez még mindig arról szól, hogy fuldoklás közben keresi a mentőkötelet, miközben mi meg méltatlankodunk, hogy lehúznak. Legalábbis én így látom. -
#54262 Én nem tudom, te hogy értelmezel egy angol szöveget a fejedben, de én lefordítom, és lehet hogy pont egy ló nevét nem fogom, de amúgy meg minden mást igen :)
Mivel rohadt sok duma van a játékban, ezért én magyar felirattal játszom, néha már nincs kedvem figyelni, csak olvasom mi van :) -
#54261 Akkor lenne tudatosabb vásárló, ha átmenne, nem? ... Jó lenne, ha ingyen lenne a multi, mint régen, de nincs, most legalább kapok egy két ingyen játékot az év során kevesebb pénzért mint egy friss AAA cím. -
Ulthane #54260 Ezzel úgy vagyok (sajnos), hogy úgyse olvassa el senki. Én írtam egyszer egy írónak, hát baszott válaszolni! :-D -
Bandicoot #54259 Remek. És ms meg ps4-en gondolod köze van a két cégnek a szerverekhez?
Bullshitet tolsz nagyban most tényleg.
Infrastruktúrát üzemeltetni?
Gyakorlatilag ahogy írom köze nincs az ms/ sony párosnak a multiszerverekhez és üzemeltetéshez a játékok színe javában.
Kapsz egy "rendszert" álá pc steam. Semmivel sem többet. És fizetsz a multiért amibez a steam-el ellentétben köze nincs a "rendszer" tulajdonosának. És hogy ne legyen hőbőrgés kapsz akciókat meg ingyen pár szart.
Gondolod ennyien előfizetnének ha a multi ingyen lenne?:)
Könyörögnének az előfizetőkért. Nem összevethető a hasonló EA accessel ahol a pénzedért AAA kategóriás játékokat kapsz szép számmal. Akciókat. Mindezt jóval olcsóbban...
És részemről itt befejeztem. -
#54258 Még annyit, hogy én ritkán írok köszönőlevelet a fejlesztőknek, de ma hajnali fél kettőkor megtettem :) -
#54257 Köszi! Várom -
#54256 Nem, szerintem félreértesz. Nekem nem az a bajom, hogy pénzbe kerül ami korábban ingyen volt, mert ilyen nem volt korábban. Ennek egy része volt korábban ingyen. CSak az a rész most se ingyen, se pénzért, se mással csomagban, sem semmilyen más módon nem érhető el. Nekem ezzel a kényszerárúkapcsolással van bajom. Természetesen a havi ezer forint sem pénz. Plusz van ennek a kérdéskörnek egy olyan olvasata, amihez egyelőre nem is tudjuk hogyan állnak a kiadók. A psnp előfizetéséket a multi húzócímek viszik. BF1 is el fog adni egy csomót. Az "ajándék" játékokat teljesen nyilvánvaló módon a sony az előfizetési díjakból finanszírozza. Tehát akkor azt is mondhatjuk, hogy az EA a bf1 játékával kvázi eladja más kiadók játékait? Ez az egész modell több ponton beteg. -
#54255 Utóbbi esetben van mögötte szolgáltatás (még ha a korrupció be is játszik). A multi is egy szolgáltatás, így elfogadom, hogy fenn kell tartani, és ez a szolgáltatás az 1 dolláros humblebundle-t is ki kell, hogy szolgálja, ami nyilván nem éri meg.
Na a vagyonosodási illeték mögött nincs szolgáltatás, az tényleg csak egy sarc.
De a játékok világába visszatérve, amíg a szolgáltatók azt mondják, hogy a bevételt infrastruktúra fejlesztésre fordítják, addig szívesen adok.
Ahogy Moby is mondta, itt van pl. a felhőben tárolt mentés. 2 GB-ről felemelték 20-ra tavaly. Már volt látszatja a fejlődésnek. PSN tényleg nagyon ritkán van már lent, ez is látványos előrelépés. SONY erősödik anyagilag, én ezt sem bánom, amíg UC4 szintű projekteket támogat.
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.06.30. 10:24:19 -
#54254 Maradt nagyrészt a Limbo-s trial&error játékmenet (3-4 óránál több ebből már unalmassá vált volna), megspékelve apró finomságokkal és egy zseniális húzással, amiktől ez a néhány óra is felejthetetlen lesz. -
Ulthane #54253 Ezzel az analógiával azt is kiszámolhatnád, hogy egész életedben összesen mennyi adóterhet fizetsz, és összehasonlíthatod a havi ezer forinttal. Csak épp értelme nincs.
-
#54252 Jó ez így ne szólj nekik ne rontsad el az örömöm! -
#54251 Félreértés lenne azt gondolni, hogy én tapsikolok azért, ha fizetni kell valamiért, ami korábban ingyen volt, vagy más platformon ingyen van.
