20
  • Papichulo
    Tehát aki iPhone-ra vált az csak is fix árban gondolkodhat holott ha lenne olcsóbban pl. iPhone mini ami még mindig csak 2 modellt jelentene[/o]

Harom kulonbozo iPhone modellt vehetsz az Apple Store-ban... szoval van olcso iPhone valtozat.

[i]Ebből kifolyólag pedig minőségi ingyenes appok keletkeztek amik max. reklámmal voltak megtámogatva.

Ez egy non-sequitur. Egyaltan nem jelenti azt, hogy iOS-re ne lennenek ugyanolyan szamban ingyenes/freemium/ad-supported alkalmazasok. Ha te azt allitod, hogy a Play Store-ban tobb ilyen van, akkor azt valamivel bizonyitanod is kene.

ne az ilyen megkérdőjelezhető eredetű statisztikák vezessenek az orrodnál fogva.

Akkor mutass nem megkerdojelezheto statisztikakat! Ezek az adatok nyilvanosan hozzaferhetoek, nincs szukseg az onjelolt josokra es megmondoemberekre, a tenyek erosebbek ezeknel ;)
  • dyra
    Lassabb mert nincsenek gombok (nem maga az OS hanem a kezelése). Mindent az érintőképernyőn kell csinálnod. A gyatra minőség inkább gyatra anyaghasználat. Kézbe fogsz egy BlackBerry Torch 9800 (amilyen nekem is volt) aztán meg egy S3-t és megérted miről beszélek. Papir telefon hozzá képest.
  • caius marius
    Most Note2-m van előtte S3-m volt, el nem tudom képzelni, hogy gyorsabb lenne ezeknél bármi is. Egyszerűen megnyomod elindul, nincs röccenés, nics szaggatás. Minit ugyan nem használtam még, de nem gondolom, hogy annyival lassabb lenne. Az S3 gyatra minőségéről csak annyit, hogy nem kicsit nyírtam kb. fél évig mielőtt átnyergeltem volna a Note2-re. Kapott port, vizet, ütést meg még ki tudja mit és semmi baja. Az mondjuk nálam alap, hogy a telefonra az első nap fóliát ragasztok. A minap a Note2-t sloziról kifelé jövet leejtettem kb. másfél méterről, hogy aztán a kezemben lévő kávéból egy adagot is ráöntsek. Hát azon kívűl, hogy a víz levert semmi nem történt. Nem tört el nem repedt be. Szal nekem panaszom nem lehet az anyagminőségre vagy az összeszerelésre. :)
  • dyra
    nagyon okos vagy. én kértem, hogy ne adjanak egy buktofont jó lesz nekem a 4" is. Mivel nem játszom a telefonnal rohadtul nem értem mire kellene az erős vas. Egyéb iránt olyan nagy különbség nincs a két telefon közt mindkettő egyformán gyatra minőségű szappantartó kézben tartva. A sok appal meg ugye megint semmit nem érek mail és telefonálás néha kis net. Ezt tökéletesen tudta az előző telefonom is csak épp 3x gyorsabban a netet nem számolva abban az egyben valóban jobb.
  • M2 #16
    Csak idő kérdése és a Google Play-en nagyságrendekkel több app lesz, mint az Apple boltjában, ezzel együtt az átlag színvonal meg bekúszik a béka segge alá.

Az ok egyszerű: 25 dollár és örökre bent marad az app vs. évente 100 dollár bent tartani.

Ugyanakkor a nagy és minőségi nevek ott lesznek mindig mindkettőn és igazából ez a lényeg.
  • Narxis
    "Egyeb high-end telefonra gondoltam, mas platformokon."

Azzal én tisztában vagyok de míg más platformokon széles választék van ár szerint addig ez iPhone-nál nem mondható el. Tehát aki iPhone-ra vált az csak is fix árban gondolkodhat holott ha lenne olcsóbban pl. iPhone mini ami még mindig csak 2 modellt jelentene máris máshogy nézne ki az összkép.

"Ezek iOS-en ugyanigy megtalalhatoak. Vagy vannak statisztikaid arrol, hogy ezek de facto szaturacioja joval nagyobb androidon?"

