189
  • narumon
    "Ps4-Xbox3 2013: 8x 3000 mhz blu ray?!"

Pontosabban 8x1.6Ghz

"milyen x exkluzívok vannak? úgy hallottam, hogy a halo újabban csak egy cod klón (nem láttam),"

Szerintem meg a világ legjobb fps játéka. A Halo4 is ugyanolyan jó volt. Sőt.

"a fable csak pár órás kalandjáték (meg nem is exkluzív),"

Az egyik legjobb.

"talán a forzának sikerült elérni a grand turizmo szintet (az xbox fanok szerint : )"

Csak a PS3 fanok szerint nem.

"a ps4 tűnik jónak"

de csak azért mert te azokat a játékokat szereted.

"(xeno2, zelda u, 'galaxy 3', pikmin 3, shin megami tensei x fire emblem, bayo2) amikkel majd meglátjuk kategória lehet, mert eddig csalódás, de tény az ms épít legkevésbé az exkluzívokra."

Látod nagy különbség, hogy én ezekért a felsoroltakért 1Ft-ot nem adnék.
  • SanMaster
    Nekem volt PS3-om, és most Xbox-om van. Ég és föld, az Xbox sokkal sokkal jobb! Elmondom én mi a legnagyobb különbség, a Sony magasról leszarja Európát, és Magyarországot is, a PS3 store nem elérhető európa nagyrészén, Magyarországon sem, semmire nem jó, az összes Sony extra funkció elérhetetlen! Ha van egy fasza játék, és kijön hozzá egy DLC, akkor annyi, nem tudod megszerezni. A XBox-on bolt elérhető Magyarországon, egy rakás játékot hihetetlen jó áron vettem meg, egy rakás DLC-t, satöbbit. Ha van Gold élőfizetésed, akkor tudsz netezni, appokat tölthetsz le, stb.

Akik Ps4-et vesznek megint jól megszívják, mert a dobozos játékokon kívül lófaszt sem kapnak.

Az új Xbox nagyon bejövős, azt jó lenne tudni, hogy 3d blu-ray-t lejátszik e? Az is király, ahogy kinéz. Azért ilyen, hogy szépen a többi doboz mellé, alá, fölé lehessen tenni a TV mellett, még az kéne ha csicsás, fényes szar lenne, gömbölyű , meg ferde felületekkel mint a retek PS3.
  • ugh
    Hardverileg erosebb volt a ps3, de egy rakas dolgot nem tamogatott a hardware (a gpu resze) amit igy szoftveresen kellet megoldani, igy a "folos" eroforrast el is vitte a francba.
  • Major
    Persze ilyen szempontból csalódás mert, ha a tendenciákat figyelembe vesszük 30 Ghz-es PS4-nek kellett volna jönnie

PS1: 30 Mhz
    PS2: 300 Mhz
    PS3: 3000 Mhz
    Ps4: 30000 Mhz
  • Major
    Most így van, nem? PS3-ban erősebb a vas és még is fogyott 1-2 db 360.
  • seepheeerd
    Nem is tudtam hogy már a nemtv-zés is divat :) Pedig én csak azért nemtv-zek mert nincs normális műsor azokon a csatornákon ami nálunk elérhető (kivéve Al Bundy-ék :))
  • zola2000
    Egyébként csak nekem csalódás ez a generációváltás?

Snes 1990: 3mhz kazetta
    Ps1 1994: 33 mhz CD
    Ps2 2000: 300mhz dvd
    Xbox2 2005: 3x 3000 mhz dvd
    Ps3 2006: 8x 3200 mhz blu ray
    Ps4-Xbox3 2013: 8x 3000 mhz blu ray?!

