Havi 10-20 eurós felár a korlátlan hozzáférésekért a DT-nél

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AgentKis
Te szívesen dolgoznál másfél órával többet azért, hogy az eddig korlátlan neted ismét korlátlan legyen? Vagy mondjuk a gyereked vagy Te magad havi 1 nap kihagynád ezért reggelit?

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Akkor legyen áramszolgáltatás analógia. Itt fizetned kell a csõ nagyságáért (hány Ampert veszel ki maximum), és fizeted a rendszerhasználati díjat(mennyi áramot tolsz át a kábeleken), +fizeted a a szolgáltatónak az tartalmat is(a tényleges elektronok). Azonban a meleg-vizes analógia is megáll csak sikerült nem a megfelelõ perspektívából szemlélni, abban az a lényeg hogy egyéni fogyasztási mennyiségeket elkenve egy közös egységáron fizetnek meg a felhasználók. Értem én hogy annak fáj aki többet forgalmaz és eddig ez csak tipikusan mobilnetnél számított a mennyiség.
Ide vezet amikor változnak a fogyasztói szokások, hasonló történet lesz/van a voip-al vagy az instant messaging-al, ha a fogyasztók tömege kezdi használni akkor elkezd fájni a szolgáltatónak és feláras lesz, mivel olyan szolgáltatásokat vált ki olcsó internet bájtokkal aminek a bevételébõl tartották fent az egész rendszert.
elküldtem ezt a cikket egy bergkamen-ben élõ ismerõsnek, aki tud magyarul.

Röhögött azon, hogy itt ez mekkora vitákat keltett...

10 euró+?
Óránként 7-9 eurót keres, mint a legtöbb német átlagember...

http://www.winportal.net

Csuhika
Engem a netcsomagváltás már nem érint, mert miután lejárt a hûségidõm én le is mondtam a Tré-s netrõl. Megegyeztem az egyik szomszédommal és vettem egy routert meg egy wifi kártyát és felesbe fizetjük a 15 megás netet. Bár így is Trés a netem a szomszéd által de így legalább olcsóbban jövök ki.
A kábeltévémrõl már nem is írok semmit. Az a lényeg, hogy egyszer kétszer rendesen lehúztak nem kevés lóvéval, most meg én húzom le õket.
Csuhika
Elgondolkodtatott amit írtál de fõleg azért, mert szimmetrikus sávszélességet kínál ez a szolgáltató.
Csuhika válts netcsomagot. Én is váltottam. Nem szabad ugyanabba maradni mert akkor tényleg lehúznak még akkor sem ha aláírtad a szerzõdést menet közben nyugodtan válthatsz. mert ha nem váltasz akkor 2010 áron kapod az 5 megás netet. Egyébként már a t-home nak nincs is már ilyen "kicsi" csomagja.
Erden van alternativa ha nagyon-nagyon utalod a T-home-ot, egy vezetek nelkuli szolgaltato: http://acetelecom.hu/lakossagi/szelessavu_internet_szolgaltatasok/zeroline_internet

En backupnak hasznalom oket arra az esetre ha lerohadna a t-home mivel az eleg gyakori es otthonrol dolgozom, nekem nagyon nem jo a kieses. Foleg hogy idonkent 1-2 napos is szokott lenni. Csak jot tudok roluk mondani, profi csapat, korrekt minosegu szolgaltatas.

