121485
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Nikknev #28130 Addig erős amíg nem raksz mellé egy amva paneles monitort vagy egy plazmát. IPS-t akárhova szépítjük feketében harmatgyenge.
Nem véletlen ha egy akármilyen szakmai fórumra beírod az elképzeléseid amiben szerepel a játék és a filmnézés akkor jóval az IPS elé helyezik VA (Amva-Ahva,Amva+,S-Pva, stb) paneleseket....
Utoljára szerkesztette: Nikknev, 2015.06.07. 18:56:50 -
Ragnar360 #28129 Én azt a szürke filtert/fátyolt nem feketénél láttam, hanem Game mód vagy meleyik másik módban. Ahhoz nem volt köze a feketének. Ezen erős a fekete, nem szürkés meg ilyenek.
Utoljára szerkesztette: Ragnar360, 2015.06.07. 18:48:19 -
Ragnar360 #28128 Kössz, hasonló nálad is úgylátom. Sőt még lehet monitoron jobb, mert a tv-n több a saturation (legalábbis így jön le, de lehet csak a telefon miatt) -
Nem akarok belefolyni a dolgokba, de fos képet csinálni kijelzőről az igazából mit mutat? a hulladék a képen kívül?!
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.06.07. 18:46:19 -
Nikknev #28126 Nincs semmiféle tévhit. Amva vagy hasonló paneles monitort kell venni és akkor lesz elégedettség az IPS feketéje valóban fos,inkább szürke mintsem fekete. A Witchernél és a sötét tónusú játékoknál baromira kijön mert ahol sötétnek kéne lenni ott szürke minden, és az egész képnek olyan hatást kölcsönöz mintha valami világosított szürke filter lenne rajta.
Ips
-
Ragnar360 #28125 :D
Ebbe lehet van valami :) - Bár lcd tv-kkel eddig nem volt bajom, de ami monitor fronton van az borzalmas.
Utoljára szerkesztette: Ragnar360, 2015.06.07. 18:48:41 -
Nekem a telefonommal nem a legszebb de
(monitornál a lemenő nap sugarai bezavartak. :D)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!TV-m:
Monitorom:
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.06.07. 18:43:40 -
A tplink egy retek :) viszont elég sokhoz van ddwrt image. -
Ragnar360 #28122
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

-
xalyy #28121 Hát kikapcsoltam ps4-en azt a remote play dolgot, lan kábellel van összekötve és automata beállitásokon van a ps4. Router is ugyanúgy default. Vajon mi lehet a gond?
Moby: Éppen az, hogy ez egy tplink router... -
A valóság: a kalibráció= a megjelenítő fizikai korlátai figyelembe véve az elérhető legszínhelyesebb beállítás az adott megjelenítőre.
A tökéletest meg lent felejtettük valahol a kidobásra szánt crt monitorok kupacában. -
Nem aztmondtam, hogy elmegy. Aztmondtam szétkúrod. Ahogy elállítod a brightnesst(vagy bármit), mindaz amit addig mértél, abban a a pillanatban nem igaz többé.
Ph: ha minden cikk után, ami valami bődülete ökörség azon az oldalon, kapnék egy százast, már milliárdos lennék :D Az emberi szemhez gyakorlatilag tökéletesre...egy megejelnítőt, ami a technológiánál fogva a büdös életben nem lesz nagyobb kontrasztra képes, mint mondjuk 1:3000...LOL. Igen.Gyakorlatilag tökéletes :D Mint Abu cikkei. Van benne sok igazság, csak a lényegi ponton olyan mértékű dezinformáció, hogy beszarsz :) -
Ragnar360 #28118 Értem.