Szóval egyiktekkel sem akarok vitatkozni, nem személyes kérdés. :-)
De tényleg havi ezer forintról beszélünk, de szemetek ezek a cégek, mi?
Na akkor mondok valamit. Tavaly nyáron 20 év hitelre (persze hamarabb vissza akarjuk fizetni, de az más kérdés) vettünk lakást. 15 milláért, még épp a nagy ingatlanbumm előtt.
A leadózott pénzünkből és hitelből.
Állam bácsi megjelent, hogy fizessünk vagyonosodási illetéket. VA-GYO-NO-SO-DÁ-SI IL-LE-TÉK.
600 ezer forint. Kegyesen megengedték, hogy 1 év alatt fizessük be, mert törvény van rá, hogy megtehetjük.
600 havi, vagyis 50 évi PSN előfizetésem megy el a nagy büdös semmire, hogy az elvtársak Ibizán nyaralhassanak.
Szóval igen, kurvára nem tudok azonosulni a "multiért fizetni kell" problémával. -
#54250 Nézz meg PC-n egy Mortal Kombat X multit, vagy egy CoD: BO3 multit. Tökéletesen le vannak szarva, nincsen gazdájuk. Ingyér van. -
#54249 Rövid, de nem is kell belőle több, mégis bűn kihagyni? :D Dekódolnád ezt nekem? -
Bandicoot #54248 Pc-n ingyen ott van benne. Többet kapsz bármivel a konzolos multiban? Más a serverek üzemeltetője? Bármi? Nem.
Ezen most abszolút nem értek veled egyet egy ordas bullshit. Teszem azt battlefront. Ea szerverek. Ea support. Pc-n nem fozetsz a multiért. Konzolon igen. Mi köze az ms-nek meg a sonynak az egészhez? Lófasz. -
#54247 Ja igen: a komplett das3 mentésem elúszott, mert a steamen nem mandatory. Be tudnám árazni... -
#54246 Nekem mindegy minek hívják. Alapvetően az üzleti modell nem attól lesz az ami, hogy mit és hogyan cimkézünk fel. Van egy szolgáltatáscsomag, és van ára. Kezeljük helyén. Minthogy azt is (és ez alig hangzik el), hogy az ami tényleg érték, az a mandatory felhőtérolás. Na az pl olyan, ami tényleg megér valami árat. De pl azt sem tudom mennyi ebből. Na az olyan, hogy ugyan steamengogonuplayenmindenhol van, de sehol nem mandatory. Pedig fizetnék is érte, hogy az legyen. -
#54245 A havi játékokat nem hiába hívják "ajándék, vagy free" játékoknak. Hivatalosan nem ezekért fizetsz, hanem a multis infrastruktúra fenntartásáért és fejlesztéséért.
Szerintem amúgy a plus ma már SOKKAL stabilabb, mint régen volt. Akkoriban hetente néztük még PS3-as koromban a neten, hogy most akkor mi a szarért áll a PSN. Most a lizard tavalyelőtt karácsonyi attackja óta már elég kevés volt a kiesés.
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.06.30. 09:40:57 -
#54244 Benne van a játék árában a multi?
Kérlek mutass egy szerződést vagy EULA-t, ahol ez le van írva. Kérlek mutasd meg azt is, hogy dátumszinten meddig vállalja a játék készítője / forgalmazója a játék árából a multi fenntartását. -
#54243 Ám ha pénzt akar a multiért, azt is megteheti, DE. Totáls fals egy olyan kínálattal legitimálni, amit a játékosok jelentős része nem kér, nem is kérhet, hiszen nem is tudja mi az. Maxmimum örül, ha jó. Ha az ott érték, pénzben kifejezhető, akkor kellene lennie olyan opciónak, hogy én ezt nem kérem, és tessék nekem a multit kiszámlázni csak, ha már ingyen nem kapom. És akkor legalább el lehet dönteni, hogy megéri vagy nem. Ez most megválaszolhatatlan. Pontosabban már csak akkor válaszolható meg, amikor már nincs lehetőség döntésre. Hogy ebben vásárlóként pontosan mi a jó, erre hitelt érdemlő választ senki nem tud adni. Az nem válasz, hogy az a jó benne, hogy nem olyan szar, vagy legalábbis nem mindig. :D -
ppista #54242 Mi álljuk a számlát, mint mindenért, ugyanis a multi költsége benne van a játék árában. Sőt, duplán álljuk, hiszen fizetünk is érte. Sőt, azért is kapják a lóvét, amikor egy külsős cég cuccával nyomulsz. -
Bandicoot #54241 Benne van a játék árában. Köze nincs a játékok színe javának az ms/sony pároshoz sem supportban sem serverekben. Semmiben.