Narumon: milyen x exkluzívok vannak? úgy hallottam, hogy a halo újabban csak egy cod klón (nem láttam), a fable csak pár órás kalandjáték (meg nem is exkluzív), talán a forzának sikerült elérni a grand turizmo szintet (az xbox fanok szerint : ), a jrpgk leálltak újabban (látják hogy nekik Japán bevehetetlen) ... ezeken kívül nem látok semmit a box360ban, illetve talán még a gears of war van nekik, a ps4 tűnik jónak, a wiiu kicsit reménytelennek tűnik, de már arra is jobban gyűlnek a címek (xeno2, zelda u, 'galaxy 3', pikmin 3, shin megami tensei x fire emblem, bayo2) amikkel majd meglátjuk kategória lehet, mert eddig csalódás, de tény az ms épít legkevésbé az exkluzívokra.
  • muerte2
    Ezt honnan veszed? Meg szaklapok sem tudjak hogy pontosan mi van benne. De lehet hogy te mindenkinel jobban ertesült vagy.
  • NEXUS6
    Ez nem is igaz bármelyik kinekt játékban dobogós lehetsz annélkül hogy egyetlen mozdulatot tennél, szerintem a tv is arra vált, amire csak te akarod, vagy a M$.
  • narumon
    Ebben a legelején is megegyeztünk - nem is mondtam soha ilyet.
  • narumon
    What? Asse tudom mi az a kanizsa TV. Tudom, hogy most divat nem tévézni de én (mi) szeretünk. Nem nem RTL Klubot meg TV2, hanem mindenféle sporteseményt. Lévén én sportoló voltam feleségem még most is az. Más mindenféle hülye amcsi sorozatot tölt le és néz. Semmivel sem értelmesebb szerintem.
  • NEXUS6
    Akkor asszem megegyezhetünk, hogy annyira átlag pc a PS4, amennyire azok a miniatűr akár konnektor aljzatba szerelhető számítógépek.
  • NEXUS6
    Ja pl Kanizsa tv (must have), milyen gyakran nézed?
    Naaaa, szerintem ezt a baromkodást abba lehet fejezni!
  • narumon
    Hát ha te egy kis "hadonászásban" elfáradsz akkor ott komoly gondok vannak.

Egyébként pont ugyanazt látom mint minden más újdonságnál. A 3D nyomtató topicban - minek ez a szar kutyának se kell. Itt minek ez a szar kutyának se kell. NASA-s hírnél - ott hülye mindenki az úgy nem lesz jó. Pont mint annó: Minek a CD író otthonra milyen hülyeség ez. Minek ez a DVD film pont jó a videjó is az még törölni és felvenni is tud. Minden esetben ez van - persze a világ nagyrésze szarik a geekekre a kényelmesebb irányba mennek.
    Én is sokmindent hülyeségnek tartok, de mondjuk nem fejtem ki az adott termék forumán, hogy akik ott beszélgetnek róla azok mind hülyék.

Tekintsünk úgy rá mint két csupasz konzolra. Mindenki azt vesz ami neki szimpatikusabb - én az exkluzívok miatt mindenképpen boxot veszek, tök mindegy, hogy mit számol felhőben és mit nem. A multi címek tök egyformák lesznek az exkluzívoknál meg ugyis kihasználják a gépeket.
  • narumon
    "És te veszel ilyen Kaveri alaplapot?"

Nem. Sőt semmilyen AMD-re nem tervezek váltani jelenleg. A PC nekem "munkaeszköz".

"Ja és mellesleg úgy tűnik, hogy a PS4-ben ezt előbb mutatták be. "

És, hogy jön ez ide?

"Szal tők átlagos xar pécé integrált grafkarival, fúj. ;)"

Ezt meg megint csak ki mondta? Ne játszd már a hülyét nem áll jól! :)
  • narumon
    Nem kell olyan messzire menni - magyar adóból is több száz van, ha beleveszem mellé a nekem musthave angol adókat is akkor meg főleg. (és akkor még német, olasz nyelvterületre el sem tévedtem.)
  • narumon
    Miért is? Nem kötelező hozzá előfizetés.
  • narumon
    Nem tudom ők konkrétan a multiplayer gamékat emelték ki ahol több tucat játékos játszik egyszerre és a felhőben számolt tereprombolást emelték ki.
  • M2 #51
    Kinectet meg majd akkor veszek, ha belépek a szobába és előre köszön... :-)
  • M2 #50
    XBoxOne = TV, SPORTS, Call of Duty

Mi ebből csak az utóbbit kapjuk, de az eddig is megvolt. Jövőre a kutyán kétszer annyi szőr lesz, ha elég közelről nézed, váó! :-)
  • M2 #49
    "Nekem sokkal gyorsabbnak tűnik az, hogy Kimondom, hogy National Geographic"

Eleinte így gondolja az ember, aztán pár perc szenvedés után mond egy olyan cifrát amit úgyse ért a gép, felkapja a távirányítót és egy pillanat alatt odakapcsol.

Integetés dettó. Mi a fárasztóbb, teljes karral hadonászni vagy ujjunkat millimétereket mozgatni?

Marketing hülyeség az egész, mint a fotós megapixelek.
  • NEXUS6
    "Látom sikerült kitekerni az írásomat. Egyébként tudtommal a Kaveriből kapható lesz alaplapra integrált gDDR5 verzió."

