45
  • NEXUS6
    Általánosságban ez hasonló kérdést vet fel, mint az információé. Ma már bármikor bármennyi tökéletes minőségű digitális felvételt tudsz csinálni, hangot/képet, de hányszor is nézed meg őket? Több TB film csücsül szinte mindenkinek a vincsijén, egy sorozatot hányszor is nézel végig? Mi a faxomat csinálsz majd a kinyomtatott kütyüiddel, ha ellepik a lakást?

Szal sürgősen el kell kezdeni gondolkodni azon a gépen is, ami ezeket a tárgyakat feldolgozza és legalább részben visszanyeri a bennük levő nyersanyagot újrahasznosításra. Lásd iratmegsemmisítő.
  • narumon
    Hát ha azt nézzük, hogy pár éve még párezer dollár volt a leggagyibb modell is akkor nincs már olyan messze az otthoni. Persze előszőr az árakat kell drasztikusan csökkenteni (ez lassan megtörténik), majd ha azok lent vannak akkor már lehet a minőségre rádobálni, újabb és újabb modellek esetén ahogy fejlődik a technika és erősödik a konkurencia. Azért remélem nincs már olyan messze az idő amikor otthon lehet vinylt nyomtatni :) [nyomtatni már most is lehet csak szarul szól mert kicsi a nyomtató felbontása]
  • Inquisitor
    Mondjuk olcsó nyomtatók bemutatójánál én is azt figyeltem, hogy a fejmozgató mechanika legalább az egy darab bemutató tárgy végéig kibírja vagy sem. :D
    De hát valamiből a gyártóknak is élniük kell. Pont mint tintasugaras témánál.
  • Inquisitor
    Nincs egy hete, hogy a témában keresgéltem videókat és ott volt olyan kiállítás vagy börze, ahol ilyen self made és olcsó 3D nyomtatók voltak, igaz ott még 400-500USD között. De örvendetes. Nyilván egy alumíniummal vagy titánnal dolgozó profi modell ezután is marha drága lesz, vagy olyan polimeres amivel lehet pl. öntvény mintát csinálni. De egy ilyen "kis vacakkal" is lehet már otthon hobby dolgokat alkotni szerintem.
  • gombabácsi
    nyomtató 350 dolcsi, patron 200 :)
    nyomtatófejet 5 nyomtatás után cserélni kell 500 dolcsiért :)