59
Babás fotózás átverés!!!!
  • Sir Quno Jedi
    #59
    természetesen németjuhászok aka farkaskutyák, a többi csak úgy csinálták...
  • bcrics
    #58
    "már küldöm is ki a kutyákat. "

    Milyenek a kutyikák?:D
  • GregSB
    #57
    Nem kéne átesni a ló túlsó oldalára. Tudsz te vagy az anya ilyen fotókat csinálni? (ismerős oldala, szóval ez itt a reklám helye) Azért mert van fényképeződ még nem fogsz tudni feltétlen profi fotókat csinálni.

    Nem kéne egy csaló miatt az egész szakmát leírni, nagyon sokan fizetnek a fenti képen látható minőségért, ez teljesen normális.

    Sajnálatos hogy valaki kiskapukat kihasználva próbál nyerészkedni, de ez nem azt jelenti hogy minden fotós ilyen.
  • szucsy89
    #56
    Beszarás, hogy ilyennek valaki 2013-ban bedől. Erre mondják, hogy jó tanulópénz volt.
  • Mr_no_NaMe
    #55
    Nem is értem, hogy egyáltalán miért engedsz idegen embert a házadba. Huszonéves vagyok, nincsen családom de még így sem engednék senkit be. Ráadásul gyereked van, és beengedsz egy vadidegen embert, akit nem is láttál még, sompolyog neked és ígérget, és ferde mint a keresztbe tett sarló? Ne haragudj, de eszméletlenül buta vagy.
  • erieskrisz
    #54
    Közölte, hogy nem bonthatom fel a szerződést. Azt mondta, hogy adjak valamennyit és ő majd kipótolja, aztán majd elutaljuk neki.Közben megjött párom és addig addig erőszakoskodott míg az utolsó forintunkat odaadtuk neki.
    Hm ha ezt az én feleségemmel csinálta volna akkor
    1 kezéböl zsebéböl bárhonnan szerzödést elveszem
    2Kétszer fejberugom
    3Elzavarom a retkes kurva annyába
  • Dodo55
    #53
    Persze, sőt megkockáztatom sok-sok ország népéhez képest azért mi egész tudatosnak számítunk.

    Én csak azt mondom, hogy külföldön nem akkora érvágás egy-egy ilyen átverés az áldozatoknak, de hogy itt Magyarországon ekkora "nyomorban" (még ha azért ott nem is tartunk, hogy szó szerint éheznénk, de az átlag európai életszínvonalhoz képest sehol nem vagyunk) is van pofájuk egyes cégeknek trükközni az felháborító.

    Persze valóban kell ehhez az áldozat gyanútlansága is, én ma is pl. a bankban betűről-betűre elolvastam mit írok alá (holott csak egy eljárási felhatalmazáshoz vettek tőlem aláírásmintát és pár alap adatot gyakorlatilag szimpla űrlapokon), szemmel láthatóan fel is vittem az ügyintéző vérnyomását mert a második papírnál már előre mondta pontosan mi az, de én azért is végigolvastam mindet, ez így működik és kész :D

    Na mindegy, a lényeg, hogy azért a hiszékeny emberek átverését is ugyanolyan társadalomra káros cselekedetnek tartom, mint ha engem, nagyon tudatos és figyelmes embert próbálnának meg hamis "bizonyítékokkal" (mert máshogy kizárt dolog, sőt úgy sem garantált siker) megvezetni.
  • Molnibalage
    #52
    Soha semmilyen szolgáltatás nem érdekel, amit úgy hoznak hozzám. Az már eleve gyanús. Olvastlanul meg nem írok alá semmit és előre sem fizetek semmit, amiért nem kell.
  • Zero 7th
    #51
    Lehet ám, hogy az illető nem magyar, így nem magáról terjeszti a sztereotípiát, hanem rólunk...
  • Tikal #50
    attól még ugyanolyan hülyék és hiszékenyek az emberek máshol is nem csak Magyarországon, lásd USA, mindig felhozzák ők példának, hogy buták, pedig nem, szóval csak azt nem értem hogy mi miért erősítünk egy ostoba sztereotipiát magunkról??
  • Dodo55
    #49
    Csak az a különbség ott legyintenek egyet "így jártam" címszóval, és minimálbérből is röhögve kifizetik...
  • Tikal #48
    milyen a buta magyar hozzáállás? gondolom ilyen más országba elő sem fordult még soha.....
  • Yoda001
    #47
    küldd el ide a sztorit, hátha lesz pár értelmes komment (ritka, de szokott), ami alapján tudtok majd valamit kezdeni a dologgal...
  • Tinman #46
    Ez beteges!!!