Már miért is kellene statisztika? Aki ismeri a Google Play életútját az tudja, hogy nem lehetett mindenhol fizetős appokat venni egy jó ideig, lépcsőzetesen terjedt el és még mindig nem lehet zenét vagy könyvet venni pl. nálunk se. Ebből kifolyólag pedig minőségi ingyenes appok keletkeztek amik max. reklámmal voltak megtámogatva.

A lényeg meg nem abban a linkben van hanem abban, hogy megtanulj önállóan gondolkodni ne az ilyen megkérdőjelezhető eredetű statisztikák vezessenek az orrodnál fogva.
  • caius marius
    Ne keverd az S3-at az S3 minivel. Kb. a fele a mini teljesítménye a névadóhoz képest.
    Szvsz az írás az tanulás kérdése. Lehet gyorsan írni ezen is azon is, csak meg kell tanulni. Az üzem idő tényleg lehetne több, de ez általános probléma nem android, nem ios, pláne nem gyártó. Nagy kijelző nagy fogyasztás.
    Ha neked, a több százezer appból csak a fingóappokra sikerült rátalálnod, az nem a play áruház kínálatát jellemzi...
    Az S3 mini ára tényleg magas, de nem kell azt megvenni, van azon kívül egy rahedli márka illetve típus.
    Végezetül, a BB nem azért halad a csőd felé mert olyan remekbe szabott telefonokat/táblákat árul, hanem azért mert nem. Nem kell a zembereknek mert nem szeretik sem az árát, sem azt amit kínál.
  • dyra
    Cserélték a telómat Balckberry 9800 Bold-ról Samsung Galakxy SIII minire. Hááát nem repesek a boldogságtól. Egy szappantartó a Blackberryhez képest, telefonálni sokkal rosszabb vele lévén one hardveres telefonos gomb. Szövegírásban meg tiszta szerencsétlenkedés a Blackberry Querty billentyűzetéhez képest. Amúgy a telefonkönyve alapból sutább és szerencsétlenebb. De a legnagyobb baj vele, a lepkefing üzemidő.

Jó fingós appok tömkelege az van, de üzleti telefonnak egy vicc. Amit én látok, hogy épp az Android körül van óriási hype.

A Samsung konkrétan szappantartókat árul pofátlan áron és degeszre tömik a zsebüket vele.
  • fergusonpapa
    vicces megint összehasonlítani egy gyártót egy szoftverrel. !DE! 1 a 1000 ellen évente.. ehhez képest nem hiszem hogy gázos lenne az a részesedés.
  • nextman
    Egy felmeresi eredmennyel mi ertelme vitatkozni? :)

Ezt mertek, ez van:)
  • Papichulo
    Mert milyen olcsóbb iPhone van új készülék vásárlásakor?

Egyeb high-end telefonra gondoltam, mas platformokon.

androidon kialakult egy nagyon széles választék az ingyenes vagy reklámokkal megtámogatott appokból.

Ezek iOS-en ugyanigy megtalalhatoak. Vagy vannak statisztikaid arrol, hogy ezek de facto szaturacioja joval nagyobb androidon?

A lenyeg egyebkent itt van:
    Apple’s App Store accounted for the largest indexed proportion of revenue between the four stores, at around 74%
  • narumon
    "az emberek kezdtek felismerni, hogy a hype helyett a hasznalhatosag a fontos, manapsag rengetegen valtanak Samsungra."

Én meg olyanokat ismerek akik kezdik felismerni, hogy a hype helyett a használhatóság is fontos és ezért manapság rengetegen váltanak iphonera a samsungról.
  • Narxis
    "de ha mar valaki penzt aldoz high-end keszulekre, az inkabb az iPhone mellett dont."

