121490
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
neked! :) -
még a 2x difi sincs meg :)
cpu, ramsávszél ~ +30%, ram mennyiség +10% - egyedül a gpu lett kicsit több, mint 2x gyorsabb... persze flopsban ki lehet hozni a duplázódást, de valójában az szvsz még nem dupla teljesítmény :P -
Érdemi nagy különbség nincs a konzolok között , így igazából két nyomos érv marad ami eldönti melyik konzolt fogod vásárolni. Exkluzivok vagy éppen az a szempont ami miatt én a playstation mellett döntöttem az az: hogy a baráti köröm és a kollégáimnak is ps-e van akkor én minek vegyek boxot? Nem akarom magam kizárni ebből a körből. Szeretek a kollégáimmal barátaimmal együtt játszani és ez fontosabb számomra annál hogy egy 50-100órás exkluzív miatt másik konzolt vegyek (aztán a játék megy a polcra és talán évente egyszer előveszem) vagy a profitorientáltság miatt elveszti majd az exkluzivitását akkor meg pláne. -
Általában az emberek egy-egy platform mellett döntenek, és igaz, a konzolnál az exkluzívok mindig a legnyomósabb érvek közé tartoznak.
Én PC-n most egyáltalán nem követem az eseményeket, az SC2 protoss kiegészítője az utolsó, amit még megveszek, de amúgy érdektelen vagyok, nem akarom már a vasat fejleszteni. Majd veszek öt-nyolc évente egy új alsó-középkategóriás laptopot és ennyi.
Így marad a (két) konzol, a multikat úgy fogadom, hogy nem hasonlítgatom semmihez őket (nem érdekel a "bezzeg PC-n így néz ki" sem, hiszen a gyenge- vagy átlagpécésnél SEM úgy néz ki, akkor meg...). X-et tudod, hogy nagyjából 6-8 már most kapható játék és franchise miatt vettem, minden, ami még jön rá, csak bónusz. PS-en rengeteg a játékom, persze 50 %-ban remaster, de ha egy TLoU-t "kell" magasabb minőségben újrajátszanom, hát azért sem fogok sírógörcsöt kapni.
Until Dawn-t pedig simán oda lehet tenni a legjobb AAA-s címek közé, nem tudok betelni vele. -
Hát oksa, de ezzel 1 bibi van hogy a multi címekért már ez a gen már rég nem az a gen aminél a multi címek érv ként funkcionálnak...ebben másokkal egyet tudok érteni. :)
"De ha megnézem, PS-en és X-en ebben a generációban már most behúztam annyi játékot, hogy sosem érek a végére. Akár egy új Tomb Raider, W3 vagy a GTA online... nem tökmindegy, hogy nem exkluzív, ha egyszer minőségi szórakozást jelent egy csomó időre?"
Igen, csak én direkt csak exclusive-okra mentem rá, mert én azért veszek konzolt igazából.
W3 meg más BF meg CoD-ok miatt nem. :)
Vannak gondok pc-n ja, de ha multi lenne 98%-ban és csak 1-2 exc. ami nem is érdekel, én nem tartanék ennyi gépet. Csak ugye még mindig maradtak címek amik miatt még kitartok, ebbe pc szempontjából a konzol exc.-ok is beleértendőek. -
Alapból már az szomorú, hogy epizodikus megjelenést kapunk. Egy FF 7 remake-nél. :( -
Igazából, ha konzolod van és azon követed az eseményeket, akkor a multikat is számon lehet tartani, és így már bejön egy rakat nagyon jó játék. Exkluzívban valóban nincs bőség, illetve telje kategóriák hiányoznak (sportjátékok, mint tenisz pl.), ezt sajnálom én is nagyon.
De ha megnézem, PS-en és X-en ebben a generációban már most behúztam annyi játékot, hogy sosem érek a végére. Akár egy új Tomb Raider, W3 vagy a GTA online... nem tökmindegy, hogy nem exkluzív, ha egyszer minőségi szórakozást jelent egy csomó időre? -
Nem temetjük, én csak azt mondom, hogy elkezdték a biciklit a temető felé.
Az x meg szerintem már ott tart hogy fogja kézbe a lapátot. -
Ja akkor még szomorúbb. -
kutyakiki81 #61736 Köszi! -
Azért ne temessük ezt a gent. 2-3 évig még biztos hogy nem lesz új gen console. ha nem több. Majd rá áll a sony hogy mindenki váltson pro-ra azt kész. Nagyon sok mindenre képes ez a gen is. Az hogy exkluzívokkal hadilábon áll az más tészta. Kicsit profit orientáltabbak lettek a fejlesztők, nyilván több platform több pénz. De javítsatok ki ha tévedek.
