121482

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Tikal #88895
    Akkor gondolom nem volt vele problémájuk hogy egy apáról és a fiáról szólt a történet. Mellesleg megkérdezhetem mennyi idősek?
  • Ulthanito
    Senki nem mondta, hogy férfi és nő egyenlő. Azt mondják, hogy egyenlő jogok illetik meg őket, független attól, hogy az egyik XX, a másik meg XY.

Az meg elég szomorú, hogy gyakorlatilag implicite támogatod a nők pusztán nemük miatti hátrányos megkülönböztetését.
  • partizan182
    Ha tudnád, GOW nagyon bejött a srácoknak, persze elsősorban Atreius-sal azonosultak, de a világ őket is elvarázsolta. Raádásul a Marvel cuccokból Thort, Odint, Lokit meg ilyeneket ismerik, Mimir sztorijait nagyon élvezték.
  • arty
    Annyiban igen, hogy egy fifában ezen módon jelenhetnek meg nők, sehogy máshogy. És lőn.
    Viszont nincs olyan, hogy női és férfi háború... szóval ott azért elfogadható (kellene legyen), hogy együtt harcoljanak ;)
  • Tikal #88891
    PUBG lemásolja a Fortnite pénzcsináló ötletét :)
  • Tikal #88890
    Legyen női Kratos is, hogy a 3 évesek is élvezzék, támogatom :)
  • Moby
    Szerintem sokkal több, mint két fajta ember van, node a téma berekesztését rettenetesen támogatnám én is!
  • partizan182
    Dettó, kislányom első kérdése egy új gammánál hogy lehet-e lány karakterrel lenni. Ha nem, akkor meg jön: "Apu, játsszuk azt hogy mégis lány, rendben?".

Persze, tudom azt kellene mondanom: "elmész a picsába a PC baromságoddal kisdrágám, nem vagy te ehhez elég egyenlő", de lekvár vagyok az ilyesmihez, inkább belemegyek a játékba.
  • Rage47
    Sztem ne folytassuk ezt a témát :D Maradjuk a játékok terén. Én pl. nem szeretek szerepjátékban nővel lenni, mert az egyáltalán nem segít a beleélésben. :) Úgy látszik kétfajta ember van - aki nem szereti magát beleélni, kicsit más bőrébe bújni, és van, aki szereti
  • Kongy
    Na megint kezdődik a műsor, lehet hozni a popcornt :D

A női egyenlőség témához annyit, hogy bármit is csinálhat bárki, férfi és nő SOSEM lesz egyenlő. Mert nem. Biológiailag így van kitalálva. Arról nem is beszélve, hogy több ezer éves megkülönböztetést (gondoljunk csak az ókori Görögországra vagy akár Rómára) nem lehet egy-két lényegtelen, látszat-szerű gesztussal kitörölni.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.06.21. 13:42:35
  • Tikal #88885
    Női focicsapat van, de vegyes csapat nincs :)
  • partizan182
    GOW nagyon adja, különösen HDR-ben, teljesen más mint az utólag belepeccselt mókák (pl Witcher), látszik hogy ez erre készült. Szvsz eredeti U4 még impozánsabb is mint a LL, de sztem csak a helyszínek változatossága miatt.

Viszont a 30-as lock-re nem tudtam visszamenni miután kipróbáltam a framerate módot, rájöttem hogy nekem belefér a 45-55 körül táncikáló frém ha cserébe ennyire jobb az irányítás. "Új" tömbradírt is úgy tolom most (nem rossz cucc, de aki annó Uncharted-killer vizionált ebbe az el van tévedve).
  • Harlekin
    Ezt mind így egyedül! GRAT!
  • Harlekin
    Belőled nem, de ez nem zárja ki azt amit írtam.
  • Harlekin
    Még, ha így is lenne ahogy gondolod, akkor is 100 x jobb életem van mint neked! És ugye mindenkinek egy élete van...
  • Kojiro
    Én arról beszéltem, hogy lassan ott tartunk, hogy a nemi egyenlőség miatt a fifa játékban is a csapat fele nő lesz.
    Így ennek a két kommentednek semmi köze a tárgyhoz.
  • SlickAdam
    tegnap befejeztem a GoW-ot, ami borzadalmasan jol nezett ki, föleg a particles effekteket birtam nagyon. örületes latvany, de 30 fremes modban azert csak be-berangatott neha, föleg a vege fele.

aztan este elinditottam az Unchi Lost Legacy-t es leesett az allam. nincs U4 kopiam, nem emlekszek, hogy mar az is ennyire najszos volt-e anno vagy tenyleg turboztak rajta azota, de ez a kib. GoW-hoz kepest is next level sájze. elsö varosi szakasz lement, aztan erdöben kis gyönyörködes. atom, nem szem-kikaparos 30 frém. ahh...
  • arty
    Meglátjuk, ha lesz lányod, te hogyan kezelsz egy hasonló kérdést. Amikor a kis ártatlan, logikusan gondolkodó agyával nem fogja fel, miért foglya a társadalom önmagának. Én már szégyenkeztem eleget a kölkeim előtt azért, amilyen az emberiség :(
  • arty
    Persze, a virtua fighter a valóság... (de akkor mi a Fight Night? szuperrealizmus?)
    Meg a tekkenbe ne legyen nő, de a krokodilember és a panda azért maradhat?
    A levegőbe minden fizikát meghazudtoló rugdalás?
    Egyáltalán: miért él túl egy karakter egy arconrúgást, ha a tévében ettől a ketrecharcosok összeesnek?

