121490

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Moby
    TF2 sharing érdekel valakit? Vagy kérdeztem már?
  • Moby
    Jajlépjünkmártúlezen. Ismét egy szellemi fogyatékos értetlenkedése uralja a topikot. Vannak erre foglalkozások, oda kell menni az ilyen problémákkal.
  • Amiga
    Léééccccíííí! :-)))

A TF2-es összefüggés az volt, hogy az átlag PS-játékosnak azért nincsen az egekben a vásárlási hajlandósága, így ha elé teszel két hasonló címet, akkor csak az egyiket veszi meg. Ezért általában szokás a hasonló címeket időben elcsúsztatni egymástól, mert akkor kisebb a konkurencia, pl. egy februári uborkaszezonban a középszerű játék is jobban csúszik.
    Ezért a TF2 kiadása nem volt üzletileg szerencsés időpontban, az emberek döntésre kényszerültek, és a jobban ismert franchise-t választották. Sajnos ez már csak ilyen "erősebb kutya"-dolog, amihez a minőséghez nem feltétlenül van sok köze.

Bár az IW multijával tényleg mókoltak valamit, mert most már sokkal jobb, de a vita abból kerekedett, hogy jókor jött-e ki a TF2, és erre igazából nem véletlenül kérdeztek rá a szakírók az EA vezetőségénél is, mert annyira nem szokványos.

Ha emlékszel, Moby még akkor felvetette, hogy az EA ezt talán szándékosan azért dobta így be, hogy erodálja a CoD-ot, és ezt még a Forbes is firtatta, annyira nem értelmezhető a jelenség. Most már látható, hogy akármi volt is a cél, az EA befuccsolt vele, és a CoD kiütötte a TF2-t. Sajnos, nem sajnos, nem tudom megítélni, mert a TF-et nem ismerem, de tervezem, hogy karácsonykor egy akcióban lecsapok rá, ha marad keret. De mondjuk nekem amúgy is jó sok játékom van.
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.11.24. 11:51:38
  • darkSectorxxx #63746
    Én veszek neked, de csak ha szépen kéred. :D
    Amúgy néztem vele egy demo-t, ilyen tengeralatti kaland, hát eddig ez a legfaszább amit VR-ban volt lehetőségem kipróbálni, ha minden 10 vr játék legalább ilyen akkor az überfasza lesz.
  • darkSectorxxx #63745
    Még keresem az okot hogy akkor ez hogy függött össze a Titanfall-al pár napja, de kicsikartam a népből a választ, sehogy. :D
  • partizan182
    Aza jó ebben a vadkapitalizmusban hogy tudsz ám szavazni a pénztárcáddal. Ha elegen teszik, hirtelen az ár is csökken (lásd félárú TF2 3 héttel a megjelenés után). Ha mégsem csökken az ár az azt jelenti:

- a kiadó nem szereti a pénzt (emiatt a Szotyinál nem aggódom)
    - a nagytöbbség simán kicsengeti a jelenlegi árat, tehát te vagy az outlier

Nembajám, vannak fura figurák a világon, van aki nem eszik csak kék színű ételt, mások hentai fan-fictiont írnak Betmennel, megugye vannak ezek a büdös szanfransziszkóiaik is. Te a "látatlanban VR-szoftver árak resistance" szubkultúrát képviseled (sesisak, sejáték otthon gondolom) ami megint nem gond, csak mondjuk furám venném ha egy ilyen kékevő lebarmozna csakazért mert piros ételt mertem a számba rakni. Én ugyanis szeretem a paradicsomot.
  • Amiga
    Bocsi, a DriveClub jelenleg a világ legtartalmasabb kötöttpályás autóverseny-játéka, amit kis ügyességgel párezer forintért mindenestől meg lehetett szerezni. A megjelenésekor nem volt kész és nem volt olyan jó, mint most (nyilván több ilyen esetről nem tudunk ebben a generációban). A megjelenése után nem hagyták magára, hanem kb. megkapta a legkiemelkedőbb supportot.

Persze a VR-verziót lehetett volna 1000 Ft.-os DLC-ként árulni azoknak, akik alapból is alig fizettek érte. Gondolom a SONY fő részvényesei a Máltai Szeretetszolgálat és a Nemzetközi Vöröskereszt, ugye?
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.11.24. 11:28:15
  • Bandicoot
    Te meg ennyi erővel vakon fanboykodsz.

Apropó ha már alapjáték - ami ugye annó be lett igérve a plus tulajoknak aztán mi is volt? Amit annó szarráakcióztak mert kidobták pénzért félkészen a plus tagokat pofánköpve?...
    Jaaa nem fájt.
    És most egy újabb csula: hiába van meg a játék vedd meg újra pár szaros módosítás miatt aminek egy része ps3 szintre butítás....
    Már ne haragudj de kurvára nem látod a fától az erdőt.
    Részemről ennyi.
    Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.11.24. 11:23:59
  • Amiga
    Nem értem, mi benne a lehúzás. Az alapjátékot mindig is fillérekért árulták és számtalanszor akciózták is (az gondolom nem fáj).

