48
Játékfejlesztős tycoon
 • Renegade
  #48
  érdekesség:

  kalózkodós szifon tulajok:
  Viszont kijött ma droidra is, írták a készítők, hogy majd csinálnak róluk is grafikont, kíváncsi vagyok melyik tábor a nagyobb tolvaj
 • Renegade
  #47
 • Carl Davies
  #46
  Helló! Hogyan lehet PC-t is fejleszteni? Mert most csak konzolt tudok :S
 • Kmarha
  #45
  amíg nem jön a második része, amibe befejlesztenek verseny társakat, és a piactól függő konzol fejlődéseket/hanyatlásokat, addig van egy random mód: http://www.nexusmods.com/gamedevtycoon/mods/1/?

  még nem próbáltam, így felelősséget nem vállalok
 • Renegade
  #44
  Na végignyomkodtam (spoilereztem a kevert stílusoknál), addict egy jópofaság volt. :) A konzolba nem mertem belekezdeni, MMO-k terén ultrabéna voltam, cserébe a multiplatform játékok meg nagyon mentek. AAA nem lett meg, az mennyit hozhat, ha egy jól eltalált large game 250 millió profitot termel? o0
 • Renegade
  #43
  mondjuk ez jó lett volna a tutorialba:

  játékfejlesztés 3 fázisánál a különböző csúszkákhoz passzoló skillek:

  1: tech skill/dev skill/dev skill
  2: dev/vegyes/tech
  3: 3*vegyes

 • Fenrir
  #42
  Ha 140-150% a leterheltség akkor túl sok extra dolgot akartál betenni a játékba, vegyél le annyit, hogy ne lépd át a 100%-ot.
 • akyyy
  #41
  votl lentbb egy lista, hogy moor, meg játékmenetnél azokat érdemes ráhuzni közepes játéknál akik monjduk techikában fejletebbek. az oldlaon lentebb meg pont forditva van, és a kivitelezést (desig)-et irja pl a játékmenethez. akkor mi az igazság?
 • akyyy
  #40
  most jöttem rá, jah xDDD már lassan megjelenik az xbox one, én meg még mindig 2d-s grafikákat nyomom v5-be
 • Robi546
  #39
  Igen,lehet ha kifejleszted azaz "Research" a "Multi platformot" akkor tudsz csinálni 3 platformra játékot.
 • ntex
  #38
  Vagy csak nem kőbe vésett törvény hogy 100%-os játékok kreálhatók a táblázatokból. :) Az úgy túl könnyű lenne
 • akyyy
  #37
  felbasz. elválaltam az első kiadósi munkát, azt monjda kell neki vérfarkasos, mindegy milyen. táblázattbol látom, hogy jó a rpg. kiválasztom.

  csuszkáknál beállítom szépen sorba ahogy irva van hogy mit menyire kell magasra állítani, és mi az ami nem is kell. belövöm jobb oldalon a dolgokat, hogy ne legyen ott %-ozás. ráhuzom az embereket (igaz csak ketten vannak, a végére már ilyen 140-150%-os leterheltséggel dolgoztak, de még ez az első ilyen melojuk.

  elvileg minden klappol, jöhetne egy jó kis 10-es game, erre 3,75 az értékelés (ötöst kellet volna elérni :S )

  mi volt a hiba?
 • akyyy
  #36
  olyan van, hogy egy játékot ps2-re meg mboxra (és pc-re) jelentet meg?:D
 • Fenrir
  #35
  Itt csekkold le a táblázatok, ha ezeket használod soha semmi gondod nem lesz.
 • akyyy
  #34
  33 az ++ lenne, csak köcsög a shift a billentyüzeten.

  és amikor semi nincs, nem az jelenti azt hogy arról nincs semmi jelentés? hmm. végülis ujra kezdtem az egésze,t az ajó hogy ezeke a tippeket az előző játékből átvitte, igy most kicsit jobb, sokkal kevesebb a 6nál kisebb értékelésű játék.
 • Sunsetjoy
  #33
  A százalék jobb oldalon, ha megjelenik (ami már 100% alá kerül, akkor jelenik meg), az már gond. Akkor annyi minden xart/opciót lapátoltál a játék fejlesztésébe, hogy nincs rá lehetőség hogy teljesen belekerüljön. A megoldása pedig az, amit te is írtál.

  A tutorial alatt talán írja is, hogy a kérdőjel azt jelenti, hogy olyan párosításokkal még nem dolgoztál, jelentés nem készült erről a párosításról, vagyis nem tudja megmondani, mi lesz a fogadtatása.
  Bővebben most nem tudok róla, mert nem otthon vagyok.
  A 33 nem a géptípusoknál van?