Egyébként pont a fehéregyensúly és egy pár színátmenettel lehet gond a monitoron szerintem. Tegnap egy Lucture nevü progit felrakva végigmentem rajta, pár dolgot nem értettem így nem lett tökéletes, viszont marhajó lett, kivéve hogy nagyon erős volt a fehér és hiába csökkentettem a fényerőt is. úgyhogy visszacsináltam mindent. -
Amúgy az a kép amin rugozól tényleg ilyen kikúrt természetellenes, ahogy elég sokszor az a bevilágítás a witcherben(de jól áll neki), -
Ragnar360 #28116 Btw kalibráció... nem törlődik, hanem vagy a vga driverba/helyesebben a windows ICC fáljába töltik bele, szal kreálnak egy profilt - de ez csak a szoftveres kalibráció ami persze elveszhet - de elméletileg attól még nem megy el hogy ha te finom hangolod a fényerőt mondjuk.
Prohardver - "Isual: A kalibráció során a monitort gyakorlatilag tökéletesen (emberi szemhez mérten legalábbis messze) színhelyesre állítják be, a fehéregyensúllyal együtt, beállítják ezen túlmenően a megfelelő színhőmérsékletet (6500K) és gammát (2.2), s a monitor fényerejét is a nappali felhasználásra általánosan ajánlott 120(-140)cd/m2-es intenzitásra."
Szal csak van értelme. De nekem akkor is gyárilag jöjjön úgy le, hogy ilyenekre ne legyen panasz (és ne a felhasználónak kelljen kínlódni vele. - Szerencsékre TV-knél másabb a helyzet. Nyilván ott nem hagyhatják az ilyeneket ki (és ott max csak a szervíz menüből tudod elbas*ni a beállításokat) - mert tv-nél ha ilyen lenne a helyzet, a fél világ fel lenne háborodva. TV-ből úgyis többet eladnak, monitornál meg nem vesződnek a klaibrációval, vlaahogy így vannak vele szerintem.
Utoljára szerkesztette: Ragnar360, 2015.06.07. 18:33:55 -
A típusát sem tudom fejből. Mittudomén mi került ennyibe..."prémiumkategória". PS4-en egy fos lg tévén játszok, amit gyűlölök ez a retekgeci webos miatt, de a képe annyira már nem szar, miután egy délutánt tornáztam a beállításokon. De nem egy sony na :) -
Amikor a monitort kifényképezed úgy értettem hogy az egész monitort, messzebbről. -
Ragnar360 #28113 Most így nem tudom pontosan, de vagy szar a router (vagy ott kell configolni valamit) vagy ha megoldható érdemesebb lenne patch kábellel tolnod. Esetleg megnézni egy másik routerral. Ha ps-en jól bevan állítva ahogy itt mondták, akkor azon már nincs mit tenni szerintem. Ergo a problem csak router oldali "lehet" -
Vegyél valami olcsószar tplinket amiért nem fáj a szíved a gari miatt, süssél bele ddwrt-t(vagy olyat, amibe belemegy vargalex-é), és boldog leszel egy életre :D -
Ragnar360 #28111 De konkrétan miért került annyiba? vagy mi a specifikációi... és ps4-en milyen kijelzőn játszol? -
xalyy #28110 Szóval valaki tudna segíteni akkor ezügyben?
-
Mert jól néz ki, és valamiféle prémiumérzést sugall a kinézetével(pedig egy moslék minden porcikája, mindegy...). Ésmivel elég sokat tárgyalok az irodámban is, figyelek az ilyen külsőségekre. Majd nézek valami jobbat, ami jól is néz ki. -
Ragnar360 #28108 Kicsit mosott lett, de nem az a lényeg, amelyik fickó bemutat, na annak a bőrszínei nem voltak annyira okésak.