Persze megértem, hogy az ember a 100+ ezres luxustermékhez (mert a VR még az) a software árán akar spórolni, ez teljesen életszerű. A valóság viszont az, hogy mondhatsz bármit a "kis maceráról", az állításod nem hiteles, amíg meg nem mutatod nekem a DriveClub VR elkészítési- és marketingköltségeit, valamint a megtérülésre vonatkozó üzleti tervüket; és be nem bizonyítod, hogy ez egy szimpla lehúzás. Mert addig csak flémelsz.
  • Bandicoot
    Attól hogy kötelező vagy sem még egy lehúzás főként annak akinek megvolt a game és vr-ban kiváncsi lenne rá. Demokráció ide vagy oda ezen kár szépíteni.
    Végeztek egy kiadós butítást beletették a headtrackinget amit mint másik oldalon kifejtettem kisebb macerával pc-n bármelyik szaros vr fejessel megoldhatsz és ennyi.
    Magyarul a butítás és a headtracking miatt elkérik újra a teljes árat. Rohadtul csuklik megint a fordöpléjörsz pöffeszkedés.
    Egy szava nem lenne az embernek ha azt mondanák: akinek megvan annak 1000-2000ft dlc....De nem....
  • Amiga
    Nem kötelező megvenni, de szerintem demokráciában hadd árulja már mindenki annyiért a portékáját, amennyiért akarja.
  • Bandicoot
    Továbbra is ott tartunk hogy ami más platformon minőségben megy (akár ingyen) az addig a DC esetében butítás pénzért és vedd meg újra teliáron a játékot mintha az egy új cím lenne.
    Egy dolog lenne ha mondjuk 1000ft-os dlc-ként árulnák azoknak akiknek megvan (külön) és egy másik hogy leszarják ha megvan vegyed 12ezerért újra.
    Hatalmas munka van benne amúgy is. Látjuk....
    Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.11.24. 11:04:18
  • Amiga
    Én is sokat gondolkoztam már azon, hogy évente pár hónapot ingyen dolgozok, de végül mindig elvetettem ezt az ötletet.
  • Moby
    A honi feketepéntek teljes lista.
  • Bandicoot
    És az a szép hogy ezért a mesés butításert még lehet fizetni is újra többet mint amibe az eredeti kerül. Mert ugye patchel nem lehetett volna megoldani és fordöpléjörsz van.
  • Amiga
    Nem tudom... Én már Spectrumon is nyomtam Test Drive-t, szerintem ma is meg tudnám szokni egy játék hiányosságait. Szerencsére csak a VR-ben van gyenge grafika, azon kívül már mindent tökéletes minőségben játszhatunk.

Engem sosem érdekelt a zsizsik, persze ünneplem, ha egy játék jól néz ki, de általában a japán crpg-k elé sem amiatt ülök le.
  • Totti5
    Fejlesztőket a Sony kirakta, valakik páran a sufniban nagy szakértelemmel nekiálltak megcsinálni, nem kell ettől minőségi munkát várni...
  • Bandicoot
    Ezzel az a baj hogy rendszerint 10-20 perces élménybeszámolók. Aztán 1-2 nap után mikor zuhan a narancsfaktor, mennyire lesz irritáló a gyenge felbontás miatti zsizsikes látótáv és a butított graf?..
  • Moby
    All VR footage taken on PS4 Pro (it seems visually identical to the base PS4 based on what we've seen so far).
  • Bandicoot
    Vajon Pro-n is ennyire butított?
  • Amiga
    Karácsonyra vegyetek nekem PSVR-t, privátban megadom majd a címemet.

• Moby
    Én ezt a pudingot már nem egyszer próbáltam. Ez alapján bátran mondom: a legcsumpibb VR immerziója is olyan, hogy befosol. PSVR-t _még_ nem, de arty adott ötletet erre is. Ezzel együtt is az összehasonlító videó döbbenet.
  • Amiga
    A puding próbája az evés. Azt mondják, már ezen a szinten is kegyetlen a beleélés. Én mindenképpen kipróbálnám, mielőtt elásnám a részletesség hiányosságai miatt, mert aki próbálta, annak a reakciói eléggé tetszenek - már egy ilyen szintű autóversenyben is.

• Moby
    Nem tudom ki volt, de a humorérzéke példás
    Minden fos le van pusztítva róla, de a lepke az ugyanúgy repül mindkettőben. Lepkenélkülnincsautóverseny!
  • TDC Geronimo
    Igen. BF leárazások. Ma meg holnap szerintem
  • Amiga
    Ezek csak most, vagy meddig vannak?
  • TDC Geronimo
    Bászki EU storeba milyen leárazások vannak. Titanfall 2 12k, UC4 9k, Watch Dogs 2 13k. Meg kellett volna várnom :(
  • arty
    Hihetetlen fércmunka.
    Egyáltalán, ezt vajon ki csinálta?! Egy polifónis, határidő előtti nap délutánján?
  • arty
    "nagyon kevés játékot fejeznek be a játékosok

Erről leginkább az iparág tehet."

