121482

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Tinman #89335
    Normalon toltam, nem volt nehéz ott sem... ki is platinázva. Ehhez mondjuk több idő kell jóval.

Szerintem is fun a játék, bár én a közepe felé kicsit úgy éreztem, hogy leül, de azért a vége felé ismét magára talált. Nálam 8.5 lett.
  • partizan182
    Lepergett az Odin Sphere final ending, ~25 óra (easyn mert nem volt türelmem a normálhoz szükséges mikro-menedzsmentre/minmaxingra), 9/10, rég mulattam ilyen jót. Azóta a srácaimmal Bársony hercegnőset kell játszanom (én általában a nyúllá változtatott Cornelius vagyok) :)

Olcsóságra való tekintettel behúztam a gta5-öt (rég volt már a 2013 meg anno szerettem nagyon), kizárólag FPS módban tolom, teljesen más így a game. Mintha egy új játékkal játszanék, a vezetés különösen jó érzés így belülről (lődözés meg nagyobb kihívás, fedezék mögül csak akkor látsz ki ha kinézel).
  • Seth
    Spyro Reignited Games 2 and 3 require download via internet. Wut? Nem fért rá a lemezre?
  • kutyakiki81
    plusz
    - Here They Lie
    - Knowledge is Power
  • AntiHero
    Ps+ game: Mafia 3 + Dead by Daylight
  • TBTPumpa
    Spider-Man aranylemezre került. Indulhat a sorozatgyártás. :)
  • Zóanagyvarázsló
    Nézdahátam kamerával meg irreálisan sokat látsz. Szinte az összes lopakodós játékban cheat, de a fedezéklövöldékben is túl jól lehet kilátni. Értem én, játék, de éppen ez az, hogy bármelyik nézetbe bele lehet kötni. És komoly sansz van arra, hogy én bármelyik nézettel tudnám majd élvezni a játékot.

Sőt ami azt illeti, a Mirror's Edge óta azt is tudjuk, hogy még 3D platformert is lehet csinálni első személyű nézetből. Az meg tényleg meg tud esni, hogy a karakterünk adott helyszíneken sokat takar a kilátásból, de az a balfékség nem jellemző szerencsére, mint egy-két helyen az egyébként remek Max Payne 3-ban, hogy a főhős feje kitakarta azt a területet, ahová céloztam
  • Ulthanito
    Meg a vegen az sem lesz, mondvan, nem illik a koncepcioba. :)
  • Evoluti0N
    Átvezetőkben fogod látni, meg a menüben. Azt nem tudom, h a párbeszédek first vagy third personban lesznek-e.
  • Tikal #89326
    Szerintem ne menj olyan messzire, itt a Ghost Recon Wildlands, amiben nagyon faszán megoldották ezt. Ha Night Vision-re váltasz akkor az egész kép olyan lesz, ha Thermal-ra akkor szintén. Mi ebben a megvalósíthatatlan?

Most megnéztem megint a trailer-t és olyan mint egy future Los Santos, autpályák, utcák, sikátorok... mind láttuk már. Belső terekben mondjuk nem sokat kell a GTA-ban mozogni, de olyan is van, és nincs vele baj szerintem.

Hogy fogják megoldani pl a kosztumizációt? Nem fogom látni a karakterem ruháját, fegyvereit, semmit? :(
  • orichalcos
    Igen, elég hülye megoldás volt anno Splinter Cellekben is például, hogy az egész testét látta az ember nightvision vagy heatvision közben. (ettől függetlenül mai napig imádom őket)

Inkább itt olyanra gondolok mint a módosított HUD, frequency vision (elektromos eszközöket láthatjuk falon keresztül) stb. Ezek FPS módban sokkal jobbak szerintem, mint TPS-ként. De amúgy teljesen mindegy, én nem akarok meggyőzni senkit sem, csak próbálok valid indokot találni a fejlesztők döntésére. :)

Nyilván a lényeg azon van, ahogy más is említi, hogy FPS módot egyszerűbb lefejleszteni, mint TPS-t.
    Utoljára szerkesztette: orichalcos, 2018.07.30. 12:27:18
  • Ulthanito
    Szerintem is meg lehet ezt csinálni, csak szándék kérdése. Számos remek példát láttunk már erre. Ja, hogy egyszerűbb az FPS-módot lekódolni, az valóban igaz. De akkor azt kéne mondani, hogy azért lesz fps, mert azzal kevesebb munkánk van, nem pedig azért, mert jobban elősegíti a beleélést, mert az marhaság.
  • partizan182
    Na ez nem rossz példa, bár én leginkább háztetőről háztetőre röpködtem. :)

De ahogy írtad ha szűk volt a hely behúzta ott is first personbe. Jó szar is volt olyankor az irányítás, ezt a játék is tudta, nem is nagyon kellett a bal kar előre nyomásánál sokkal többet csinálni (plusz néha háromszög).
  • j0nNyKa
    ez nekem megint kotekedes-szagu
  • Seth
    Batman-ben ,Gotham szűkös sikátoraiban ,remekül működik. Ha nagyon szűkös járat, szellőző van, akkor meg átvált belső nézetre
  • partizan182
    Third personben az a baj ilyenkor hogy ha felemeled a kamerát (mi történik a második emeleti erkélyen) konkrétan a karaktered segge látszik nagytotálban. Szűk járatokban dettó. Ne az uncharted legyen a lelki szemeid előtt, itt egy cyberpunk metropolisz vanik, 10 emeletnyi bolyváros.