Fifa 17-ben már volt női focicsapat, szóval a "vágyad" már teljesült. Bocs, ha ezzel most visszamenőlegesen is tönkretettem a játékélményed.
  • arty
    sajnos az általános világfájdalmadon nem tudok segíteni :)
  • Kojiro
    Igen, ez kb. olyan, mintha az alapján választanál mondjuk autót, hogy milyen a csajszi, vagy a csávó, akivel reklámozzák.
  • Zóanagyvarázsló
    Nyilván a másodlagos nemi jellegek villantására építő női karakterek nem mechanikailag indokoltak, de ilyen a közönség és a japán fejlesztők is. Láttam reálisabb mozgású karaktereket, de egy rakat poén szinten megy. Nem a nőktől fogok bennük sikítófrászt kapni, amíg mechanikailag jók, bár tény, hogy több közülük inkább taszít, annyira túltolták. Ahogy a DICE is és te is. ("Félelmetes végkövetkeztetés?" Dramatizációnak jó, vagyis vicces. Persze létezik PC kőkeményen, de tényleg nem kellene átesni a ló túloldalára neked sem a videojátékoknál.)

RPG-kben meg nyilván nehezebb férfiként nőt eljátszani, de azért pár homoszexualitással vagy nem tudom mivel nem vádolható író írt kiváló lélektani regényt női hősökről.
  • Moby
    >Szerintem egészen félelmetes végkövetkeztetésre lehet jutni az emberi természetet illetően.

Látva, hogy ez a nők-a-videójátékokban simán ad 3-5 napra való témát a topiknak, ezt abszolút meg tudom erősíteni :D
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.06.21. 11:35:20
  • Ulthanito
    Mindenbe bele lehet magyarázni bármit is...

Semmi nem torzul. Élő példa, most játszom vele ismét, vicser. Amikor Ciri vagyok, vagy Geralt, pont ugyanúgy harcolok, semmi nem torzul, még a tér-idő kontinuum sem. Amikor egyetlen egyszer a Mass Effectben férfi Shephard-del kezdtem, na, ott valóban torzult: az agyam, és fél óra után dobtam sutba az egészet, visszaváltottam a jól bevált femshepre.

• Kojiro
    A nők voltak a téma, ezért nem hoztam fel a többi faszságot.
    Egy küzdőstílusokra épülő verekedős játékban, ahol a férfi karaktereknek mindnek létező (vagy valamilyen filmből kiragadott túlmisztifikált, de létező stíluson alapuló) stílusai vannak, míg a női karakterek összes mozgása valami halandzsa, ott sajnos tetten érhető, hogy a karakterek miért is kerültek be az adott frencsájzba.
    Magyarán szimplán a kinézetük miatt rakják be őket, míg a férfi karaktereket a stílusuk miatt. Ez mit mond neked?
    Szerintem egészen félelmetes végkövetkeztetésre lehet jutni az emberi természetet illetően.
  • Kojiro
    Ez ennél azért bonyolultabb dolog. Végletekig leegyszerűsíted és a szexet hozod fel példának. Pont, hogy nem erről van szó.
    Egy nőnek és férfinak más a túlélési taktikája és a szocializálódási taktikája is az életben. Ha egy jó szerepjátékban találod magad, ahol ezek a modellek "reálisan" működnek, akkor a te (mint játékos) válaszaid alapján torzulnak a funkciók és helyzeti megoldások.

Említette itt valaki az empátiát. Nem erről van szó megint csak.

Én papír alapú szerepjátékot is játszottam sokat. Férfiként női karaktert játszani mindíg rontja a komoly játék minőségét. Persze baromkodásra jó.
  • Zóanagyvarázsló
    Sosem váltott ki még belőlem érzelmet az engem legyőző játékos vagy karakter neme. Meg sem fordult a fejemben, hogy kellene.

Persze ettől még egy női szörnyet is leribancozok a Diablóban, de ez tisztán nyelvi kérdés.
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2018.06.21. 11:07:02
  • Zóanagyvarázsló
    Viszont egy RPG-ben szerepet játszol, éppen ott élhetnéd bele magad más szerepekbe is. Én is gyakrabban vagyok férfi karakterrel, de nem mellőzöm a nőket sem. Partyalapú cuccokban pláne nem.

