573

Wolfenstein.
  • krisztajo
    #573
    Sziasztok!
    Egy kis segítség kéne a Wolf 2 TNC-vel kapcsolatban.
    Azért ide írom, mert nem találtam hozzá külön topicot.
    Másodszor játszom a játékkal és ugyanabba az érthetetlen problémába ütközöm.
    Szeretném megszerezni a robotlábat, de az Enigma gépben a megfelelő körzetet nem lehet kiválasztani a Vénuszon, csak a többit.
    A másik kettő ok, de ami kéne az szürke, már azt is próbáltam, hogy a másik kettőt megfejtem hátha akkor megnyílik, de nem.
    Van erre valami megoldás, mit tudnék csinálni?
  • NiGhTM4R3
    #572
    Teljesen korrekt hozzászólás, bár én szerintem egyáltalán nem lett egyenlő a mérleg.

    Ennyi év után már lehet spoileresen beszélni a játékról, szóval:
    Tökre meglepő számomra a játék istenítése mindenhol, mert a sorozat egyik leggyengébb része szerintem. Idegesítő karakterek tömkelege. Egytől egyik sablonos vagy rühellni való karakter. A hihetetlenül unalmas párbeszédek, az első pár órába még figyeltem rájuk hátha viccesek vagy érdekesek de ó istenem botrány. A küldetések sablonosak és érdektelenek, az megvan hogy jártunk a vénuszon? emlékszik még rá valaki milyen emlékezetes volt? na én tegnap voltam ott de már most se. Az ellenfelekből van kb 6 fajta abból ismétlődik 4 állandóan. A vége meg... hát vicc.
    Év fps-e meg a túrót.
  • grebber
    #571
    Biztosan kap harmadik részt a Wolfenstein
  • steweee
    #570
    minden más tökéletesen fut.....

    :(
  • otto13
    #569
    A hiba jelenség az hardveres hibára utal. Túlmelegedés / videokártya memória hiba. Próbáld ki másik hasonló kaliberű játékkal is. Nagyon ritka , hogy szoftver ilyen hiba jelenséget okozzon.
    A ventilátor (vidikari ) megy rendesen ? venti profil ?
    Utoljára szerkesztette: otto13, 2017.12.29. 10:18:21
  • steweee
    #568
    arra van vmi megoldás, hogy ne szemeteljen a kép ?

    a régi konfigomon ami jóval gyengébb volt mint a mostani (na ez se egy csúcs gép) egészen jól, de legalábbis hibamentesen futott

    amd x2 proc, 7770 1 MB vidkari, annyi hogy belassult sok helyen

    mostani x4 proc, 7870 2 MB vidkari

    újratelepíttem, gondoltam végigviszem mert nagyon jó benyomást tett rám anno, azért hagytam abba mert szeretek magas nehézségen játszani, és zavaró volt hogy komoly tűzharcoknál hátráltat a belassulás

    erre villódznak a textúrák, ha mindent minimumra veszek akkor is, kicsit magasabbra állítva custommal picit javul, legmagasabb beállítások mellett meg tele van kékes villódzással

    nem tudok vele mit tenni, utánaolvasta neten is

    miért nem jó ezen a konfigomon, van rá megoldás ?
  • kmkgaming
    #567
    Sziasztok!
    A kmkcsatorna is csinált egy bemutatót a játékról. (kicsit megkésve)
    Mondjátok el a véleményetek a játékról és a kritikáról!
  • JohnBart
    #566
    Köszönöm, fórumtárs! Az SJW-vonal megítélése szerintem egyéni felfogás kérdése, én személy szerint úgy éreztem (de ez semmiképpen sem objektív ténymegállapítás), hogy a játék első negyedében a játék ilyen téren elég képmutató, nagyon túltolták a társadalomkritikus(nak) szánt témákat benne. Ezzel önmagában nem is lenne baj, inkább az zavart, hogy a jól megalapozott kibontás helyett csak polgárpukkasztó jelleggel feldobták őket, és nem adtak rájuk semmilyen választ.

    Spoilerek nélkül, a játék az első három órában például egymásra dobálva érinti a családon belüli erőszakot, az antiszemitizmust, a kora huszadik századi amerikai rasszizmust, az állatkínzást, a rasszok közötti házasságot, de (szigorúan csak szerintem) képmutatóan lándzsát tör olyan kortárs, rendszeresen netes hisztibe torkolló témák mellett is mint a fat shaming vagy a nyilvános szoptatás (!!!). Ezeknek pedig aládolgozik egy kicsit az is, hogy a lopakodás közben kihallgatható náci beszélgetések jó része szintén elég abszurd, komikus (két katona pl. azért panaszkodik, mert nem lehet manapság kulturáltan, erőszak nélkül vitatkozni a náci eszmékről, aztán örömködnek, hogy mindkettejüket áthelyezték egy kivégzőosztagba). Sokuk esetén lerí, hogy az alt-right brigád (főleg a Richard Spencer-féle vonaluk) fikázására írták őket.

