49
  • sola
    Nyilván nem véletlenül nem frissítenek az emberek/cégek ugyanis a Win7/8 licensz beszerzése mellett nyilván új gépet is kellene venni vagy legalábbis frissíteni a gépen, ami együtt már túl nagy költség.

Hát mindenesetre én is mindenkinek azt javaslom, hogy vizsgálja meg, hogy az adott gépre kell-e ténylegesen Windows. Ha csak olyan feladatokra kell, ami megy Linux alatt is (alkalmazásoknak van alternatívája Linux alatt, az alkalmazások webesek vagy futnak Wine alatt), akkor érdemes Linuxra váltani.

Néha az is jó megoldás, hogy a gépre magára feltenni a Linux-ot eslődleges operációs rendszerként és a régi Windows XP-t pedig betenni VirtualBox-ba és csak akkor használni, amikor az adott feladatot csak a Win alatt tudjuk elvégezni. Böngészést pl teljes egésszében Linux alól végezni. Igy szépen fokozatosan lehet migrálni a feladatokat Linux-os környezetbe és a rendszer összességében jóval biztonságosabb lesz.

• sanyicks
    hát igen a windows 7 kiforrott, gyors, és stabil... az addigi vindózokhoz képest :D
  • wraithLord
    És utána is úgy tűnik. Kivéve pl. a Debiant, csak azzal viszonylag sokat kell pepecselni, hogy minden rendesen működjön.

OSX-em még nem volt. Használni használtam, egyetemen egyes analitikai készülékekhez Apple gép volt kötve anno...
  • balazs630
    "...ellentétben a Windows 7-essel, ami rendkívül sikeres, kiforrott és stabil..." Mindaddig így tűnik amíg ki nem próbál az ember egy Linuxot vagy Mac OS X-et...
  • wraithLord
    Ezzel csak annyi probléma van, hogy a még jelenleg is XP-t futtató gépek elég nagy hányada valószínűleg nem nagyon szereti a Windows 7-et, mert maguk a gépek is jócskán elavultak minimum konfiguráció szintjén (pl. kevés memória).
    Annál is inkább, mert ma már új géphez nem adnak XP-t (gondolom).

Az új gép vagy a gép korszerűsítése is pénz, az új Windows is pénz, és egyelőre nem látom, hogy az XP tényleg olyan nagy security risk lenne...
  • Vaszilij Artyom
    Mekkora baromságokat beszélsz ajjaj
  • ProgServ
    A kampányt 100%-osan támogatom!
    Tessék lecserélni Linuxra, és/vagy OSX-re az összes MS-os fostalicska terméket!
  • sanyicks
    Fordítás:

"köll a péz vegyetek új vindózt!"
  • dundiego86
    "A cég szerint az összes operációs rendszere közül a Windows XP a legkevésbé biztonságos"
    Személyes vélemény: De a legstabilabb!!!
    Nekem a 7 egy UART még egy programozónál is befagyott és újraindult=elk*rta a chippet is, így azt írhattam újra :(. Soros port kezelésről meg inkább ne is beszéljünk... A párhuzamos port még működik legalább...