Akciójátékokban vagy kalandjátékokban meg inkább a karakter érdekel, mint a neme vagy a poligonidomai. Nyilván szebb egy női forma, de sosem éreztem úgy, hogy ezért mindenáron nőket kell irányítanom. A régi Tomb Raider meg inkább gáz volt a pubertásokat célzó hősével. (A játék maga jó volt.)

Az meg totál új, hogy a Tekken vagy a Soul Calibur reális bunyós játék. Az előbbiben biztos a nők a kínosak, nem a panda vagy a kenguru
  • Ulthanito
    Én olvasás közben sosem hallgatok zenét. Nekem a filmek is nagyon bejöttek, szerintem fantasztikusan vitték vászonra a korábban lehetetlennek gondolt történetet. Bármikor szívesen nézem meg őket.

Az igaz, hogy amikor olvastam a regényt, az első rész már biztosan lement a mozikban, talán a második is, de azt még nem láttam akkor. Én imádom a filmeket is úgy, ahogy vannak.
  • Ulthanito
    Én amikor csak lehet, női karaktert választok. Egyrészt, sokkal szívesebben nézek egy szép - sokszor általam generált-, formás nőt, mint egy faszit, meg hallom az ő hangját. Ha románc opció van a játékban, soha nem kúrok pasival, mindig a leszbi vonalat választom, ha van rá lehetőség. Ha nincs, akkor inkább nem dugok senkivel.

Mégsem érzem úgy, hogy pinám nőne.
  • Moby
    A gyűrűk ura volt a fiatalkorom egyik legmeghatározóbb könyvélménye(középiskolás évek). A filmekkel nem tudtam azonosulni, én egész más érzéseket társítottam mellé. Ráadásul eléggé meghatározó az élmény szempontjából, hogy milyen zenét hallgatok/választok egy-egy könyvhöz, és nekem a Gyűrűk ura Jethro Tull ment (broadsword and the beast, rock Island, crest of a knave, stb), ezzel találtak össze,, szerettem is, na hát ez meg olyan messze van bármitől, amit filmben szerettek volna átadni, mint az a bizonyos Makó meg a Jeruzsálem :)
  • Ulthanito
    "Esetleg könyveket olvasni?"

Szerinted?
  • Ulthanito
    Nem fogok 25 oldal után ítélkezni, számos olyan dolog van az életemben, ami először nagyon nem jött be, aztán pedig a legnagyobb kedvencek közé került

* Amikor először játszottam a Mass Effect első részével, csak azt hallottam, mindenki hogy odavan érte. Játszottam a játékkal talán 4-5 órát, és annyira nem fogtam, mi van, hogy állandóan eltévedtem a Citadellán. Annál a résznél vágtam sutba, amikor Tali először jelent meg, hogy na nekem ez a szar nem kell.

Egy év múlva elővettem, hogy adok neki még egy esélyt. A végeredmény az lett, hogy az első részt 5-ször, a második részt 7-szer, a harmadik részt 3-szor játszottam végig, igaz, az Andromédára már csak 1 jutott.

* Jó sok évvel ezelőtt elkezdtem a Gyűrűk Urát olvasni, és szerintem 50-100 oldal után vágtam a sutba. Majd 10 évvel ezelőtt megkaptam a trilógiát ajándékba, és gyakorlatilag egy ültő helyembe befaltam a három vaskos kötetet, fantasztikus élmény volt!

Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2018.06.21. 10:28:38
  • Tatyla
    Mona Lisa Overdrive nekem is nagy kedvencem :)
  • Moby
    Nem feltétlenül fog ez tetszeni (de erre majd inkább a végén térjünk vissza), viszont ha ez tetszik, akkor kizárt, hogy a cp ne jönne be. Ha nem, akkor viszont lehet, hogy tényleg jobban jársz, ha maradsz a fantasy vonalnál. De ez nem az első 25 oldal után derült ki, Gibson nem olyan regényeket ír, ami azzal kezdi, hogy elmagyaráz bármit. Kicsit olyanok a regényei, mint a fromjátékok: bebasznak a világuk közepébe, aztán majd rájössz magadtól mi-micsoda, és mit jelent.
    Nekem a személyes kedvencem a Sprawl trilógiából a Mona Lisa Overdrive, ami kicsit ki is lóg a sorból.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.06.21. 08:31:20
  • Ulthanito
    Az első 25 oldalt benyomtam tegnap, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nedves lett tőle a bugyim...
  • Ulthanito
    VR reloaded
  • Moby

Jó szórakozást!
  • Ulthanito

Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2018.06.21. 08:05:31
  • Tinman #88856
    Kár volt... úgy néz ki, mint egy ffi picsanadrágban.