    Majd lefényképezem én a gyerekem, meg az anyja... senkinek semmi köze hozzá! Fizetni meg fizessen az akinek nincs fényképezőgépe. Ez az emberiség kb. 1%-a lehet, köztük a Zulu törzzsel.
  • gergely1991
    #45
    A fogyasztóvédelem szerint cég tulajdonképpen számos dolgot vétet adtak néhány elérhetőséget a sértettnek a bejentésre.
  • Pluskast
    #44
    Ja meg a fényképészek akik ebből élnek....
  • gergely1991
    #43
    Ha sokáig basztatott az ajánlataival még akkor kellett volna feljelentéssel elzavarni, mert az már zaklatást elégíti ki.

    Talán fotónyomtatóval(vagy szimpla pl.:tintasugaras) olcsóbban kijöttél volna.Digitális fényképezőgép gondolom van ott.
  • karajjj
    #42
    úristen -.- az ilyet úgy raknám ki, hogy a lába nem érné a földet... ha meg nem akar elmenni, akkor szépen rendőrt kell hívni
  • xNecroBladex
    #41
    Nekem a Szabadnapos baba c. film jutott eszembe. :)
  • Tinman #40
    :-DDDD

    Jó ez a topic!

    Aszongya': "Babás fotózás átverés!!!"

    Bárkiben felmerült ennek ellenkezője? :-DDDD

    Agyamat eldobom! ^^

    2 féle ember akar babákat fotózni, úgy, hogy azok nem a sajátjai:

    a, Pénzlehúzó, átverős, trógerek, lsd 1. hsz.
    b, Pedofilok.

    Zárható :-D
  • lammaer
    #39
    Kezd olyan képem kialakulni rólad, hogy te vmi keresztapa vagy a nyóckerben ;)
  • Sir Quno Jedi
    #38
    Ha nem sikerül beazonosítanom, akkor meglehet. Ha felismerem, akkor meglátjuk. Lehet tényleg bajban van, ilyenkor elnézhető, hogy nem jelentkezett be, nem fogom lebaszni érte. DE ugye az ilyen eset ritka és a kivétel erősíti a szabályt.

    Nálunk is van, akinek engedélyezve van, hogy napközben bármikor beállíthat, sőt van akinek kapukulcsa is van. DE azok az én embereim, érthető?! Azért jönnek, hogy azt végezzék el, amit én mondtam nekik. Az mindjárt más. Nem pedig arra ténfergő ismerősök/rokonok, akiknek kedvük szottyant úri jókedvükben meglepni minket!
  • Pluskast
    #37
    Ennek nagy divatja van az utóbbi időben. Van egy fotós ismerősöm havonta 4-5 ilyen babafotózást csinál. Ez is egy szolgáltatás és mint mindenhol itt is vannak szemét szolgáltatók.
  • Pluskast
    #36
    Nem a közügyektől való eltiltás nem foglalja magába a cégalapítás jogának tilalmát. Benne is van a nevében, hogy a közügyektől. Ilyen pl, hogy nem vehet részt népképviseleti szerv tagjainak választásában, népszavazásban és népi kezdeményezésben, stb.
  • Zero 7th
    #35
    Hozzánk esett már be (nem otthon, még anno egyetem, nyári kocsmában pultozva) régi ismerős, akit leütöttek és kiraboltak. Agyrázkódása volt, zavarosan beszélt, mentőt kellett neki hívni.

