121485
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Ulthane #77306 Pont erről van szó. Egy átlagos játéknak 5 pontosnak kéne lenni. Mégsem az, hanem még a bugoktól hemzsegő, technóban elvérző játékok is simán kapnak 7 pontot.
Amúgy tök egyszerű lenne a pontozás:
-1 pont: ratyadék grafika és vizuális prezentáció
-1 pont: ócska sztori, vagy a sztori hiánya (nyilván nem sportjátékban)
-1 pont: sok technológiai hiba, ismétlődő kisebb bugok
-2 pont: nagyobb bugok
-1 pont gyenge szinkron és hangok
- 1 pont rossz irányítás
-1 pont nem balanszolt, rossz fejlődési rendszer
Azaz, nem lenne Assassin's Creed-játék 5 pont felett.
Én így pontoznék. 8-9 pontot csak valóban nagyon minőségi cím kaphatna.
-
partizan182 #77305 Platinumozás talán, én csak mentem ahova a szori/lábam vitt, egy pillanatig nem untam. Azt elhiszem hogy ha elkezded összegyűjteni az összes fémvirágot az 5 perc után borzasztó unalmas lehet. -
partizan182 #77304 Na várj, ha más a mérce az AAA játékoknál (mert az ember/erőforrás befektetésből elvárod hogy minimum egy jól kinéző, jól játszható, polished játék legyen) akkor a 7 pont pláne kevésnek tűnik.
Egy közepesen sikerült játék (mint pl a ME:C vagy a Far Cry Primal) manapság 7-7,5 pontot kap. 5 pontot az iszonyatosan szar cuccok visznek haza.
Igazából mindegy, SoW-ról úgyis tudja mindenki hogy kell-e neki (kivéve Darky-t, ő vakon kattint a preorderre fizunapon :P ), engem az egyébként fasza nemesis system a Mordor feléig vitt el, semmi más említésre méltó nem volt a cuccban. -
Ulthane #77303 Nincs olyan médium, amiben bízol, de azért hivatkozol a metacriticre, ami ezen médiumok véleményét aggregálja.
Csak én érzem az ellentmondást? -
Ulthane #77302 Horizon egy idő után kurva monoton volt. Már csömöröm volt a dínógyilkolászástól. Mondom ezt úgy, hogy nálam eddg ez az év játéka. Mert ahogy Darky mondja, a monotonsága ellenére mégis szerethető volt, az atmoszféra, a látvány és a techno miatt. -
Ezek a játékok általában jók, azt hogy a júzerek nekimennek és óbégatnak, meg vergődnek egyes dolgok miatt ami éppen aktuális a hisztire attól még a játék jó marad. Nem véletlen van mögötte annyi ember, erőforrás. Nem engedheti meg a kiadó hogy ezek ne legyenek jó. Lehet hogy nem lesz kiemelkedő, lehet bukik, de a játék összességében jó lesz. Ezek nem fognak ennél kevesebbet érni. A bukás AAA fronton ott kezdődik hogy 6-7 pontokat is kap valami, csak egy random példa : Mirror's Edge Catalyst, ami egy teljesen rendben levő játék, csak éppen nem lett az egekbe magasztalva és 7+ ponton állt meg. -
partizan182 #77300 Mutass lszi 7-es átlag alatti nagy marketingbüdzsés release-t. Nem létezik, a teszterek 6-10 tartományban pontoznak, ha az lenne amit te írsz (ie a skála 0-10 tart) akkor (normal eloszlást feltételezve) a legtöbb cucc valahol 4-6 pont között kapna. Helyette van a 8 körüli medián, a 7 itt azt jelenti hogy az átlagnál kicsit gyengébb (de legalább is középszar).
Felvilágosító videó a témában
Szerk: találtam végül, az éveken át tartó közröhely tárgya Knack 51%-on áll. Tehát az átlagnál kicsit jobb lenne?? Nóp.
Utoljára szerkesztette: partizan182, 2017.10.10. 10:48:05 -
partizan182 #77299 HZD minden volt csak nem monoton. Minden órában volt valami újdonság: új ellenfél, fegyver, helyszín, város, dungeon, npc, story reveal.
Mordor annó feléig pörgött pont amiatt hogy az tényleg monoton volt, ugyanazt csináltam, az ötödik percben és a nyolcadik órában. Egy dolog vitt csak előre: az új képességek megnyitása, így ugyanazt a küldit (konvertáld át a következő ork kapitányt) egyre menőbben lehetett megoldani. Újban legalább a helyszínek változatosak. -
Nincs olyan médium "akiben bízok", de ez hülyén hangzik egyszerűen nem azért veszek avagy nem veszek valamit mert x,y ezt írta róla... mert mindenki a saját véleményét hajtogatja, az meg nem az enyém és nem az én ízlésem.
Abban bízok amit látok és tapasztalok, ha nekem tetszik akkor veszem, játszom.
Egy AAA játék is lehet 2 pontos, ahogy egy Bé avagy inide is. Ilyen mérce nem létezik amit írtál. Minden annyi amennyi, persze AAA címnél szokás túlzásokba esni és ide-oda ferdíteni a dolgokat, hogy kiadja amit éppen a júzer gondol. Egy 7-es AAA cím egy jó játék a 10es skálán. Nem kell ebben többet belegondolni. Azért van 10 pont hogy lehessen 7est is adni, ami jót jelent. -
Attól még lehet valami tartalmas meg jó hogy monoton, a 2 dolog nem zárja ki egymást.