na meg azért sem igaz, mert a netszolgáltató nem szolgáltat "vizet" csak a "csöveket" a "vizet" a tartalomszolgáltatók adják.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Azért nem igaz a panel-melegvíz analógia, mert a felhasználók az adatforgalom különbséget a különbözõ sávszélességû csomagok eltérõ díjazásával fizetik meg.
Azaz akinél nagyobb a víznyomás, az többet fizet.
Ha tehát tartjuk magunkat a melegvíz hasonlathoz, akkor a DT továbbra is többet kér a nagyobb víznyomásért, de most a köbméter alapon is kifizetteti ugyanazt.
Csuhika
Ez így van. pl. nálunk Érden csak ez a retek geszi szolgáltató létezik.
Arról nem is beszélve, hogy az új vagy jövendõbeli elõfizetõket úgy át tudják baszni, hogy azt már tanítani kéne. Én például az utolsó TRÉhómos szerzõdésemet 2010 decemberében írtam alá 1 évre és egy analóg kábel családi csomagot és egy 5 megás netet kértem erre felhívta a kis suttyó geszi a figyelmemet arra hogy legkésõbb 2011 decemberig lekapcsolják az analóg kábel TV-t és jobban járnék hogyha az IP Tv-t választanám, mert hogy az milyen jó. 2011 nekem egy kissé korainak hangzott úgyhogy ráerõltettem a gyerekre hogy én analógot akarok.
Most ott tartunk, hogy mindjárt itt van 2013 közepe és még csak hírt sem hallottam arról, hogy mikor lesz vége az elõbb említett dolognak de ha bárki tud valamit errõl, akkor jelezheti.
Jaja, jelen DT-s konstrukcióban nem is fizet. Itt a felhasználó fizet azért hogy nyomják hozzá a HD stream-et, de pl. Franciaországban a google fizet az Orange-nak, abból a pénzbõl amit a reklámbevételekbõl szerez.
miért fizetne a tartalomszolgáltató? Örüljön a netszolgáltató hogy van olyan tartalom ami miatt elõfizetnek a szar netcsomagjaikra...

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Írta valaki a panel meleg-víz analógiát, ami nagyon találó, ugyanis az éremnek két oldala van. Aki keveset fogyaszt az kevesebbet fizet, aki többet az többet. A jelenlegi csomagok azzal vannak kikalkulálva hogy a fogyasztók többsége a multimédia forgalmat nem neten szerzi be, azonban ha változnak a fogyasztói szokások(egyre több az ember aki egész nap folyatja a meleg vizet) akkor változik a konstrukció, vagy mindenkinek egységesen drágább lesz, vagy egyéni méréssel csak annak aki többet fogyaszt. Jelenleg a vezetékes internet árát a csúcssebesség határozza meg, a mobilnetét pedig az adtmennyiség, most ezek kerülnek közelebb egymáshoz. Az az érv pedig hibás hogy ugyanannyiba kerül egy hálózat ahol csak 2-3GB-t forgalmaznak a userek mint az ahol 200-300GB -t, ez csak úgy igaz hogy kb. ugyanannyiba kerül ha csak a felhasználók 1%-a forgalmaz sokat. Egyébként meg ez egy újabb megoldás arra a problémára amikor a tartalomszolgáltató(youtube. netflix, stb.) nem fizet az ügyfeleket kiszolgáló infrastruktúráért.
az a sok "birka" azért marad meg náluk mert más nincs... Ezért teheti meg azt a tré hogy messza a legrosszabb ár/sávszél arányú csomagokat adja.

Bronx South
Erre két válasz van. Az egyik hogy troll. A másik hogy a kapitalizmus akkora sötétséget teremtett a fejekben, amire korábban még nem volt példa. A pengõs malac nevelde jól vizsgázott. A középkorban még a parasztok is lázadtak az igazságtalanság, és az elnyomás ellen, a modern rabszolga meg vigyorgó pofával fizeti a csekket. Ez van.

Bronx South
Te, figyel már. Te lennél a DT magyarországi képviselete ?

Bronx South
Haláli ez a sok birka. <#hehe> Egyesek nem hogy lázadnának egy multi újabb bõrlehúzása ellen, hanem még kimondottan örömöt is okozna nekik az extra pénzek kifizetése, ugyan azért. Nemsemmi.

Omega
Nálunk a T-Com elég rossz ár-érték arányú csomagokat kínál, megtehetik, mert õk a legerõsebbek a piacon, sok megörökölt ügyfelük van még a Matávtól/Axelerótól és inkább marketingre költenek, mint fejlesztésre, az emberek meg birkák, hogy megmaradnak náluk ügyfélnek. Nem lepõdnék meg rajta, ha a hazai piacukon is hasonlóan mûködnek.

Vamp17
En azert nem latok ebben olyan nagy problemat... DT a 10-20 euros csomagjaira radob meg 10-20 eurot... na bumm... nem hinnem, hogy az a nemeteket annyira foldho vagna, hogy 2500-5000 helyett most 5000-10000 kozott kell a netert fizetniuk. (csendesen jegyzem meg, en videken most 8900-at fizetek a 10 megabit-ert...) Szoval nem olyan nagy drama ez... Magyarorszagon ha bevezetik (marpedig bevezetik...) akkor a 25 megabites varosi a 2500 helyett fizett majd 5-7000-ret... jajjj szegeny...