De ha mutatsz egy példát ahol ezt jól megoldották megkövetem magam, majd ne felejtsd el be-cczni a CDPRt se.
  • Ulthanito
    Semminek nem áll tökéletesen az FPS, de még csak jól se. Nincs perifériás látásod, mint az életben, nem látod, ami a vállad mögött-mellett történik. Abszolút életszerűen, rángatod a kamerát jobbra és balra, a képernyő meg ráng veled. Pont olyan, mint amikor a lovakra szemellenzőt tesznek. Hányadék.

Annyi játékban megcsinálták már, csak kicsit gondolkodni kéne a fejlesztőknek, És azt mondani, hogy hé, adjuk már meg a faszparasztnak a választás lehetőségét, ha akarja, nyomja a béna FPS módban, ha meg nem, ott a TPS. Egy opció a menüben: kikapcs-bekapcs.

• Ulthanito
    Te olyan baromságokat írsz, hogy rossz olvasni.

Nem lehet felemelni a kamerát, mert lemaradsz a jelenet feléről.

Mondták, hogy a nagy meleg ártalmas az egészségre, de azt hittem, csak 60 felett viseli meg az embereket...
  • Tikal #89317
    mi az a szem implantátum és mit csinál? ha olyan mint egy night vision akkor elárulom, az működik tps-ben is....
  • orichalcos
    Szem-implantátumokat TPS nézetben hogy használnánk majd? Deus Ex-nek tökéletesen állt az FPS, ennek is az lesz.
  • Kandurex
    Vagy egy csűben!
  • Tikal #89314
    Remek játék lesz ha az egész egy sikátorban fog játszódni :D
  • Kandurex
    ...közelebb megy, kúszik a kamera? Nem ördögtől való az.
  • partizan182

Én mostantól minden játékot fél-fps módban akarok játszani :)
  • Kandurex
    Gondolom ha egy csőbe vagy zárva leszűkül a kamera mozgás tere, akár fél FPS módba váltva. De mint írtam tökmindegy, hoztak egy design elhatározást, ami szerintem hibás és rossz döntés.
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2018.07.29. 17:01:42
  • Kandurex
    Nem értem ezt a választ, hogy jön az FPS-TPS koncepcióhoz. Na mindegy. Végeredményen nem változtat már.
  • partizan182
    Deus ex? Ott aztán van minden, ha akarod egy lövés nélkül végigviheted. Mondjuk nekem csak a Mankind Divided volt meg, de az nagyon bejött, hasonlóra számítok a cyberpunktól is csak a CDPR elmebeteg mennyiségű kontentjével.

Közben megértettem a kérdést, igen, sikátor csak fpsben megy, hisz ha belegondolsz uc/tr kúszó/mászó jeleneteiben épp csak azt nem látod ami előtted van. Aztán amikor a szellőzőnyílásból hekkeled a biztonsági kamerát oda nem árt ha látod is mi történik.
    Utoljára szerkesztette: partizan182, 2018.07.29. 16:52:45
  • Kandurex
    Tényleg? Na kezdj el akkor mesélni arról a komplexitásról ami csak az FPS-be fér bele. Figyelek.
  • partizan182
    Ott a kvázi töltőképernyőkre gondolsz? Azért remélem a "nyomd előre a bal kart" - nál itt komplexebb lesz a játékmenet.
  • mucsácsó
    régebben én is azt hittem, hogy ilyen Witcher-szerű/nézetű RPG lesz, de a first person nézet se olyan gáz szerintem...
    ha nem ilyen Fallout-féle ótvarszar gun- és gameplay lesz, akkor simám fasza lesz. sőt, fasza lesz, CDPR nem szarral gurít, szóval szerintem nem kell fosni :D
  • Evoluti0N
    Addig szerintem korai temetni, ameddig nem látjuk mozgásban. CDPR-nél nem hülyék dolgoznak. Szerintem tudják, h mit csinálnak. A first perzon nézet csak növeli az immerziót.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2018.07.29. 15:46:15
  • Kandurex
    Sikátorok, szűkjáratok? Uncsik? TR/ek?

Biztos játszható lesz, meg jó is, lásd Resident Evil legutóbbi részét, de abba is hiányzott,...
  • partizan182
    Tippre inkább first person rpg.
  • Kandurex
    Igen, csodás mi?
  • Tikal #89301
    what?? FPS lesz?
  • partizan182
    Egy olyan játékot mondj ahol jól megoldották a nagyon szűk helyeken a tps kamerát. Sikátorok, szűk járatok, ilyesmi.

Ráadásul egy ilyen futur city full vertikális, nem lehet csak úgy kiemelni magasba a kamerát, lemaradsz a jelenet feléről. Ez egy ilyen helyzet ahol a választott környezet behatárolja a prezentációs lehetőségeket.
  • Kandurex
    Hát..., hogy jó lesz...meglátjuk. Egyébként mire ez a nagy titkolózás? Bemutatják a hiénáknak, de nekünk, azoknak akiknek valóban fontos lenne a véleménye, nem? [köp egyet]
  • Kandurex
    Persze a TPS nézet csak nyílt terepen meg erdőben jó mi!?

Te hallod....vagyis látod a baromságot amit írsz?

A választás lehetősége, értem?
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2018.07.29. 12:13:58
  • partizan182
    Nem agysebészet, egy 150%-ban beépített, cyberpunk metropoliszban a külső nézetes kamera kb meghalna, ez nem Velen nyílt terepekkel, erdővel mezővel.

Deus ex is kurva jó volt belső nézetből, nem látom hogy ez miért lenne kevésbé az.
  • Kandurex
    jah, nem, értem mi a faszér, legalább lehetne saját választás kérdése...!

Ilyen buzis belső döntések, mindenhol van egy idióta aki ezt erőlteti, a többi majom meg bólogat hozzá...