49
 • spakly
  #49
  Nem igazán értem a sok sületlenséget amit irtok. a win7 1 giga memoriát használ. nekem 4 van a gépen és 64 bitest futtatok. még soha nem irta ki h kevés a memoria. lehet h én vagyok valami különleges?
 • wraithLord
  #48
  Hát hiába "könyörögsz", nem most találtam ki, amit írtam. Nyilván irodában nem kapcsolják ki a virtuális memóriát.
  Nem ökörség, ha van elég. Max. néhány Windows szolgáltatás nem működik.
 • WoodrowWilson
  #47
  Link
  * A Windows 8 frissítés vagy a Windows 8 Pro frissítés telepítéséhez az ügyfeleknek a Windows XP SP3-at, a Windows Vista-t, a Windows 7-et, a Windows 8 Consumer Preview-t vagy a Windows 8 Release Preview-t kell futtatniuk. Az árképzés régiónként és viszonteladónként eltérő és számos tényezőtől függ (például az átváltási árfolyamoktól, a helyi adóktól, vámoktól és díjaktól, a helyi piaci feltételektől és más árképzési szempontoktól). A tényleges fizetendő ár magasabb lehet a reklámban szereplő árnál. A tranzakció lebonyolításához nemzetközi hitelkártyára is szükség lehet. További részletekért olvassa el a vásárlásra vonatkozó feltételeket!


  Szerződési feltételek
  Egy frissítési licenc csak egyetlen számítógépre érvényes, és a frissítés csak olyan számítógépre telepíthető, amely érvényes alaplicenccel és a következő operációs rendszerek valamelyike fut: Windows 7, Windows Vista, Windows XP (SP3), Windows 8 Consumer Preview vagy Windows 8 Release Preview. Milyen verziójú Windows rendszert futtatok?
 • Tinman #46
  Akkor idézd, ahogy én is megtettem...
 • Tinman #45
  "4 GB fizikai memória a Windows 7-nek nem elég, ha a virtuális memória ki van kapcsolva"

  Könyörgöm nézd már meg mennyi memóriát eszik... mert amiket írtál horror!

  "lyenkor a Windows 7 már reklamál, hogy valamit zárj be, mert nem elég a memória"

  Tonnányi irodai gép szaladgál 2 GB rammal, még csak hasonlót sem tapasztaltunk soha.

  A virt. memóriát kikapcsolni meg ökörség, mert van pár program ami kifejezetten nem működik, vagy rosszul működik, ha nincs jelen.
 • WoodrowWilson
  #44
  Az egy dolog, hogy minek kell futnia, ugyanez a szöveg most is le van írva, pedig már nincs január. De a szerződési feltételek között akkor is meg most is ott volt, hogy kell egy alap Windows licenc.
 • wraithLord
  #43
  Nem sokkal nagyobb, de nagyobb, és akinek nem 8 GB RAM van a gépében, az észreveszi.
  Pl. 4 GB fizikai memória a Windows 7-nek nem elég, ha a virtuális memória ki van kapcsolva, csak a legszükségesebb háttérfolyamatok futnak, 1 komolyabb program, 1-2 kevésbé erőforrásigényes program, + 1-nél több böngészőlap van nyitva (pl. Chrome). Ilyenkor a Windows 7 már reklamál, hogy valamit zárj be, mert nem elég a memória. A Windows XP pedig még bőven elvan. (igaz, ezek 64 bitesek oprendszerek voltak.)

  2 GB memóriával pedig a Windows 7 (32 bites) nagyon döcög, ha nem nyúlsz bele a beállításokba (pl. nem kapcsolod ki az aerot, meg a felesleges dolgokat - pedig amúgy a gép számítási teljesítménye bírná, csak nem elég a fizikai memória, a virtuális meg tetűlassú); míg a Windows XP, (immáron szintén a 32 bites és SP3) gyönyörűen megy.
 • galocza
  #42
  pontosan ezt vártam én is: ha már kampány, legyen vmi, ne csak szöveg. ami azt illeti, a lejjebb írt 8700ftos megoldás is jó lett volna - ha tudtam volna róla.
  (naponta min 5 számtech témájú oldalt böngészek. ezt azért jól titokban tartotta az ms.)
 • zola2000
  #41
  Több win98as játék ami nem ment xp alatt win 7-8 alatt elindult (pl imperium galactica 2) olyan programmal én még nem is találkoztam amivel gond lett volna win 8 alatt.
 • zola2000
  #40
  Nem igazán érdekel, a lényeg hogy most már tényleg "eredeti" a windowsom ^^
 • Tinman #39
  "mivel sokkal nagyobb erőforrás igénye van"

