26
  • kalapos01
    #26
    Fölöslegesnek tartod a szájtépést, utána 10 sorban írod le az alapvetést, miszerint addig csinálják, amíg a közönség kíváncsi a filmekre?

    Igazából nézőpont kérdés, hogy ki mit lát meg először. Te a pénzt. De a pénzt az emberek adják, szóval a közönség igényeit akarják kielégíteni.
  • roblee
    #25
    Szerintem tök fölösleges ez a szájtépés.
    Addig csinálják ezeket a képregény adaptációkat, amíg van benne lé, ha már kifulladt, akkor máshoz nyúlnak. Pénzről szól itt minden, emberek.
    A számok meg azt mutatják, hogy egyelőre kaszálnak ezekkel. Ráadásul ezeknek a filmeknek nem az a dolguk, hogy megváltsák a világot, filozofáljanak vagy az emberiséget jobb irányba tereljék, nem, szórakoztassanak. Erre tökéletesen megfelelnek.
    Én nagy képregény rajongó voltam-vagyok, és nem érzem, hogy a képregények szellemiségét - vagy hogy neveztétek - porba taposnák. Erről szó sincs.
    Én elmegyek és megnézem ezeket a filmeket, mert kikapcsolnak és szórakoztatnak. Ha komolyra vágyom és arra van szükségem, hogy napokig egy adott dolgon rágódjak, akkor elmegyek a Trafóba vagy a Nemzetibe (bár a történtek után már erre nem nagyon hiszem, hogy sor kerülne) vagy sorolhatnám a színházakat és megnézek egy olyan darabot, hogy a t...köm elhagyom és napokig a hatása alatt vagyok. Részemről ennyi.
  • morden2
    #24
    "2 egy tucat romantikus vígjátékokkal" a képregényfilmek, azok nem 12 egy tucat ?
  • morden2
    #23
    öhh és mikor lesznek történettel is rendelkező látványfilmek a mozikban ? 2016-tól :D ?
  • Sippie
    #22
    kényszerítenek hogy nézd meg? :D
  • Laza
    #21
    Így van, látványos ... de semmi irigylésre méltó nincs benne ... legalábbis nem hallottam még olyanról, hogy valaki szeretett volna egy nyomorék ember bőrébe bújni, aki egy mesterséges test bőrébe bújik, hogy maga is más legyen :)
    Ráadásul az egész kitalált koncepció/alaptörténet másolat, igazi fordulatoktól mentes, unalmas ... a karakterek meg ... most komolyan valakinek tetszenek azok a kék bennszülött akármik? :)

    Inkább a supeherok :)

    Egyébként Én mindig is szerettem ezeket a képregényeket és rajzfilmeket ... bár egy idő után már nem egy elborult, dimenziókon át ugráló összevisszaság volt.
    Filmekben is jó kikapcsolódásnak vélem ... sokkal inkább, mint sok másik baromságot, kedve a 12 egy tucat romantikus vígjátékokkal és egyéb förmedvényekkel, vagy a halál unalom szomorú szamuráj emos vámpirokkal .......
  • cylonflatus
    #20
    A "nyomorék mélység" ugyanaz amit szeretnél, csak a másik irányba... :P
  • Zombee
    #19
    Az Avatar is látványos, csak épp én azt a kék Pocahontast nem bírnám 3 órán át nézni.
  • HalálosHintalow
    #18
    Pedig ezek a képregényfilmek jóval közelebb állnak a több évdizeddel elötti szorikhoz, mint a jelenlegiekhez.
    a 90-es/2000-es években már nem a régi "jön a heti főgonosz, lezúzzuk, a város ünnepel" vonal volt a jellemző, hanem sokkal árnyaltabb, nem annyira egyértelmű a jó és a rossz, nagy szerepet kap a moralitás, a politika stb.
    Az avengers film például sokkal közelebb áll a 60-as 70-es évekbeli sztorikhoz, mint egy mostanihoz (pl egy civil war)
    Azért van így, mert a filmek felfutásával egyre szélesebb körben népszerűek lettek a szuperhősök, ezért egyszerűbb, emészthetőbb sztorikra volt szükség, ezért is nyúlnak vissza inkább a filmeknél a "hőskorhoz"
    A fanyalgóknak üzenem, hogy nem csak marvel/dc létezik a világon, hanem rengeteg egyéb kiadó, olyan sztorikkal, hogy még a legnagyobb képregényfujjoló is találhat olyat, amitől lepetézik :)
    Például ha irritál az egész köpenyes jófiú szuperhős dolog? Olvasd el a "the boys" -t, ott minden sztreccsgatyás megkapja a megáét, gyengén brutális stílusban. (egy szuperképességekkel felturbózott titkosügynökcsoportról szól, akiknek az a dolguk, hogy a velejéig rohadt szuperhőstársadalmat "kordában tartsák")
  • cateran
    #17
    Hiszen 1,5 oraba nyilvan bele lehet gyurni a teljes "szellemiseget"...ugyan mar, netto baromsag, amiket itt bofogtok...Az amcsi kepregenyek fele (fokent a regebbiek) kutyakozonseges propaganda cucc (Captain America a legekesebb pelda) A tobbi meg hullamlovas...probalja tobb-kevesebb sikerrel meglovagolni a kepregenyek nepszeruseget. (mert hat amcsiban bizony keresett dolog, meg 1 szaros angliai bolttol is lepeteztem, quadrillio kulonbozo kepregeny.)
    Azt meg meg sem kerdezem, hogy pl 1 Spidermannek mifele szellemisege van? Egyaltalan melyik Spidermannek? Az Amazingnak? Avengingnek? Superiornak? Spectacularnak? Sensationalnak? Ultimatenak?
    Vagy maradjunk Captain Americanal?
  • xido
    #16
    Követelem a hanyagolt képregények megfilmesítését is a kicsiknek,mint Góliát az ő meteorit-baltájával...vagy Bobo és az ő teleportálós távcsövével..nah:)))
  • goldmember
    #15
    Ó bazmeg ezeknek sosem lesz már vége?
  • Qlimax
    #14
    Teljesen tisztába vagyok azzal, hogy képregények voltak eredetileg, stb...
    De ahogy Ender írja, teljességgel elrontják a régi nagy hírnevet, amit a képregényekkel kivívtak. Nekem is megvan rengeted eredeti példány és sokkal élvezhetőbb, mint ezek a látványra gyúró, nulla történettel rendelkező valamik... Mert hogy ez nem film, az is biztos. Akciófilmnek pláne nem mondanám, inkább valami tiniknek való fantasy.
  • Mythbuster
    #13
    Lehet lekellene porolnod a régi képregényeidet mivel az alapanyaghoz sokkal közelebb állnak a filmek mint gondolnád, bár kötve hiszem hogy egyáltalán otthon vagy a témában. Természetesen voltak változtatások mivel a nyomtatott és a film formátum jelentősen eltér egymástól de gondolom ezt nem kell elmagyaráznom. De viszont közel se volt annyi eltérés hogy emiatt a filmeket "fos"-nak a kedvelőit pedig retardáltnak kelljen hívnod. Neked nem tetszettek a filmek de nem azért amit leírtál.
  • Ender Wiggin #12
    @zombee: látványos? vazze, mikor valaki ugyanezt mondja az avatarról, egyből letépik a fejét. bezzeg, ha ezekre a 12 éves retardáltakra szabott filmekre csak ennyit mond valaki, az már komoly érv, ugye?

