22
-
17735 #22 A multik általában adnak mobilt, mert kell, hogy munkaidőben, esetleg ügyeleti munakörben bármikor elérhető legyél. A kapott mobil olcsó, az emberek többségének nagyobb az igénye, így pl. nálunk is az emberek többsége okostelefont vesz magának, a céges butafon pedig a szekrényekben rohad. Eredetileg erről szól a BYOD. Következő szint, hogy a cég által biztosított egyenbillentyűzet/egér helyett is az emberek egy része vezetékmentes/makrózható billentyűzet és egeret vesz, erre is már sok példát láttam a cégnél. A másodállásomban pedig olyat, hogy a lassú PC helyett a saját gyors laptopját használja valaki. Win-win szituáció az utolsó eset kivételével, mert saját notebook esetén a rendszergazdák infarktus-közeli állapotba kerülnek, ha a céges hálót védeni kell egy nem domain-tag, nem menedzselt magán-notebook-tól: na ez a Bring Your Own Disaster. -
Szlajos #21 Én nem fejlesztőkben gondolkodtam eddig, hanem mezei user-ban. -
Komolytalan #20 Maradjunk annyiban, hogy az a vezető piackutató olyan hülye volt a témához, mint a s.gg szüretkor. Nincs az a fejlesztő aki megvegyen időnként 10 milliós licenszeket, hogy aztán odaadja a cégének használatra, ingyen. -
Szlajos #19 Igen. A másik komoly spórolási tétel a cégeknek (a gépek ára mellett) a licensz díjak. Ugyebár, ha neked már úgy is megvan, beéred valószínűleg kevesebbel is (mint az új ár). Vagy eleve free (vagy le sem merem írni, hogy feltört) programot használsz. -
Komolytalan #18 Meg gondolom saját szoftverlicenszek, stb. Egyébként ez is megoldható - ha kifizetik nekem KP-ban, én meg tudom venni a fejlesztőeszközeimet a saját nevemre. És ha dobbantok másik céghez az nyilván marad az enyém, hiszen licensz nem ruházható át. Visszafizetni meg nyilván nem fogom, hiszen honnan tudjam, hogy a másik cégnél ezekre lesz-e szükségem? -
end3 #17 Megoldják ezt rövidesen az oprendszerek fejlesztői. Céges profil - privát profil... (Ha az igények jelenkeznek, megszületik a megoldás is.) Így is "százmillióan" szkennelik és indexelik naponta a számítástechnikai eszközeinket. (Egyel több vagy kevesebb már nem számít. -
Szlajos #16 Volt szerencsém egy vezető piackutató egyik emberének az előadásához. Ő nem csak a saját mobiltelefonok használatát jósolta, de szinte valamennyi informatikai eszközét is (pl. saját notebook). Indokolta ezt azzal, hogy a felhasználónak is jobb, ha a megszokott gépén, a megszokott progjamjait használva tud dolgozni. Vagyis dolgozói igényként van beállítva a dolog.
Egy valamire azonban sosem térnek ki. Mi lesz a helyzet az IT Security területén? Hogyan fog ez a sok maszek gép a céges hálózathoz csatlakozni? A céges gépeken jelenleg is rengeteg policy fut. A sajátomra nem szívesen engednék fel ilyeneket. -
Vol Jin #15 Állást kínál rovat az expresszben:
Építőipari vállalat gépjárművezetőt keres betonkeverő dömperrel minimálbér jeligére. Érdeklődni lehet a józsefvárosi gólya presszóban. -
Komolytalan #14 "Ez kb olyan mintha raktárosi munkához saját targoncát kellene vinni."
Pizzafutár szerinted kinek az autójával/motorával hordja a kaját? Naná hogy sajáttal. És csak a benzint fizetik bele - menetlevél, és egy virtuális átlagfogyasztás alapján -, az amortizációt nem.
Ezzel amúgy semmi baj sincs. A céges telefon egyébként is nyűg. Ha fizetik a részletes számla költségét, meg azokat a hívásokat amiket a cég érdekében folytattam, akkor az SMS-t meg adatforgalmat megkapja ingyen a cégem. -
warcat #13 Nagyon elmegyünk már egy általánosabb téma felé,de igazából ott is van a kérdésedben a válasz: "kivételesen".Minden korszak embere hajlamos volt azt hinni,hogy valamilyen különleges időszakban él,ez nyilván segít abban,hogy igazolja magának a létezése értelmét,de visszatekintve persze már más a helyzet,ez lesz velünk is :) -
#12 részben igazad van, de nem értem miért van ez a felfogás, hogy eddig is így volt, legyen ezután is. az egész a változásról szól, változik magától is mint írtad, de miért ne változna most kivételesen egy élhetőbb világ felé? -
warcat #11 "Biztos hogy jó irányba tartunk?"