Horizon Zero Dawn is monoton.
Csak ott a gameplay része, a világa, meg úgy amúgy inkább érdekes nekem mint itt.
De ettől még nem hagyom abba max lehet nem lesz platina. De szerintem a story itt inkább csak töltelék.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.10. 10:30:59 -
Metában ne bízz meg. Óriási bullshit mindkét végleten. A számokat a fizetett vagy kvázi fizetett ("kellenek a megjelenés előtti kódok a látogatottság növelése miatt, ezért nagyon rosszat nem merek a játékról írni") review-k felhúzzák. A user értékeléseket meg a fanboyok 10-esei és a trollok 1-esei torzítják.
Inkább válassz olyan médiumokat, embereket, akiknek a véleményében megbízol. És aztán nézd meg, olvasd el azokat.
Egyébként AAA játéknál a 7/10 az kb 4/10 mindenki másnál.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2017.10.10. 10:22:45 -
Ulthane #77295 Ingame zsetonnal tudsz fejlődni. -
A tesztek azt taglalják hogy tartalmas s jó játék. Mi a francot néztek ti? -
Azt mondja hogy az első is ilyen volt, ez pedig annak a folytatása, ergó ez egy ilyen játék ami neki ennyit ad, bár kétlem hogy egy ilyen tartalmas és hosszú játékot 1-2 óra alapján így le lehet írni, de nyilván, ha eddig sem jött be akkor most sem fog...
De hajrá, mindig jó olvasni az ilyen szakértéseket a partvonalról. -
Arra bezzeg vót idejük, hogy mikró tranzakciókkal tömjék meg, de normális játék az nem. Láttátok a Battlefront 2 fejlődését? CSAK és kizárólag, úgy tudsz unlock -olni (épp nem jut eszembe normálisan hangzó magyar megnevezés), ha pengeted a pénzt. Sírok, hogy hová fajul ez az ipar. 
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2017.10.10. 09:47:59 -
Ulthane #77291 Darky meg nem ezt mondja, hanem azt, amit mondtam eddig is: hogy egy rendkívül monoton, unalmas szar lesz, kicsit szebb köntösbe csomagolva.
Ennyit a tesztekről. -
Én meg előrendeltem, de már rég lemondtam, két email címre is írtam, leszarják. Kaptam SMS-t, hogy átvehetem... -
Miért van 600 játékom és vittem végig 60at? :D -
Minek vetted meg ha az első sem jött be? pont olyan lesz mint az csak bigger, better, more badass. Ezt eddig is tudta mindenki, hisz ez a játék ilyen. -
Hááát.
Ez is monotonnak tűnik mint az első része.
Még nyomok azért vele.
De nem tudom, lehet a stílusa miatt, olyan snasz az egész.
Jól néz ki, meg fasza a harc, de ezt ha ez így megy végig a gameplay akkor lehúzom a wc-n. :D -

Meg lehet amúgy halni ebben a játékban? -
Metábaban tökéletesen megbízok, amikor 30 teszter kb egy véleményen van ( most hogy 7,5 avagy 9 pont hót mindegy, nincs nagy szórás ) ott az az átlag.
7/10 is annyit tesz hogy egy igen jó játék. Lehet azt választani véres kardnak a többivel szemben, teljesen mindegy. Ha 5öt ad rá az lett volna a férfias tett, de nyilván nem mert a játék jó.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.10.10. 09:01:11 -
Tudok idézni ahol epic storyt ír, de ilyet nem játszunk most. Igencsak jó lett a játék, egy remek folytatás a rivjúk ezt mutassák. -
Ulthane #77282 "The story isn’t very satisfying, but it’s amusing to assemble a cast of murderous Captains" -
Ezért kell olyan forrást keresni, akikben megbízol. A volt gametrailerses Easy Allies 3.5/5, a GameSpot, aki sokat tanult a Kane and Lynch-es botrányból 7/10, de a Polygoné talán a leghosszabb és legrészletesebben megindokolt. A Metacritic önmagában egy guriga taknyot nem ér. -
Pont az ellenkezője van itt :
Meta 85% -
Ulthane #77279 Kerülöm is. Mint az idegen barna szart.
-
Akkor ezt messzire kerüld, mert azok a review-k szerint is monoton a játék és felejthető a sztori, akik a SOM-ot még ajnároztak a lebilincselő története miatt. -
Nah es milyen? Mondjuk en az elso resszel sem jatszottam meg, de erosen gondolkozom, hogy potolni kene... Bar mostanta mar lehet akkor az ujjal kene kezdeni :D -
te beteg vagy
-
Jah rohadjon meg, most tolok 1 órát mielőtt megyek dolgozni. :) -
Akkor lassan
-
Sorry úgy néz ki reggel 6-kor aktíválódik csak a játék!!!grrrr
-
-
Látom kapok egy fasza kardot is majd. :P
-
még 40 perc:
Shadow of War (Stream)
-
éjfélkor SHADOW OF WAR - Stream!
akit érdekel, addig vegyes gameingezés. :D -
ja nem tudom miért van ilyen hang benne. :)
halkitsd le. :D
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.09. 21:06:25 -
Kopácsolás nélkül végignéztem volna :/ -
Hú srácok, kipróbáltam a GT-t én is, ez cseszettül jól néz ki, valahogy a régi felvételeken bugyutábbnak tűnt.
És képzelem 4k-s tv-ken milyen lehet ebben a HDR funkció, még így alapon is iszonyat jók a fényhatások.