120978

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs


NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!


SG.hu Discord
 • TBTPumpa
  #120978
  Jelenleg 116 review alapján is 93 ponton van a játék, szóval, ennyi ember nem tévedhet/a Square Enix csaknem vett meg ennyi embert.

  A Wired oldalán a kultúra részlegben lévő cikk mindent visz! :)))


  Ahogy a hozzászólások is:
  "This is what we all needed. After all the wokeness around in gaming."
 • TBTPumpa
  #120977
  Kint vannak a Final Fantasy VII Rebirth tesztek!
  63 review alapján 94 pont! Wow, nem mostanában láttam J-RPG játékot ilyen magas pontszámmal!  Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2024.02.22. 15:15:12
 • TBTPumpa
  #120976


 • TBTPumpa
  #120975
  Még egy hét!!! :D
 • lwb
  #120974
  Várós nagyon. Miquela, ahogy előre lehetett már tudni.
 • TBTPumpa
  #120973
  Megnéztem a demót és...
  Nemrég tettem le a Remake-t és ahhoz képest itt a demóban sokkal finomabb és folyamatosabb a harc, és jóval szebb az összkép. A demót Quality grafikai módban játszottam. Abszolút nem zavart a 30 FPS, ami érzésre teljesen röccenésmentes. A Remake is abban ment, mert engem nem zavar az alacsonyabb FPS szám, ellenben hozza ki a lehető legtöbbet a gép a játék vizuális oldalából.
  Élesebbek a textúrák is (igen még a távolban lévő feliratok/táblák is), több az animáció és olyan jobb érzést kelt az egész. És a nagy szabadság és tennivaló érzet is teljesen más élményt ad a játéknak.
  (Kár, hogy a Remake ezután olyan sutának, fapadosnak és behatároltnak tűnik, pedig amúgy 1 ugyanazon játék lenne, mint 97-ben).
  Audio-vizuál fronton nagyon minőségi a játék. Gyönyörűek a karakterek is, rengeteg tennivaló és gyűjtögetni való lesz a játékban.
  Ez jóval tovább fog tartani nekem, mint előre gondoltam, de nem is bánom. A játék minden szegletét be akarom majd járni.
  Minden tekintetben hatalmas és tartalmas játék lesz ez!
  Nem is bánom, hogy 2 féle kiadásban vettem meg. :D
  Viszont nettó rohadékság, hogy a legjobb résznél ér véget a demó. :) Főleg a demó végén lévő videó teszi nehezebbé a várakozást.
  Már csak az a kérdés, hogy ezt hogyan fogják majd felülmúlni a Trilógia zárórészére. Nem lesz egyszerű az biztos. Nagyon úgy tűnik, hogy ebbe belepakoltak mindent, amit ez a Final Fantasy világ elbír (de komolyan a Final Fantasy 15 és 16 is tele volt rengeteg tennivalóval, de itt úgy tűnik, hogy még azoknál is több cucc lesz).
  Mikor lesz már jövő hét csütörtök???
 • TBTPumpa
  #120972
  Bejött a leak!
  ELDEN RING Shadow of the Erdtree - 2024. június 21.


  Game of the Year kiadás + új Collector's Edition is érkezik belőle, ugyanezen a napon.
  Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2024.02.21. 16:08:07
 • TBTPumpa
  #120971
 • TBTPumpa
  #120970
  Új Elden Ring DLC + Game of the Year kiadás?


  Emellett frissült a Final Fantasy VII Rebirth demója is a hibajavításokkal és az új elérhető területtel!
  Még 8 nap a teljes változat megjelenésig! :)
  Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2024.02.21. 13:23:17
 • lwb
  #120969
  Én csak abból indulok ki, hogy nincs értelme hasonló áron, hasonló teljesítményű konzolból megvenni azt, amelyiken nincs exkluzív, szemben azzal, amelyiken meg van. Jelenleg is övék a legerősebb konzol, a series x, ettől még a ps5 kenterbe veri őket. Ígéretből tele a padlás, azzal konzolt eladni nem lehet.