  Ez nem egészen így van. Próbálj ki u.a. a gépen egy XP SP3-at, majd Win7 Home Premium-ot, majd egy Win8-at. Utóbbi még gyorsabb is lesz, mint u.a. a gépen egy Win7^^

  Meg fogsz lepődni, mennyire urban legend a durva gépigény. Nyilván 1 GB memória alatt már nem érdemes erőlködni... mondjuk azt XP-vel se.
 • NetBoyBp
  #38
  A másik gond, hogy aki csak számlázásra használja a WinXP-t ha lecseréli Win7 vagy Win8 -ra annak hardvert is kell cserélni, mivel sokkal nagyobb erőforrás igénye van és nem biztos hogy már így megéri, pláne ha nincsenek programok rá vagy nem futtatható win7/8 alatt az adott program! Akkor már inkább Linux felé váltanak! A mai gazdasági helyzetben ezt mindenki tologatja!
 • Tinman #37
  Ez viszont nem legál...
 • Tinman #36
  Bocs, nem RC hanem RP, ezt elírtam, az alábbi meg TÉNY:

  MS oldaláról!!!!

  * Az ajánlat 2012. október 26-tól 2013. január 31-ig érvényes olyan magánszemélyek és kisvállalkozások számára, akik legfeljebb öt eszközre szeretnének frissítést vásárolni. Ha Ön kisvállalati ügyfél és ötnél több eszközt kíván Windows 8 Pro-ra frissíteni, további információért lépjen kapcsolatba Microsoft-partnerével. A Windows 8 Pro telepítéséhez az ügyfeleknek Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 Consumer Preview vagy Windows 8 Release Preview rendszert kell futtatniuk. Az árképzés régiónként és viszonteladónként eltérő és számos tényezőtől függ (például az átváltási árfolyamoktól, a helyi adóktól, vámoktól és díjaktól, a helyi piaci feltételektől és más árképzési szempontoktól). A tényleges fizetendő ár magasabb lehet a reklámban szereplő árnál. A tranzakció lebonyolításához nemzetközi hitelkártyára is szükség lehet. Tekintse meg a különleges ajánlat részleteit!
 • zola2000
  #35
  A #25re ment az előző
 • zola2000
  #34
  A linuxok közül is csak az biztonságos amit alig páran használnak, nézd meg az egyetlen elterjedt linux biztonságát, a google android linuxét!
 • zola2000
  #33
  Valami biztos volt, mert nem eredeti windows 7re is simán települt a 8 ezer forintos win8. Ez az ms részéről legalábbis szándékos kellett hogy legyen.
 • WoodrowWilson
  #32
  Senki nem állította, hogy nem lehetett jogtisztán használni az RC-t. Csak nem lehetett upgradelni, ha te úgy csináltad, akkor az nem legális. Mi üzlet lett volna abban a Microsoftnak, hogy kezdéskor 8 ezerért adja a legújabb OS-ét?
 • Major
  #31
  Akkor itt valami csoda történt kérem szépen. Nálam minimum 2 évente újra kellett telepíteni, mert úgy teleszemetelte magát, hogy alig akart bekapcsolni és azt hiszem evvel a megállapítással nem vagyok egyedül.
 • Tinman #30
  #20-ba azt írtad, hogy 1 hete hallottál erről. Érdekes :-D
 • Tinman #29
  Te meg rosszul.

  A Win8 RC mikor kijött BÁRKI legálisan kipróbálhatta, feltelepíthette a gépére, nem volt követelmény semmilyen op. rendszer korábbról!

