5
  • Zero 7th
    #5
    Uh, Alone in the Dark 3... Az nem lejtő, hanem szakadék. Az első és a második rész teljesen logikus feladványokkal operált, a 2 francia nyelvű verzióban volt meg, nem értettem a könyveket, amik segítettek volna, és még úgy is végig tudtuk játszani.
    A 3 meg... Valami 576-os leírással sikerült csak, ott dobtam el az agyam, amikor valahol a játék eleje felé szárított húst kell beletenni egy kakukkosórába, hogy az kiadjon valami zsetont, ami kell a továbbjutáshoz. Nem csoda, hogy ezek után majd' tíz évre leállt a sorozat...
  • Atisz #4
    Jaja, ugyanezt mondtam én is az előző cikknél.

    Nekem sajnos kimaradt a Phantasmagoria első része, csak a másodikhoz volt szerencsém, de az annyira hangulattalan és ötlettelen volt, hogy hamar abbahagytam. Köze nem volt az 1. részhez és csak a brutalitás kihangsúlyozására mentek rá a készítők.

    A Harvester tényleg érdekes darab, mivel valami eszméletlen szinten primitív, azonban a sztori (ami csak a játék legeslegvégén bontakozik ki) miatt tényleg érdemes (lett volna :)) végigjátszani. Kár, hogy az értelmetlenül véresre sikerült jelenetekkel szinte mindenkit sikerült elriasztani a játéktól (még akkor is, ha a végén részben magyarázatot kapunk arra, hogy miért is érthető mindez, bár logikai ellentmondások így is maradnak).

    A Dark Seed 1 része tulajdonképpen csak nyomasztó hangulata miatt érdekes, nem igazán horror, mivel bár kétségtelenül operál ilyen elemekkel, nem bontakozik ki a történet odáig, hogy valódi horrornak lehessen hívni.
    Érdemesebb lenne megemlíteni inkább a 2. részét, ami már jóval komolyabb kategóriát képvisel, hiszen az 1. részből ismert idegen dimenziót immár sokkal aprólékosabban elénk tárja. Képi világa nem annyira naturális, de a történet már meglehetősen az (lefejezett áldozatok, a főhős régi barátnőjéről kiderülő egyre durvább dolgok stb.).
    Nekem XP-n sikerült nemrég működésre bírnom (dosbox, meg egyéb hülyeségek nélkül), tehát aki akar egy jó kis kalandjátékkal játszani, az próbálja ki.
  • Ulthane
    #3
    Hát ez körülbelül annyira élvezets összefoglaló volt, hogy semennyire. Kronológiai felsorolásért ott a Wikipédia, ez kedvet egyáltalán nem csinált a horror műfajhoz.

    Kevesebb cím, és részletesebb kifejtése a játéknak, videókkal, kicsit élvezetesebb stílusban. Nagy kérés?

    A Phantasmagoria mai napig ott van a polcon. "Poor old Carno.." Annyira fostam a játéktól anno, hogy este, sötétben, amikor egyedül voltam otthon, nem mertem játszani, pedig voltam már vagy 20 éves akkor is.
  • Szefmester
    #2
    Hát igen.. elég lenne mondania egy témát és és páran hasraütéssel jobb cikkrészleteket alkotnánk, aztán meg már csak össze kell fésülni az egészet és kész is.
  • Anubys
    #1
    Personal Nightmare?
    Elvira 1-2?
    Waxwork?
    Realms of the Haunted?
    Don't Go Alone?
    Legacy?
    Silent Hill?
    Deep Fear?
    Echo Night?
    ...csak a legjobbakat hagytad ki. Ha gondolod, segítek szívesen a köv. részhez pár címmel... :)