  Igen, nem lehet megállapítani, hogy csak pletyka volt az egész meg túltolás vagy valóban tervezgettek, aztán megijedtek. Én azt gondolom, ha az egész egy "taxis" képzelgése lett volna, akkor Phil Spencer azonnal ezt mondja twitteren és nem vár egy hetet vele, miközben égett az egész brand.
 • Kandurex
  #120968
  Igen, ezt nekik muszáj kijelenteni, hiszen az S -el visszafelé léptek és hát ki tudja, igaz? :)
 • Zóanagyvarázsló
  #120967
  Azért a Play Anywhere tud vonzerő lenni. Nekem legalábbis nagyon kényelmes, hogy amit megkezdtem Boxon, azt folytathatom PC-n (más kérdés, hogy ennek ellenére inkább a Steamet és GOG-ot preferálom). Amennyi játék jön PS5-re (és jellemzően azok is várhatók PC-re), az alapján én azzal nem tudnék mit kezdeni, mivel nem vagyok egy nagyüzemi day1-vásárló, pláne nem, ami a 30 ezres AAA csúcsneveket illeti. A Game Passt külön nem mondom, mert ott a PS Plus is, de tény, hogy Boxon még nagyobb a mozgástér az olcsósításra (ahogy a játékoknál is). A retrót sem mondom, mert az van Boxon is (mondjuk, én konkrétan ezért is vettem, a PS-esek jobban megvoltak korábbról, így a "BC" miatt lehet boxosakat is pótolni), olyan is, ami máson nem érhető el, legfeljebb emulálva.

  Persze a többség megy a márka és a haverok után, nem mondom, de ez eddig is így volt, legfeljebb teoretikusan fokozható lenne.

  Mindenesetre attól, mert valamit komoly helyeken is találgattak, még nem biztos, hogy pont úgy volt, illetve egyetlen lehetséges irányként merült fel. Persze ha valami nem történt meg, attól tervezhették, de ebben a formában túltolt volt a kétségbeesés, azt leszámítva persze, hogy megmutatta a "közhangulatot".
 • lwb
  #120966
  A következő generációt ez akkor sem érintette volna, ha most tényleg minden exkluzívról lemondanak azonnal.
  Az már más kérdés, hogy ez hogyan érintette volna az eladásokat. Ezek most sem túl jók, pedig most még van is értelme xboxot választani ps helyett. Ha kimennének az exkluzívok, akkor nem lenne semmi értelme sem.
 • Ulthanito
  #120965
  Ezzel szemben pont most a napokban nyilatkozták, hogy az új Xbox minden eddiginél erősebb lesz.
 • Seth
  #120964
  Én már nem nézem meg. Jövőhéten itt a teljes
 • TBTPumpa
  #120963
  Holnap frissül a Final Fantasy 7 Rebirth demója (Junon területből egy részlet játszható lesz, illetve javítják a demó teljesítménybeli problémáit a 60fps-es módban).

  Továbbá előkészítési fázisban van az FF7R3 is, a trilógia záródarabja. Milyen jó is lenne, ha 2027-re (a klasszikus játék 30. évfordulójára) elkészülnének vele... de az már valószínű, hogy PS5-PS6 crossgen cím lesz.
 • TBTPumpa
  #120962
  Japánban már nagyon készülnek!


  Még 10 nap! :)
 • lwb
  #120961
  A taxisok meg mittudoménkik az a teljes média volt, Forbestól kezdve IGN-ig. A szivárogtatók meg az a Jeff Grubb és a többiek, akik minden leaket ki szoktak tolni és elég megbízhatóak úgy általában.
  Az xbox és a MS gaming feje személyesen csináltak egy nagy hátraarcot, mert globális shitstorm alakult ki, ennyi történt. Ettől még nem került le az asztalról az, hogy a Starfield meg a többi is PS-en kössön ki a nap végén, csak nem most, mert most túl nagy volt az ellenkezés. Ez most damage control volt.
  Próbálod ezzel a taxis fszsággal bagatellizálni a dolgot, közben akkora volt a botrány, hogy Phil Spencer személyesen nyugtatgatta az xbox-részleg alkalmazottait.