  Tehát akinek valamilyen Linux disztribje volt fent, azt nem próbálhatta ki a jogtiszta, legális Win8 RC-t. Hát hogyne :-D
 • lordmorden
  #28
  a parancsnok helyettesnek igaza van, midnegyiknek van jópár bibije, persze az xp már használhatatlan, nincs oylan gépem aminek akár cska a telesíménye tört részét ki tudná használni, de ha valaki nem kockul akkor jó neki a linux is. ha nem starcraftoznék csakis linuxom lenne...
  viszont ha igen a win7 a legjobb még mindig... a win 8 hiába nagyon gyors vanank bakijai.
 • Chakotay
  #27
  Ja az XP minden porcikáját ismerem,hogy mi miért fútt a háttérben.A 7-nél nem minden tiszta a 8-nál sem.Lehet hogy a nagy terror ellenes harc nevében azért hagytak egykét kis kaput,elellenőrzés céljából.Megoldás,ha nem játszol.Linux
 • Macropus Rufus
  #26
  egy vállalat átállítása másik rendszerre nm 2Ft.
  Pláne ha új hw-t is venni kell. Ezek a tételek akár 1000€/munkaállomás is lehet.
  Ha csak a saját cégünkből indulok ki: most már majd 20ezer gép van a rendszerben.
  Ezek jó 70%-át cserélni kellene ha Win7-re állnánk át.
  Azért 20.000*1000=20.000.000€ nem kis pénz, a semmiért.
 • Macropus Rufus
  #25
  "hogy a Windows XP - a Windows 8 64 bites verziójához képest - több mint 56-szor gyakrabban válik kártevőkkel végrehajtott támadások áldozatává,"
  Wow. Ehhez szakértő kellett? Azért érdekes ui. 2013 áprilisában volt egy kis adat arról, hogy 3.31% a Windows8 és 38,73% részesedése van a WinXP-nek az os piacon.
  Namost ez barátok közt is legalább 10x eltérés. Nem értem, hogy miért csodálkozan azon, hogy egy senki álltal nem használt rendszert nem törnek fel. Basszus ez milyen érdekes.

  A Windows 7 törése kb. 5-10 perc. (Maximum)
  A Windows 8 törése még ennyi sincs. Egy sima del-copy+paste. Kb. ennyi.
  Olyannira ennyi, hogy vannak "szervíz lemezek" (pl. HirenBoot) amiken ott van a Win7 és a Win8 törője. Az XP is kb. úgyan ilyen 1xüen törhető.
  Mondjuk a Win7 esetén ami meglepő volt, hogy át lehetett írni liveCD segítségével a sysop jelszavát is! Ennyit a védelemről. Unix/Linux környezetben ez elképzelhetetlen lenne. Szóval a WinXP-WinVista-Win7-Win8 egyfomrán szar, ha a biztonságról van szó. (ha jó lenne akkor nem kelle külön mindefajta kártevő eltávolíto okosság a gépre, a saját védelme elég lenne. pl. )
 • duke
  #24
  Ezzel az idiota csempekkel, szerintem eselytelen a win8. Majd ha be lehet allitani egy sima normalis Xp-szeru menut akkor talan. Amugy meg, nem tudom mi bajuk az XP-vel, jo az meg.
 • evetke007
  #23
  Jól tudtad.
  Az apró betűs rész ugyanis csak arról szólt, milyen SZOFTVER alapra van szükség a W8 upgrade-hez.
  Frissíthettél RC-ről is (így nem vesztek el a beállításaid), de attól kurvára nem lett LEGÁLIS,csak akkor ha ott figyelt a XP/Vista/Win7 COA martica a gépen + (PLUSZ!!!) a számla ennek a vásárlásáról.
  Itt ugyanis arra gondoltak, hogy a júzer a MEGLÉVŐ és JOGTISZTA windos-t eltávolítja és lecseréli egy WIN8-RC -re, aztán X idő használat után nem kell reinstall. hanem egyből upgradelhető a végleges Win8 Pro.
  Tehát fentiek nélkül RC-ről frissíteni gyakorlatilag ugyan azt jelenti mint warez vindózról...
 • gergely1991
  #22
  Az XP miért nem lenne biztonságos?
  Aki nem szeret veszélyben élni állítsa be a fiókját korlátozottra.
  Windows 7-re ugyanúgy mennek a sebeshetőségek mint xp-re,szóval...
 • Narxis
  #21
  Én is így tudtam, lol...
 • Narxis
  #20
  Ez aztán marha jól volt reklámozva... kb. én is 1 hete hallottam erről, hogy VOLT ilyen. Nem mintha fontos lenne nekem, hogy legális vagy sem a vindózom... de gondolom nem csak én jártam így.
 • Tinman #19
  Nem éppen.

  Ha volt egy szűz géped, amire rátetted a LEGÁLISAN letölthető Windows 8 Release Candidate verziót, az MS ezen akciójában LEGÁLISAN 8700 Ft körüli áron upgradelhetted Windows 8 Pro 32/64 bitre. Pontosan ezt tettem, meg még rajtam kívül jó páran...

  MS akkori akciójának apró betűs részében is ott szerepelt a Win8 RC!