Ja, na ezt a képet meg egy LG-ről lőttem, ugyanúgy 23" IPS tv/monitor - Fifa14 (vagy 15) PC - szerintem odaver azért ahhoz képest, nem értem az Ozáis srácot se, h nem lehet jó a képe ettől egy lg tv/monitor kombónak. Szerintem meg az LG árba saját magának az ellensége volt ezzel a monitorral - értéket tekintve.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Értenek hozzá, és ők tudják is minek. A felhasználók nem tudják, ált. hogy minek. Egyfajta szent grál, vagy minőségi mutatót látnak bele. A kalibrálás összes haszna pusztán annyi, hogy az elérhető legközeleb lesz a monitorod által megjelenített kép a kiadott jelhez viszonyítva. Semmi, de az égvilágon semmi mást nem tesz. És itt a lényeg az elérhetőn van, namerthogy az lcd panelek legteteje is a valóságnak az egy tízezrelékét se tudja visszaadni, de azt legalább kb okésan. Ami nagyjából arra jó, hogy ha fosotoppolsz, akkor a kiadott meló nagyjából úgy fog kinézni a nyomtatásban, ahogy kinézett a monitorodon, és itt vége is van az összes előnynek, merhogy mink a nagyjábóli teljes valóságot (vagy azt is inkább eltúlozva) szeretjük/szeretnén viszontlátni, azt meg a legcsekélyebb mértékben sem tudják a megjelenítők, ezért széjjel kell hazudni a k.istent is. Azt is jó tudni, hogy amint hozzáértél akárcsak a brightnesshez is, széjjel is kúrtad vele a kalibrációt. -
xalyy #28106 Frissítettem a routert de a hiba még mindig fent áll, mi más lehet még megoldás? -
Ragnar360 #28105 :DDDDD Ja a Dellek is elég népszerűek, nem kellett a válaszideje miatt, pedig még azzal se lett volna nagy különbség. És milyen az a 160k-s dell monior, ha már kiadtál érte annyi pénzt, meg mire kellett, minek?:D -
Ragnar360 #28104 :) Egy kis cikk: http://oaziscomputer.hu/monitorkalibralas
Én úgy vettem le eléggé értenek hozzá, gyorsak, korrektek.
Amúgy akkor mi lenne a kalibráció szerinted?:D A miért is benne van a leírásban: ) de az érdekelne hogy szerinted mit takar valójában. -
Mivel jól láthatóan összehasonlítási alapod senincs, így ebszolájte érthető, hogy panaszid sincs rá :)
/ezt a szarabb ips-t sem értem. 50K-s monitornál még van olyan, hogy szarabb? Valahol ez az ips panelek legalja.Nekem egy 160K-s dellem van, de az is akkora moslékszar, hogy arra szavak nincsenek. Persze itt is a mihez képest a kérdés. 50-ért inkább néznék valami xVA monitort. De neked itt most nem ez a gondod.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.06.07. 18:05:57 -
>A kalibrálásnál, főleg az alapnál a színeket állítják be, aztán van mikor hardveresen is megtudják csinálni, de az függ a monitortól is. Ja és műszerrel mérik be az ADOTT monitorhoz a legmegfelelőbb beállításokat. A szabványok szerint. Ezzel nincs is baj.
Nem, nem és nem :) De a fontosabb kérdés, a minek? miért? mire? -
Ragnar360 #28101 Hallod, tévedésben vagy, mert a feketére semmi panaszom nem lehet. Ez lehet megint egy tévhit lesz. Vagy a szarabb ipseknél ami van (30 körül) ott lehet olyan. De itt olyanra húzom a feketét, mint a monitor kávája vazze:D (teljes, matt)
Utoljára szerkesztette: Ragnar360, 2015.06.07. 17:59:10 -
Ragnar360 #28100 Azért nem a belépő szint : d ami fentebb van árba az már sok 8ms-os vagy 2k-4k felbontású meg inkább grafikai szarságokra van szeirntem. Vagy fölsleges monitorba 100, 130 ezres Benq meg ilyen faszságos gamer monitorok 1ms-kel.
A kalibrálásnál, főleg az alapnál a színeket állítják be, aztán van mikor hardveresen is megtudják csinálni, de az függ a monitortól is. Ja és műszerrel mérik be az ADOTT monitorhoz a legmegfelelőbb beállításokat. A szabványok szerint. Ezzel nincs is baj.
