Adatforgalmi korlátot vezet be a Deutsche Telekom
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne legyél naív. Itt kizárólag az exponenciálisan növekvõ nyereséggörbe fenntartásáról van szó, kell a még több sáp a részvényeseknek.
Nem kell feltalálni a spanyol viaszt. Hasonló rendszerben mûködik a szerzõi jogvédelem, pontosabban a szerzõi jogdíjakból befolyt pénzek kezelése, nemzetközi szinten.
Tegyük fel egy amerikai cég csinál egy videótékát, ahonnan te letölthetsz filmeket. Az amerikai cég fizet egy amerikai szolgáltatónak, fizeti a szervereket, a sávszélességet, ebben tökéletesen igazad van. Sõt, adott esetben te is fizetsz azért, hogy letölthess onnan. De ebbõl mit érzékel az európai szolgáltató? Hogy brutálisan megnõtt a forgalma, és ezért egy fillérrel sem kap többet. Miért olyan nehéz ezt megérteni?
"Teljesen legális használattal bõven 75 GB felett lehet lenni."
Egy pillanatig sem vontam kétségbe a legális használatot!
"A technológia megköveteli a fejlesztéseket!"
Ez így van. De nézd meg, hogy míg az internet elõfizetési díjak CSÖKKENNEK (legalábbis számomra UPCnél tíz éve több volt a havidíj, mint ma), addig a sávszélesség-igény brutális mértékben, exponenciálisan NÕ.
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Nem kell feltétlen egybõl a forgalmat korlátozni...
A másik oldalon pedig, a tartalomszolgáltatók ugyanúgy fizetnek, aki többet forgalmaz, neki is nagyobb uplink kell, az meg honnan jönne?
A mai sávszélességek mellett pedig a VoIP és az egyéb kritikus szolgáltatások elenyészõ mennyiséget használnak, azokra mindig marad bõven. Nem látom a problémát.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A technológia megköveteli a fejlesztéseket! Idehaza és kint is qrva sok pénzt fizetnek be az emberek telekommunikációval kapcsolatos számlákra/elõfizetésekre.
Abból illik fedezni a rendszer karbantartást és a FOLYAMATOS fejlesztést.
Aki nem bírja szálljon ki, adja át a piacot másnak.
Külföldön már jelenleg is vannak elõfizetéses alapon mûködõ online tékák, ezeket senkinek sem kell bemutatni. Teljesen legális használattal bõven 75 GB felett lehet lenni.
Idehaza nagyobb városokban a 100+ Megabites net sem ritka! 75 GB??? Egy ilyen nettel az mennyi is? Fél nap?
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Egyébként meg mit gondolnak, mire megy a havidíj? Fejlesztésre... oldják meg abból. Nem pofázni kell, hogy a havidíjért még valamit csinálni is kell.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Az, hogy rengeteg cég van, amelyik hatalmas adatforgalmat generáló új szolgáltatásokat indít, amellyel rengeteg pénzt keres egyáltalán nem kell hogy azt is jelentse egyben a csövet birtokló cégeknek, hogy azok állandóan bõvítsenek. Mibõl? Hozzájuk folyik be ez a pénz? Nyilván nem. Akkormeg? Szerintem tök érthetõ ez az álláspont.
Az adott értékeken nyilván lehet vitatkozni, de az eléggé egyértelmû, hogy nem végtelen nagyságú az ingyenes sávszélesség. Ha most 75 GB helyett azt mondanák, hogy 750 GB annyit érnének el, hogy néhány évvel kitolódna az a határ, amikor megérzed a dolgot. Most még a HD videókat simán letöltheted, de amikor már 4K tévéhez keresnek tartalmat az emberek akkor nagyon sok internetszolgáltató ugyanígy be fogja dobni a törülközõt, és azt mondják majd hogy álljon meg a menet.
Az informatika közmûvé alakul, ugyanolyan, mint a víz, az áram vagy a gáz. És ezekért annyit fizetsz amennyit fogyasztasz belõlük.
15 Mbites netem van idehaza, amibõl a fos Té 8-9-et szolgáltat. Jobb, mint a semmi marad, ez van.
Ellenben! Steam accounttal rendelkezem, mint rajtam kívül még sok millióan.
Ha játszani akarok, le kell elõtte töltenem a játékot, amit MEGVETTEM.
Ebben a hónapban a Metro 2033-at töltöttem le Steam-rõl, amit a Max Payne 3 fog követni, mert elõbbivel végeztem... 7.5 GB-ot szedett le Steam-rõl, utóbbi 30.5 GB FOG leszedni hamarosan.
Ez összesen 37.5 GB, közben a párom Youtube + Rtl Most-ot néz napi szinten, ez nála NAPONTA alsó hangon is 1 GB, egy hónapban csak ez a forgalma ~30 GB. 67.5 GB-nál tartunk és én még nem csináltam semmi mást akkor a neten...
A fenti 2 játék közül egyik sem több száz órás történet... laza 1.5 hét bõven elég a kényelmes végigvitelükhöz. Ha utána a 15 GB-ot leszedõ GTA4-re támad kedvem, akkor már lekorlátoznának!
Úgy, hogy közben 1 kb illegális forgalmat nem bonyolítottam.
Vicc.
Fõleg úgy vicc, hogy az egész IT világ a cloud, a streamelés és digitális terjesztés felé menetel már régóta. Új XBOX720 és PS4 is többek között ezt az irányt preferálja, nem mintha a jelenlegi generáció nem ebben lenne egyre erõsebb...
Szóval, ezt egy picit sem gondolhatja épelméjû telekommunikációs szakember 2013-ba. Ha igen, akkor tessék lemondani és visszamenni a jurtába!
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
"Azoknak az emberkéknek üzenném, hogy egy ilyen picit vegyenek már vissza"
😄D
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)