...mert bekell hozni a válság alatt elveszett milliárdokat!!!!

mert kicsi,szürke életébe csak a trollkodással tud színt vinni?
Egyszerûen nem tudom megérteni egyesek miért helyeslik ezeket a felárakat? Kivéve persze ha a DT-nak dolgoznak.
Az internetszolgáltatás nem olyan mint a víz, vagy áramszolgáltatás. Az adatforgalom nem olyan mint a víz, hogy elfogyjon és ezért a többieknek kevesebb jut.
Ha a szolgáltató azt állítja, hogy a sok letöltõ miatt nem tudja tartani az igért sávszélességet, akkor azzal gyakorlatilag elszólta magát, hogy átveri az ügyfeleit, ugyanis elvileg bármely pillanatban kellene tudnia biztosítani az igért sávszélességet az elõfizetõinek.
Nem a torrenthuszár pistikékre kell haragudni ha nem megy jól a net -õk csak kihasználják azt amiért fizettek- hanem a szolgáltatóra, mert õ b@szott át. Olyasmit igért amit nem tudott tartani, és az üres igéretért szedett be pénzt.
Így van. Azért csökkennek jelenleg a netcsomagok díjai mert egyre többen fizetnek elõ. Vissza lehet nézni a 2-3 évvel ezelõtti árakat és netsebességeket. Érdekes a diginek nincsenek ilyen problémái. Jelenleg õ kínálja a leggyorsabb netet a legolcsóbban. Ha ez a feláras dolog hazánkban is elterjed sokan inkább kisebb csomagokra fognak váltani mint hogy fizessenek.
1. Erõsen ferdítesz, hiszen 100Mbites neten igen kevesen lógnak.
2. Irreleváns az állításod addig, amíg nem csapod hozzá a rendelkezésre álló teljes sávszélesség adatait (ha az általad vizionált, bár semmivel sem bizonyított, állítólagos 30x-os + forgalom a teljes kapacitás 30%-át sem teszi ki, akkor nincs mirõl beszélni a DT érvelése hamvába holt)
3. Hogy Te mire következtetsz, az engem cseppet sem érdekel!
4. Tévedsz, én egy fillérrel sem fogok többet fizetni mert szolgáltatót váltok. Te viszont aggódhatsz, mert a borítékolható tömeges elvándorlás miatt nemhogy olcsóbb, de drágább neted lesz, erõs korlátokkal. <#kocsog>
na meg ha nem kamuznának, akkor nem lenne a netszolgáltatóknak több milliárdos profitja, még a válság közepén is, amikor más cégek örülnek ha nullszaldósra kijönnek.

igen kis otthoni hálózaton talán így megy :) esetleg hülyék által konfigurált hálózaton, de mindenhol megoldják a dolgot a prioritások. Csomagvesztés pedig csak az elõfizetõ és a hely alközpont közötti hálózaton jellemzõ, az is a technológiából adódóan (DSL, és koaxhálózat jel/zaj problémák).

De a fejlesztések meg vannak fizetve, elõfizetési díjnak hívják, amit mindenki fizet, nem azért fizetik a zemberek hogy kedveskedjenek a szolgáltatónak hanem azért hogy SZOLGÁLTASSON, fejlesszen.

"Akkor fizess elõ lassabb csomagra, esetleg panaszold/pereld be õket, ha drágállod a költségeket" lassabb csomagra fizetek elõ... legutóbb is csak a feltöltés miatt fizettem elõ a 30 megás csomagra (mert amellé 5 megát adnak), különben maradtam volna 15 mbiten(mert bõven elég) ha nem vicc 1 megát adtak volna mellé fölfelé...

