17
  • gergely1991
    #17
    Remek most a magyaroktól loptak ötletet,emlékezetek a "mélyrepülésre"....
  • caius marius
    #16
    Szerintem az édesanyjuk valagába kellett volna kártevőket rakni...
  • CairoJack
    #15
    "A szervezet még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy engedélyezni kellene a kalózmásolatokat készítő vagy terjesztő hálózatok és szerverek fizikai megsemmisítését."

    Nekem is a predátortámadás jutott az eszembe elsőre. Jó gerincesen, ahogy az amcsik csinálják: 10.000 kilóméteres távolságból.


    "az így megfertőzött számítógép webkamerája segítségével elkészítsék az illető fotóját, hogy később meg lehessen állapítani a személyazonosságát. "
    Ezért nem veszek olyan hardvert, amin kamera van. Nexus 7-en meg leragasztottam a kamerát.

    Amúgy, akik az ilyesmit kitalálják, nem gondolnak bele, hogy egyeszer még az ő unokájuk is letölthet egy filmet illegálisan?

    Bszdjnak meg!



  • Cobra.
    #14
    A vicc az, hogy megint a fizető vásárlókat akarják szivatni, nem az ingyenesen letöltőket. Aki komolyabban foglalkozik a crackeléssel, annak úgysem akadály a beépített rootkit, a másolatból meg ugye eleve kihagyják (vagy a bunkóbbak a sajátjukat rakják bele, de ugye az is kiderül rövid idő után).
  • h143570
    #13
    De fognak ennek orulni a virusirto gyarto cegek. Vegre lesz ertelme a virtualizacios es sandboxos technologiak drasztikus tovabb fejlesztesenek.

    Kivnacsi vagyok, hogy mikor fogajk vegre fel, hogy ha a marginalizalni akarjak a kalozkodast akkor olyan szolgaltatasokat kellene nyujtani es olyan aron, hogy ne erje meg a kalozkodas. Egy elvbol nem vasarlo kis kozosseget leszamitva.
  • Laza
    #12
    Azért annyira butuskák nem lehetnek, hogy azt hiszik majd azok akik feltörik meg terjesztik ezeket a cuccokat, azok egy internetre kötött, webkamerás géppel fogják ezt megtenni.

    Aztán majd azok a vírusirtók és kémprogram pucolók lesznek a legmenőbbek, amik ezeket is eltakarítják mindenhonnan ... mert ugye az elpucolásuk nem lehet illegális :)
  • NEXUS6
    #11
    Monnyuk nekem már 2X is tette tönkre az aktuális windóz telepítéséemet valami régebbi játék másolásvédelme, pedig nem is volt illegális a felhasználás. Még a Win7 elött írták, és olyan szinten szétbaxta a rendszert, hogy nem tudta magát helyreállítani, nem tudott bebootolni.
    Aztán a legális DVD-im egy része nem hajlandó elindulni, mert ott szintén a másolásvédelem és a médiapléyer összeakad. Röhej.

    Szal szerintem ezt a baromságot olyan szinten kéne tiltani, hogy ihaly.
    Amelyik média anyagot meg warezolni akarják, azt másolásvédelem ide vagy oda varezolni is fogják. Örüljenek neki. Csak próbálják megkeresni a Gigantikus Pirányacáparobotok támadása az űrből c. zs kategóriás klasszikust magyar szinkronnal, akár a boltokban, akár a warez/torrent oldalakon. Na azokat nem másolják és érdekes módon ezzel együtt a kiadójának haszna se nagyon van belőle valszeg.
  • joghurt3
    #10
    Háppersze! A csokilopások ellen meg küzdjünk mérgezett csokikkal, az autólopások ellen pedig gázkamrás védelemmel!
  • Molnibalage
    #9
    Nekem az az érzésem, hogy a jogászaok nagy része technikai analfabéta és ezért is nem akarják vagy tudják a jogot a mai igényekhez igazítani. Kb. olyan, mintha dinoszauruszoknak magyaráznám a speciális relativitás elméletet...
  • teddybear
    #8
    Volt már itt Mo-n is egy olyan "művészúr", aki a nyilvánosság előtt javasolta, hogy olyan programrészlettel védjék a DVD-ket, amely másolás esetén nyírja ki a lejátszót, vagy a számítógépet.
    Amikor közölték vele, hogy ez a mai jogszabályok szerint bűncselekmény, és egy szabálysértést nem lehet súlyosabb bűn elkövetésével megtorolni, nem értette az egészet...
  • metaxx
    #7
    "Lehetővé tennék a filmstúdiók, zenei kiadók és más vállalatok számára, hogy a hozzájuk tartozó információkat bármely hálózatban akár a távolból is törölhessék."

