119999

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs


NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!


SG.hu Discord
 • blackfire001
  #119999
  Ahhhh de nagy kár... Majd amikor nagyon nincs mivel játszani és le van akciózva majd akkor ránézek.
  A varázslásos része tetszett pedig, úgy tűnt viszonylag nagy a szabadság a harcrendszer terén.
 • Evoluti0N
  #119997
  Pont így vélekedem én is. Kapitalizmusban nincs olyan, h etikus fogyasztás. Szóval igen. Rowling egy idióta, de ezzel az erővel egy játékot sem kéne vennem, vagy mindegyik vásárlás előtt komoly nyomozást folytatnom, h milyen emberek azok, akik profitálnak belőle. Amúgy kivárom a véleményeket és ha jónak ígérkezik, akkor megveszem.
 • Seth
  #119997
  Kihagyható, se a sztori, se a játékmenet nem ér ennyit. Nem bántam meg annyira, mert 5 eurós veszteséggel sikerült túladni rajta.
 • blackfire001
  #119996
  Jaaa persze. Jó eséllyel én is megveszem, csak tényleg az első napos vételektől manapság tartózkodom. Meg tényleg, nagyon ritka amikor nekem valami azonnal kell.
  A God of War 2-t vettem meg első nap, előtte meg a Cyberpunkot. Igaz, ezeket nem is bántam meg, de azért jobb óvatosnak lenni.

  Most sok jó játék van ami érdekel..
  Dead Space,
  Hogwarts Legacy,
  Wild Hearts,
  Atomic Heart,
  Like a Dragon: Ishin!,
  Scars Above,
  Destiny 2: Lightfall

  .. és akkor még be kell fejezzem a Crisis Coret meg majd a Horizon 2-t. :D
  Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2023.02.02. 10:55:02
 • blackfire001
  #119995
  Nem bántad meg a Forspokent? Megéri azért végigröppenni rajta?
 • lwb
  #119992
  Rowling ennél sokkal rosszabbakat is mondott azóta is, meg folyamatosan. Egyszerűen elment annak a nőnek az esze, de nem akarok ebbe belemenni.
  Azért tartom butuskának ezt a bojkottot, mert ezzel az erővel ne vegyünk semmit se. Ne vegyünk CoD-ot sem, mert az Activision vezér Bobby Kotick egy segg? Ha megkapirgálnánk, tuti kiderülne kb minden cég élén valakiről, hogy mekkora egy barom.
 • Seth
  #119993
  A vicces ebben a bojkottban, hogy az ellenkezőjét érték el vele, szárnyalnak az előrendelések.
  Már várom a kiakadós videókat a megjelenés után :)
 • Seth
  #119992
  Day 1 nálam is. Halvány fogalmam van csak a HP szériáról, mindegyik filmet láttam 1x , rajongója nem vagyok, a játék meg hangulatosnak tűnik. Valószínű ez is Ubi féle felfújt lesz,ahogy a leakelt térképet nézegettem, de adok neki esélyt. Forspoken is megkapta, pár nap alatt lepörgött a sztorim aztán azóta lehet már a 3.tulajnál van :)
 • blackfire001
  #119991
  Vicces ahogy próbálsz felhozni egy új témát, de az még is kapcsolódik az előzőhöz. :D
  Én kivárok vele, már egy ideje nem veszek day 1 játékot. Valamiért ennél a játéknál nem érzem azt, hogy nekem azonnal kell. Nincs meg benne az, ami alapján türelmetlen lennék vagy 100%ig tudnám, hogy kell nekem a játék.
  Szóval megvárom az értékeléseket, várok egy hetet és majd szerintem használtan bezsákolom. Addig is követem itt a véleményeket. ;)

