14
 • Csiki1991
  #14
  Hát nekem egy érintőképernyős KOBO GLO-m van, és elég sokat használom a háttérvilágítását is. Olyan 3 hetet még így is kibír...
 • Swarczi
  #13
  Én magam is jobban szeretem a rendes könyveket, azonban mivel sokat utazok ezért jobban megérte venni egy e-book olvasót - a hagyományos könyv sok helyet foglal, emellett egy e-book olvasóval nem áll fent az az eset hogy menet közben el fogy az olvasnivaló, plusz azért elég nehéz lemeríteni egy ilyen kis szerkezetet - itt most nem az érintőképernyős verzióra gondolok, ami sztem teljesen felesleges. Véleményem szerint az e-book olvasók tökéletesek könyvolvasásra, megkockáztatom kényelmesebb is róluk olvasni, mint pl. egy könyvből.
 • Evoluti0N
  #12
  Nekem is ez a fő problémám :D Ráadásul a kisvárosban, ahol élek, nem túl nagy és elég szegényes a könyvtár, ezért kénytelen vagyok rendszeresen rendelni könyveket, mivel mindig olyan olvasnivalókat találok magamnak, ami a könyvtárban nincs meg. Ezzel csak az a baj, hogy ritkább könyvek esetében internetes rendelésnél 10 napot is várni kell, mire megkapom. Ez miatt is, meg a hely miatt is gondolkodok egy e-könyv olvasó beszerzésén. Monitoron próbáltam már olvasni, de nem a legkényelmesebb.
 • hypno
  #11
  Szerintem ha Guttenberg nem a nyomtatást, hanem az e-olvasót találta volna fel és most kezdenének könyveket papírra nyomtatni, akkor ugyanez lenne a vita tárgya, csak fordítva.

  Egyébként nem tudom ti hogy vagytok vele, de a nyomtatott könyvek lassan elfoglalják az életteremet, mert nem csak olvasni, hanem birtokolni is szeretem őket.
 • Ender Wiggin
  #10
  a margó nem számít pdf esetében sem (az én olvasóm is a PDF-et szereti legjobban), mert felnagyítom a szöveget akkorára, hogy a mergó eltűnjön. az A4-es szakkönyvekkel, tankönyvekkel (nem is beszélve az A4-nél nagyobbakat) az a baj, hogy sokszor a betűméret kisebb, mint a standard regényeké, így olyan nagyításban, ami pont kitölti a képernyőt, zavaróan kicsi. állandóan zoomolni és vádoroltatni a megjelenített területet nem nyerő. szóval még mindig a nyomtatott könyv a jobb.
  A 10"-es tábla átmérője még mindig 10 centivel marad el az A4-es felületétől...
 • Zro
  #9
  Nekem is egy kindle-m van, s regények olvasására tökéletes megoldás. Képekkel telezsúfolt ismeretterjesztő és szakkönyvek olvasására pedig ott a tablet. Egy 7" kínai tablettel, 1200x800-as felbontásban tökéletesen olvashatóak ezek is, ami 30eHUF körül van. Így amit lehet inkább digitálisan veszem meg, persze magyar nyelven ez még nehézkes, de ha tényleg ide is beteszi a lábát az Amazon, kénytelenek lesznek lépni a magyar kiadók is.
 • setuh
  #8
  A 6"-os ebook reader tokeletes szoveg olvasasra,azert irom igy mert nem feltetlenul csak regenyt lehet rajta olvasni...Viszont ahol megjelenik egy par kep arra mar egyertelmuen alkalmatlan.
  Nekem egy kindle 3-om van 3 eve es tobb tucat regenyt teljesen kenyelmesen kiolvastam rajta,sot amikor a kezembe vettem egy kemenykotesu konyvet,sokkal kenyelmetlenebbnek tunt mint a kindle.A margot is sok ideig gyari beallitasok mellet hasznaltam,es ugy is jo volt, de miota csokkentettem megjobb lett.
 • narumon
  #7
  Én ezért használok 10" tabletet (ipad) erre a célra. Több magazint olvasok én is rajta mint könyvet (könyvet ha tehetem könyvként olvasok), ezen a méreten is minőségeb teljesen jól olvasható és kezelhető!
 • lammaer
  #6
  "de az ebook reader-en is van margó"

  Az én kindlémen nincs, szépen kiütöttem a konfigból, max 2mm-t hagytam, hogy a káva azért ne zavarjon be (a gyári beállitásban lévő margó tényleg óriási, de megoldható).

  Szerintem regényolvasásra teljesen jó az ebook olvasó, sőt, igazából CSAK arra jó. Ahogy tanult kollégám írta lejjebb, PDFekre, mindenféle szakmai könyvekre (tele diagrammokkal meg ábrákkal) alkalmatlan.

  Valószinüleg ezért lassul a növekedés, a regényolvasók körében szépen telitődik (akit érdekelt az már megvette az olvasóját, és hála istennek ezt nem kell évenként cserélni), a többi területen viszont nem tudja kiváltani a nyomtatott könyveket.
 • Celeborn
  #5
  Biztos van valami abban amit mondasz, de az ebook reader-en is van margó, akkor a könyvön miért nem mérhetem le a margót? Egyébként azt írtam, hogy a legkisebb könyvem 8" (igen, margóval együtt), de ilyenből van 2. Az összes többi 9", vagy nagyobb. A margó meg nincs 1".
 • hypno
  #4
  Egy kicsit úgy méretezik az olvasókat, mintha az autók esetében csak ezer köbcentis Suzuki Swift és négyezres A8-as Audi létezne, miközben az embereknek 1500-2000 ccm-es Opelre, Toyotára, stb. volna szüksége.

  Arról nem is beszélve, hogy he egy alja okostelefonba bele tudnak szuszakolni olyan hardvert és szoftvert, hogy relatíve gyorsan és fagyásmentesen képesek működni, akkor egy olvasásra kihegyezett cucc esetében szinte extrának tekinthető a fagyásmentes működés.
 • SaGa
  #3
  Nem jól méred. Ne a könyv, hanem a nyomtatott terület átlóját mérd meg. Az "átlag" méretű könyveké ott van 6" körül. 6" elegendő, ha nem A4-es pdf-et akarsz rajta nézegetni, hanem e-bookot olvasni. A pdf nem az, sosem volt és sosem lesz.
 • Celeborn
  #2
  Az olvasók többsége 6"-os képátlóval bír, ami szerintem egy regényhez is kicsi. Egyébként nekem is sok az A4 körüli könyvem, ahhoz meg aztán valóban nagyon kicsi. Lemértem otthon a legkisebb könyvem 8" átlóban. Viszont a 6" fölötti olvasok ára ugrás szerűen nő. Ez részben köszönhető az árukapcsolásnak. Mert ezekbe már belezsúfolnak mindenféle plusz fícsört, ami egyébként engem nem érdekel. Szóval amíg nem lesz elérhető a 8"-os mindenféle felesleges sallang nélkül (és persze 20 rugó alatt), engem sem érdekel a dolog. Szerintem mire ez bekövetkezik, már rég lesz más technológia.
 • Ender Wiggin
  #1
  van egy csomó A4-es méretű könyv, ami egyszerűen nem vihető át az olvasók apró képernyőjére normálisan. és ez csak egy ok, amiért nálam még mindig a nyomtatott könyv a nyerő (azzal együtt, hogy sok e-könyvvet olvasok).