Kérdem én,hogy mikor volt ez máshogy?A nagy fejlődés közepette az egyszeri paraszt helyzete nem sokat változott,ezt meg kell érteni.
Gyűjtögetett/vadászott napestig,aztán a földeken izzadt,gyárban futószalag mellett robotolt,most meg,a jobb helyeken irodában görnyed hogy meglegyen a betevő.
Csak az változott,hogy mennyi olyan embert engedhetünk meg magunknak,aki erővel,ésszel,vagy épp csalással/szerencsével annyit hasít ki magának a közösből,hogy nem kell a megélhetésével foglalkoznia.Ezekből az eszesebbje tud azon agyalni,hogy haladjon valamit a világ,a többi meg belemerül a legnagyobb,legszebb stb szemétdomb összekaparásába,ahol ő lehet a kiskakas. -
wednes #10 Jó de itt nem erről van szó, legalábbis a cikk szerint. Amiről te beszélsz az eleve egy tök felesleges és értelmetlen kiadás.
"...mekkora hányada bízza a dolgozókra a munka során használt hordozható eszközök beszerzését,.."
Tehát ezek direktbe munkaeszközök.
Most itt lehet elsősorban arról van szó, hogy nem csinálnak beszerzést. Hanem, ami kell elmegy az alkalmazott (saját idejében, saját költségére) és beszerzi. Arról nem hiszem (még), hogy szó lenne, hogy magát a készüléket is saját költségére szerezze be. -
#9 Operation manager? -
csimmasz #8 Kicsit nézzétek mindkét szempontból.
Minek vegyen a cég sima melósoknak okostelefont mikor a 90% nem használja a munkájához.
Az irodában ott a pc vagy laptop ha munkaidő után van valani azt álltalában majd másnap az irodábol intézi egy egy telefonáláshoz meg nem kell okos.
Mamár a saját mobil amúgy is alap mindenkinél.
Én se vennék egyik melósnak sem mert utánna meg ugatna, hogy nincs szabad ideje mert otthon is zaklatják munka ügyben és igaza lenne.
-
#7 végülis kiskanállal is lehet árkot ásni én sem értem minek csinálják ezeket a markolókat. -
#6 Melyik az a munka, amit okostelefon nélkül ellátni nem lehet? Hagy kezdjem már el sajnálni őket én is... -
#5 kivéve, ha nem a napon barnultál, mert akkor fizetnek neked mindezért :D -
#4 persze hogy nem jó az irány, de ez mindenki számára nyilvánvaló. az igazi kérdés az, hogy miért szarnak bele ebbe legtöbben? :D -
wednes #3 "Ez kb olyan mintha raktárosi munkához saját targoncát kellene vinni."
És bizony ilyen létezik! Jó nem "targonca szinten", de kisebb tárgyak esetében, szerszámok, kiegészítők, előfordul, hogy a munkavállaló a sajátját használja. Ugyanis hiába kérik, igénylik nem kapnak eszközöket, vagy nem időben. -
#2 Arra nem tér ki a cikk hogy ezek a mobil eszközök munkaeszközök, tehát nélkülük nem tudod ellátni a feladataid, vagy csak kényelmi eszközök, azaz hatékonyabban tudnád velük ellátni a feladataid.
Ez kb olyan mintha raktárosi munkához saját targoncát kellene vinni.
Ha a második akkor is felesleges kiadásokra kényszerít a cég hogy lépést tudj tartani.
A jelenlegi világ:
- Fizess hogy lakhass valahol(lakás fenntartás)
- Fizess hogy utazz a-ból b-be (bicikli, busz, autó)
- Fizess hogy ihass (vízdíj)
- Fizess hogy ehess (élelmiszerek)
- Fizess hogy kikapcsolódj (könyv, zene, film)
- Fizess hogy egészséges legyél (gyógyszerek, betegellátás)
- Fizess hogy szaporodj (a gyerek költségei)
- Fizess hogy dolgozz (munkaeszközök megvásárlása)
- Fizess hogy létezhessél (konklúzió a fentiekből)
Biztos hogy jó irányba tartunk?
-
#1 Két cégvezető beszélget:
-Te mit fizetsz az embereidnek?
-Én, semmit.
Elgondolkodik a másik:
-Te én sem, nem kéne ezektől belépti díjat szedni?