Erre nem kell kimutatás, ez tény. Lásd pc multi. Egy hangyafasszal nem kapsz többet konzolon multiban.
Ha nem kéne a multiért fizetni jó ha tizedennyi előfizető lenne. És még így is gyász hogy ps3+vita+ps4 felhasználók akik jóval többen vannak 40milliónál, csak 20 milla előfizető van.
Inkább nem multiznak. Nem fizetnek olyanért ami más platformon benne van a játékban és világ életében ingyen volt, amíg az ms elő nem állt ezzel a mesés ötlettel.
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.06.30. 09:23:10 -
#54240 >Valószínűleg senki nem gondolja, hogy a multi supportja (infrastruktúra, manpower) ingyen van.
A sony semmiféle multi supportot nem nyújt. A ms sem. Amikor te multizol mondjuk bf4-el, annak a világon semmi köze a sonyhoz, sony szerverekhez, sony supporthoz, semmihez. Ott mindent az EA nyújt. Nekik meg minden kapcsolódó költség benne van a játékárban, az inapp vásárlásokban, a hiddenfeekben, stb. Gondolom, mert ugyanazt máshol ingyen adja. -
#54239 Szeretnék tőled kérni egy gazdasági kimutatást arról, hogy a multiért miért nem kellene fizetni.
Valószínűleg senki nem gondolja, hogy a multi supportja (infrastruktúra, manpower) ingyen van.
Ha viszont nincs ingyen, kinek kellene megfizetni? A SONY-nak? Vagy annak a cégnek, aki kiadta a multis, vagy multira is képes játékot?
A SONY-nak mi köze lenne hozzá? A cég viszont honnan teremtené rá elő a pénzt?
Persze mondhatjuk, hogy bezzeg PC-n a multi ingyen van, csakhogy a tendencia az, hogy világszerte egyre többen játszanak multis játékokkal. PC-n is csak azért éri meg, mert a mikrotranzakción visszajön. Valakinek így-is, úgy-is állnia kell a számlát.
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.06.30. 09:15:19 -
ppista #54238 Olyan szinten szokták védeni a játékosok a fizetős multit, mintha a saját életük lenne. Elképesztő ideológiákat sorakoztatnak fel mellettük. Fogom a fejem rendesen mikor olvasom. -
Ulthane #54237 Egyetértek. Fizessen elő bátran, aki akar, de az előfizetők szerintem 90% a multi miatt fizet elő. S ez genyaság.
A PS Plus tagság értékének kiváló indikátora lenne, ha mától ingyen lenne a multi, s akinek nincs szüksége az előfizetésre, az azonnal "visszaadhatná". A 20.8 millió előfizetőből szerintem pillanatok alatt lemennénk max 3-4 millióra.
Hát ennyiét ér a PS Plus.
Nem véletlen van az, hogy amíg nem volt fizetős a multi, a Sony sosem árulta el az előfizetők létszámát! Titkolta ugyanúgy, mint az MS az X1 eladásait.
Utoljára szerkesztette: Ulthane, 2016.06.30. 09:03:23 -
ppista #54236 Ha egy forint lenne az is lehúzás annak, akit semmi más, csak a multi érdekel. Igaza is lenne. -
Bandicoot #54235 Azt a szintet kapod -pénzért.
Drágább játékárak mellett, a multiplayert kivéve.
Szépítgesd csak. -
#54234 Nade ehhez képes a vásárlóknak miért lenne rosszabb, ha választhatnának, hogy nem fizetnek előre olyan kínálatért, amit a fizetés pillanatában senki nem hajlandó elárulni? Mert ez nem a játékosok érdeke, hanem a szolgáltatóé. A vásárló miért védi a szolgálktató érdekeit? Azt hiszed ő ugyanezt megteszi érted? Dehogy teszi....
Totál meg tudom érteni, ha valaki azt mondja, hogy ő nem tol pénzt egy gambling machinbe. A fizetős multi meg egy vicc továbbra is. Szóval elég meredek azt gondolni, hogy ezeknek kötelezően össze kell lenniük nőve. Ha nekem termelné q pénzt én is összenöveszteném, de nekem nem termeli, hanem viszi.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.06.30. 08:58:53 -
ppista #54233 A probléma továbbra is az, hogy a multiért fizetni kell, ami egy rettenetesen mocskos undorító húzás mind az Ms-től (mint elindító), mind a Sony-tól (mint követő).
Legyen Gold, meg Plusz, ezzel nincs gond. Ha valaki rengeteget vásárol, annak biztos megérné az előfizetéshez kötött akciók miatt. Viszont a multit hadd lehessen már ingyen tolni. Ja, akkor a kutya nem fizetne G/+ -t? Na ezért gennyládák ezek. -
#54232 Már értem, Harlekin miért flémel minket, ilyen kommentek után nem csoda, bakker.