  Mindez ugye nem változtat azon az eredeti kiindulási ponton, hogy ha tényleg meglépi ezt a MS és az xbox full third party kiadó lesz, nem marad egy first party exkluzív címük sem, akkor azzal a lendülettel ki is vonulhatnak a hardware piacról, mert kutya nem fogja az ő konzoljukat megvenni a sony konzoljával szemben.
 • Moby
  #120960
  Szerintem beszartak attól, hogy a gonosz, jól értesült taxisok kiszivárogtatták az üzleti titkaikat, és pár nap alatt gyorsban összedobtak egy másikat.
  De ez már nem segít rajtuk, az xbox gépek megszűnnek, ha nem most akkor a nap végén. A sony viszont egyedül maradt a piacon, mert náluk szerencsére annyira dübörög bót, hogy egy darabig inkább nem is adnak ki játékot. Nincs hely már a lóvénak.
  Minden szög és tű és hajszálpontosan úgy történt, ahogy a belső pletykák jósolták. Hiába, ma már nincsenek titkok a neogaf, resetera, meg hasonló fanboykeltető, faszefejek gyülekezete előtt :D
 • lwb
  #120959
  Közben kijött a negyedik játék is: Grounded. Switchre is mennek.
 • lwb
  #120958
  Na, xbox business update lement, három ideges ember csinált egy nagy hátraarcot. :)

  Se Starfield, se Indiana Jones, sem egyik nagy cím nem megy PS-re, ment a damage control, ahogy várható volt. 4 játék, mindegyik 1+ éves legalább lesz ott, ebből hármat már most tudunk: Hi Fi Rush, Penitent és Sea of Thieves, ezek mennek. Később megnézik, hogy mit adhatnak még ki, de a terv az, hogy a nagy exkluzívok nem mennek, inkább live service meg kisebb játékokat terveznek kiadni PS-re is. Legalábbis egyelőre ezt mantrázzák, aztán meg majd meglátjuk.
 • TBTPumpa
  #120957
  Még 2 hét!!!
 • TBTPumpa
  #120956
  Final Fantasy 7 Rebirth demó frissítés érkezik:
  The #FF7REBIRTH demo version update scheduled for February 21st (Wednesday) will support "Improvement of image quality when selecting "Performance" in the screen mode of graphics settings."
  (Azt írják, hogy a teljes verziót nem érinti ez a frissítés, mert ott "nincs szükség rá". Hát... reméljük!)

  Emellett a jövő heti frissítés után tovább játszhatunk a demóval egy új területen (régi-új társakkal)!
  Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2024.02.14. 15:13:26
 • TBTPumpa
  #120955
  Még 2,5 hét!!!
 • lwb
  #120954
  A héten elvileg kiderül. Bár a legújabb szivárgások szerint megijedtek a botránytól és pl a Starfield esetében már hátraarcot is csináltak, mégse jön PS-re. Meglátjuk, mit mondanak majd.
 • Voltan
  #120953
  :D:D
 • Moby
  #120952
  Ott van az asztalon, meg a pakliban, meg mindehol ott van minden. Meg ha nem most akkor egyszer. És ha nem akkork, majd később. Vagy lehet, hogy előbb. Az. Pontosan ennyi rálátása van erre a témára egy taxisnak. Meg a kövér fasságokkal egymást zsibbasztani végtelen terjedelemben :D
  A nap végén meg lemegy a nap. Ennyi történik :D
 • Amiga
  #120951
  Kettőtök vitájában a legérdekesebb az volt, hogy egyikőtök a "szögpontosan", a másik a "tűpontosan" kifejezést használta. Szerintem a "hajszálpontosan" a helyes, így én nyertem.
 • lwb
  #120949
  Remélem ezt a posztot viccnek szántad. Mármint azt a részét, hogy ugyanaz, mint amikor a sony PC-re is kiadta a játékait. A sony mikor adta ki az exkluzívjait a rivális konzolra? Az xbox játékai eddig is kijöttek pc-re, a sony azonos lépése érdemben nem érintette a rivalizáló konzolokat, mert .... dobpergés baszki, figyelj .... nem jelentek meg a másik konzolon. Csak pc-n. Ahol az xbox már korábban is jelen volt, érdemi változást tehát nem hozott. Ehhez képest gondolkozz már el, hogy mit tervez a pletykák szerint a MS most: az új exkluzívjait, olyan pár hónapos játékokat, mint a starfield vagy éppen még meg sem jelenteket, mint az indiana jones akar ps-re vinni. Nem pc-re, hanem a rivális konzolra.
  Plusz, ha már Sony, nézd már meg, hogy miket ad ki a sony pc-n: Uncherted hány éves volt? GoW hány éves volt? Horizon mikor jött ki pc-re? Spiderman mikor jött ki pc-re? Spiderman 2-re mennyit kell várni? Világos a sony taktikája: exkluzívok ps-en, aztán pár év múlva mégegyszer egy kasza pc-n és ennyi, xbox-ra nem mennek.