    A játékot mégsem érzem egyoldalúnak, mert a sztori második felében "egyenlít a mérlegen". Egyrészt mert pl. a marxista karaktereket is szétoltják bennük (így úgy érzem, hogy a kortárs nyugati antifa-mozgalom is megkapja a magáét benne, nem állítja be őket a nácizmus elfogadható alternatívájaként), mint ahogy - spoilerek nélkül - a feketék fehér elleni rasszizmusát is erősen elítéli a játék egy igen lényeges jelenetben. A náci talpasok pedig a korábban említett abszurd párbeszédek dacára sem teljesen dehumanizált ellenfelek: van, aki a nyaralását tervezi, egy másik a gyerekeihez készül haza, egy harmadik meg pl. azért szomorkodik, mert a halott társa épp megnősült. Egy részük tehát továbbra is átlagember, akik balszerencséjükre viszont egy ocsmány rendszert szolgálnak, így nincs kegyelem. :)

    Röviden, szerintem a játék kicsit képmutatóbb és harsányabb mint az elődje, de ezúttal sem teljesen egyoldalú. Gyanítom, hogy a Bethesda erőltethette ezt a hangulati váltást (már csak trollkodó reklámkampányuk alapján is), mert kétlem, hogy a New Order írói elfelejtették volna, hogy kell hatékonyan és finoman világot és karaktereket építeni.
    Utoljára szerkesztette: JohnBart, 2017.11.09. 11:20:58
  • Voltan
    #565
    Köszi a hasznos összefoglalót, és külön gratuláció a stílushoz, ritkán olvasni ilyen összeszedett, egyben lévő szösszenetet egy fórumon :)

    Most túladagoltam magamnak a játékokat, szóval ez biztos várat magára, az pedig aggaszt egy kicsit, amit te is említettél, hogy a karakterek habitusában túlteng a mostanság divatos über liberális SJW vonal. Értem én, hogy gonosz nácikat kell írtani, de azért azt is lehet stílusosan. A New Order-ben szerintem ezt eltalálták, de ahogy olvasom, itt nagyon túl van tolva a dolog.
    Mi erről a véleményed?
  • gebali
    #564
    Nagyjából egyetértek. Nekem voltak nagyon fura dolgok a sztoriban, illetve én nem bajlódtam (egyelőre) az extra pályákkal, így 12 óra alatt simán kitoltam.
  • JohnBart
    #563
    Én nem vagyok annyira elnéző mint a videó készítője, a New Order után sajnos erős visszalépésnek érzem hangulat, történet, és pályadizájn téren is az új részt, de leszögezem, alapvetően élveztem a játékot. (Mindenesetre míg a New Ordernek azonnal neki akartam állni a másik idővonalon is, ennek szerintem majd valamikor később fogok csak).

    A gunplay és a harcrendszer tényleg nagyon jó, kisebb de átgondolt újításokat kapott. A flintáknál egyszerűsítették az upgrade rendszert, a perkök sokkal természetesebben, fokozatosabban oldhatók ki, illetve összeszedhető három, a mozgáskultúrát módosító kütyü is (az egyikkel áttörhetjük a gyengébb falakat/ajtókat, a másodikkal szűk helyeken is átkúszhatunk, a harmadikkal magasabb helyeket is elérhetünk). Fegyverből nincs túl sok, de mindegyiknek megvan a maga ereje-gyengéje, az előddel szemben pedig nehézfegyverből ezúttal több típus is van. A signature Laserkraftwerk helyett a Wyatt-idővonalon ezúttal egy Dieselkraftwerk nevű kütyüt kapunk, a kések helyett pedig mindkét timeline-on baltát, nagyon jó mészárlást lehet velük csinálni, élvezetes és vérbő a harc.

    Számomra az erősségek viszont ezekben kimerülnek. Jelenleg 15 órám van a játékban, a progi mégis rövidebbnek érződik a New Ordernél. Egyrészt mert a tartalom egy jelentős részét opcionális mellékküldetések adják, amiken voltaképp a korábban már meglátogatott pályákra térünk vissza valami extra side mission miatt; másrészt pedig mert kevesebb a helyszín is a New Orderhez viszonyítva (hat különböző helyen fordulunk meg, szemben az előd cirka tucatnyi területével). Ráadásul azok sem olyan látványosak zömében: kevés a nagyobb ütős setpiece, az akció zömében szűk folyosókon hentelünk, és azokból is kb. kétféle variáció van (lerobbant csatorna/metró vagy high-tech náci bázis).