Utoljára szerkesztette: spybot919, 2016.11.02. 10:56:47 -
Még nem oldotta meg a sony a problémát. Gépről,laptoprol menj fel az oldalra és ott add hozzá. Ha jól tudom hiba miatt nem elérhető
Utoljára szerkesztette: spybot919, 2016.11.02. 10:52:36 -
kutyakiki81 #61733 Helló!
A havi ingyenjátéknál (Rapture) azt a hibaüzenetet kapom, hogy ez nem elérhető, próbáljak mást. Ez miért lehet? A másik játék simán lejött. -
"Final Fantasy 7 Remake (tudtommal ez csak ps4 lesz)"
Nem, csak PS4-en jelenik meg először. Videókban is úgy volt hogy "First on PlayStation 4" -
Hát igen, ha még feszegetnénk hogy a listáról mely játékok milyen tartalmat, vagy minőséget képviselnek, szomorkásabb lenne a hangulat.
Order + Until Dawn címeket én külön kezelem mert szeretem mind2-őt, de azok basszus kevésbé tudnám a többi közé sorolni. Szép volt jó volt, de a gépvásárlás télleg igazán csak pár 2-3 cím miatt mondom azt, hogy érdemes volt összerakni ezt a konzolt. -
Most 1 éven bellül több excl. Van meghirdetve mint amennyi eddig összen jelen pillanatban van.
Kojima.
Days Gone
Horizon
Last Guardian
Final Fantasy 7 Remake (tudtommal ez csak ps4 lesz)
Spiderman
Detroit
Gt Sports
Kb ennyi. És van egy érzésem, hogy ez a gen ezzel zárul is.
Már most mondom, ha ezeken kívül ebben a genben max talán ezeken kívül még 1-2 cím lesz a végén azt ennyi.
Ps5-re bele sem merek gondolni mi lesz. -
Biztos kihagytam, de írjatok még címet, AAA játékot, ami nem lett felsorolva, mert kíváncsi lennék mi nem jutott eszembe. -
Bandicoot #61728 Exkluzivitás terén vicc ez a gen. Nem vitás.
3 év alatt 2-3 emlékezetes minőségi alkotás. És ennyi...
Amit felsoroltál abból BB és Uc4 ilyen és ennyi.
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.11.02. 09:46:07 -
De várj, most nem is arra gondoltam, hogy jó meg rossz játék, hanem csak simán exclusive. AAA téren persze.
Fejből is menne szerintem.
LBP3
Driveclub
Killzone SF
Infamous
Bloodborne
Uncharted 4
Na akkor van 6 cím.
És a Remasterek meg Order 1886 és Until Dawn.
Mindez lasan kb 3 év alatt.
-
A címek ott vannak, az hogy abból kinek mennyi nem tetszik nem igen számít. -
Bandicoot #61725 Mindjárt kapsz a pofádra az illetékesektől egy pár címet köztük 6-7 pontosokkal mert azok is jók (lennének ha a 10-es rendszer működne és nem 5-től kezdődnének a pontszámok)..... -
Hát sebességre fogalmam sincs mi lesz.
De az érdekes ellenben, hogy adatokban ez a generáció sem arányos az erőtöblettel, ahogy bármelyik hardver sem az.
Ez csak nyer számítás. A szoftverek döntenek majd.
Én lassan már kezdem azt érezni, hogy egyszerűbb lenne csak simán végigjátszani az előző gent, és azt a generációt, ami jelenkori, csak szépen meghagyni, míg az összes game kijön rá, akciókban begyűjteni azt ennyi.
Az exclusive címek miatt érdekes nekem a ps meg x1. De lassan már, amit sokszor emlegettem, 2 évente jön valami aaa exclusive játék.
Egyik nap megnéztem és döbbenetes, hogy ha nem venném a sorba a remastered játékokat, meg az interaktív filmeket, akkor kibebaszott lehangoló a gen.
Kb max 10 játékot tudnék összekaparni, amiből 4 vagy 5 még meg sem jelent! :( -
Szerintem egy kis zavar van a sebesség vagyis erő különbségben. Egy példával vázolom.
Van egy autó, max. 100km/h -val megy és van egy jobb kocsi ami 40%-al gyorsabban, azaz 140-el képes hajtani. A különbözet 40km/h.
Nézzünk egy másik példát. Van egy rakéta 1000km/h -val a másik ugyanúgy 40%-al húz el, azaz 1400km/h.
400km/h és 40km/h, van különbség? Persze! Pedig ugyanúgy 40%!
Szóval ne csak azt nézzétek, hogy 2X-3X gyorsabb, hanem hogy milyen tartományba jelenik meg ez a különbség! Ettől még nem lesznek csodák, tény, de simán hozza a minőségi ugrást a gép! -
Már uppoltam a hsz.