    Te őt kaputelefonon keresztül elküldted volna a picsába...
  • Cef
    #34
    Azért a rendőrségre még ne menjen, írtak szerződést, még a végén őt csukják le rágalmazásért.

    Szerintem itt is érdemes lenne feltenni a kérdést:
    http://www.jogiforum.hu/forum
    Itt ügyvédektől lehet tanácsot kérni, ők pontosabb választ tudnak adni, hogy milyen lehetőségei vannak.
  • oneal1
    #33
    szerintem, ne keresd őket, ha pedig jönnek ilyen ócska dumával, hogy ilyen per meg olyan per, meg fenyegetőzik vagy valami akkor pedig egyből rendőrségre kell menni.
  • lammaer
    #32
    Na, akkor nem vagyunk annyira messzire egymástól.

    Nekem elég volt annyi hogy munkásruhában volt vízművek felirattal, azt felőlem mászhat le a vízóra aknába ha jólesik :D

    Papír az mindent elvisel, nyomtatok én magamnak olyat amilyet akarok :D
  • Sir Quno Jedi
    #31
    Hogyne engedtem volna be. Ha tudja magát igazolni és közben végig tudom ellnőrizni, akkor végezheti is a dolgát (a vízóra amúgyis egy méter a kaputól). Deee ezt is írtam eddig is.
  • lammaer
    #30
    Hozzám becsöngethet a szomszéd meg a fiam osztálytársa ha éppen akkor arra jár, vagy csak átjönne játszani, és nem kell előtte egyeztetnie. Előtte nem kérek mobiltelefonos egyeztetést :)

    Te azt mondod a váratlan vendég = kéretlen, számomra a váratlan vendég = váratlan.


    Na de konkrét példa: pár hete csöngetés, vízművek, azt mondja vízórát jönnek ellenőrizni. Kérdem hogyan - egész utcát nézik, dobtak be múlthéten papírt. Én speciel nem tudtam róla, nem emlékeztem a papírra (megette a kutya? Asszony vette ki és nem szólt? Összefogtam a baumaxos újsághalommal és kidobtam? Ki tudja...)

    Na, te beengedted volna hogy végezze a dolgát?
  • lammaer
    #29
    Amúgy van egy olyan tippem hogy az itt posztoló társam nagyrésze hímnemű - kivéve a topiknyitót.... :)

    Már csak azért, mert mi nem értjük meg hogy miért kéne fotóssal csináltatni a babákról/gyerekekről albumokat. SAjnos a nők többsége ilyen, nekünk is otthon halomban áll a gyerekkép, de ha az óvodában/iskolában jön a gyerekfotózás, tuti hogy az asszony kapásból meg akarja rendelni, 2 négyzeteméteres nagyításban 10.000-ért a képeket amik ott készülnek.

    Tény, ez nálunk is nagy harc tárgya szokott lenni, és az is tény, azért egy fotós által készített stúdiófelvétel nem ugyanaz a kategória mint hogy valaki otthon lövöldöz a mobiljával vagy a 100Ks digitális gépével. Szóval néha engednem kell :)


    Az hogy a topiknyitó ordas hibákat követett el, az nem kérdés, a csalás inkább jóhiszemű és egyszerű emberek rámenősségel való meggyőzése inkább. Mert fotót kapni fognak, csak horror áron, és addig húzzák le őket amig hagyják magukat.

    Azóta olvasgattam, az összes női portál mega GYIK is tele van ezzel a céggel, és a naívakat évek óta szivatják.
  • Sir Quno Jedi
    #28
    "előtte nem tudja leegyeztetni veled" ezt mégis hogy? Aki nem képes felemelni a rádiótelefonját (vagy kölcsökérni másét) és random beállít, az nagyon hülye, retardált, alulkultúrált és/vagy rábaszott. Nevelés kérdése. Anyám öccse ezért nem jár hozzánk, mert besértődött. Nagyon helyes. Különben is, aki random beállít, az könnyen pofára is eshet, hiszen honnan tudhatná éppen otthon vagyok-e és hogy mit csinálok éppen.