  Miután az FSR kapcsán ezen a fórumon kiderült már, hogy amit te holtbiztosan állítasz annak tűpontosan az ellenkezője szokott megtörténni, én azért óvatos lennék az arcoskodással. Meg most konkrétan meg is ijesztettél. Eddig csak pletyka volt - bár mondjuk hihető forrásokból és Phil tweetje minden volt, csak nem megnyugtató -, de most már úgy 99%-ra teszem a valószínűségét, hogy több van ebben.

  "Az xbox hardver nem fog megszűnni, mert nekik a saját storebéli eladás is kell, meg a gamepass eladás is kell, azokat meg nem engedi be a sony."
  Ja, kell a store-beli eladás, csak ugye ahhoz kellene egy olyan vas is, amit meg is vesznek az emberek. Azt nem kétlem hogy el akarnak adni valami vasat, azt már igen, hogy lesz olyan marha, aki meg is veszi. A game pass-t meg engedd el, a bevallott terv az, hogy a nap végén a tv-den is menjen minden játék cloudban és én azt sem zárnám ki, ha átmegy (visszamegy) full kiadóba a MS, akkor igenis lesz game pass ps-en is. Simán benne van a pakliban. Miután te kizártad ennek a lehetőségét még az esélye is megugrott, hogy ez be fog következni. Talán nem 1 év múlva, lehet hogy 5-6 akárhány év múlva, de ott van az asztalon.
 • TomStorm
  #120949
  TLOU 2 Remaster nehéz fokozaton letudva.Már kezdtem is NG+ valósághűt epizódonkénti halállal(ezt mertem bevállalni)
  No return-be kicsit mozogtam feloldottam pár dolgot.
  Ahogy kinéz ez a játék meg ami igényesség,tartlalom van benne az mesteri!
 • Moby
  #120948
  Persze túl sok pénzt sem fog jelenteni nekik, nagyon eladások nem lesznek az exkluzívjaikból, a nagyrészük fossantás. Az aranytojást tojó tyúkok meg enélkül is megjelennek mindenre (minecraft, cod, stb), szal ez az egész egy marginális változást jelent mindkét platformra nézve. Aki eddig xboxot vett, az eddig sem azért vette, mert a halo inf csak oda elérhető, hanem a gamepass miatt, a haverok miatt, atz olcsó gép miatt, és vagy azért, mert amúgy is van egy öblös digit könyvtára, lévén xboxon a lemezes értékesítés gyakorlatilag halott.
  Utoljára szerkesztette: Moby, 2024.02.09. 22:04:18
 • Moby
  #120947
  Semmi ilyen pletyka nincs. Sőt, új hardverek jönnek, az a pletyka. Az xbox hardver nem fog megszűnni, mert nekik a saját storebéli eladás is kell, meg a gamepass eladás is kell, azokat meg nem engedi be a sony. Annyi van, hogy hirtelen megint az összes gyógyszerész meg taxis, meg rendszergazda lediplomázott közgazdaságtanból fél nap alatt, ahogy lenni szokott. Aztán megy az egymás zsibbasztása. Ugyanez a rinya ment akkor is, amikor a sony elkezdte kiadni a játékait PC-re. Mi történt? Semmi. Valami kis kevéssel több pénzt zsebelnek be, mint addig. Szögpontosan itt is ez fog történni. A hardverük nem túl sikeres, eddig sem volt az, ráadásul buknak is rajta. De valamennyi pénzt eddig is hozott.Valamennyi pénzt ezután is hozni fog, ez nem fog változni semmit, nekik meg a mindenféle valamennyi pénz kell.
 • lwb
  #120946
  A MS jól kijöhet belőle, az xbox brand nem. A MS már az xbox előtt is szoftvercég volt, az xbox-szal hw céggé váltak. Ezt a kísérletet fogják most feladni, ha igazak a pletykák.