De mi a kurva annyáért nem tudja ezt megcsinálni az Asus akkor, ha az LG megtudja, vagy még szerintem a Samsung is. Ja és az IPS panel az LG-től van (vagyis a panelt az gyártja)
Utoljára szerkesztette: Ragnar360, 2015.06.07. 17:57:02 -
A fos feketére :D -
SlickAdam #28098 50k-s monitortol nem tudom miert varsz csodat, azaz tokeletes kepet. ez alja, belepö kategoria.
mert IPS? mi az az IPS (nem megvalaszolando kerdes!) ? az mire garancia?
Utoljára szerkesztette: SlickAdam, 2015.06.07. 17:51:38 -
Most tudnál képet készíteni a monitorrol?
Nézd meg ezt is:
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.06.07. 17:53:16 -
>mert ez már egy szakterüle
Az egy műszeres mérés, amit mostanra agyonmisztifikáltok :)Az emberek nagyrésze okádik egy kalibrált monitor képétől, annyira hozzá vannak szokva a színes-szagos világhoz. Ráadásul szükségük sincs rá. Releváns a kérdés: tudjátok mit jelent, és itt mindenki ugyanaz érti a "kalibrált" monitor alatt? Én nemhiszem. Egyiket sem. -
Az utalás arra ment hogy én értem te mit akartál, de nem fontos ennyire burkolt lenni és ironikus, és ha azt mondod te is ugyanazt írtad mint én, akkor nem nem ugyanazt, max ugyanarra gondoltál közben. :) -
Ragnar360 #28094 Lassan már bele dilizek :D annyira próbáltam. Amúgy sokat nem tudsz... lófasz ez a Asus (szépnek szép, meg látszik h nem volna ez szar, és a VOLNA a kulcsszó) van neki ez a Vivid pixel technológiája. Az 0-n mosodt a kép egyes elemei, 25-nél ok, aztán 50, 75, 100 25-ssével tudod álítani, 100-n kb sose ovlt még jó mert akkor már túl éles.
Na de ez is ámítás, mert más monitorba nem kell ilyen... most ha leveszem ezt 0-ra akkor mintha 2 pixelt egybe venne és mosottabb lesz a kép. -.-
Fényerő, kontraszt, meg a módok meg beletudsz nyúlni az R, G, B színekbe (az mind 100-n van alapból) de ahhoz meg nem értek. -
ROFLSADKJHASJHGHASGDGHFASDgdghasjghfskahghjghkvbnmynbvxm
Kész. A hét kommentje. :DDDDDDD
Kéne valami realtime fordító ami a humanoidról fordít darksectorra és viszont :D -
Ragnar360 #28092 Ja tegnap képes voltam átvinni ismihez, azt rácsaptuk két pc-re is, egyiknél HDMI-vel ment. Szép volt rajta a Witcher az addig ok, meg a Mortal X se volt gyenge... de pl Far Cry 4-be és nem ghosting volt, hanem nem tudom mi, de toltam a Quaddal ezerrel azt kristályozott, tán Blooming ? olt nagyon a fa, meg a néhány szín és átmenet nekem fos. meg a kalibrálás (kéne lehet) mert ez már egy szakterület (és sajnos valóban) hogy menjen az a picsába. Negatívuma a gombkezelés am onitoron, de normális esetben nem is kéne állítgatni.
Játékmód fasza, de hát na. Ismerős LG IPS monitorja, 65k-s már kapni se lehet, 2 évers de olyan képet ver geci hogy beszarás. A bolt szerint meg hiszik h jobb kép lenne a tv/monitoron. Ja és az LG-k gyárilag kalibráltak.
Ezen a Monitoron gecc a Win7 tájképeinél egyből észrevettem a különbséget. Mondom mi a fasz. És direkt nem akartam tv-s monitort, mert minek, egyelőre elég lett volna ez és majd később vettem volna vagy 120-ért tv-t aztán csá. -
Jah az még türhető. :)
Enyimben is van asszem, hacsak nem hagytam el azóta. :D