10
 • csimmasz
  #10
  Igen látom, de itt azt írja 30 napos adatok kerülnek ki, a hírben pedig minden nap a friss adatok alapjan dobja ki a gép hova menjenek járőrözni.

  Nem látom hogyan tudná lekövetni a bűnöző az az napi járőr utvonalakat.
 • Omega
  #9
  A legnagyobb súllyal gondolom az etnikai információk befolyásolják a korrelációt. Nálunk egy ilyen elemzés kizárt, mert visítoznának a cigány- és zsidóvédők, az USA-ban is gondolom hasonló problémák hátráltatták ennek a megoldásnak a terjedését.
 • Cat #8
  "A rendőrségi statisztikát honnan veszi hozzá?"

  Innen:
  Nyilvanossa tettek az orszag bunugyi terkepet
 • csimmasz
  #7
  azér én megnézném azokat a bűnözőket akik mielőtt elindulnak bűnözni előtte lefuttatják a rendőrökéhez hasonló algoritmust hova menjen ahol nem lessz rendőr aznap.
  A rendőrségi statisztikát honnan veszi hozzá?
  A nagyon profi, szervezett bűnbandákra valóban nincs hatással mert azok egyszerüen találnak belső embert aki súg nekik mindenféle hekkelt saját soft nélkül, de nem is ellenük készült ez a rendszer, hanem a casual esetek ellen.
  Gondolom még mindig ocsóbb ez a rendszer mint fölvenni több rendőrt hogy ugyan ekkora emelkedés legyen a statisztikákban.

 • MANOWAR
  #6
  Ez mind szep dolog, bar inkabb tunik ez az egesz kez-kezet moss dolognak... de azert azt is vegyuk szamitasba, hogy "Population in 2011: 60,049." ami ugye nemsok sem az ottani Yard-nak sem egy algoritmusnak.
  Moikboy +1
 • vakondh
  #5
  "A legfontosabbak nem a letartóztatások, hanem a bűncselekmények megakadályozása és az elrettentés."

  Náluk! Nálunk:

  A legfontosabbak nem a letartóztatások, hanem a büntetések kiszabása.
 • kvp
  #4
  "Ja persze-persze, a bűncselekmények megelőzése és az "elrettentés" nálunk nem lehetséges"

  De igen, lehetseges. Csak eppen egy normal allamban erre csak az alamnak maganak van joga. Amerikaban is, csak ott jut valamennyi penz a rendorsegre is. Tehat a gardaval nem az a baj amit csinalnak, mert az mukodik. A gond az, hogy a demokracia szabalyai szerint elobb nekik kellene hatalomra jutni es akkor joguk is lenne azt csinalni amit csinalnak. Tehat a sorrend a rossz, persze csak a jelenlegi torvenyek szerint, amit megint csak akkor tudnak megvaltoztatni, ha elobb hatalomra jutnak.

  A szoftverrol meg csak annyit, hogy egy statisztikai terkep alapjan ott jaroroznek, ahol atlagban tobb buncselekmeny tortenik es ezt a terkepet valos idoben frissitik. Amit rajonnek a bunozok az algoritmusra, gyakorlatilag dobhatjak ki az egeszet, csak mindenki arra szamit, hogy az atlagos bunozok tul butak hozza, hogy megertsek mirol van szo.
 • Amergin
  #3
  "A legfontosabbak nem a letartóztatások, hanem a bűncselekmények megakadályozása és az elrettentés."
  Akkor -teszem hozzá én tettetett naivitással- a Magyar Gárdát nem tiltani kellene, mikor például Ózdon "járőrőzik", hanem a rendőrségnek vegzálás helyett még segíteni is kellene őket. Ehelyett a gyarmati törvényhozása lex Gárda törvényt fogad el... Amit szabad Jupiternek, nem szabad azt a kisökörnek!
  Ja persze-persze, a bűncselekmények megelőzése és az "elrettentés" nálunk (ki tudja milyen okból?) nem lehetséges...valószínűleg azért mert ez Abszurdisztánban "rasszizmus".
  Vagyis inkább annak van nyilvánítva "valakik" által...
 • god25
  #2
  A Person of interest c. film valósággá válik. Érdekes jövő lesz, ha a Nagytestvér tényleg abszolút mindent látni fog.
 • moikboy
  #1
  Nincs ebben semmi meglepő: a bűncselekmények probabilisztikus előrejlezése egy egyszerű regressziós probléma: az paraméterek (napi időjárás, parkok és buszvonalak közelsége, napszak stb.) adott értéke mellett meg kell becsülni egy kétdimenziós valószínűségi változó sűrűségfüggvényét, amely azt mondja meg, hogy a város egy adott pontján mekkora valószínűséggel követnek el bűncselekményt.
  Az elmúlt 30-40 évben kiváló tanulóalgoritmusokat dolgoztak ki az ilyen jellegű problémákra, amelyek nagy mennyiségű adatból állítanak fel elég jó becsléseket – furcsa, hogy csak most kezdik el alkalmazni ezt a metodológiát a bűncselekmények előrejelzésére... (szemben pl. a tőzsdei árfolyamokkal)
  Apropó, a Stanford Egyetem egyik professzora (Andrew Ng) épp most tart a Coursera.org-on egy kurzust a gépi tanulásról. Aki fogékony a témára, annak érdemes beiratkoznia; izgalmas téma, Matlabos házikkal és viszonylag egyszerű ellenőrzőkérdésekkel.