naneee :)
    megnézel egy tisztán szingli, 12 órás játékot és a "befejezte valamilyen nehézségen" acsi aránya kemény 20-40%-ra tehető ... ez nem azért van, mert lehet, hogy jön dlc (ritka), ami folytatná a sztorit :) és ami még durva, az a veryeasyn történt végigjátszások aránya....
  • Moby
    Most nézem, már kuponkód sem kell a TF2-re, permanens 42%-os kedvezmény van rá.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.11.24. 08:47:52
  • Amiga
    És még hozzá tenném, hogy a legtöbben szarba nézik az ingyenes plusz-os játékokat. A legtöbb ismerősöm még csak a library-jához sem adja az indie-ket. Nem érdekli, érdektelen. Soha, egyszer sem láttam senkit pl. a Tropico 5-tel játszani. És én sem játszottam vele, csak behúztam. De minek játszanám? Tökre nem érdekel. Eddig 1-2 indie-címet próbáltam ki és a legtöbbször így is megbántam, nem érte meg az időt, amit más játékok elől vett el.
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.11.24. 08:37:48
  • Amiga
    Akkor még egyszer:
    2016. május 26-i állapot (SONY hivatalos közleménye):
    cca. 40 millió eladott PS4
    cca. 270 millió eladott játék

Arányaiban: 7 eladott játék / gép.

Ha eddig 1300 játék jelent meg PS4-re, akkor a 270 milliót ezzel kell elosztanod és kijön, hogy 1 játékból átlagosan hányat vásároltak (cca. 200 ezer).

Ahogy előttem is fogalmazták többen és én is, egyrészt AAA-s cím nagyon kevés van ebből az 1300-ból, indie általában pár tízezer példányban (sem) fogy, másrészt a legtöbben néhány játékot tartanak a konzolon és játékfórumokra sem járnak, mert van életük a konzoljuk mellett, vagy másik konzoljuk, PC-jük, tabletjük, stb.
  • Moby
    Pedig neked igazán értened kéne hogy megy ez. Több százezer könyv érhető el az anyanyelveden, amit azért többé-kevésbé még talán értenél is(ergo rendelkezel a platformmal), mégsem adtak el belőle neked egyet sem évtizedek alatt. Durva mi? Na, most akkor képzeld el milyen rühes nehéz lehet eladni a videojátékokat!
  • darkSectorxxx #63716
    Igen, télleg?
    Köszönöm a megerősítést. :)
  • Zóanagyvarázsló
    Jaj, ne! bármikor beleolvasok a topikba valami agymenést látok tőled. Már bocs, de tényleg beszélsz összevissza. Nem 40 millió játék kelt PS4-re, hanem PS4-ből ment el 40 millió idén márciusig, szóval szorozhatsz akár 45 milliót is tie ratióval.

Ebben benne van egy rakat noname indie is, melynél tényleg örülnek, a 30 ezres példányszámnak is. A többmilliós eladásokkal rendelkező dollártízmilliókból készített játékok csak egy szeletét jelentik a játékiparnak. Mindig is kisebbségben voltak.

Továbbá ott van még a PS Plus, melynek keretében sokan kapnak egy csomó ingyenes játékot, és mellé már csak egy-két kedvencet vesznek - pláne egyszerre nem tartanak többet, hála a használtjáték-piacnak.

Szóval a nézés jó dolog, de a gondolkodást nem váltja ki. Kell az is.
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.11.24. 00:21:13
  • darkSectorxxx #63714
    Most néztem!!!

~1300 játék van PS4-re....
    40 milla, vagyis címenként 30000 darabszám....miről beszélünk?
  • darkSectorxxx #63713
    Ennyi.
    Nintendon nem nézek furán mert ki tudja mennyire viszik azokat a címeket, fingom sincs.
    A nagy konzolokon meg pc-ken viszont a 40 milla? Hőhá.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.11.23. 23:26:17
  • Moby
    Hátttöööööö. Izé.

Sikerre ítélve.
  • Moby
    Essszméletlenül szórakoztató még mindig ez a battlefront :)) Majd nyilván ismét rá fogok unni, nodeazért nagyon jó ezt elővenni. És hát rá kell alapozni a RO-ra is :)
  • Moby
    Értem én, hogy okos szeretnél lenni, és az elhatározás nagyon fontos alapja ennek, de azért ne pihenj meg ezen a ponton. Ez nem lesz elég hozzá. Még mindig eladott gép/eladott játék. A sony rendelkezik mindkét számmal, benne foglaltatik a jelentésében. Ha továbbhaladsz a fingszerzés útján, elmozdulsz az elhatározástól esetleg a következő lépcsőig, az úgynevezett "értő olvasás" szintjéig, akkor te is megleled a kínzó kérdéseidre a válaszokat.
    Arról nem is beszélve - és legyen ez motiváció a rögös úton - hogy végre megszerzed az évek óta vágyott fingod, az idejáróknak meg nem kell több ezer karakterből összelegózott agyalágyult hülyeséget olvasniuk. Ezen mindenki nyer!
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.11.23. 22:15:50