Én az ED-nél 12 ezerért vettem az éves előfizetést (15-ről leakciózva). Mit kaptam ezért a pénzért?
A Rocket League-t, amit magamtól soha nem vettem volna meg, és ami életem egyik legpozitívabb csalódása és egy felejthetetlen játékélmény több, mint száz óra végigjátszással.
A Walking Dead teljes második évadát, ami alaphangon is megint három havi előfizetés értékét ellensúlyozta.
A játékok 90 %-a indie, aminek nagyon örülök, mert az engem érdeklő AAA-s címeket úgyis megveszem, és így legalább nem a semmit kapom meg. Többségét kipróbálom, némelyik (Broken Age, Table Top Racing) be is jön.
Olyan akciókat is kifoghatunk, amelyben pluszosként jellemzően 1-2 (5!) ezer Ft.-tal olcsóbban tudtam játékot venni, vagyis egy-egy ilyen vásárláskor többhavi előfizetés ára visszajött.
Ha ügyesek vagytok, a plus előfizetést ki lehet hozni havi 1000 forintra, ami egy olcsó pizza ára, vagy valamilyen kisebb menüé egy gyorsétteremben. És aki azt mondja, hogy éves szinten nem hozza vissza az árát, az vagy csak szeret viztatkozni, vagy baromi rossz üzletember.
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.06.30. 08:53:30 -
Ulthane #54231 Már hogyne ismerném.
És tényleg nincs. Ami érdekel, megveszem, ami meg nem, az tök mindegy, hogy 12*3, vagy 12*35. Eleve válogatós vagyok, csak példának okáért: az Unravel, ami állítólag nem egy rossz játék, az első pálya feléig kötött le, a demót próbáltam ki. Utána letöröltem. Hiába lenne plusban, nem kéne, mert nem érdekel.
Ugyanúgy, mint ahogy jhiába került volna 6 dollárba a hétvégén a Batman legújabb része, jó vételnek tűnt, de egy percet nem játszottam volna vele.
Az X1-emet meg épp hirdetem, mert totál felesleges volt megvenni, tavaly november óta kettő darab játlékot játszottam végig rajta, azóta porosodik. Nemhogy még Goldot vegyek rá...
-
#54230 Szíve joga, nekem is sok minden megvan, de van ami nincs és pár játék már visszahozza az árát. Azt azért kétlem hogy évi 12*3-4 játékból ne lenne egy sem ami érdekel. Ráadásul még ha indie is ott sem a rosszat adják + MS előszeretettel csinálja azt hogy még meg sem jelent játék kerül goldba, pl most a Banner Saga 2 lesz ami még meg sem jelent, illetve holnap X1re meg fog s már kapsából GOLD címként ( és ez egy nagyon jó játék ). -
#54229 Úgy érzem nem igazán ismered a store és az akció szisztémáit. -
Ulthane #54228 Még annyit tennék hozzá a témához, hogy alapvetően szerintem igaz, hogy egy játékos azt a játékot, amivel szeretne játszani, mert ÉRDEKLI, azt ilyen vagy olyan módon beszerzi. Mire ezek a játékok felkerülnek (egy részük ráadásul soha) a Plus kínálatába, addig csak az nem játszotta már végig, aki nem akarta.
Éppen ezért teljesen indokolatlannak látom az egészet, kitöltik az űrt indie szarokkal, amikre már 20 éve is csak mosolyogtam, olyan kínálattal állnak elő, amire nincs kereslet. -
Ulthane #54227 Ez sem igaz sajnos. Minden annyit ér ugyanis, amennyiért megveszik. A Furi értéke az én viszonylatomban 0 HUF, csak úgy, mint a Széncróé, 0 HUF. Ha egész évben nem adnak egyetlen olyan játékot sem, ami érdekelne, akkor az éves értéke számomra pont 0 HUF. extra akciók a Store-ban? Arról a kb. két fontról beszélünk, amit a Sony ad egy alapból akciós játékra pluszban a Plus-előfizetőknek? Hááát, marha nagy deal.
Gyakorlatila ez nem prémium tagság, hanem havidíj, extra sarc.
-
Ulthane #54226 Sony közel 21 millió PS Plus előfizetővel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy évente valamivel több, mint egymilliárd dollárt húznak be csak ebből a forrásból.
A nagy számok törvénye alapján ez egész biztos, hogy nem igaz. Ugyanis nem mind a 21 millió ember veszi meg az éves előfizetést. Van köztük 3 hónapos, sőt a trial kéthetes is. -
Ulthane #54225 Ha ők fizetnének se kéne. :)