Exkluzív Digital Reality interjú

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
Ekkora alibi játékfejlesztõ mûmájerek hogyan tudtak összerakni egy IG2-t, amihez szív, és lélek kellett?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Molnibalage
http://en.wikipedia.org/wiki/4X

A játékmechanizmus alapja.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Hogyan fognak tudni a Star Citizennel versenyezni?
Mert ez eddig nagyon szerénynek tûnik ahhoz képest. De említhetném a Elite Dangerous-t is...

https://twitter.com/foodlfg

4x ûrstratégia réteg? hát a sins of solar empire azért egészen jól fogyott 😄
Egyébként örülök, hogy a DR kezd visszatalálni magára, bár máskor is világrengetõ projektekrõl volt szó, aztán csak browser game lett belõle 😞
KELL! 😊 Nem sokmindenért fizetek, de ezért többet is mint az átlag. Mindig imádtam a DR munkáit, de az IG nekem is egy nagy szerelem. Nagyon kíváncsian várom 😊

Bocs a tudatlanságomért, de mi az a 4x? :S

Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)

mousee
És ami kimaradt (elkapott a gép 😄): sok kisebb flottával érdemes menni, mert nem a tûzerõ a lényeg (viva la maniplulátor), mindig csak annyit kell pótolni amennyit szétlõttek. Tankból eleinte elég a lánctalpas, lézer toronnyal. Utána a következõ lépcsõ az antigrav tank lézer toronnyal, és lõtáv növelõvel, a mega tank drága és hülyeség. Ja, és space gyilkos a kaland, életemben játékot még ennyiszer nem állítottam meg gondolkodni és taktikázni 😊 Ohh, régi szép idõk, amikor még 333mhz-en jó játékokat lehetett futtatni 128 mega rammal 😉

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

mousee
Általános suliban (asszem talán ötödikes vagy hatodikos lehettem) mentem neki shinariakkal a hard szintnek (fogadtunk haverokkal, hogy ki tudja úgy végig vinni, mindenki nagy IG2 fan volt).
Az elején kell egy kis mázli, hogy ne zúzzanak le, mindent szigorúan manuálisra kell tenni az adózástól kezdve az építkezésig (különben elfogy a zsetonod pillanatok alatt). Tankokat kell gyártani, hogy ne tudják lezúzni a bolygóidat (3-4nél nem szabad több, mert akkor túl sokat költöttél kolonizálóra), és fejleszteni az ûrhajókat mint az õrült. Ha megvan a nehéz korvett, akkor arra már felmegy a fegyverzavaró és a hajó manipulátor. Ha ezek megvannak, akkor a zsebedben az egész játék. Ha ûrcsata van (szimulációt szigorúan kikapcsolni), akkor te menj nekik folyton, akkor tudsz alakzatot választani, és a lehetõ legközelebb legyél a hajóikhoz. Fegyver zavaró miatt nem tudják az izmosabb fegyvereket elsütni, viszont betölteni betöltenek, hajó manipulátorral megfogod a nagyobbakat, és szépen szétszeded õket a saját hajóikkal. Ezután pedig szépen lassan erõsíted a flottádat, és nagyon lassan terjeszkedsz. Érdemes figyelni a kereskedelmet is, kellemes bevételt hoznak, és néha lehet venni nagyon jó dolgokat piszok olcsón. Kb ennyi. Zúzós, de ha ráérzel a taktika lényegére, akkor már nem vészes (többi fajjal nem tudom hogy van, nekem a mocskos shinariak fekszenek a legjobban 😛).

Egyik haver a krahenekkel is megcsinálta, nekem nem sikerült, mert amikor bejön a terjeszd ki a birodalmat, és kolonizálj x bolygót küldi, akkor elfogy mindig a pénzem, és szépen magába dõl az egész birodalmam. Plusz van a mészárold le a néped felét a látnoknak, az is eléggé fájdalmas, hatalmas munkaerõ kiesés. De szemtanúja voltam, hogy úgy sem lehetetlen. Emberekkel passz, haveri körbõl senki sem játszotta a dicsõ solarianok történetét nehéz fokozaton 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Molnibalage
Mitol olyan zseniális az IG2? Soha nem értettem. Közepes nehézségen egy dedós is leveri a gépet, hard szinten a 20. próbálkozás után feladtam. A játék soha nem tartott tovább, mint 1-1,5 óra, ennyi idõ alatt elbuktam.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

mousee
Hajrá DR! IG2 mind a mai napig örök kedvenc, általános sulis koromban kezdtem el játszani vele, és még mindig fent van a gépemen. Zseniális darab,várom a "folytatást", kíváncsi vagyok mi sül ki ebbõl a modellbõl. És igenis, ez a jó hozzáállás, nem a pénzt kell kutatni, hanem jó játékot csinálni, ezt szinte mindenki elfelejti manapság, kezdem is kellõképpen unni az egész PC gamerkedést 😞

Molnibalage
Az új XCOM tényleg lebutított lett, de egyben gördülékennyebb és sajnos szkriptelt. Emiatt 3. szinten röhejesen könnyû volt nekem, mint tapasztalt ex UFO-s, de 4. szinten meg lehetetlen volt. Ennek ellenére összességében én azt mondom, hogy nem lett rossz, a hangulata megvolt.

