67
-
donatus13 #27 "De ebből mit érzékel az európai szolgáltató? Hogy brutálisan megnőtt a forgalma, és ezért egy fillérrel sem kap többet."
Azt ,hogy semmi köze hozzá ,hogy miért nőtt meg a forgalma, az internet szolgáltató az internet szolgáltatásért felel és a kapcsolat fenntartásáért ezért kér pénzt, ISP-nél dolgoztam eleget, de ekkora baromságot nem sok ISP-fog bevezetni, ahol van más alternatíva akkor rögtön átmennek oda az emberek, ez még itt vidéken is megtörtént 100/gb s korláttal, eredmény? 2 év alatt -3000 felhasználó, és akkor utána gyorsan eltűnt a korlát. -
heist #26 Nagyon egyszerű ezt így kijelenteni, hogy mire megy a havidíj...
Te tudod milyen költségei vannak egy ISP-nek? -
morden2 #25 Szerintem sem igazságos az hogy ugyan annyit fizet valaki aki facebookra hazsnálja mint aki "torrentszervert" állít be otthonra -
heist #24 Egyetértek a korlátozással. Egyszerűen már meg vannak marhulva az emberek, főleg a fiatalok. HD stream, folyamatos letöltés, torrent, voip, multiplayer stb. stb. -
Bébá70 #23 Az én internet szolgáltatómnál már van forgalom korlát, amit havi 200Gb-ban határoztak meg.Igaz eddig nem éltek a jogukkal, ellenben a feltöltési sebességet korlátozták kb a felére.Ezt azzal indokolták hogy vannak olyan ügyfelek akik havi 4 Tb adatforgalmat generálnak.Magyarán 24/7-ben megy a le és feltöltés.Ebből a feltöltés az ami igazán leterheli a rendszert.A stabilitás, és használhatóság érdekében korlátozták a sebességet.Feltételezem hogyha nem fognak bővíteni, és egyre több panasz érkezik hogy lassú a net alkalmazni fogják az adatforgalmi korlátot.Egyébként valaki tud arról valamit hogy az elméleti maximum le, vagy feltöltési sebesség és a garantált sebesség között mekkora lehet az eltérés? -
#22 A szolgálatók nyerjenek meg nagy uplink igényű cégeket maguknak, és ne sírjanak. Támogassanak startupokat, hogy azok később náluk béreljenek vonalat. Persze ez már luxus. -
Meridian #21 "De ebből mit érzékel az európai szolgáltató? Hogy brutálisan megnőtt a forgalma, és ezért egy fillérrel sem kap többet. Miért olyan nehéz ezt megérteni?"
Megmondom én, azt érzékeli, hogy ez kurva nagy üzlet, és elkezd ő is streamen árulni filmeket. Azé' kapjál már a fejedhez. A jól működő dolgok azok, amiket legelőször lemásolnak... -
Meridian #20 nemcsak az előfizetők fizetnek nem kevés pénzeket, hanem kurva nagy támogatásokat is kapnak államtól és EU-tól ... irgalmatlan sok pénz megy a ávközlésre, és ez sem elég nekik? Miközben a technológia napról-napra olcsóbb lesz? Csak jelzem, távközlésben dolgozom, ahol az látszik, hoyg pár nagy cég felveszi a kurva nagy zsozsót az államtól, és enneksegítségével nyomrogatja a kisebbeket. -
ronex #19 Szerintem ennek annyi az értelme, hogy a szolgáltatók nem akarnak fejleszteni, vagyis a meglévő infrastruktúrán akarják továbbra is kiszolgálni a felhasználókat. A növekvő igényeket hálózat bővítéssel, vagy korlátozással lehet kiszolgálni. Az egy másik kérdés, hogy a tartalom szolgáltatásokból befolyt pénzekből, hogyan kellene a szolgáltatóknak visszacsorgatni, ha egyáltalán kellene.
Korábban is volt valami hasonló az AT&T-nél, hogy "megvetették" az emberekkel a sok iphone-t, aztán amikor elkezdték használni őket a tulajdonosok, jött a sírás, hogy az iphone-ok túl sok forgalmat generálnak, ezért korlátozni kell őket, stb. stb. -
sanyicks #18 "De ebből mit érzékel az európai szolgáltató? Hogy brutálisan megnőtt a forgalma, és ezért egy fillérrel sem kap többet."