    A sztori szintén gyengébb szerintem. A New Order (olykor) groteszk humorral tarkított nyomasztó, de alapjáraton mégis komoly dieselpunk világát elvitték egy harsányabb, abszurdabb irányba. Rengeteg a tabudöntögető, eltúlzottan brutális, ámde öncélú átvezető és szkriptelt jelenet, amik mögött a New Orderrel szemben szerintem nincs sem mélység, sem üzenet, sem tiszta cél és szándék. Frau Engel mint főgonosz egy kifordult pszichopata karikatúrája, Deathsheaddel szemben semmi komplexitása nincs a karakternek, a jelenléte kimerül az eltúlzott röhögésben vagy épp őrjöngésben. Az újonnan behozott ellenállók szintén elég idegesítőek és valamilyen sztereotípia eltúlzott karikatúrái (nagyszájú kötekedő afroamerikai nő, elviselhetetlen konteós, meg egy alkoholista komcsi adja többek között a felhozatalt). Mellé pedig a főszál zavaróan hirtelen ér véget, én pl. konkrétan akkor jöttem csak rá, hogy egy ütközet a végső bossharc volt, amikor elindult a stáblista.

    Hozzáteszem, ezek a sirámok javarészt a New Order számlájára írhatóak, ami változatosság, hossz, karakterek, tehát az egész narratív élmény terén szerintem kiforrottabb volt. A New Colossus ezek hiánya mellett is szórakoztató szóló FPS, élvezet benne harcolni, de nem ér fel az elődjéhez. Szerintem. :)
  • ropi88
    #562
    Köszönöm. Folyton próbálgatom a beállításokat, hogy legyen belőle valami :)
  • gebali
    #561
    Kritika a játékról, szerintetek jogos?

  • totyak
    #560
    Nekem gyengébb AMD procim van, szintén 8Gb memória és GTX660Ti. Bizonyos beállításokkal hajlandó normálisan indulni. Az advanced video fülön minden OFF-ra vettem, amit lehetett, amúgy meg minden beállítást mediumra. Ha bármit elállítok, akkor nem látom a feliratokat, így meg igen és viszonylag jól is fut. Próbálgasd, hátha neked is bejön.
  • ropi88
    #559
    Nálam is ugyanez a probélma. A menü olyan mintha földönkívüli nyelven íródott volna.
    i5 4670k
    Asus Sabertooth z87
    8gb ram
    GTX600

    és 1920x1080-ban low grafikán kell játszanom és van, hogy így is meg megakad
  • nxs
    #558
    Driver problémák első tippre vagy bármi szoftver :D ....frissítsd a sok retket,vga,dx,dotnet,etc. Heffan
  • totyak
    #557
    Olyan hibával és annak megoldásával találkozott már valaki, hogy a játék elindul, szépen fut egy közepes beállításon, de a menü és a feliratok a játékban teljesen szét vannak töredezve, olvashatatlan minden? A menüben valamit számol is vissza. Az új részről beszélek, nem a régiről és a játék virágbolti. Köszönöm
  • wedge31
    #556
    Nagyon igaz, jók ezek az új részek de nekem a RtCW a kedvencem.
  • zorrobomber
    #555
    Ja, vissza az okkult nácikat...
  • Dency
    #554
    Srácok a New colossus-nak nincs fórum topikja? Nem találok a keresővel semmit.
  • Cassell
    #553
    No sikerült elindítani 2 gigás gtx 750Ti-n, valamennyit nyomtam is a sztori átvezetők nagyon hangulatosak jók de maga a játék... oké én már az 1-et se játszottam ennek adtam egy esélyt de ezek a lézeres nácik hááát nem jött át.
  • rage
    #552
    Abban szeretnék segítséget kérni, hogy szükségem lenne az új rész ini vagy cfg file-jára, hogy be tudjam állítani indítás előtt a windowed vagy borderless windowed módot. Valami történt a gépemmel, s full screenben indítva minden játék resetel, ablakban indítva meg normálisan elindul.

    Ha valaki megtenné, legyen szíves átküldeni a [email protected] email címre.

    Mivel nem tudtam elindítani, nem hozta létre a játék.