Molnibalage
A 4x rétegjáték lett...? Mióta?

Én mondjuk nem tudom, mert annak ellenére, hogy állítólag az FPS a menõ és kb. 9 éve játszottam az utolsó kettõvel. A BiA elsõ részével és a Medel of Honor csendes-óceáni hadszíntéren játszódó részével.

Félig-meddig egyetértek. Amiben én más véleményen vagyok, hogy nekem a Haegemonia is tetszik, és azzal is el tudok tölteni sok-sok órát; illetve hogy a DR-re úgy tekintek, mint egy jó cégre (mégha mostanában 'rossz' irányba is mentek a fejlesztések - de hát így tudtak fent maradni a mai játékok óceánjának hullámain).

Mellesleg viszont a stratégiai játékok 'leáldozásáról' nekem is ugyanaz a véleményem: vagyis hogy a DR kamuzik. Az új XCOM (vagy más néven UFO - Enemy unknown) is nagyon jól ment, nagyon jó kritikákat kapott; pedig az eredetinél kevesebb idõ alatt játszható ki, illetve 'lebutított' is. És ez csak egy része a 'jól menõ' stratégiai játékok vonalának, amiben ott pihen a Civilization és a StarCraft is, amely utóbbi rekordokat döntöget még a nagyon magas ára ellenére is. Vagyis a jó stratégiai játékokat viszik még manapság is.

Az új IG viszont nekem sem tetszik elsõre. Valahogy úgy érzem magam a bejelentés után, mint a mai átlagos 'csináljunk online játékot, de ne elsõre teljeset, hanem majd szépen bétáról kezdve építkezve, hogy majd akkor több pénzt tudunk legombolni a játékosokról' világban. Vagyis mintha nem nekünk készítenék (akiknek a vágyait már ismerhetik: egy IG és IG2 alapjaira építkezõ IG3), hanem maguknak.
narumon
Nekem a Digital Reality az igazi nagy csalódás fejlesztõ. A kezdeti jó játékok után az Imperium Galaktika 2 után átmentek csapzott mélyrepülésbe. Azóta egyik játékuk sem kötött le annyira, hogy pár óránál tovább játsszak vele. Az IG2 meg nem is tudom megszámolni hányszor vittem végig. Az meg szimpla hülyeség, hogy azért nem csináltak hármat mert az embereket nem érdekelte volna - meg sem próbálták. Az egyik oldalon pl arról cikkeztek, hogy a stratégia játékoknak vége senki sem veszi õket - a kiadónak csak rá kellett volna néznie az ottani hozzászólásokra. Kb mindegyik arról szólt, hogy nem azért nem veszik mert stratégia hanem MERT SZART ADNAK KI! Amit a C&C névvel mûveltek pl az vérlázító! Az Age of Empires Online-tól egy jóérzésû gamernek lesült a pofájáról a bõr - és csodálkoznak, hogy ezek nem mentek?

Visszatérve, ez az IG3 (szerûség) is nagyon rosszul hangzik az interjú alapján. Kérdés, hogy ha kijönnek egy ûrharcos játékkal (ami engem pl totál hidegen hagy) akkor mivel és hogy fognak rávenni, hogy egy év múlva újra kipróbáljam ugyanazt a játékot mert már nem csak ûrlövölde van benne?

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

No és ki nyilatkozott a kezdetekrõl többes szám elsõ személyben? Csak mert az eredeti alapítók közül nem nagyon van már ott senki 😊 (tudtommal egy fõ)
zola2000
Úgy van, ugyanez érthetõ nyelven: hu.wikipedia.org/wiki/Reunion_(videojáték)

A

nadirimrõl egy szó se?

Sok kellemes meglepetés, Lilyvel az élen. 😊
Kezd érdekes lenni az IG MMO(?), csak nem a EVE babérjaira törnek vele?

Ja igen és errõl se feledkezzünk el:

Reunion (video game)
Amiga, PC (DOS)
Release date(s) 1994 (PC/Amiga Floppy disk)
1995 (PC CD-ROM)
Genre(s) Real-time strategy/Adventure
Mode(s) Single-player

It was the Hungarian game developer company Amnesty Design's (now Digital Reality) first game.
Reunion, also known as Merit's Galactic Reunion, is a space strategy game. It was the Hungarian game developer company Amnesty Design's (now Digital Reality) first game.

http://en.wikipedia.org/wiki/Reunion_(video_game)

Mert valahonnan innen indultak a dolgok. 😊

IMYke2.0.0.0
Ilyen cikkek jöhetnek, ezerrel 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.