48
  • levente68
    Van igazságod, bár ma a kis különbségek korát éljük.

Az is igaz, hogy használatban az átlag felhasználó nem fog még annyit sem észrevenni, csak néhány ízlésbeli különbséget és mondjuk az SD kártya lehetőségét, meg annak hiányát esetleg.

Ettől még viszont elég sok különbség van, amit a mélyebben foglalkozó lát.

Hogy sajnos, vagy nem, ezt nem dönteném el, de még mindig Samsung uralja a terepet, akkor is, ha van kritizálható dolog ott is bőven.

De valóban kezdi összeszedni magát aHTC is és nekem is tetszik a BB is.
    Sajnos, különböző oprendszerrel nehéz dolga lesz, de nem baj, ha van alternatíva.
  • cateran
    LG? En nem irtam semmifele LG-t....Amugy szvsz a jelenlegi csucskategoriak mar csak a szintetikus tesztekben kulonboznek tobbe-kevesbe egymastol, meg nehany specifikus featureben, de lenyegi kulonbseg igazabol nem nagyon van (mostansag volt a kezemben iPhone 5, Blackberry z10 es HTC One... orditoan hatalmas kulonbsegeket nem igazan veltem felfedezni a hetkoznapi hasznalatot illetoen, persze mind mas volt, de mind gyors es kenyelmes...
    Amugy jah, nem kicsit sarkitas volt a hang felhozatala, de hat miert ne?:D
  • levente68
    Hogyne lehetne.

Csak okosan kell venni, egy olyan 20+ havidíjas csomaggal hitelre, meg egyebek. ;o)

Utána lehet mondani, hogy ingyen volt a készülék is, meg minden. Sok ilyen hülye van. Nekik 4-500 ezerben megáll és én vagyok a loser, aki függetlenül, készpénzre veszek telefont sokszor olcsóbban, mint az ő szolgáltatójuk röghöz kötött akciós ára...
  • sonajdoba
    remélem ezzel mar ingyen lehet telefonálni, internetezni és minden egyebet :):):)
  • levente68
    Na, látod, tudsz érvelni ide is, meg oda is...

Szeretem az audiophyl vitákat egy telefonon, ebbe biztos bele fogok menni. Ja, nem, mégsem...
    Maradjunk annyiban, hogy a hangteszteken sem szerepel rosszul még ez a modell sem, de a 9500-ban meg Wolfson DAC lesz, akinek ez annyira hallható és számít mobilban, az azt vegye majd! Sajnos, szerintem ez egy szánalmas vita, a Note II-ben Wolfson DAC van, mégsem szól úgy, ahogyan igazán szeretek zenét hallgatni...

De hogy egy kétmagos, minden paraméterében közepes telefon, pláne LG (!) versenyben lenne az S4-gyel, az vicc kategóriájú vita, le is zárhatjuk.

A ONE még csak-csak, de az meg pont annyival olcsóbb, amennyivel elmarad.
  • cateran
    Ahem..miben is rosszabb?:D Meg hangban pl (ami nekem pl ha nem is sokat, de szamit, met sokszor hallgatok zenet rajta)
    Felesleges ennyira nyalni a Samunak, nem rossz telo ez, de annyival nem jobb a jelenlegi top kategorianal, mint amennyivel dragabb. Threenel a 16 Gb-os £70-tal dragabb a 32 Gb-os HTC One-nal vagy £100-tal a szinten 16 Gb-os Sony Xperia Z-nel...Mondjuk (az amugy szinten 32 Gb-os)az iPhone 5-osoknel meg mindig olcsob :D
  • levente68
    Jogos, a mondat kusza, de azért érteni, amit mond.

Nekem meg a ONE-ban tetszik a design, csak nem az a legfontosabb (nekem), meg a sztereo hangszórók. Azt már az Universal-nál is bevetették és jópofa.

Sajnos, ezen túl nem nagyon van, amiben jobb lenne, az S4 egy techdemo hozzá képest, kivéve az unibody házat, amit viszont én feleslegesnek és sajnos a szerelhetetlenség és akkucsere hiánya miatt rossznak ítélek.
  • levente68
    Nos, képek alapján még igazad is van, de kézbe véve enyhül ez az érzés.

A ONE valóban szebbnek tűnik és olcsóbb is, de itt kb. ki is merül, amiben jobb.
    A többiben egál, vagy rosszabb.

A design vizsgálatánál fedezd fel a problémát amúgy: sokkal kisebb hányadát foglalja el a kijelző, így az S4-nél nem lehet látványos design elemekkel operálni. Ezt a technikai szintet senki nem tudja ma hozni.
  • cateran
    "Tömegén is faragtak 3 grammot, szóval akik eddig ódzkodtak az 5 collos készülékektől, mondván minek nekik péklapát méretű készülék, mindenképpen markolják meg személyesen is, mert gyorsan megszokható a mérete."

Csak nekem tunik ertelmetlennek ez a mondat?