  Ki lehet ezeket tapasztalni is :)
 • akyyy
  #32
  meg most ahol kiiír, aazt jelenti hogy ahol van a csúszka, pon tott jó ahol van, vagy hogy épp azt a csúszát vigyem fel ameddig csak lehet, ha meg minusz akkor meg le?
 • akyyy
  #31
  igen tudom hogy ott van a sugóban, de nem értem még most se nagyon.
  oké hogy ha van -- jel, akkor azt (pl ez a grafikánál van) nem érdemes magasra állítani?

  és ahol meg -+ ? van? vagy 33 ?. ott mi van? (a kérdőjel is ott van igen)

  illetve mit jelentenek azok a %-ok jobb oldalon az opcióknál hogy többjátékos, nyilt tér, stb. megjelenik fent egy %, és van hogy hiába viszk valamit magasra valamit meg le, akkor se lesz 100%, vagy néha érdemes kikapcsolni pl a nyilt világot, vagy mentési lehetőséget? ilyenkor el tünik néha a % jelzés.


  ezeket a jelentéseket régen elhagytam, mert azt hittem semmire se jó, most rájöttem hogy ha csinálom, MINDENHOL vannak ilyen jelzések... :D
 • Sunsetjoy
  #30
  Le van írva az oktatóban. Ha egy már kiadott játékot kutatásnak veszel alá, akkor meg lehet tudni, hogy egyes platform/műfaj/stílus kombinációk mennyire hoznak ki jó végeredményt.
  Ha inkább + jel van akkor jó a párosítás, ha inkább - jel van, akkor nem éri meg azt választani. Ezek intervalluma +++ és --- között változhat.
  Ezeket a jeleket ki lehet amúgy kapcsolni a beállításokban, így nem kapsz ilyen módon 'súgást', emlékezned kell rá, hogy milyen párosítások taroltak :)

  (Illetve talán még ott is megjelenik, hogy egyes platformokon a különféle fejlesztési régiók (mondjuk grafika, hang, játékmenet, történet, mesterséges intelligencia) milyen mértékben fontosak. Ezt az utóbbit nem mondom biztosra.)
 • akyyy
  #29
  megjelent a fordítás, jeah, de nem értem mit jelentenek ezek a kis jelzések hogy - -?
  meg ++ ?
 • Sunsetjoy
  #28
  Az 1.4.5 verzió már tartalmazza a béta magyar fordításunkat. Igaz, hogy kb. a fordításban csak 30-35% az én munkám, de örülök neki :)
 • patchaou
  #27
  Hova?
 • akyyy
  #26
  kijött a magyar frissités is.
 • Fenrir
  #25
  Jó kis játék ez, de elég hamar ki lehet pörgetni.


  Akkor most jöjjön a hegyibeszéd :)


  Tegnap akkor hagytam abba amikor már minden fejlesztésem megvolt, saját konzolom volt piacon, MMO-t futtattam, minden emberem 10-es szint felett volt és összekalapoltam 3 milliárdot.


  Van viszont pár hiányossága, idegesítő dolga:


  -Nincs semmilyen versenytárs a játékban, igazán leszimulálhattak volna pár konkurenciát random játékokkal, akikkel utána versenyeznem kell a piacon, műfaj szerint.


  -A G3 az elején még elmegy, de amikor már elérem az 1 millió játékost már idegesítő, hogy állandóan bedobja és még csak át sem lehet lépni. Tudom, hogy kell a hype miatt, de 40-edjére már nem nagyon izgat az animációja.


  -Alig van benne játék support. Néha-néha kell kiadnom egy peccset, de ez ritka mint a fehér holló, 50 év alatt ha 3 játékhoz kellett írnom. Ennél lehetne sokkal frekventáltabb, esetleg úgy lehetne megoldani, hogy a bug javítás sokkal hosszabb lenne, viszont ilyenkor meg az idő elteltével esik a hype. Ha meg kiadod bugosan akkor lehetne csinálni a sok peccset.


  -Miért nem lehet kiadni kiegészítőt sima játékhoz? Miért csak MMO-hoz? Miért nincsenek benne DLC kiadások ha ez irl amúgyis olyan nagy divat?


  -Kár, hogy nem mennek el szabadságra a dolgozók automatikusan amikor nincs energiájuk, a csík amikor üres eléggé rosszul kivehető.


  -Az elkészített játékok listája átláthatatlan: pl csak a nevéből lehet következtetni a folytatásokra (sequels), már ha olyan nevet adtam neki. Igazán lehetne egy családfája ezeknek, szépen megjelelöve, hogy hogyan lehet megírva sorrendben.
  Továbbá a kész játékoknál nincs megjelölve, hogy milyen motorral készült, ez csak 1 sor lett volna a game report-on. Így tudnám, hogy a folytatás technikailag is jobb lesz-e vagy ugyanazzal a motorral írom.