És te veszel ilyen Kaveri alaplapot?
    Esetleg valamelyik ismerősöd?
    Ja és mellesleg úgy tűnik, hogy a PS4-ben ezt előbb mutatták be.
    Szal tők átlagos xar pécé integrált grafkarival, fúj. ;)
  • NEXUS6
    "Nekem sokkal gyorsabbnak tűnik az, hogy Kimondom, hogy National Geographic és annak a képe ugrik be majd MTV és annak a kép - mint, hogy távirányító, lejövök az N betűig ahol a National van és arra nyomok, majd ugyanúgy távirányító felfele M-betűig ahol megkeresem az MTV feliratot és arra nyomok. Nem tudom nálatok mennyi csatorna van, hogy fejből tudod mi-hol van. Nálam ez már néhány száznál sem működik sajnos."

Amikor volt még tv-m, néztem vagy 4-5 csatornát, azt azért nem volt olyan nehéz elérhető helyre programozni. Amúgy nálatok most a Shanghai 5-ön mit adnak?
  • M2 #46
    Ez az új konzol generáció nagyon gyenguska és kezdik erősen szopatni a felhasználókat online oldalról (az új Xbox előfizetés nélkül egy darab ronda kacat lesz csak), szóval lehet megint jobban megéri majd PC-n játszani....
  • NEXUS6
    Pl felugró reklámok.
  • sanyicks
    Milyen nem latency függő számítás van egy játékban?
  • narumon
    Vetted a fáradtságot és elolvastad egyáltalán a marketing anyagot? Nem úgy néz ki :(
    Direkt kitér rá, hogy NEM LATENCY FÜGGŐ ADATOK SZÁMÍTÁSÁT bizzák a felhőre. Tehát nem Gaikai-ról beszélünk ami kiszámolja a képet és leküldi.
  • narumon
    Ez tiszta és világos - viszont senki nem állított mást. Azt meg ugye te is elismered, hogy az ég világon semmit nem tudunk az X procijáról? Azt sem, hogy mi Custom és mi nem.
  • sanyicks
    attól még az amd gyártja és tervezte az aput, max az m$ több változtatást kért (ezt is írják) mint a sony, így nem lesz egy az egyben olyan mint az asztali pc-re kiadott változat. Az m$-nek nincs hardverrészlege, azt sem tudják mi az a tranzisztor.
  • sanyicks
    nem a sávszél miatt egy bullhit az egész, hanem a késleltetés miatt...
  • narumon
    "Szóval ha majd szaggat a zúj kól of dutyi akkor a hiányzó megaherceket és megaramokat letorrentezi a többiektől, és ha az meg közben lelövi a tévét meg a gépet akkor keres másik balekot, ha meg elmegy a neted akkor újra elkezd szaggatni a játék?"

Látom fantáziád nem sok van. Ráadásul ugye most nem velem kötözködsz hanem a hivatalos doksival. Ők állítják (MS) ezt a felhőszámítás dolgot nem én találtam ki. Egyébként sem a többiektől kell szedni mert ugye az is szerepelt a preziben, hogy jelenleg 30.000 (azaz harmincezer) szervert toltak a rendszer alá amit a jövőben dinamikusan növelnek. Ez szolgálja ki a számításokat. Nem tudom, hogy mi módon - hiszen marketing anyagról beszélünk. (Pont mint a Sony esetében).

"Tv-ről PS3-ra és vissza váltás a távcsippantóm segítségével kb 1 másodperc (célzás+gombnyomás) Ez mán űrtechnika pedig egy szutyadék CRT tévém van két videobemenettel..."

Neked is sikerült a lényeget megfognod....

"Én még mindig arra lennék kíváncsi mi lesz az első szériák halálának a fő oka. :D Tippeitek?"

Xboxnál BD Drive
    PS-nél melegedés.
  • narumon
    "Az XB0-ban is AMD CPU van tuttommal. Na jó, hagylak benneteket, mert még rám ragasztjátok, hogy küldetéstudatom a sötétségoszlatás."

Azért mielőtt lehülyézel mindenkit legalább nézz utána.
    Jelenleg ennyit lehet tudni (ez van fent külföldi portálokon is):
    Ps4 - 8 Core Jaguar CPU
    XOne - 8 Core Custom MS CPU

Természetesen a másodikat is az AMD gyártja de semmi mást nem tudunk eddig még róla - de valamiért csak odaírták, hogy Custom MS CPU.

Szóval kicsit ugorj le a magas lóról mert jelenleg úgy tűnik nem mi vagyunk eltévedve.
  • narumon
    "Ja, pont mint a PS4. A Sony nemrég vette meg a Gaikai céget."

A Gaikai tudtommal felhős játékszámítást végez (azaz renderelt képet küld), nem pedig erőforrás támogatást. Persze én is csak (pont úgy mint te) a marketing anyagokat látom - de az egészen másról beszél.