    A szolgáltatókat is hamisítják, ergó természetes, hogy a mondókájuknak már telefonban is stimmelnie kell és utána jöhet a második fázis, mikor is igazolniuk kell magukat. Harmadik fázisban végig mellettük kell lenni és nem hagyni, hogy szétváljanak, folyamatosan nézni, akár dokumnetálni/fényképezni, hogy mit is csinálnak. Sokan megszívták már rablókkal, az áramkommandósok csalásaival stb. Családon belül is.

    Kissé naív az elképzelésed a telefonos zaklatókkal kapcsolatban, nekem elhiheted, de magánügy, nem te laksz itt szerencsére.


    Végezetül egy nagy igazság:
    Attól, hogy nem vagy paranoiás, még nem biztos, hogy nem üldöznek...
  • lammaer
    #27
    Elég paranoid gondolkodás....

    "hogy NEM VÁRJUK, az nyilván kéretlen látogató" - tudod van olyan amikor egy ismerős/rokon/barát/szomszéd segítségre szorul és előtte nem tudja leegyeztetni veled hogy most lesz az a pillanat amikor be fog csengetni :)

    "ökormányzat, polgármesteri hivatal, áramszolgáltató" - szóval hozzád villany/vízórát se jut be a cég leolvasni? Illetve milyen szóbeli bizonyíték az ami meggyőző, ha már ugye a hologrammos matricás engedélyét nem tudja bemutatni neked a telefonon keresztül :D

    Félre ne érts, jó ha az ember résen van, de sztem te már kicsit túlzásba vitted az üldözési mániát. TElefont nem felveni ha csörög - vazze, akkor minek van? Mert akciós volt a csomag?

    Tény, a vezetékesen sok a spam (bár röhejes, de a mobilokon is, még olyan kollégám esetében is aki minden egyes kéretlen hívásnak utáajár és töröltet), de nem felvenni azért mert 10 hívásból 3 ilyen (a többit meg nem egyeztették előre hogy hívni fognak) sztem érdekes megközelítés :)

    Pláne ha ilyen kemény vagy, akkor azokat a vezetékes hívásokat pont úgy el lehet intézni mint a kaputelefont (kösz, nem, csá, letesz).
  • Sir Quno Jedi
    #26
    Ez rossz gyakorlat. Nekem ugye házam (is) van, de mégis szereltettem oda is fel kaputelefont (lehet kamerásat is). Namost, ha valaki nem mondja meg a kaputelefonba, hogy PONTOSAN mit is akar és miért van itt, azt elküldöm isten hírével. Jehovások és kb. az összes ügynök és cigó ellen kiváló első vonalas védelem.

    Nyilván mindig mismásolnak, ezt keresik, azt keresik, így fontos ,úgy személyes ügy, ela karják mondani, de engedjem be őket, jó üzlet, ez meg az a a cég, önkormányzat, polgármesteri hivatal, áramszolgáltató, faszomsetuggyami, de amíg engem szóban a telefonon keresztül meg nem győz, hogy a második fázisba léphetünk és személyesen is meghallgatom mondandója elejét, addig esélye sincs bejutni az ojjektumba, már küldöm is ki a kutyákat.

    Lokális telefont sem veszem fel soha. Aki ismer, az tudja a mobilomat és azt is hogy ha feleslegesen zaklat, akkor már nem fogom többet ismerni. A lokális teló amúgy is csak arra jó, hogy ügynökök zaklassák az embert, meg idióta politikusok a rögzített faszkodásaikkal.