"Tudod ha nem tudják biztosítani a 100mbites letöltés mellett a folyamatos forgalmazást, ne adjanak 100mbites sávszélt ;) ilyen egyszerû." Akkor fizess elõ lassabb csomagra, esetleg panaszold/pereld be õket, ha drágállod a költségeket, álljatok össze többen, és pereljetek csoportosan. Ilyen egyszerû.
Ha jól tudom egyik autóval se lehet folyamatosan max sebességgel közlekedni az utakon. Õk nem autót árulnak, hanem úthálózatot tartanak fenn.
Egyáltalán tudod mi történik amikor 100%-on megy egy hálózati elem? Onnantól kezdve az üzenetek elkezdenek egy pufferben gyûlni, amitõl elõször rendesen megnõ a késleltetése, majd amikor a puffer betelik, eldobja a üzeneteket, amelyek ilyenkor elvesznek, és az így keletkezõ hálózati hibának a küldõ oldaláról történõ kezelése megint hosszú idõt vesz igénybe, közben a forgalom elterelõdik más alternatív útvonalakra, ami viszont lassabb, és a rendszer csomópontonkénti összterhelését növeli, és túl sok helyen történik ilyen, akkor az egész rendszer összeomlik. És mit csinálsz közben te? Õrjöngve csapkodod a klaviaturát, hogy milyen szar lassú a net, és ezért még pénzt is kérnek a rohadt férgek. Kb úgy mint amikor dugóban ülsz. Az utakat se lehet közel se 100%-ra terhelni...
Tudod ez nem víz és áramhálózat. Az adatok fénysebességgel repkednek, és a hálózat valós idõben reagál a változásokra ;)

Ugyan... 100%-nál sem fejlesztenek. A trékom bix-es linkjein (és ez még jóval a válság elõtt volt), rendszeresen, minden nap koppant a forgalom max portsebességen. Ez ment így van 2 évig, mire beizzították az !addig is meglévõ! backup linket...

Tudod ha nem tudják biztosítani a 100mbites letöltés mellett a folyamatos forgalmazást, ne adjanak 100mbites sávszélt ;) ilyen egyszerû.

Az milyen lenne hogy vennél egy sportkocsit autót és meg lenne szabva hogy naponta max 10 km-t mehetsz vele?

Rohadtul nem lehet 100%-on pörgetni az ilyen hálózatokat, mert akkor bármelyik pillanatban amikor megnõ a terhelés összeomlik a rendszer. A rendszer egyes részei néha mehetnek 100%-al, de ha ez gyakori, akkor már fejlesztenek.
Nem mondod, én eddig azt hittem a két szép szemünkért tartják fenn az internetet, mert ennyi nekünk jár, ha már az egész világon megy a kizsákmányolás...
Szeretem amikor olyanok olvasnak a sorok között akik számolni se tudnak. Szerinted a folyamatos letöltés mennyi forgalmat generál egy 100Mbit-es sávszélesség mellett egy hónap alatt? Kb. 30TB-ot? Ilyenbõl 3% 30x akkora forgalmat csinál mint a maradék 97%. A másik oldal pedig aki levelezésre, facebookra, pár perces youtube videók nézésére használja az reális, hogy belefér a 30GB-ba. Nincs itt ellentmondás, az internetezõk között tényleg ekkora a különbség. A felháborodásból arra következtetek, hogy te a letöltõk táborába tartozol, úgyhogy fizesd csak a pótdíjat szorgalmasan, hogy az én elõfizetésem díja tovább tudjon csökkenni. <#mf1>
A másik ismétlendõ dolog az, hogy ha tényleg a sávszél lenne a gond, akkor a nagyletöltõk egy bizonyos adatmennyiség letöltése után alacsonyabb forgalmi prioritásra kerülnének, tehát ha dugul a net, akkor nekik fog elõször lassulni, hogy a nem nagy letöltõknek ne lassuljon. Ez a leghatékonyabb megoldás, ugyan is az egész hálózat fenntartása ugyanannyiba kerül ha 100%-on pörög, mintha kihasználatlanul menne...

Persze ilyen a valóságban úgy sem fordulna elõ, hiszen semmi gond nincs a gerinchálókkal és sávszélességekkel, csak még több profitot akarnak lehúzni, kamu indokokkal.