"Persze hogy brutálisan hangzik, ha szószerint veszed. De azért egy 10 MB/s net kapcsolattal kíváncsi vagyok hogy kapcsolsz a géped kb. 100GB/s-es RAM buszához akármit???!!!"

Erre én is kíváncsi leszek, hogy mire lehet ezt használni.
  • kjhun
    Rossz hűtés miatti túlmelegedés VGA/CPU, netán HDD-halál. A mai HDD-k némelyike állítólag hamar megdöglik. Inkább a PS4 hasonlít egy VHS-magnóra, mint ez. Ez a box, inkább egy ősleleti CD-lejátszóra hasonlít, ha nem lenne nyílás a lemez számára, akkor meg inkább egy kazettás/orsós magnóra.
  • narumon
    "Höhöhö. Mutass már egy PC-t amiben 8 GB GDDR5 RAM van UMA architekturában?!
    Látom értesz hozzá."

Látom sikerült kitekerni az írásomat. Egyébként tudtommal a Kaveriből kapható lesz alaplapra integrált gDDR5 verzió.
  • narumon
    Mhmz én mindkettőben 1.6 vs 1.6-ot látok eddig. 32MB ESRAM van az xbox-ban, gondolom pont ezért (is) [meg mert az xbox360-ban is volt 10MB amit a fejlesztők kérésére emeltek meg]

"Amúgy meg hányszor kapcsolgatsz tv-ről, videora, amit mondom eddig is meg tudtál csinálni eccerűbben a tvddel, a bemeneti csatornák váltásával?"

Nem csak ez a lényeg, hanem az elv - a teljes és pillanatok alatti váltás MINDENRŐL- MINDENRE. Nekem biztos elavult technikám van itthon de nekem ezek nem mennek ilyen gyorsan.
    Nekem sokkal gyorsabbnak tűnik az, hogy Kimondom, hogy National Geographic és annak a képe ugrik be majd MTV és annak a kép - mint, hogy távirányító, lejövök az N betűig ahol a National van és arra nyomok, majd ugyanúgy távirányító felfele M-betűig ahol megkeresem az MTV feliratot és arra nyomok. Nem tudom nálatok mennyi csatorna van, hogy fejből tudod mi-hol van. Nálam ez már néhány száznál sem működik sajnos.
  • Szefmester
    Szóval ha majd szaggat a zúj kól of dutyi akkor a hiányzó megaherceket és megaramokat letorrentezi a többiektől, és ha az meg közben lelövi a tévét meg a gépet akkor keres másik balekot, ha meg elmegy a neted akkor újra elkezd szaggatni a játék?
    Tv-ről PS3-ra és vissza váltás a távcsippantóm segítségével kb 1 másodperc (célzás+gombnyomás) Ez mán űrtechnika pedig egy szutyadék CRT tévém van két videobemenettel... de ha nem set top boxról menne a tévé akkor a ps2/ps3/tévé közti váltás lenne ennyi. :) Na de nem is csavarom a témát.. örüljünk hogy ilyet is tud ez a csodagép.

3 év múlva erősebb hardvere lesz? tyűha? mennyi kockacukrot kell majd adni nekije hogy ilyenné mutálódjon? Pláne ha nem szabadítom reá az internet förtelmét!

Én még mindig arra lennék kíváncsi mi lesz az első szériák halálának a fő oka. :D Tippeitek?
  • NEXUS6
    "A PS4 az AMD cuccát használja, az Xbox meg az MS fejlesztését, amiről nem sokat tudni."

Hogy miiii!
    Az XB0-ban is AMD CPU van tuttommal. Na jó, hagylak benneteket, mert még rám ragasztjátok, hogy küldetéstudatom a sötétségoszlatás.

Szal, ha van még abból az anyagból, küldhetnétek nekem is!
  • NEXUS6
    Vazze, ti mit szívtok!?

Vagy csak sok scifit olvastok, vagy M$ prospektusokat.
  • NEXUS6
    "Illetve amit sokan kihagynak a számításból (és itt a cikkben sem hangzik el), az az, hogy az XBox One a felhőből érhet el erőforrásokat."

Ja, pont mint a PS4. A Sony nemrég vette meg a Gaikai céget.

"Ez így azért elég brutálisan hangzik, nem is értem miért hagyja ki mindenki a számításból. Ez alapján (ha igaz amit az MS állít) akkor előfordul, hogy 3 év múlva sokkal erősebb lesz kvázi a "hardvere" az XOne-nak mint a megvételkor."

Persze hogy brutálisan hangzik, ha szószerint veszed. De azért egy 10 MB/s net kapcsolattal kíváncsi vagyok hogy kapcsolsz a géped kb. 100GB/s-es RAM buszához akármit???!!!