De külön van a ss meg a 4k....
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.11.01. 23:12:08 -
Mondjuk a cpu érdekes, mert én régen olyan kommentekre is emlékszem mikor azt mondogatták, hogy a szar proci a gondja a konzoloknak, szóval nem tudom mennyire volt igaz, majd most kiderül, mert lényegében vga csere volt a gépben ha jól néztem a dolgokat, és ez a kérdés mennyit fog segíteni.
Biztos fog, hiszen erősebb a vga csip, csak ugye ezt látni kell. -
40%? Olvastad azt a listát amit te vágtál be? Azaz elképzelésed, hogy csak 40% hiányzik? És már supersampling van meg 4K?
-
Meg ugyan az a core8 as jaguár névre hallgató processzor dolgozik benne majd egy kicsit emelt órajelel. Remélem nem a megváltást várják ettől a konzoltol. Félre értés ne essék én is váltani fogok de nem ezek miatt. Nem szabad átesni a ló túloldalára sem. -
Írtam hogy lóvé lenne.
De a spec nem elég nekem, majd a screenshotok eldöntik, csak most eddigi infók alapján erősen stop. -
Nem 2x-es, én még +40%-ról tudok csak. Nem mintha a TF érték aránya jelentene a többség játéknál bármit is. :)
Update:
Sorry igaza van Kandurex-nek, ~2x-ese kb én kevertem most a PRO vs Scorpio-val....sorry
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.11.01. 23:06:13 -
Itt én érzek egy kis alul tájékozottságot.
-
Játék-engine mindenfüggő hogy mekkora élsimítást fog bírni, ez igaz, 2-4 sb, de 4x-es AA felett szerintem nehéz lesz lesz, MSAA meg MLAA meg a többi talán.
8-16x az még pc-n is komoly terhelést jelent. -
2X-es? Ez biztos? -
Kifejtenéd ezt bővebben? Meg azt is hogy mért a kétszeres TFLOPS-tól várod a csodát. -
Nem tudni miben merül ki, de 1 biztos a 4k-ban nem lehet annyi plusz effekt értelemszerűen, illetve 1080p 60 fps mellett sem lehet annyi. És ezt az élsimizás tetézi, ami az egyik legjobban hardvert terhelő eljárás, persze vannak különféle élsimítási megoldások, de jórésze iszonyat sokat lehúz a teljesítményből, pc-n lehet próbálgatni.
Ebben én biztos vagyok, mert ez nem majd meglátjuk alapon müködik, hanem a hardver tudásának a határait ismerve ez szimpla számítás, hogy ha rányomsz élsimítást, akkor máshol spórolni kell.
Meg játék is válogatja értelemszerűen, sok dolog függvénye lesz majd.
Meglátjuk jövőre...nem idén, hanem jövőre, amikor a legtöbb új AAA játék majd jön. :) -
Hmm, hát...hmm...azzal ámítod magad, hogy minimálsan lesz csak gyorsabb a Pro? Megnézted a specifikációit? Így már világosabb mire a nagy nem váltok stílus! Vagy nincs pénz rá? Akkor meg minek a fals duma? -
2X élsimitás meg HDR? Alul tájékozottságot érzek... -
milyen 3x-os? :D most ironizálsz gondolom. :D -
Remélem azért nem lesznek ennyire igénytelenek a készítők ,hogy ezentúl csak pro-n lesznek játszhatóak a játékok. A jobb grafika majd kimerül a 2x élsimításban hdr meg egy két effekt. Nem elhanyagolható de közelsem releváns dolog. -
Azért az a majd 3X erő különbség csak előjön valahol! Vagy azt képzelged, hogy minimális különbségek lesznek?
10FPS!? Pont, hogy te nyafogtál, hogy szaggatt a BB és nem tudsz játszani...! Nem egy játékba láttam 20 alatti dolgokat! Fúj! Pusztuljon low szint!
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2016.11.01. 22:51:47 -
60k-ért nem kapsz normális vga-t? Ugye viccelsz? :)
10fps? mégis melyik játékban láttál 10 fps-t? 20-at talán. Azért ne túlozzunk.
Ennyiért pont kihozható egy RX 470, ami azért nem annyira szar.
A baj az, hogy előre ittál a medvére és ezeket (én örülnék ha ez igaz lenne):
"1080P+60FPS legmagasabb minőségben"
Te egyben kezeled....holott ezek közül jó esetben örülhetsz ha 2 fogy együtt egyazon szoftverben érvényesülni. :) (az eddigiek alapján)
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.11.01. 22:47:50