    Köszönöm előre is
  • rage
    #551
    Abban szeretnék segítséget kérni, hogy szükségem lenne a játék ini vagy cfg file-jára, hogy be tudjam állítani indítás előtt a windowed vagy borderless windowed módot. Valami történt a gépemmel, s full screenben indítva minden játék resetel, ablakban indítva meg normálisan elindul.

    Ha valaki megtenné, legyen szíves átküldeni a [email protected] email címre.

    Mivel nem tudtam elindítani, nem hozta létre a játék.

    Köszönöm előre is
  • grebber
    #549
    PC! :)

    VGA driver pl
    Warez is egy lehetséges ok

    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.10.27. 00:11:58
  • Fradi88
    #548
    Sziasztok!

    Az mitől lehet, hogy a játék úgy fagy ki, hogy a kép megáll,de a hang az megy tovább?
  • grebber
    #547
    Wolfenstein 2 The New Colossus Performance teszt:

    PCGH

    GameGPU
  • Kadarhun
    #546
    R9 290 és RX 470 kb egyforma szintem vannak! :) Miért írnak ilyen baromságokat? sőt még az r9 290 jobb is kicsivel,és ez van írva minimumnak 720pstb....... Hülye kurvák......
  • grebber
    #545
    Mi a géptesztelő az hogy szaros 1060 kell hozzá? Az minden lesz csak nem géptesztelő.
    Sosem értettem miért megy le mindenki hídba, amikor egy ajánlott gépigénybe egy fostos középkategóriás kártyát adnak meg...
    Majd amikor az lesz ott hogy VEGA 64 /GTX 1080 vagy jobb na akkor elismerem ,hogy kicsit para a helyzet...addig meg röhögök...
  • zsozso29
    #544
    haha 4GB Vram!? akkor jövőre dobhatom ki a 150 ezres 8GB-os karit, mert már jönnek a 16GB követelő játékok. :)
    Jó kis géptesztelő játék lesz úgy néz ki :D
  • Shep
    #543
    Komolytalan.
  • Kadarhun
    #542
    Ez még viccnek is rossz! Olvastam én is.....720p, 60 fps, alacsony beállítás i7???? Na ne már!
    Utoljára szerkesztette: Kadarhun, 2017.10.23. 20:34:16
  • grebber
    #541
    New Colossus

    "Játszhatok, apuci?" (720p, 60 fps, alacsony beállítás)
    Operációs rendszer: Win7, 8.1, vagy 10 (64-Bit verzió)
    CPU: Intel Core i7-3770 vagy AMD FX-8350 vagy jobb
    GPU: Nvidia GTX 770 4 GB vagy AMD Radeon R9 290 4 GB vagy jobb
    RAM: 8 GB
    Tárhely: 55 GB


    "Én vagyok a halál maga" (1080p, 60 fps, magas beállítás)
    Operációs rendszer: Win7, 8.1, vagy 10 64-Bit
    CPU: Intel Core i7-4770 vagy AMD FX-9370 vagy jobb
    GPU: Nvidia GTX 1060 6 GB vagy AMD Radeon RX 470 4 GB vagy jobb
    RAM: 16 GB
    Tárhely: 55 GB
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.10.23. 18:29:29
  • wedge31
    #540
  • Pityu83
    #539
    Wolfenstein The New Order nem akar elindulni,indításkor be ugrik egy fekete képernyő és rögtön vissza is dob az asztalra.Igen warezos verzió reloaded az update is fel van rakva már hozzá.Régebben egyszer le volt töltve másik gépen indult anno.
  • grebber
    #538
    Nem vagyok egy tech agytröszt ,de mivel fizetős gondolom Baker nem hülye ,hogy ezt ne védte volna ki valami azonosítóval hogy csak egyszer lehessen használni stb... De ha akarja majd ő leírja ezt. Aki nem tud angolul annak ezt a 610 ft nem pénz
    Ha minden létező gamehez jönne magyarítás ennyit lazán megérne mind.
  • Dency
    #537
    Ha valaki megveszi az ossza meg a nagyközösséggel, előre is köszönjük a többiek nevében is. Mármint a magyarosítást, mert ugye fizetős.
    Utoljára szerkesztette: Dency, 2017.08.20. 17:52:10
  • Baker1
    #536
    Elkészült, kiadva a Wolfenstein - The Old Blood (Az Ősi Vér) teljes magyarítása!
  • Baker1
    #535
    Holnap végre eljön a nagy nap!
  • Baker1
    #534
    2017. augusztus 20-án érkezik a Wolfenstein - The Old Blood ékezetes, teljes magyarítása!
  • wedge31
    #533