59
Babás fotózás átverés!!!!
-
Zero 7th #19 Azért _tényleg_ nem árt, ha hozzáértő fényképez, hogy olyan képek legyenek, amit tényleg érdemes is megtartani.
Azbesztmegbassza a megmondhatója, hogy mi van, ha a médiumhoz segghülye nyúl hozzá a technikához... :P -
#18 Meg mi ez a babafotózás? :D
Még úgy 30 éve láttam volna értelmét, mikor nem volt minden háztartásban 3 fényképező. -
Zero 7th #17 Azért ilyen messzire nem mennék, ha nem lőttél el még párezer képet egy komolyabb géppel, akkor jobban jársz, ha inkább elhívod az ismerősöd. Viszont azt a 200 forintot költsd sörre, és add neki! :D -
#16 meg miér ír alá olyan szerződést amit át sem olvas? 70éves mamika lennél még megértem... megérdemled hogy lehúzzanak... -
Zero 7th #15 Én meg azon vagyok kiakadva, hogy ne már, hogy 2013-ban, amikor még a szájbavert telefonokon is sok megapixeles digitális fényképezőgép van, ne legyen az embernek legalább egy ismerőse, aki hobbifotós. Nekem van a legközelebbi ismeretségi körömből legalább öt.
Egy jó hobbifotós csak annyiban különbözik a profitól, hogy nem kér érte pénzt... -
#14 "...a babáról majd ha nagyobb lesz akkor családi fotókat készítsen."
Nem értem. Rohadjak meg, nem értem. Miért fizetnék x ezer forintot hogy csináljon a gyerekemről pár képet? Ha nekem nincs is fényképezőm, kölcsönkérem egy ismerősömét és csinálok ÉN képeket. 200 Ft-ért se kéne a "szolgáltatása". Értelmetlen. -
#13 Csak a szokásos buta magyar hozzáállás. Meg se nézik mit írnak alá/kinek utalnak és megy a sírás. -
multi13 #12 Ostoba. -
Xing #11 "Azután olvastuk át a szerződést miután elment."
Gratulálok :p Nagyobb buktát is megérdemeltetek volna. -
#10 +1.
Aki meg nem olvassa el a szerződést amit aláír az meg is érdemli, hogy átb@sszák! -
#9 Én már azt sem értem, hogy épeszű ember miért áll szóba egy fisemfos "cég"gel, avagy annak képviselőjével. Elhajtom a jó édes anyukájába a gecit élből, csípőből. Majd ha ÉN akarok valamit (pl. babafénykép, mekkora hülyeség már), akkor majd keresek hozzá ÉN céget. Ügynök az csakis a sátán utolsó fattya lehet!!! -
dregnarr1 #8 Ott volt a hiba, hogy egyrészt nem olvastad el, hogy mit írsz alá, másrészt nem voltál tisztában a jogaiddal, mint a szerződésben foglalt egyik fél.
Ahogy írták, nincs olyan, hogy felbonthatatlan szerződés. A csávó szimplán ügyes volt, és kihasználta a tudatlanságotokat. Csoportos feljelentéssel lehetne élni (már ha tudnátok ki ellen irányítani), egyéni semmit sem ér ilyen esetekben (na meg ügyességüknek és kapcsolataiknak hála a legtöbb esetben a csoportos sem). -
#7 "Utána néztünk, és nem létező adószámmal működnek"
nekem úgy jön le hogy ez igencsak csalás. egyébként leszarom, lámi te védd csak őket, topiknyitónak meg van eladó varázspaszulyom 500ezer forintért -
lammaer #6 Amugy itt van részletes topikja
Elvben 2011-ben Apehet ráküldték, de mint az ábra is mutatja, élnek és virulnak még most is, szóval valszeg nincs itt semmi hamisítás/csalás, pusztán egy rámenős üzletkötő meg egy csomó apróbetű a szerződésben. -
lammaer #5 Mitől hamis a cég? Hol van az okirathamisítás?
Kötöttek egy rendes polgári szerződést, nincs ott semmiféle csalás meg zsarolás meg hamisítás....