  Aki nem tudja, hogy miért kapcsolódna az előző témánkhoz és mi ez a bojkottos dolog:
  "J. K. Rowling 2019-től kezdve az LMBTQ-közösséget támadó, transzfób posztokat tett közzé Twitteren."
  "Annak ellenére hogy az írónő nem vett részt a játék fejlesztésében, nyilván kap utána jutalékot, így az elmúlt hetekben felerősödtek bizonyos hangok, melyek szerint ha valaki beruház a Hogwarts Legacyra, azzal J. K. Rowlingot támogatja – ergo automatikusan kirekesztőnek és transzfóbnak számít."
  "A Hogwarts Legacy a karakterkészítés terén bizonyos szabadságot enged majd, és bár a főhősünk nemét nem választhatjuk meg direkten benne, dönthetünk bizonyos maszkulin/feminin jegyeiről."
 • Bercy #119990
  Helyes. Abszolút agyrém az egész bojkott történet. Sajnos a szmájli nem jelenik meg a kommentem végén, de én se gondoltam komolyan.
 • lwb
  #119989
  Rowling egy idióta pcsa, de én nem ülök fel az ilyen bojkott izékre. Ha a játék jó, akkor megveszem, ha nem az, akkor nem.
 • Bercy #119988
  Azt nem bojkottálni kell Rowling vélt vagy valós viselkedése miatt?
 • lwb
  #119986
  Na, kitárgyaltuk ezt a kérdést szerintem. :D
  Nyissunk egy újabb can of worms-t inkább: Hogworts Legacy. Ki veszi meg, ki nem? Én előrendelem még a héten, sose voltam nagy HP rajongó, mire a könyvek kijöttek már nem én voltam a célközönség, de a játék nagyon meggyőzően néz ki.
 • Moby #119986
  A függetlenségi nyilatkozat annyira képviselte északamerika egészének akaratát a rabszolgakérdésben, hogy száz év múlva egymást csépelte észak és dél többek között épp e kérdéskör okán. Sosem ez vol a lényege, és sosem volt és nem is lesz egységes a faji kérdésekben az amerikai társadalom. És nagyjából semmilyen kérdésben sem. A függetlenségi nyilatkozat nem több, mint egy történelmi szimbólum, amiből nem sok van egy olyan fiatal társadalomnak, mint az ott. Kapaszkodnak minden ilyenbe, miközben nyilvánvalóan rabszolgatartók írták alá azt is. A saját érdekükben, nem a rabszolgákéban, nem is ez volt a célja, de ezügyben érdemes újra elővenni kicsit a történelemkönyveket.
 • Rage47
  #119985
  vki most ébred fel, ideje volt :D
 • lwb
  #119984
  Az, képmutató. De nemcsak Amerika, az egész világ.
 • blackfire001
  #119983
  Jó reggelt!
  Az egész világ így működik. Sok minden le van írva, ott a kirakatban, de a valóság az más.
  Mindegy hova nézel. Ha megnézed az országunkat, állítólag minden rendben, nincs korrupció. Ha szétnézel a határainkon túl, hát... Béke nevében háború... Papíron a külföldön élő magyaroknak is meglenne a joguk sok mindenre, még sincs.
  Papíron minden ember egyenlő a bíróságon, közben meg mégsem.

  Függetlenségi Nyilatkozat ide vagy oda, tök mindegy, olyan mint a többi. Az csak egy papír, nem az alapján élnek az emberek. Szerintem nem az USA az álszent hanem az egész emberiség.
 • Ulthanito
  #119982
  Amúgy rohadt egy képmutató, álszent ez az amerikai társadalom. A Függetlenségi Nyilatkozatban deklaráltan benne van, hogy minden ember egyenlőnek születik. Ha ez így van - és ugye az amcsik sokat hivatkoznak erre a dokumentumra -, hogy a büdös viharba lehet, hogy Amerikában még a 60-as években is külön mosdó volt a feketéknek, nem mehettek be minden nyilvános helyre, a foglalkoztatásban elszenvedett hátrányaikról már nem is beszélve?!

  Ugyanez a társadalom hogy a fészkes fenébe háborodhat fel azon, ha egy fekete nő és egy fehér férfi csókolózik a képernyőn?

  Akkor az egész Függetlenségi Nyilatkozat, meg minden, amit képvisel, az írott malaszt.
 • lwb
  #119981
  De ez nem új dolog, a populáris média mindig is véleményformáló volt. Ebben semmi új nincs és nem is fog soha sem megváltozni. Nem minden film akar véleményt formálni, de a többség igen, max kevésbé látványosan. Ezért került bele régen a "token black" karakter minden filmbe, ezért van most ennyi meleg minden filmben. A jövőben meg majd más lesz, de valami mindig lesz.

  Azt megértem, hogy nem akarsz két öreg férfit csókolózni látni, én sem, ezeket a részeket átpörgeted. Van más olyan jelenet is más filmben, aminél én is elfordítom a fejem. Itt a kapcsolat volt a lényeg, nem a kapcsolat alanyai.
 • Ulthanito
  #119980
  Na, akkor csak eljutottunk oda, amit én mondok. Ez propaganda. Igen. Na, ez nem tetszik nekem benne.
 • Ulthanito
  #119979
  Ezt te se gondolod komolyan. Ha nem szeretsz színházba járni, akkor színház fóbiád van? Ha nem akarod végignézni, hogy meztelenül csókolózik két 90 éves ember, akkor heterofób vagy? Pedig bajod van vele, mert nem nézed. És a színházzal is, mert nem jársz.