Ebből azt érzékeli a netszolgáltató hogy igény lesz a neteléréseire, olyan emberek is előfizetnek akik addig nem tették/nyagyobb csomagra fizetnek elő. -
cateran #17 Ebben az a vicc, hogy nekem mobilnetem van (a telefonomat hasznalom wifi hotspotnak es tetheringgel tolom) jelen pillanatban 1 HTC One-nal. Mult hetfon vettem meg, azota generaltam 170 Gb adatforgalmat. Egyreszt a szolgaltatom nem szolt es nem is korlatozott (nem is teheti:P A szerzodesem alapjan szarasig tolhatom), masreszt a sebesseg 10-27 mbit kozott ingadozik (mikor mennyi, ejjelente ertelemszeruen tobb) ugy, hogy nem is 4g. Ez kerul nekem sac/kb 13k huf-nak megfelelo osszegbe/ho. Ezek utan a vonalas szolgaltatok nyaljanak sot.... -
TokraFan #16 Egyébként a Matáv élen jár a korlátozásban, imádják ezt. Ugye még emlékszünk a 40/100 órás internet csomagokra? Még alig indult el az első ADSL szolgáltatás, már akkor felreppentek a hírek, hogy korlátos net lesz, az indok azaonos volt a jelenlegivel...Ennek idestova 12éve, mégis meg tudták oldani a fejlesztéseket...
Ne legyél naív. Itt kizárólag az exponenciálisan növekvő nyereséggörbe fenntartásáról van szó, kell a még több sáp a részvényeseknek. -
TokraFan #15 A piaci szereplők, elsősorban a netszolgáltatók, szépen alapítanak egy nemzetközi céget mely a tartalomszolgáltatók által befizetett pénzeket kezeli. Az pedig az infrastruktúrát kiépítő/fenntartó cégek igényeihez mérten fizeti ki a pénzeket oda, ahol a fejlesztésekre leginkább szükség van. Innentől nemlétezik a probléma amiről beszélsz.
Nem kell feltalálni a spanyol viaszt. Hasonló rendszerben működik a szerzői jogvédelem, pontosabban a szerzői jogdíjakból befolyt pénzek kezelése, nemzetközi szinten. -
Cat #14 "A másik oldalon pedig, a tartalomszolgáltatók ugyanúgy fizetnek, aki többet forgalmaz, neki is nagyobb uplink kell, az meg honnan jönne?"
Tegyük fel egy amerikai cég csinál egy videótékát, ahonnan te letölthetsz filmeket. Az amerikai cég fizet egy amerikai szolgáltatónak, fizeti a szervereket, a sávszélességet, ebben tökéletesen igazad van. Sőt, adott esetben te is fizetsz azért, hogy letölthess onnan. De ebből mit érzékel az európai szolgáltató? Hogy brutálisan megnőtt a forgalma, és ezért egy fillérrel sem kap többet. Miért olyan nehéz ezt megérteni?
"Teljesen legális használattal bőven 75 GB felett lehet lenni."
Egy pillanatig sem vontam kétségbe a legális használatot!
"A technológia megköveteli a fejlesztéseket!"
Ez így van. De nézd meg, hogy míg az internet előfizetési díjak CSÖKKENNEK (legalábbis számomra UPCnél tíz éve több volt a havidíj, mint ma), addig a sávszélesség-igény brutális mértékben, exponenciálisan NŐ. -
SlickAdam #13 nincs mese, at kellesz majd mennunk Vodafone-hoz vagy valami mas szolgaltatohoz. azt nyilatkoztak ma, hogy naluk nem lesz ilyen szabalyozas. -
Caro #12 Ha kevés a teljes sávszélesség, akkor az előfizetők között a névleges sávszélesség arányában kellene felosztani. Ezzel is megoldható a probléma. Akinek ez kevés, vegyen konstans sávszélt drágábbért.
Nem kell feltétlen egyből a forgalmat korlátozni...
A másik oldalon pedig, a tartalomszolgáltatók ugyanúgy fizetnek, aki többet forgalmaz, neki is nagyobb uplink kell, az meg honnan jönne?
A mai sávszélességek mellett pedig a VoIP és az egyéb kritikus szolgáltatások elenyésző mennyiséget használnak, azokra mindig marad bőven. Nem látom a problémát. -
#11 Nincs álljon meg a menet!
A technológia megköveteli a fejlesztéseket! Idehaza és kint is qrva sok pénzt fizetnek be az emberek telekommunikációval kapcsolatos számlákra/előfizetésekre.
Abból illik fedezni a rendszer karbantartást és a FOLYAMATOS fejlesztést.
Aki nem bírja szálljon ki, adja át a piacot másnak.