    "a szerzői jog által védett fájlokat megnyitó számítógépek működését blokkolni kell"

    "engedélyezni kellene a kalózmásolatokat készítő vagy terjesztő hálózatok és szerverek fizikai megsemmisítését"

    "kémszoftverekkel, rootkitekkel és saját fejlesztésű (!) trójai programokkal látnák el az adathordozókat, vagyis a műsoros CD- és DVD-lemezeket azért, hogy a kalózmásolatokat készítő személyek nyomára lehessen bukkanni"

    "számítógép webkamerája segítségével elkészítsék az illető fotóját, hogy később meg lehessen állapítani a személyazonosságát"

    /////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\

    Nagyon helyes! Minden ponttal egyet értek, a "mocskos szemét kalózokkal" ezt kel csinálni, mert ettől majd nőni fog a bevétel!! Sőt annyira egyet értek vele, hogy javasolnék a tisztelt bizottságnak plusz intézkedést is, mondjuk:

    "A webkamera kép elkészítése, és a rootkit által meghatározott pozíció megállapítása után, a helyszínre azonnal szálljon ki egy gyors reagálású egység, és akit a helyszínen talál, férfit, nőt gyereket, rögtön lőjön főbe, hogy ne állhasson fent a bűnismétlés veszélye"

    és/vagy

    "Mondjuk minden rajtakapott kalóznak találjanak ki egy megkülönböztető jelzést, amit kötelezően viselniük kell az utcán is, mindig"

    és/vagy

    "Minden mocskos kalózt gyűjtsünk össze táborokba, ahol tömegesen kivégezzük őket"

    Ismerős... ugye?

    Hát kik ezek, és milyen jogon akarnak turkálni az én gépemben, és kártevőket telepíteni rá??! Normális ez a világ?
  • AgentKis
    #6
    Vajon legális tartalom, legális tulajdonosának a gépén is megjelennének ezek a programok, "ártó" szándékkal? Ha én az asszony laptopján nézem a legális DVD-m, akkor azt hazavágja a trójai?

    Amennyiben ez nem tréfa, akkor egy teljesen átgondolatlan és dilettáns javaslat, ami csak egy ehhez a területhez és a joghoz is teljesen hülye ember eszéből pattanhatott ki. Bár sajnos volt már példa rá, hogy a valóságban is megpróbálták (rootkitbotrány) de szerencsére nagyon hamar elbuktak vele...
  • KopaszIsten
    #5
    "A szervezet még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy engedélyezni kellene a kalózmásolatokat készítő vagy terjesztő hálózatok és szerverek fizikai megsemmisítését."

    Remélem levegő-föld rakétákkal gondolták, mert úgy a buli. :D Utána pedig bemutatják (mondjuk a hírekben) a rakéta kameráján keresztül a becsapódást. ;)
  • csimmasz
    #4
    Szerintem ha ez sikerül neki abból nem hogy profitálni fognak hanem meredeken fog zuhanni a legalis kereskedelem.
    Meg a leg lámább felhasz.áló is tudni fogja miért nem megy a gépe vagy miért kell hetente a havernak szólni, hogy csinaljon a gepevel valamit mer szarakodik.El fog terjedni milyen cégeket kell kerülni, akik ezzel operálnak.
    Lesznek specialis, nem hivatalos virusirtók amik majd eltavolitjak a programokat, vagy blokkoljak.
    Megjelennek olyan zenei formatumok ami a tartalmat leplezi a scannerizacio elől.
    Majd kivülről valami egyszerű dokumentumnak látdzik viszont a lejatszó képes lessz kezelni.
    Vagy a VLC ki lessz egészítve passwordal védett rar fájlok olvasására ha ma még nem tudná.
    Minnél erősebb a szorítás annál nagyobb a nyomás és annál többen csusszannak ki a markukból.
    Még mindíg nem a szolgáltatas bővítik, hogy mindenkinek elérhető legyen hanem a megtorlásban látják a jövőt, érthetetlen!
  • Wittgen
    #3
    Aha, tehát ez olyan, mintha bacival befecskendezett húst vennék a hentesnél...

    Ha ez átmegy és nyilvánosságot kap, még ennyien sem fognak vásárolni eredeti termékeket.
  • mad mind
    #2
    Ha sok pénzed van, minden illegális dolog legálissá tehető.
  • Eriongtk
    #1
    Elolvastam, megnéztem a dátumot...nem Április elseje van...most meg vagyok zavarodva.