  Az, hogy valakinek valami nem tetszik (nem szívesen nézek egymást simogató, csókolózó férfiakat), az nem azt jelenti, hogy akármifób. Senki nem lesz homofób attól, ha az nem tetszik nekik, vagy ne adj isten, nem tapsikol hozzá.
 • lwb
  #119978
  A feldolgozás az nem 1:1 másolás. A feldolgozásnak nem az a célja, hogy azt, amit a másik médiumon átéltél, azt lehető legtökéletesebben átemelje a képernyőre. Azt másolásnak hívják és általában nem vezet semmi jóra, mert semmi értelme. Akit az eredeti forrásanyag érdekel változtatás nélkül, annak elérhető az eredeti forrásanyag ma is. A feldolgozás - a nevéből eredően is - azt jelenti, hogy hozzáad valamit az új gárda magából és nemcsak ctrl+c - ctrl+v a játékból.
  Ez arra emlékeztet, amikor valakinek az a szép festmény, ami úgy néz ki, mint a valóság és a végén nem érti, hogy miért mondják neki, hogy köze nincs a művészethez. A művésznek nem az a dolga, hogy másolja a valóságot, arra ott a zsebedben a telefonodon a kamera, a legjobb festő sem fog tudni versenyezni háromcsillió megapixeles hdr kütyüvel. A művész feldolgozza a forrást, hozzáad magából is valamit.

  Ezt látjuk most a sorozatban. Amit te propagandának hívsz, az mindig is a média része volt. Mit gondolsz miért volt az első fekete-fehér filmekben a cowboy vagy a világháborús amerikai katona gáncsnélküli hős? A valóságban nem John Wayne szállt partra és a vadnyugaton sem igazságosztó lovagok voltak a törvényenkívüliek. Ez mítoszépítés és igen, "propaganda". Ha ez nem tetszik neked, akkor javaslom, hogy alternatív médiát fogyassz, művészfilmeket és indie produkciókat. Mert ez mindig is része volt a populáris médiának legfeljebb az iránya volt más.
  De én azt gondolom, hogy neked nem a propagandával van bajod úgy általában, hanem azzal, hogy ez a saját ízléseddel nem esik egybe most. Fontos kiemelni, hogy a saját ízlésedet is már a propaganda alakította ki. Rambon meg a Terminátoron nőttél fel, meg a többi 80-as évek akciófilmjén, mint én is. Ezekben a rendőr öntörvényű, tesz a szabályokra, erőszakos, de a végén persze mindig igaza van. Az amerikai kommandós gáncsnélküli lovag, csak a gonoszakkal szemben könyörtelen és sose téved stb. A férfi főszereplő macsó és jóképű, a nők pedig mindig modellszépek és legtöbbször mellékszereplők, megmentendő tárgyak vagy jutalmak a hősnek. Akkoriban ez volt a mainstream irány, most más lett és nem tetszik neked a váltás, ezt megértem. Akkoriban is sokan voltak, akiknek nem tetszett, hogy a Halálos Fegyverben fekete-fehér rendőrpáros volt, vagy hogy a fehér rendőrrel flörtöl a fekete lány pl. És akkor az egész afrikai aprtheidos izébe bele se megyek. Az, hogy a vicces fekete rendőr szerepe mára természetes és fel se tűnik, az 40-50 éve még egyáltalán nem volt az. Az első fekete-fehér csók a Star Trekben óriási botrány volt a maga idejében.
  Utoljára szerkesztette: lwb, 2023.02.01. 06:29:18
 • Evoluti0N
  #119977
  Ez nem így működik. Ha bajod van a melegekkel, akkor homofób vagy. Ha támogatod őket, az nem azt jelenti okvetlenül, hogy az vagy.
 • MrAndree
  #119976
  Most nem azért de akit zavar egy elejtett félmondat, egy piktogram a falon és 3 hirdetés ahol nem csak fehérek szaladgálnak (ez igy összesen a 12 órás játékból 30 másodperc volt) ő nyilván csak a harcol a rettenetes túltolt PC ellen de amúgy semmi baja a melegekkel meg a feketékkel meg stb... :D
 • Ulthanito
  #119975
  Nem, nincs semmi. Ezt csak kitalálod Az egész csak azért van, mert te rasszista vagy és homofób. Ja, nem.
 • blackfire001
  #119974
  Dead Space apróbb változtatások:

  1.) Kendra Danielsről a játék bevezetőjében kiderül, hogy barátnője van.
  2.) Johnstont egy fekete nővel helyettesítették, aki túléli a támadást - ez a legröhejesebb.
  3.) Az Ishimura körüli hirdetésekben fekete és ázsiai emberek is szerepelnek, alapból csak fehérek.
  4.) Az Ishimura mosdói gendersemlegesek.