Amugy ossz-visz 2 dolog ami tetszik benne, Az egyik a bovithetoseg, a masik, hogy kesztyuben is hasznalhato. HTC One-om van es az elobbi (bovithetoseg) nagyon fajo hiany...utobbi mar nem annyira, bar teny, hogy bizony jelentos kenyelmi es hasznalhatosagi funkcio lehet adott korulmenyek kozt.
  • levente68
    Igazad van, de Note II-vel elindult valami, annak legendásan jobb az akkuideje szinte mindenkinél. Nálam is, mert így kibírja estig, S2 már kora délután töltőért kiabált. De amennyit én terhelem, az más tészta. Másoknak 3-4 napot elmegy, ez már haladás, várjuk ki, hogy S4 folytatja-e ezt a trendet!
  • levente68
    Te most valami humor blokkot indítanál?

Nekem persze mindegy, de ha szerinted "szinte észrevehetetlen a különbség hétköznapi használatban", akkor nálad komoly gondok vannak.

Miért nem avval érvelsz, hogy sokkal jobb, mert van benne FM rádió, akkor még igazad is lenne.

Nos, hagyjuk a viccet és azt kívánom, élvezd azt a szutykot és köpködd az S4-et.
  • Vaszilij Artyom
    Szegény epül fanok.

Sajnálom őket néha, hogy hetente szembesülniük kell azzal, hogy szart vettek, de legalább drágán.
  • FoodLFG
    HTC One designhoz képest ez a design szánalmas.
  • morden2
    LG Optimus L9 harmad ár és szinte észrevehetetlen a különbség hétköznapi használatban ...
  • NEXUS6
    Nekem is S3 van. Igazából ezek a telók olyanok, mint a villanykocsik. Elvileg csúcstechnika, de ha használod, és 1 napon belül nem találsz töltőt a közelben meghaltál. Ezen a trenden szerintem sajna ez a teló sem változtatott.
    Mert kis optimalizálással ugyan elketyeg jó pár napig a sarokban készenléti üzemmódban, de akkor minek rá a baxott nagy kijelző, meg az ikszmagos csilivili CPU/GPU, ha nem használod? Arra egy Nokia butateló is megfelel.

Monnyuk az AMOLED kijelzőt is egyre inkább parasztvakításnak érzem. Szép, meg kontrasztos, meg igazi fekete "szinei" vannak (még jó, hiszen ki sem gyújtják a pixeleket), de pont ez a lényeg, hogy azzal takarékoskodik az LCD-hez képest, amit nem gyújt ki, de ha használod szép színes nagyfényerejű képeknél, videóknál, akkor meg többet fogyaszt, amelett hogy napsütésben is kevésbé látható.

Szerintem
  • levente68
    Na, valamivel jobb, bár konkrétumra még mindig várok...
  • morden2
    *picivel rosszabbat
  • levente68
    Jól értem? Harmad áron jobbat?

A mai versenyt megnyerted...

Esetleg konkrétummal is szórakoztatnál minket?
  • levente68
    "Ugyan kevéssé fontos kérdés, de érdemes megemlíteni, hogy kétfajta processzorral kerül forgalomba, Európában négymagos 1,9 GHz-es verzióban, míg az Egyesült Államokban 8 magosként, de csak 1,6 GHz-es órajellel, melyekből négyet lekapcsol ha nincs rá szükség hogy tovább bírja az akkumulátora. "

A nyolc magos CPU egyelőre úgy működik, hogy vagy a 4 db gyengébb teljesítményű, de kevesebb fogyasztású mag működik, vagy az erős, de sokat fogyasztó négyes.
    Kernel függvényében ezek a magok párba rendeződhetnek és akkor vegyesen, de még mindig max. négyen működhetnek a terhelés szerint. Későbbiekben akár az összes is működhet majd, de az a kernel még messze van.

Ez így kicsit hosszú, az igaz, de a cikkben lévő leírás meg nagyon pontatlan.

A telefonnak vannak még gyermekbetegségei, de kérem az összes fan-t, hogy megtapogatás után legyen ennyire okos, mert így csak egy humor oldal jön ki a sok okoskodástól.

A kamerája nappali viszonyok mellett meglepően jó, azt a teljesítményt már egy kis kompakt nem hozza, kevesebb fény mellett már van gond, ez tény, de ez még mindig egy mobiltelefon, nem fényképezőgép!

A panorámaképet meg egy software csinálja, tehát sokat javulhat és nem reprezentálja esetleges hibája a telefon képességeit.

Fontosnak tartom a design kérdését, mert valóban nem változott a képek alapján sokat, de élőben kéretik megítélni, ugyanis nagyon más, szerintem sokkal szebb, mint az S3 és kellemesen használható méret még.

Természetesen nem érthetünk mindenben egyet, de ez egy remekbe sikerült készülék lesz, ha nem lesznek vele gondok, ezt még korai megítélni, kell pár hónap.

Az ára elég magas nyitóár, ezt érte el a Samsung, megteheti, bár a konkurenseknél annyival drágább, amennyivel jobb is, ezt be kell látni.