  A többi amit írtál stimmel, de így lehetett INGYENES op. rendszerből végleges fullos op. rendszerre váltani.
 • Zombee
  #18
  Az az akciós váltás csak azoknak járt, akiknek volt előtte is legális operációs rendszerük. Ha január 31-ig vettél gépet Win7-el, akkor még olcsóbb volt az upgrade. Viszont az illegális rendszerre legálisan megvett upgrade nem tette legálissá a rendszert, hiába látta utána a Windows Update is eredetinek. Tört Windowst csak a teljes licenc megvétele tesz legálissá.
 • teddybear
  #17
  Nem enged a gépe közelébe. Különben nem csak a HDD okozhatja. Én a tápra gyanakszom, volt már ilyen a praxisomban. Vagy esetleg maga a kolléga, mert állandóan macerálja a gépét.
 • ugh
  #16
  Az teny hogy a 7es stabilabb es tartosabb is.
  Ettol fuggtelenuul szeritem az xp is jo volt a leghosszabb ido 2,5 ev volt egy telepitessel es utanna sem a win hibajabol kellet telepiteni (illetve de, de nem az okozta a gondot).
  1 eve hasznalok 7est egy fagyasom program kilepesem kekhalalom nem volt.
  Nem kocolodik ugy ossze mint az xp.
  Szerintem a win 7 teljesen stabil csak az automatikus frissiteseket kell kikapcsolni mert egy ido utan egyebkent nem lesz neki eleg az isten memoriaja se.
  En a linux oldalrol csak az androidot ismerem hat az egy okadmany....
 • Tinman #15
  Csak átnézném azt a HDD-t, hogy tényleg rendben van-e... ;-)
 • Tinman #14
  Cikkhez:

  Kampány???

  Végigolvastam és vártam a fantasztikus UPGRADE ajánlatot melynek keretein belül XP-ről Win7-re vagy 8-ra olcsóbban lehet upgradelni.

  Nincs ilyen. Ez így nem kampány, hanem egy semmi.

  MS-nek pár hónapja volt egy ilyen akciója, hogy legál Win7 vagy Win 8 RC-ről lehetett 8700 Ft körüli áron Win8 Pro 32/64-et venni. NA az valami volt!

  Az más kérdés, hogy 7-esről baromság váltani, de akinek nem volt legál op. rendszere válthatott végre, így ezért respect nekik.

  Azóta használok egyébként Win8-at. Videóvágás és rengeteg gaming. Semmi bajom vele. Majd biztos lesz, de egyelőre még egy komplett alaplap+CPU+memória cserét is lazán elbírt!
 • AgentKis
  #13
  Ezen már évek óta rajta van az M$, hogy ne így legyen. Ha minden frissítést felteszel, akkor egy XP minden esetben lassabb egy adott gépen egy Win7-nél (feltéve, hogy ez utóbbi elindul rajta).
  A virtuális memória kikapcsolásával sokat gyorsul, de ahhoz 2 giga ram minimum kell, ha 1nél több böngészőablakot használ valaki. Ezért a régi gépek legtöbbje már rambővítésen esett át, a szervízpack 3-as 512 vagy 1 gigával virtuális memóriát használva borzalmasan lassú, 1-1 program használatán kívül másra alkalmatlan.
  Véleményem szerint a fent említett 2 giga ram alatt jelenleg nincs élet win-nel (akár XP, akár Vista, akár 7-8).
 • Tinman #12
  Nem erről a szűk rétegről van szó könyörgöm, akik ezeréves gépeket programoznak soros, meg párhuzamos porton keresztül.

  A többség gépén már évek óta se soros, se párhuzamos port nincs, de ha van is, nincs kivezetve, és nem használja egyáltalán.
 • teddybear
  #11
  A kollégámnak két-három hónaponként kell újratelepítenie a linuxot a gépére. Én nem tudom, hogy mi a fenét csinál, de amikor elkezd káromkodni, akkor már keresem a szekrényben a linux lemezt....
 • teddybear
  #10
  "A Microsoft drasztikus módon igyekszik rábírni az elavult operációs rendszert használókat arra, hogy váltsanak a Windows 7-esre vagy 8-asra. A cég szerint az összes operációs rendszere közül a Windows XP a legkevésbé biztonságos."

  Köszönöm szépen, de mivel ezen a gépen 2006-ban telepítettem az XP-t, és azóta szépen, stabilan megy, nem cserélem le.
  Ráadásul ebben a gépben egy 3 gigás, de egy magos processzor megy, ami bőven elég az XP-hez, de már kissé kevés lenne a 7-eshez.

  Talán gyakrabban kéne frissíteni az XP-t, és esetleg beszélni a vírusirtósokkal.