  Manapság már mindegy mit nézel, mivel játszol. A képedbe tolják.
 • Rage47
  #119973
 • Ulthanito
  #119972
  "Őszintén megmondva hozzá sem szóltam volna, ha csak beírnák, h "rasszista és homofób vagyok", "

  Ez kb. pont olyan, mintha én azt mondanám, hogy egyszerűbb lenne, ha csak beírnád, hogy "homoszexuális vagyok". De ezt így nem akarod kijelenteni, helyette csak kerülgeted a forró (hi-hi) kását. Ez a világ már csak ilyen.

  Részemről ezt az egész témát lezártam.
  Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2023.01.31. 15:41:25
 • Ulthanito
  #119971
  Azért erős fogalomzavarban szenvedsz. Valamivel nem egyetérteni, vagy valami, ami nem tetszést vált ki belőled, az nem fóbia. A fóbia az egész mást jelent. Az ellen is tiltakoznék, ha egy 120 kilós hetero pár kefélne a küszöbömön, és mégsem vagyok heterofób, ahogy homofób sem.

  A reddites kiragadott (cherry picking) hszre reagálva: nem ettől senki nem fogja azt jobban vagy kevésbé elfogadni, ez tévedés. Sőt, ha erőszakosan tolják az arcába, inkább az ellenkező hatást éri el.
 • Ulthanito
  #119970
  Igen, az egész már itt kezdődik. Hogy egyáltalán miért volt szükség arra, hogy egy, a témájában a szexualitást teljes mértékben mellőző kontextusba miért volt fontos a Naughty-nak annak idején homoszexuális főszereplőt tenni, aki ráadásul egy kislány, illetve, homoszexuális epizódszereplőt tenni (Bill). Az egész játék tökéletesen megállta volna a helyét mind hetero-, mind homszexualitás nélkül.

  De ha már így volt a játék, a sorozat azt semmiképp nem marginalizálja, hanem még ki is hangsúlyozza.

  És akkor itt megint kilyukadunk oda, hogy vajon ez véletlen egybeesés-e. Vagy ne adj isten meg akartunk felelni egy corporate elvárásnak, amit lehet nevezni érzékenyítésnek, propagandának, bárminek, de mindenki tudja, hogy egy túltolt, reméljük hamar lecsengő jelenség.

  Nekem azzal is bajom lenne, ha egy játékban, sorozatban, akármiben egy eredendően fekete karaktert akarnának politikai okokból fehérre cserélni.

  Amúgy meg korábbi kérdésedre válaszolva: de, azon is ki voltam akadva, hogy Joel egyáltalán nem hasonlít a játékbeli Joelre, olvasd vissza mit írtam róla.


  Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2023.01.31. 15:18:12
 • Evoluti0N
  #119969
  Sajnos. Hidd el, én sem akarom, és tudom, hogy hozzájárulok, de azt sem akarom, hogy csak az egyik oldal szólaljon fel. A hallgatás beleegyezés.

  Szerk: Őszintén megmondva hozzá sem szóltam volna, ha csak beírnák, h "rasszista és homofób vagyok", de ezt így nem akarják kijelenteni. Helyette kerülgetik a forró kását. Ez a mai világ már csak ilyen. A rasszisták meg homofóbok sem olyanok, mint régen.

  Szerk 2: Két jó hozzászólás redditen

  "This is why comments that complain about gay people in media "being shoved down our throats" are so ridiculous. Things that are seen as out of the ordinary NEED to be normalized in media for them to be accepted by the wider population. Sitcoms in the 70s and 80s that featured black families did so much for racial acceptance. Hell, even vaccinations needed to be paraded on TV by celebrities for people to accept and get them back in the day. Gay stories, like all minority stories, need to be told and shown in order to be accepted long-term in society. People can only accept or have their views challenged on things they are exposed to."