<#eljen>
Csak ismételni tudom önmagam: A DT meséjében Bibliai szintû, feloldhatatlan ellentmondások vannak. Egyik oldalon arra hivatkoznak, hogy követhetetlen mértékben megnõtt az adatforgalom a felhasználók kielégíthetetlen letöltési vágya miatt, majd amikor a korlát mértékérõl esik szó, akkor pedig azzal érvelnek, hogy a felhasználók 97%-ka alig netezik, havi 30Gb forgalomba bõségesen belefér. Nem kell hozzá emelt szintû matematikai zsenialitás, hogy belásd, 3% hardcore netezõ megközelítõleg sem tudja veszélyeztetni az EU, vagy a Német gernichálózatot! Tehát vagy akkor hazudnak amikor kielégíthetetlen adatforgalomról zagyválnak, vagy akkor hazudnak, amikor azt állítják, hogy 30Gb a felhasználók 97%-ának bõségesen elég!
Nyilvánvaló, hogy mirõl szól a történet. A részvényesek pampognak, mert a cég nem tudja tartani az exponenciális nyereséggörbét. Ennyi. A többi csak süket duma naív embereknek, akik beveszik a mesét és akik képtelenek olvasni a sorok között!
Tetsuo
Nahat nekem Angliaban a Virgin Media is ugyanigy mukodik mar jopar eve.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Nekem valamiért a régi egységes paneles melegvíz szolgáltatások jutnak eszembe, hogy egységes összegért lehetett egész nap folyatni a meleg vizet, mert a köz állta a pazarlónak is a számláját részben, erre egy megoldás a felár.
Lazarus
De, amint többszörösen kifizetõdõ befektetésnek fog tûnni.
A másik dolog meg hogy a technológia is egyre olcsóbb és gyorsabb. Ezért növekszik a sávszél ugyan azon az áron.

A változás annyi hogy ezek a retkeknek még ez a profit sem elég, és úgy akarnak több pénzt beszedni, hogy azért semmit sem tesznek. NEM fogják fejlesztésekre költeni a plusz bevételt, ez 100%.

szép nagy profitot látnak így is. A megoldás pedig ugyan az. NEM KÉNE ÉSZ NÉLKÜL NÖVELNI A SÁVSZÉLESSÉGEKET!
Márpedig emelik, mert gerinctelen rohadék kis férgek, és tudják hogy jó marketing egy nagy szám ami rohadtul csak egy átverés.
A felhasználó pedig fizet, a szolgáltató meg nem akar. Profitot akar úgy hogy azért semmit sem tesz...

nando42
Hát, ha jól értem a problémát, pont, hogy most jött el azaz állapot, amikor már igenis kevés az infrastruktúra, s már igenis többe kerül a +1 felhasználó. Ezért kell fejleszteni / korlátozni. Valakinek fizetnie kell... nyilván a felhasználó fog.

http://motionpicture42.freeblog.hu/

Darth Sith
Igaz, de azt se felejtsd el, hogy eközben az elõfizetõk száma meg drasztikusan növekedett és sok helyen, ez nekik semmilyen pluszba nem került, mert már kint volt a telefonkábel, coax, elosztódoboz stb.. Tehát több millió új elõfizetõ került a vállalathoz, miközben nekik ez kb nem került befektetése. Az innen befolyó összegeket nyugodtan fordíthatták fejlesztésre. Csak most eljutottak arra a pontra, hogy ez nem elég nekik.
Amúgy sokkal egyszerûbb lenne, nem kéne 200Mbps-es netet kínálni, csak mondjuk max 25MBps-eset és akkor mindenkit kitudnának szolgálni. De inkább kínálnak 200-asat majd ha rendesen használni mered letiltanak. Seems legit.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

nando42
Azért kár nagyon felháborodni, évek óta az a trend, hogy egyre olcsóbban kaptunk egyre jobb (gyorsabb) szolgáltatást, némi belátással be lehet látni, hogy ez nem tarthat örökké, elõbb utóbb változtatni kell, fõleg, hogy egyre többen használják az internetet, s egyre nagyobb lesz az adatforgalom is még egy átlagfelhasználónál is, YT itunes, netfix, stb... és igen, bocsássa meg az ég, de még profitot is szeretnének látni belõle. Egyszerûen szörnyû...

http://motionpicture42.freeblog.hu/

elso pillanattol kezdve tudtuk (elmondtak).

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Na, kibújt a szög a zsákból! Nem szólt ez másról, mint a pénzrõl, aki fizet egy csomó pluszt, annak továbbra is lesz korlátlan hozzáférése...