Külföldön már jelenleg is vannak előfizetéses alapon működő online tékák, ezeket senkinek sem kell bemutatni. Teljesen legális használattal bőven 75 GB felett lehet lenni.
Idehaza nagyobb városokban a 100+ Megabites net sem ritka! 75 GB??? Egy ilyen nettel az mennyi is? Fél nap? -
sanyicks #10 nem kell fejleszteniük. Abból is látszik hogy a sima lehúzás a cél, hogy fix adatforgalmi korlátot akarnak. Márpedig éjszaka nem hiszem hogy olyan csutkán menne az optika hogy ahhoz fejleszteni kelljen.
Egyébként meg mit gondolnak, mire megy a havidíj? Fejlesztésre... oldják meg abból. Nem pofázni kell, hogy a havidíjért még valamit csinálni is kell. -
Cat #9 Közel sem értek egyet.
Az, hogy rengeteg cég van, amelyik hatalmas adatforgalmat generáló új szolgáltatásokat indít, amellyel rengeteg pénzt keres egyáltalán nem kell hogy azt is jelentse egyben a csövet birtokló cégeknek, hogy azok állandóan bővítsenek. Miből? Hozzájuk folyik be ez a pénz? Nyilván nem. Akkormeg? Szerintem tök érthető ez az álláspont.
Az adott értékeken nyilván lehet vitatkozni, de az eléggé egyértelmű, hogy nem végtelen nagyságú az ingyenes sávszélesség. Ha most 75 GB helyett azt mondanák, hogy 750 GB annyit érnének el, hogy néhány évvel kitolódna az a határ, amikor megérzed a dolgot. Most még a HD videókat simán letöltheted, de amikor már 4K tévéhez keresnek tartalmat az emberek akkor nagyon sok internetszolgáltató ugyanígy be fogja dobni a törülközőt, és azt mondják majd hogy álljon meg a menet.
Az informatika közművé alakul, ugyanolyan, mint a víz, az áram vagy a gáz. És ezekért annyit fizetsz amennyit fogyasztasz belőlük. -
#8 "Május másodikától a következő négy kategória lép hatályba: 16 Mbit/s-ig a havi forgalom 75 gigabájt"
15 Mbites netem van idehaza, amiből a fos Té 8-9-et szolgáltat. Jobb, mint a semmi marad, ez van.
Ellenben! Steam accounttal rendelkezem, mint rajtam kívül még sok millióan.
Ha játszani akarok, le kell előtte töltenem a játékot, amit MEGVETTEM.
Ebben a hónapban a Metro 2033-at töltöttem le Steam-ről, amit a Max Payne 3 fog követni, mert előbbivel végeztem... 7.5 GB-ot szedett le Steam-ről, utóbbi 30.5 GB FOG leszedni hamarosan.
Ez összesen 37.5 GB, közben a párom Youtube + Rtl Most-ot néz napi szinten, ez nála NAPONTA alsó hangon is 1 GB, egy hónapban csak ez a forgalma ~30 GB. 67.5 GB-nál tartunk és én még nem csináltam semmi mást akkor a neten...
A fenti 2 játék közül egyik sem több száz órás történet... laza 1.5 hét bőven elég a kényelmes végigvitelükhöz. Ha utána a 15 GB-ot leszedő GTA4-re támad kedvem, akkor már lekorlátoznának!
Úgy, hogy közben 1 kb illegális forgalmat nem bonyolítottam.
Vicc.
Főleg úgy vicc, hogy az egész IT világ a cloud, a streamelés és digitális terjesztés felé menetel már régóta. Új XBOX720 és PS4 is többek között ezt az irányt preferálja, nem mintha a jelenlegi generáció nem ebben lenne egyre erősebb...
Szóval, ezt egy picit sem gondolhatja épelméjű telekommunikációs szakember 2013-ba. Ha igen, akkor tessék lemondani és visszamenni a jurtába! -
MikeRenton #7 Erről ez jut eszembe :DD
"Azoknak az emberkéknek üzenném, hogy egy ilyen picit vegyenek már vissza"
:DD -
#6 Az adat forgalomban van az igazi nagy lóvé, várható volt...extra, extra profit a cél -
KRTuning #5 #1-2-3:
-
chuky123 #4 Szép új jővő Vissza a 90 évekbe. Ezt a visszafejlődést szánalmasak. Sajna ország legnagyobb részén tényleg nincs alternatíva -
sanyicks #3 balfasz... tudod az ország nagy részében nincs más... -
#2 Aki azoknál van az meg is érdemli -
sanyicks #1 a kurva anyjukat. Gondolom a hazai talicskás cégnél is ez lesz...