  "tbh the "shoved down our throats" referring to anything as "woke" now that deviates from straight white male. it's getting to the point where i don't notice the sorts of other things people notice and make a stink over. Like if you have a black protag, for many people it doesn't mean "Well, Ella must have had a great audition" so much as "the only reason to have x-demographic in a show is to squeeze x-demographic of their money""
  Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.01.31. 15:02:51
 • Rage47
  #119968
  Már itt is ez megy
 • Evoluti0N
  #119967
  Ez meg a másik. Mindkét játék igencsak "woke". (jaj de utálom ezt a szót). És most az emberek meglepődnek, h a sorozat is az.
 • lwb
  #119966
  - Joel és Sara: már így is többet kaptunk kettőjükről, mint ami a játékban volt
  - Joel és Tess: ez itt több, mint 6 év, 10+ év lesz az.
  - Ellie: ez majd jön a Riley-s epizódban
  - Joel és Tommy: én úgy látom, hogy itt nagyon nincs miről beszélni, a játékkal ellentétben itt nem volt konfliktus meg összeveszés a két testvér között

  Viszont ha ezekről jön epizód, akkor meg Bill marad ki. Bill része a játéknak, egy egész fejezet szól róla, őt nem lehet kihagyni. Bill melegsége a játékban is téma, Ellie pl lenyúlja a meleg szxújságját is és röhög a képeken, meg hogy "össze van ragadva a lap".

  "vajon mégis miért az utolsó kapta a teljes epizódot?"
  Mert a woke propaganda meleg gyíkembert akar belőled csinálni, azért. De lebuktattad őket, így ma még hetero maradhatsz. Ezt megúsztad, de közel volt.

  Egyébként Ellie is meleg, szóval ha Ellie-ről kapsz előzményrészt, akkor is lett volna siránkozás. A The Last of Us eleve egy "woke" játék volt, amiből ugyanilyen sorozatot csináltak. A főszereplő egyike meleg, az egyik mellékszereplő is meleg, több főbb szerepben feketék vannak (Marlene, Henry, Sam) és akkor a második részig el se jutottunk transz főszereplővel meg miegymással.
 • Ulthanito
  #119965
  Sokkal lényegesebb dolgokkal ki lehetett volna tölteni, mint egy epizódszereplő részletes szerelmi életével. A flashback szólhatott volna:

  - Joelről és Sarahról, az ő viszonyukról, korábbi életükről
  - Joelről és Tess-ről, az ő hat évükről
  - Ellie-ről, arról, hogy hogyan lett fertőzött, hogy élt előtte, milyen gyerek volt
  - Joel és Tommy viszonyáról, előéletéről

  (eddig ez mind a négy a főszereplőkkel lett volna kapcsolatos)

  - Tommy előtörténetéről

  5 olyan mellékszál, ami sokkal szervesebben kötődött volna a játékhoz, mint az epizódszereplő Billy meleg előélete.

  Na a kérdés az, és itt jön a lényeg: vajon mégis miért az utolsó kapta a teljes epizódot?

  Ne válaszolj, mindenki tisztában van vele.

 • Evoluti0N
  #119964
  Ha a Bloomberg cikkre gondolsz, akkor csak ezt tenném hozzá.

  Reddit
 • lwb
  #119963
  Lehet nem is baj. Én az első VR generációra ráugrottam minden platformon: HTC Vive, Rift, PSVR. Másodjára már nem paliznak be vele, ingyen is lehet hányingerem meg motion sicknessem, nem akarok ehhez százezreket kiadni, ha nem muszáj.
 • Moby #119962
  Úgy tűnik a PSVR2 nevű ló megdöglött, mielőtt megszületett volna. A gyászos előrendelői adatokat látva a sony csökkentette a gyártását, és a várható eladási adatokat egyszerűen lefelezte.
  Ami nyilván így mégkevesebb szoftver kiadását hozza maga után, ami majd tovább rontja az amúgy is gyenge eladási adatokat, ésígytovább.
  De legalább nem egyszer volt Budán kutyavásár. Kétszer. :D
 • Moby #119961
  Abszolút ez így jött le nekem is. Egy olyan aspektusból mutatta meg a TLOU világát, amit a játék nem tud, mert nem erre épül. És abszolút nem bántott, hogy mindezt egy (a játékban is az) melegszálon keresztül mutatta meg. pedig én alapvetően meglehetősen konzervatív vagyok. Tottálisan az érzelmi szálon volt a fókusz, nem a szexualitás részén, mégha az is reprezentálva volt nyilvánvalóan. E tekintetben tökéletes munkát végeztek a színészek, és a rogatókönyvíró/rendező.
  Közben nyilvánvalóan azt is érzékelem, hogy van az egész mögött irányított érzékenyítés is, de amíg a végeredmény tud annyira jó lenni, hogy pozitív érzelmeket váltson ki belőlem is, addig ezzel nekem nincs bajom. Nick Offerman meg egyszerűen zseniális. Drámai szerepeben is, bár ez nem akkora újdonság. Nagyon szerettem a DEVS-t is, főképp miatta.
  Utoljára szerkesztette: Moby, 2023.01.31. 13:19:41
 • lwb
  #119960
  I have a black friend fallacy