18
  • Macropus Rufus
    #18
    :) mágjára a fertőző gépekkel!

    egyébként meg de, hülyék. Ott is a lé határozza meg a tudatott, és nem a racionalitás.
  • coolpet
    #17
    Nemertetek hozza!

    Ezek a virusok ma mar olyanok, hogy belefeszkelik magukat a hardverelemekbe, egyszeruen beleragjak magukat mint szu a faba!

    Biztos igy vettek eszre, hogy virusos, hogy a hazakban kis vajatok voltak, mert ette oket a virus!

    A nemetek sem hulyek, hogy ennyi penzt kidobjanak az ablakon, tuti fertozo volt es ezektol csak ugy lehet megszabadulni, hogy ha elegetik oket!
  • nextman
    #16
    Ez a legtobb helyen (nalunk) a rendszergazda feladata, es semmilyen plusz koltseggel nem jar:)
    LOL.
  • Macropus Rufus
    #15
    namost én a gépek után a rendszergizdát is a kukába dobnám.
    Ponotsan annyi tér a tudása. Biztosan nem a diri találta ki, hogy cserélni kell, ő túl hülye ehhez. Az IT meg szitén ui. azt állította, hogy egy gép írtása drágább mint egy új gép beszerzése+op konfigolás+egyéb programok telepítése...
    IGazán okoks ember lehet.
    Gyorsan megnéztem, hogy a cégünk rendszerében mi a legkissebb és legolcsóbb gép. HP 83000 Elite 614€ A cégünk német, Tehát az árak kb. stimmelnek.
    614€/gép vírusírtás eléggé kibaszottúl drága.
  • Balage74
    #14
    Én mondtam nekik, hogy ki kell dobni a gépeket mert nem működnek rendesen.
    aláíráás : a Lomis:D
  • Vol Jin
    #13
    A német kakaóbiztos számítógépek esete, vagy egy hülye vezető csak annyit értett az egészből, hogy elromlottak a számítógépek.

    Mellesleg miért kellett volna újra megvenni a programokat? Az új gépekre meg nem kellett? Totál idiotizmus...
  • csimmasz
    #12
    Nincs itt semmi enigma, egyszerű hütlen kezelés szarul leplezve, ami engem megdőbbent az az, hogy nem a rendőrségi vizsgálat folyamatáról tályékoztat a hir.
  • wraithLord
    #11
    Legrosszabb esetben is max. újra kellett volna telepíteni a rendszert. Azt pedig elég egyszer, aztán klónozni mindegyik gépre...
    Ha csak úgy simán kidobtak mindent, akkor gondolom az adatmentés nem volt lényeges... , ha pedig nem kell a vinyók tartalmával szórakozni, gyerekjáték újra "talpraállítani" a gépeket. Leradír, feltelepít+beállít mindent, klónoz. Kb. Ennyi. X)
  • KopaszIsten
    #10
    Nos vagy a németek nagyon hülyék, vagy eljárt felettem az idő. (Esetleg korruptak.)

    Legjobb tudomásom szerint elég lett volna formázni a hátértárakat egy boot/install lemezről, ha már nem akarnak vírusirtással bíbelődni.

    hungi: a lementés/visszamásolás nem biztonságos. Átviheti a fertőzést egy fertőzött fájl, vagy a memóriában futó vírus fertőzhet másolásnál.
  • moikboy
    #9
    Egyáltalán nem újkeletű a dolog: már Vágási Feri is szervizbe vitte a gépet ha az lefagyott!
  • torreadorz
    #8
    Mondom a cimet elég ha csak leparkolsz a régi autóval a kapu előtt :)
  • Turmoil
    #7
    Tele a hamutartó, asszem új autót kell vennem.
  • llax
    #6
    Nem feltétlenül... Ilyen műveletekre, ekkora volumen esetén gépenként fél óránál többet a magánszektorban biztosan nem fizetnének ki. Akkor is lenne, aki elvégezze a szükséges műveleteket. Csak ugye az állami intézmények nem csak nálunk működnek "furcsa módon", különösen akkor, ha közbeszerzésre megy a dolog.

    Egyáltalán nem biztos, hogy a vezetők a használt gépekkel jártak jól (az macera, el kell adni), az új gépeknél 50-100EUR jatt / gép a döntéshozó(k)nak (amelyik cég többet ajánl vissza, az nyer, a tényleges szolgáltatás színvonala mellékes, ugyanúgy mint nálunk) és máris kedvet kapnak a beszerzéshez. Ez esetben nem véletlenül lett volna ilyen drága a vírusirtás sem, de az új gépekre lehet többet ajánlottak. Ha mindez hazai hír lenne, még ennyire sem lenne meglepő...
  • torreadorz
    #5
    Én meg inkább azt hogy a kidobott számítógépek az illetékes vezetők lakásán landoltak...
  • hungi
    #4
    item: attól még mindig egyenként kellett volna lementeni a Nusikák passziánsz pontszámát, nyaralási fotóit, a HDD-t beszerelni, a gépet újratelepíteni, visszamásolni Nusikák dolgait. Én tökre el tudom képzelni, hogy amilyen mérnöki órabérek ott lehetnek az lett volna drágább...
  • item
    #3
    LOL! Elég lett volna a HDD-t kidobni,kicserélni,ha már az észjárásukra alapozunk ugyebár. Ennyi retardáltat,remélem karóba húzzák mindegyiket az ottani lakosok. Azt meg másnak meséljék be,hogy többe került volna a vírusirtás..
    Azért látszik,hogy ilyen "hozzáértőkkel" tele van a világ,vagy csak egyszerűbb volt így új konfigokat vásárolniuk,volt mire hivatkozni,bár ezt ha egy értelmes ember megnézi akkor tuti nem írja alá a projektet.
  • Komolytalan
    #2
    Máshol is vannak politikusok. De azért az se gyenge, hogy laza 200eFt egy vírusirtás Németországban. Vajon mennyit kap meg ebből a török vendégmunkás, aki a tényleges melót végzi?
  • endrev
    #1
    Gratula.. :D