  -Miért nem lehet kidobni a régebbi motorokat? Amikor már 8-10 van akkor már görgetni kell. Tudom, hogy az SDK-val van licenszelés, de ez az utolsó fejlesztések egyike, a régebbi motorok még mindig megvannak, annak ellenére, hogy el lehet adni/ki lehet adni a jogokat.


  -Igazán lehetne jobban átláthatóbb az új motor írásának a felületet. Pl jelezhetné, hogy van olyan fejlesztésem ami jobb mint a régebbi (pl linear story - branching story) és nem kell beleírnom mindkettőt. Ugyanez a mozgásokra vagy hangokra is igaz.


  Van egy dolog amit viszont nem értek:


  A játék fejlesztésénél a 3 fázisban ugyebár 9 hely van, de csak maximum 7 embert lehet felhasználni, ergo valaki(k) többször lesz egy részén, így baromira leterhelődik. AAA játékoknál nem ritka amikor már pirosba megy az az ember. Ez ellen mit lehet tenni? Vagy melyek azok a pozíciók amikre specializálódni kell mert azok a legfontosabbak?
 • Nohab
  #24
  3db 10 10 10 9 vagy 10 10 10 10-es kritikájú nagy játékot kell legyártani.
 • aknakukac96
  #23
  Valaki meg tudná mondani, hogy az AAA játékok lehetősége mikor nyílik fel?Mert gyakorlatilag azon kívül már mindent elértem a játékban, úszok a pénzben, már a 68. évben vagyok, mindent kifejlesztettem, de egyszerűen nem jelenik meg...
 • Joybull
  #22
  köszi
 • Skypack
  #21
  Ha rákattintasz jobb oldalt akkor feljön egy lehetőség, hogy take off from the market
 • Joybull
  #20
  Valahogy az MMO jatekot be lehet fejezni? Mert ha nem fejlesztek csak viszi a pénzt.
 • cenobite
  #19
  Ja, 10 mrd a mani. Elnéztem. :)
 • cenobite
  #18
  Nekem nagyon tetszik a játék, bár már mindent elértem. AAA játékok, MMO, stb. Most 2 MMO-m fut, van saját konzolom és asszem 4milliárd körüli zsetonom, ami folyamatosan pörög felfelé. Szóval nekem eddig tartott. Jó lenne valahogy több tartalom bele, vagy valahogy a replay value-t kitolni.
  Amúgy érdemes az alább linkelt wikit alaposan átnézni, mert nagyon sok hasznos dolog van benne.
  A leglényegesebb talán hogy milyen konzolra, illetve pc-re miket fejlessz (mi kell a népnek - én a gameboy-on buktam, mert Y kategória megy rajta nagyon, én meg csináltam pár E kategóriásat, aztán abbahagytam a GB-t) valamint a pontok elosztása játékoknál.
  Nekem a fejlesztés kizárólag PC, PS, Xbox-ra illetve a saját konzolra ment. A többit hanyagoltam. Jó lenne ha a játéknak lenne folytatása, több kihívással és lehetőséggel.
  Ja és mégegyszer: olvassátok el a wikit, mert nagyon sok jó tanács van benne!
  Néhány kép:  Bocs ha sok lettem volna! ;)

  Ha valakinek kérdése lenne, szívesen segítek!
 • ntex
  #17
  Szerintem az ront a játék minőségén némileg, 4 embernél nekem már nem volt ilyen gondom
 • DarkHorSe
  #16
  Mennyire van megterhelve az adott feladathoz az illeto, szerintem vegyel fel 1-2 embert. Legalabbis en erre tippelnek:)
 • akyyy
  #15
  és mi vn akkor ha 100% felett van a nevemnél meg a kolléga nevénél a szám?

  illetbe jobb oldalon is megjelentek számok százalékban, ami mikro mozgatom a csuszkákat, változnak. akkor jó ha 100% vagyis eltünik a szám? vagy ez mit mutat?
 • ntex
  #14
  http://gamedevtycoon.wikia.com/wiki/Main_Page

  Ezt érdemes átfutni, de spoileres szal vigyázzatok
 • ntex
  #13
  ott kell elosztani ki mit csináljon, mindenkinek van egy design meg tech skillje, a program részei e két kategóriában oszlanak el, a magasabb tech skillest a játékok tech részére kell ráállítani, a design-ost pedig design-ra.

  Designesnek kell adni: story/quests, dialogues, level design, world design, sound.
  Teches részek: engine, gameplay, AI, graphics
 • akyyy
  #12
  és mik ezek a 100%-ok a Staff résznél, mikor magamat meg a kollégát középre tudom huzni?
 • LeWyTy
  #11
  Túl pörgős a játék... vagy csak nekem?
 • Sorius
  #10
  Azt is fejleszteni kell. Sequels a neve, 8 és fél év után lehet kifejleszteni.
 • akyyy
  #9
  igy figyeli a játék hogy valaminek kettes számot adok?:D