7
  • Zombee
    Konkrétan szinte az összesnek kínai a gyártója, de a legtöbbnek a tervezője, megrendelője is ázsiai :)
    Csak nekem hasonlít ez az LG akármelyik Galaxy SX-re? :)
    De a bele nem rossz, igaz teljesen értelmetlen.
  • Cat #6
    A készülékek gyártói jellemzően amerikaiak, és ott ilyen mértékegységet használnak. Át lehetne váltani SI-re is, de akkor pl. egy hét collos táblagépnél azt látnád, hogy a képátlója 17,78 cm. Az előbbi egy szép kerek szám, utóbbi pedig egy megjegyezhetetlen méret. Nem mellesleg Európában sem halt ki a metrikus, pl. csövek átmérőjénél máig a collt használják.
  • morden2
    a méret a lényeg című cikknél kivestéztük, hogy 15cm az kicsi, és 18 alatt inkább elbújni, mint vagánykodni :D
  • tomcsa4
    Ó egy női hozzászóló, kezi csókolom! :)

A hüvelyket még használják. Egy példát mondok, neked tetszeni fog. Melyik hangzik vagányabbul? A farkam 15 centi hosszú vagy majdnem 6 hüvelyk hosszú.
  • fehérfelhő
    Nem tudom megérteni, miért nem a hivatalos dm vagy cm vagy mm méretet adják meg, miért kell azt a hülye col meg könyök meg láb mértékegységeket irkálni mindenfelé, mikor az elméletileg már nem is létezik!
    Legalább is, már a gimiben úgy tanultuk 45 évvel ezelőtt, hogy már csak pár évig lehet használni, mert a metrikus lesz a világon a szabvány......
    Lehetséges, hogy a férfiak imádják a rejtjeles beszédet, de nekem nem jön be!
  • morden2
    kevés az 5 col is a média tartalmakhoz, olyan 6 col lenne jó körülbelül
  • tomcsa4
    Erre mondják, hogy átlagos csúcskészülék?