Én az átverést se látom az egész történetben, csak egy embert (topiknyitó) aki időközben meggondolta magát és nem szeretne képeket. -
#4 ijesztgethetnek hogy feljelentenek, de valójában neked van jogod feljelenteni őket. hamis cég, valószínűleg okirathamisítás is bejátszhat, csalás alapos gyanúja, zsarolás, stb. szép hosszú lista lehetne.
soha egy fillért se fizess előre, amatőr hiba :) -
lammaer #3 Ja, amúgy fel nem botható szerződés nem létezik, az max a médek és perzsák idején a király visszavonhatatlan törvényeire volt igaz :)
Pláne vicces hogy ők akarnak követelni, amikor TE fizettél ELŐRE, és szolgáltatás még az ablakba sincs. -
lammaer #2 A gyakorikérdések tele van ezzel a céggel, guglizz rá, voltak akik szívtak vele, voltak akik nem, de létezőnek tűnik. Nyilván a következő részletet akkor fizeted ha az elsőért kapsz valamit - ki tudja, tán még képek is lesznek.
Ha már beleraktál egy tizest, akkor legalább azért kapj valamit.
Utána szerintem mutogathat amit akar hogy mi van beleírva, létezik az a fogalom hogy "A szerződéstől való elállás", ha nem tartozol neki semmivel (hiszen a jövőbeni fényképezésért még nem kell fizetni) akkor sztem ez teljesen működő dolog.
FEnyegetni meg fenyegethet, ahhoz hogy perre menjen vki 22.000 forintért (a maradék 2 részlet) elég esélytelen, pláne hogy sztem nyerni sem nyerhet (hiszen nem károsítottad meg azzal hogy elálltál egy olyan szerződéstől amiből még nem teljesített semmit).
Minket is fenyegetett pl ingatlanközvetitő, hogy XY cím az ő adatbázisából származik (pedig nem mert expresszben találtuk), meg hogy perre megy.. mi meg mondtuk hogy menjen... :)
Nem kell beszarni 10-20.000 forintokért nem megy senki bíróságra.
-
newc22 #1 Sziasztok!!!
Azzal a problémával fordulok felétek, hogy januárban felkeresett egy Baby Color Referencia Riport Fotó cégnevű fényképész.Akkoriban 3 hónapos kislányommal voltam itthon, és azért jöttek, hogy a babáról majd ha nagyobb lesz akkor családi fotókat készítsen. Az elmondottak alapján tetszett is a dolog, elmondta, hogy 3 részletben kell kifizetni, ez alapján úgy gondoltam, hogy hát miért is ne ha részletekben kell kifizetni. Én úgy értelmeztem, hogy majd ha jön fényképezni akkor kell neki az első részletet fizetni, és gyorsan alá is írtam a szerződést, hogy minél hamarabb menjen, mert közben meg a gyermekem üvöltött a szobában. Majd közölte az ürge, hogy akkor most fizessek neki 11000-Ft előleget. Hiába mondtam neki, hogy félre értettük egymást nem tudok fizetni, mert nincs nálam egy forint sem. Közölte, hogy nem bonthatom fel a szerződést. Azt mondta, hogy adjak valamennyit és ő majd kipótolja, aztán majd elutaljuk neki.Közben megjött párom és addig addig erőszakoskodott míg az utolsó forintunkat odaadtuk neki.Azután olvastuk át a szerződést miután elment.A szerződésen rajta van,hogy nem lehet visszamondani,ha mégis akkor anyagi kártérítéssel élhetnek. Utána néztünk, és nem létező adószámmal működnek, nem annyit kell fizetni mint amennyi a szerződésen rajta van. Eddig 11000 Ft-ot fizettünk nekik a fényképezéskor 8000 Ft +a kiszállás ami 2200, majd utána ha hozzák a képeket azért is 3900ft+kiszállás 2200, plusz még a negatívokat, meg az album árát kell még fizetni ami a szerződésben benne van de nincs összeg.Az az összeg ami a szerződésen van, amit fizetni kell 19980 ft. Tehát össze vissza 30-40 ezerben talán megállna.Ahogy utána néztem a neten hiába mondom le, ők polgári perrel fenyegetőznek, és állításuk szerint meg is nyerik és 150 000 kártérítést kellene fizetni. De kérdem én hogyan tudnak beperelni, ha hamis az egész cég??? Szeretném lemondani, mert anyagi helyzetünk sajnos nem engedi meg, hogy kitudjuk fizetni, és állítólag a képek sem a legjobb minőségűek. Mit tudok tenni? Beperelhetnek így, hogy hamis adószámmal működnek, vagy csak ez ijesztgetés? Azóta nem lehet őket elérni üzenet rögzítős telefon kapcsol be.
Válaszokat előre is köszönöm!!!!