  A nap végén a fogyasztó jön ki rosszul belőle, nem a MS. Te meg én, mindegy milyen platformon vagyunk, a monopolhelyzet soha nem jó a fogyasztónak.
 • lwb
  #120944
  Mindenki utálja az exkluzívok rendszerét, de a helyzet az,. hogy a konzolokat az exkluzívok adják el. Nem mindenki tud megengedni magának két, három, négy platformot egyszerre (xbox, ps5, switch, gaming pc). A játékosok többsége a generáció elején választ egy platformot és aztán már a digitális könyvtára, az előfizetései, megvásárolt tartalmai és a baráti köre miatt kötve van oda. Ha mindenki xbox live-on van, akkor te hiába mész át ps-re, a haverokkal nem tudsz majd multizni.
  Ha a piacon két nagy konzol van és az egyiken tudsz játszani az összes sajátgyártással meg 3rd party játékkal, a másikon meg ugyanezekkel plusz még a saját exkluzívjaival is, akkor ki lesz az a marha, aki az elsőt veszi? Azonos ár, azonos teljesítmény, kevesebb játék. Senki. Vevő nélkül meddig lehet fenntartani egy hw gyártósort?

  A nap végén csak PS marad, ami szívás mindenkinek. A Sony nagy rohadék már most is, ha nincs versenyhelyzet, az utolsó fillért is kicsavarja a kényszerpályán lévő emberekből. Nézzük csak meg a Nintendot, ahol a 10 éves mario játék még ma is teljesárú az e-shopon pl.
 • TomStorm
  #120944
  Nem kellene zavarjon ez senkit.
  Ha Ps exc.címek mennének Box-ra engem az se zavarna.
  Mondjuk ilyen szerintem nem lesz:)

  Ebből még akár jól is kijöhet MS.
  Mennyiben lehet egy konzol előállítása és mennyi a haszon egy játék eladáson így hogy az övék.
 • Zóanagyvarázsló
  #120943
  Az önmagában, hogy valami exkluzív-e a konzolomra, nem érdekel, nem irigylem senkitől, amíg én ezért nem kapok rosszabbat. A kvázi monopolhelyzet már zavarna.
 • Zóanagyvarázsló
  #120942
  Na jó, de ha valamiben gyengébb, vagy egy avítt hibát nem javítottak, és ezt felrovom, az baj? Azért lehetnek elvárásaim. Meg az is zavarhat, ha kisiklatják a narratívát. És ugyanakkor várhatom érdeklődéssel, hogy mi az ami más, nyilván eközben sem vonatkoztatok el.

  Az egy más dolog, hogy csak azért, nem fújolom, mert más, de a több játékra bontásnak mindig vannak előnyei és hátrányai, és így összevetve jobban látom is ezeket (enélkül nyilván nem tudnám, hogy mi az ami új/más/kimaradt).

  Mint mondom, nekem tetszett, csak az ömlengés a csillió év alatt belepakolt - részben filler - tartalom miatt tűnik túlzásnak a Remake alapján. De ezzel együtt bízom benne, hogy a Rebirth szintlépés lesz.
 • lwb
  #120941
  Azzal nem lehet konzolt eladni, hogy te bétatesztelheted a játékokat az első fél-egy évben. Ha a pletykák fullba igazak, akkor a sonynak nemsokára monopol helyzete lesz a konzolpiacon.

  Ha ez lesz, Phil szerintem 1-2 hónapon belül lemond. Konkrétan éveken át folyamatosan az ellenkezőjét ígérte az embereknek.
 • blackfire001
  #120940
  Ha nem tudsz vagy akarsz elvonatkoztatni akkor mi értelme játszani az újjal? Hisz ott az eredeti, olyan úgy se lesz. Ha olyat akarsz mint az eredeti akkor te Remasterre vágysz.
  Ez olyan kicsit mint pl amit a Netflix csinál az animékkel. One Piece, Yu Yu Hakusho. Imádom mindkettőt, az élőszereplős mégis más és sok helyen nagyon eltér, de lényegében ugyan az. Én élveztem mindkettőt, pedig tényleg imádtam a régieket. Mindkét esetben el kellett vonatkoztassak az eredeti animéktől annak érdekében, hogy élvezhessem és nem teszek másképp a videójátékoknál sem ha Remake-ről van szó.
  Ellenkező esetben fixen nem fog tetszeni, mert mindig van valami eltérés. Akár sztoriban, akár játékmenetben.
  Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2024.02.08. 15:28:12
 • Zóanagyvarázsló
  #120939
  Egy remake-nél miért KELLene elvonatkoztatni az eredetitől? Persze itt a remake remake-sége is kérdéses, és éppen ezért ki sem váltja az eredetit. Szerintem mindkettőt érdemes játszani, ha a régit beveszi a gyomra.