    ezeknek a filmeknek az ég világon SEMMI köze a képregények szellemiségéhez. pontosítok, a korabeli képregényekszellemiségéhez. ma már, csak úgy, mint a tehetségtelen forgatőkönyvírók, a klasszikus képregény licenszek eladása is hihetelen fos történeteket szült, szinte minden karaktert átírtak már.

    az avengers jó példa arra, hogy az, ami működhet talán (talán) rajzban, az filmen csak egy rémisztő idiótaság. az elmúlt 20 évben talán ha 3-4 egyetlen jó képregény adaptáció született. És ezek természetesen nem az ilyen block buster, giga-mega sztárparádé agyhalottaknak kategóriában keresendők.

    @harmi: számomra pont azért fos az összes, mert nagyon is jól ismerem a rajzolt világot. abban dolgozom ugyanis.
  • harmi2009
    #11
    Az egész negatív hozzáállás ezekhez a filmekhez abból adódik, hogy Mo-n a képregény mint műfaj nem volt és most sem annyira elismert mint az USA-ban.
    Az pedig természetes folyománya a képregényeknek, hogy megfilmesítik őket.
    Ha valakit megkérdezünk a magyar képregényekről akkor nagy valószínűséggel a Fülesben megjelentekre illetve a gyerekeknek kiadottakra fog gondolni, holott
    léteznek, szerintem, nemzetközi mércével is minőségi művek. Csak sajnos 0 reklámmal senki nem ismeri őket.
  • Zombee
    #10
    Szerintem kimondottan szórakoztató filmek, az ilyen látványos akciófilmek között jelenleg a legjobbak.
  • Ender Wiggin #9
    remélem a harmadik fázisban lehúzzák magukat a WC-n az összes idiótáknak írt filmjükket együtt.
  • cateran
    #8
    Hehh, kivetelesen egyetertek...Vasember, The Avengers es az X-men 1963-as, Captain America 1940-es, de a DC-s Superman pl 1938-as, Batman 1939-es...
  • zetortraktor
    #7
    Az megvan, hogy a képregények és ezen karakterek jó része már 50-70 éve folyamatosan jelentkeznek történetekkel, olykor havi 2-3-mal is? És akkor évi 2 film csontrágás? LOL? Csak a hiszti.
  • grebber
    #6
    Csak legyen bennük a képből "kimászó" 3D effekt ne csak nyomorék mélység!
  • Qlimax
    #5
    Kissé már nevetséges ez a csontrágás...
  • Elemir
    #4
    mese kicsiknek és nagyoknak! Helyes! :D
  • AZUL
    #3
    mit? hoyg egy mosómedve lövöldöz a galaxisban? elég nagy agyhalott aki ezt kitalálta...
  • Darth Sith
    #2
    én azért megnézem őket helyetted is.
  • Crane
    #1
    Egy biztos: Hollywood marvel korszakának egy pozitív hatása van: virágzik a latex és a műanyag ipar. :D
    De hogy három korszakot is kiizzadnak, azt rémálomba se gondoltam volna. Na de sebaj. Legalább nem kell pénzt pazarolnom mozira.