Mert milyen olcsóbb iPhone van új készülék vásárlásakor? Na látod. Ha valaki iPhone-t vesz akkor egy félét vehet(nyilván a legújabbat) míg az android ad alternatívát olyanoknak is akiknek még az érintőképernyő is újdonság. Az meg, hogy melyik platformon mennyit költenek annak köszönhető, hogy androidon kialakult egy nagyon széles választék az ingyenes vagy reklámokkal megtámogatott appokból. Ennek oka, hogy nem lehetett egyszerre mindenhol appot venni ha majd még Európában végre beindul a Google Play-ből vásárolható könyvek, filmek és zenék kínálata is akkor lehet újra visszatérni erre a témára. Sajnos nem a Google-ön múlik...
  • Papichulo
    Ennek erosen ellentmond egy kozelmultbeli - igaz az USA-ban keszitett - tanulmany, mely szerint az iPhone felhasznalok 91%-a kitartana a platform mellett, mig 6% valtana androidra, mig az android tulajdonsok kozul 18% mar inkabb iPhone-t venne a kovetkezo telefonjanak.

Ennek meg kozeptavon ilyen hatasai lehetnek:

Ugy tunik, hogy belepo telefonnak az emberek szivesen valasztjak az olcsobb androidot, de ha mar valaki penzt aldoz high-end keszulekre, az inkabb az iPhone mellett dont. Ezt remekul ala is tamasztjak az iOS platform joval nagyobb profitabilitasi adatai, melyeket a fejlesztok tettek kozze. Az android keszulekek lettek napjaink feature-phone-jai, melyeknek sokkal kevesbe hasznaljak ki a smartphone funkcionalitasat, inkabb az aruk miatt veszik oket.
  • asgh
    Csak jelezném, hogy a droidról iPhone-ra váltók száma többszöröse az iPhone-ról droidra váltóknak. A droid piaci dominanciája az új belépők miatt magas, akik első okostelefonnak az olcsó készülékeket keresik.
    Amikor az iPhone megjelent, az okostelefon még prémium terméknek számított, a funkciói pedig prémium igényeket elégítettek ki. Ezek az igények azóta mindennapossá váltak, így az okostelefon piac az alsó árkategória felé szélesedik, amiből az apple egyáltalán nem profitál.
    Természetesen közben a prémium kategóriában is élesedett a verseny, tehát ott is nagyobb az áramlás a márkák és a platformok között, de iPhone ellenes trendről beszélni az apple rekord eladásainak ismeretében kissé elfogultnak tűnik.
  • zlatzky #5
    Ez majdnem igaz, Zola, illetve par eve meg igaz volt. Kozel tiz eve elek nyugat-europai orszagokban, igy ralatok a helyzetre. Foleg a Galaxy SIII oriasi pofont adott az Apple-nak, az emberek kezdtek felismerni, hogy a hype helyett a hasznalhatosag a fontos, manapsag rengetegen valtanak Samsungra. Olyan ismerosom is van, akinek az osszes generacios iPhone-ja megvolt, az elsotol a 4-ig, de az 5-os helyett SIII-ast vett. A Blackberry meg... Hat, lehet, hogy rasszistanak hangzik amit mondok, de ez a ceg egyedul a Ping vagy milyen szolgaltatasnak koszonheti, hogy egyaltalan eletben van. A bevandorolt, penztelen, elsosorban szinesboru emigransok hasznaljak eloszeretettel, mert a Ping ingyenes, ha jol tudom. Mielott Cannes-ba koltoztem, elotte evekig Londonban, majd Hollandiaban eltem, ezekben az orszagokban a Blackberry-t nemes egyszeruseggel a "feketek telefonjanak" hivjak.
  • Blacktom
    Lehet, hogy harmadik, de összességében csak 9%, és ez általában megegyezik a gazdagabb réteggel, persze hol mi számít gazdagnak..
    De az tény, hogy az applenek csak drága cuccai vannak, míg minden más gyártó kínál olcsót is, drágát is. Meg azt is jól esik mondogatni, hogy az apple dolgai aránytalanul drágák, úgyhogy most éltem a lehetőséggel :D
  • zola2000
    Gondolom ez a,18% inkább azt jelenti hogy nyugaton és ázsia jól menő részeiben minden második embernek iphoneja van, míg így kelet európában inkább olcsó android.
  • zola2000
    Semmi, csak valami hülye találta ezt ki, és ilyen Magyarország szintű országban rajt ragadt.
  • M0RN1NGST4R
    ha az apple a 3. a rangsorba, akkor mi is benne annyira exklúzív?