    Nagyon fontos, hogy soha NE legyenek "meglepi" vendégek. Mindenki ki ismer, tudja, hogy azért találták fel a mobiltelefont/emailt stb., hogy először lebeszéljük, mikor és ki jön. Ha csak úgy meglepetésszerűen rámtörnek, lehet nekik lesz kellemetlen "meglepi"ben részük! Namost ebből az következik, hoyg aki úgy érkezik, hogy NEM VÁRJUK, az nyilván kéretlen látogató és mint ilyen nem kívánatos!
  • Sceleton
    #25
    Hát megszívattak. Már bocsáss meg, de pár észrevétel, amit én betartok:
    1. soha nem írok alá semmit, anélkül, hogy elolvastam volna.
    2. Ha valaki pénzt kér ilyen helyzetben, akkor elküldöm melegebb éghajlatra.
    GYK -olvastam, hogy valaki avval etete őket, hogy a kolleganő rossz összeget írt rá, ezért többe kerül.
    3. Ami a szerződésen van, annyit kap.
    Egy közeli ismerősöm küldte???
    4. Amíg nem mondja el, hogy ki (vagy az ismerős előtte, nem szól, hogy kiadta az adataimat), akkor elküldöm. Ha nem megy, akkor rendőr. Hidd el azonnal eltakarodik. Mivel pasi vagyok kinyitom az ajtót, de nem engedem be a lakásba. Párom pedig csak akkor nyit ajtót, ha itthon vagyok.
  • haxoror
    #24
    lol

    Tudod mit?
    Megérdemeltétek.
    Te azért mert vagy olyan hülye hogy olvasatlanul aláírsz dolgokat, a párod meg azért mert töketlen.
    "megjött a párom és... fizettünk és még MINDIG nem olvastuk el a szerződést."

    ...egyébként nyugodtan szarjátok le, nem fognak bíróságra menni.
  • Dodo55
    #23
    Egyébként kíváncsiságból kérdezem, aki esetleg jártas ilyen témában:
    -A közügyektől való eltiltás magában foglalja a cégalapítás, cégvezetési/döntéshozói tevékenység tilalmát?
    -Szokták kiszabni (jó hosszú időre) olyan felelős személyekre, akik érintettek csalási ügyekben?

    (Bár ha belegondolok mindig akad olyan hülye, akit rá lehet venni, hogy vegyen a nevére valamit)

    Mindenesetre nem értem, hogy még mindig ennyire megéri trükkös és/vagy csaló cégeket üzemeltetni...

    Egy dolog a tükörbe nézéskor keletkező hányinger és alvászavarok, azt azért biztos sokan átvészelik, de amikor az utcán folyamatosan a képedbe köpnek, és nem állnak veled szóba sehol az emberek egy idő után (vagy lehet itt a hiba, és a társadalom erkölcsi alapon való passzív vagy az erőszaktól józan mértékben elhatárolódó aktív kirekesztő viselkedése ritkaságnak számítana országunkban?) az már szerintem gáz.
  • Dodo55
    #22
    "A szerződésen rajta van, hogy nem lehet visszamondani, ha mégis akkor anyagi kártérítéssel élhetnek"

    Nincs ügyvéd ismerősötök? Ha van mindenképp mutassátok meg neki, mert ha ilyenek vannak abban a szerződésben simán el tudom képzelni, hogy az egész szerződés úgy érvénytelen ahogy van.
    (Van egy jogi hierarchia, legfelül áll az alaptörvény, legalul a polgári szerződések. Ha egy alsóbbrendű ellentétes egy felsőbbrendűvel, akkor az érvénytelen, sőt ha jól emlékszem ilyenkor önállóan alanyi jogon is simán figyelmen kívül hagyható az érvénytelen alsóbbrendű rendelkezés a felsőbbrendű ellentétesre hivatkozva, asszem az alaptörvényben olvastam még, sőt volt is egy eset azóta, amikor ha jól emlékszem bizonyos önkormányzati bírságolások megtagadására szólították fel az érintett lakosokat bizonyos fajta bírságolásokat lehetővé tevő rendelet hatályon kívül helyezése után)
  • Prince of Máté
    #21
    Hát nem tudom mennyire lehet profin fotózni egy szerencsétlen csecsemőt, ráadásul az én gyerekemről inkább én saját magam csinálnék fotót...
  • Roger6
    #20
    Igen, csak van aki az igényes képeket szereti. Ma már mindenki fotósnak hiszi magát, mert van fényképezője.