Kicsit enyhülő árnál és kiforrott daraboknál komoly sikere lesz mind laikusok, mind geek-ek közt, ha a rossz hírek, miszerint zárt lesz a bootloader, valóban hamisnak bizonyulnak.
  • morden2
    Az a vicces, hogy csak picivel jobb telefopnt fél/harmad árért lehet kapni
  • Lipotium
    "Persze a kijelző nem csak egyszerűen nagyobb lett, hanem felbontása is finomodott, az eddigi 720p helyett ez már egy Full HD, azaz 1920 * 1080-as felbontású Super AMOLED LCD"

A pontosítás végett az Amoled nem LCD, az két külön dolog.
  • dyra
    Mármint ami azt tudja mint a Fuji Finepix S1500.
  • dyra
    29 000 vettem egy Fuji Finepix S1500-t (2 vagy 3 éve). Ezt a telefont oda vissza felpofozza fotós képességekben. Gondolom manapság egy fényképező max 20 000. Tehát nem mondott baromságot a srác.
  • Sippie
    "mely az S3 4,8 colljáról itt 5-re nőtt"

van még amúgy a piacon nem tablet méretű telefon, jó teljesítménnyel?
  • M2 #24
    "Nekem van 20 ezres kompaktom, és hidd el oda-vissza veri az összes mobilt"

Komolyan érdekel: melyik az?
    Amikkel eddig volt dolgom:
    - Fujitsu, használhatatlan fos képek,
    - Nikon, majdnem ugyanaz,
    - Canon, időzített panelhibák a gari + 1-2 hónap után (5-6 gépről beszélek, nem egyről).
  • sanyicks
    láttam van, is egy olyanom, ráadásul nem is új hanem kb 8 éves. Nem verik.
  • culas25hc
    mármint 100 ezer
  • culas25hc
    "Őrület, hogy 2-3 év múlva már ez is teljesen elérhető áron lesz"

Ezért idióta az, aki most megveszi. Ha valakinek nem pénisz hosszabbítónak kell, az tud várni 2 évet 100 HUF-ért cserébe :D
  • culas25hc
    Gondolom most csak blöfföltél, vagy ilyesmi. Nekem van 20 ezres kompaktom, és hidd el oda-vissza veri az összes mobilt. De ez fizika, egyszerűen nem jut elég fény a szenzorig, nem lehet mit tenni.
    Persze ez nem csökkenti az S4 értékét, de én a fontosabb eseményeket továbbra is inkább a 20ezres kompaktommal rögzítem ;)

Talán a Nokia Pure View felveszi a harcot a kompaktokkal, de annak látszik is a méretén.
  • cloud.strife
    De vicces. Sanyicks hasonlította össze, nem Ő.... :)
  • cloud.strife
    Nana.....
  • syn7h37ic
    Azért nem egészen. De nem gondolod, hogy vicces összehasonlítani egy 20000Ft-os fényképezőt egy 200000-es telefonnal?
  • M2 #16
    "a legjobb telefon kamera is rosszabb képeket csinál mint a leggagyibb kompakt gép"

Ezzel azért vitatkoznék! Láttál már fényképet a 20 ezres kompakt kategóriából? Mobilok verik.
  • seepheeerd
    Így van. Mivel többnyire sivatagokban dolgozom nekem ami kell az GPS és kamera, de utóbbit feladtam (előbbi mellé pedig mindig van nálam Garmin, szóval... :))
  • sanyicks
    hát igen... a legjobb telefon kamera is rosszabb képeket csinál mint a leggagyibb kompakt gép... És itt nem a "művésziességről" meg elkapott pillanatról van szó, hanem a képzajról és az élességről...
  • seepheeerd
    Ki a fene ítál meg egy telefont a panorámakép illesztése alapján? Ezzel fogunk profit fotózni vagy mi a szösz? :)
    Anno azért vettem N8-ast mert akkor annak volt a legjobb kamerája... aztán inkább vettem egy Nikont meg egy Canont :)
  • sanyicks
    fizikai lehetetlenségre és időutazós kép készítésre tényleg nem képes, bizony.
  • Armagedown
    A panorámaképen elég sok helyen látszik hogy hol van összeillesztve
  • seepheeerd
    Ha nem vesztem el az SII-est novemberben és nem kellett volna venni egy új telefont ami ugye SIII akkor jött volna az SIV. De így minek? :)
    (Egyébként most jöttem haza Kurdisztánból (Irak), szerintem ott a legmagasabb az egy négyzetméterre eső iPhone4(?)-esek száma. Csak tudnám miért :)
  • WinG
    Egészen elképesztő, hogy az emberek vérre menő vitát képesek folytatni egy telefonról és gyártójáról. Képesek lennének egymást fizikailag bántalmazni, ha lehetőségük volna rá. Ugyanakkor rendkívül szórakoztató :D

Nekem sokféle telefonom volt már, szvsz az ilyen elvakult márkahűség nagyjából az elvakult politikai hűséggel és a fundamentalista vallásokkal említhető egy szinten. Nekem volt már Nokia, Sony (Ericsson) stb. A következő lehet, hogy Samsung lesz, de a Sony is esélyes.

Ellenben remek dolog, hogy így fejlődik a technika. Őrület, hogy 2-3 év múlva már ez is teljesen elérhető áron lesz.