93
Bitcoin használat,bányászat.
 • ximix #93
  Egy szakember feltört egy okos kávéfőzőt, és megtanította a kriptovaluta bányászatára
  Jocreactor poszt gugli fordítós link

 • MerlinW
  #92
  Személyesen? Senkitől. Vannak Bitcoin ATM-ek az országban, de sosem használtam őket, nem tudom hogy működnek. Online viszont minden elintézhető (wallet, trade, exchange, stb). Ha foglalkozni szeretnél a kriptovalutákkal, akkor azt javaslom fektess bele minimum pár napot és olvass utána mi és hogy működik.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.09.16. 18:15:14
 • MerlinW
  #90
  Most adjátok el, 1BTC = $12k
 • hiedic
  #89
  Kinek van tapasztalata a bróker rendszerekkel kapcsolatban? Arra gondolok, hogy kriptovalutát kereskednék a forex broker rating kereskedési platformjaival. Továbbá, milyen kriptovalutát válasszon?
 • szabiku
  #88
  Kicsit aggasztó, hogy stagnál. Már egyébként nyáron késő szóltam. Januárban kellett volna venni. Pár millióval gazdagabb lennék..
 • MerlinW
  #87
  33 439 Ft, kb $110

  De szerintem te is meg tudtad volna szorozni az árfolyammal..
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2019.09.10. 19:55:07
 • Dantedemon11
  #86
  köszönöm szépen :) még annyit kérnék ki tudjátok számolni hogy kb ez mennyi dollárba kb, meg ha leírjátok kiszámítás köszönöm most ennyi van 0,00011345
 • MerlinW
  #85
  Dantedemon11: még egy refer link és repülsz. Cryptotab BTC-ben fizet, neked kell wallet-ra utalnod (3rd party, nekik nincs ilyen szolgáltatásuk), majd onnan vehetsz ki pénzt.

  Egyébként meg olvass.


  Ezt is ajánlom figyelmedbe, még mielőtt megszívatod magadat.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2019.09.08. 17:24:48
 • MerlinW
  #84
  Nehogy most vegyél...
 • szabiku
  #83
  https://hvg.hu/tudomany/20171221_bitcoin_elveszett_50_milliard_dollar_jelszo_winklevoss

  Tud valaki ilyen kövér Bitcoincímet? Mert én szeretném megfejteni a hozzá tartozó elveszett titkos kulcsot.
 • szabiku
  #82
  Beindult a Bitcoin bika, sőt már lendülete is van, úgyhogy most kell Bitcoinba fektetni. Talán még nem késő, mert jobb lett volna picit korábban.
 • szabiku
  #81
  A cégeknek sok pénzt kell költeni reklámokra, hogy menjen a biznisz, jöjjön a nyereség.
  Érdemes kihasználni azokat a lehetőségeket, amik megsápolják a nagy reklámpénzeket.
  Nem kell mást tennünk, mint egy alkalmas applikáció vagy weboldal segítségével szorgalmasan megtekinteni a cégek reklámjait, és erről egyszerű visszajelzést adni, hogy megtörtént. Ha kitartóak vagyunk, akkor szép kis órabérre tehetünk szert otthonról kényelmesen.
 • MerlinW
  #80
  Az hogy a barátodnak hittél, hiba. Ha pénzről van szó, messze elkerüljük a közeli hozzátartozókat, barátokat, "segítőkész álszakembereket". Az internetnek nem hihettél, mert akkor nem lennél ilyen helyzetben. Nem youtubereket kell meg egyéb idegenek ajánlásait követni, hanem a szakmai irodalmat. Esetedben nem kriptoba fektettél, hanem lottóztál. Tavaly előtt december óta folyamatosan esik a BTC értéke, többek között azért is mert senki sem veszi.
  Bitconnect-et meg már relatív hamar (talán tavaly januárban) botrányok övezték, akkor kellett volna rögtön kiszállni. Mára börtönben van a bagázs. Kriptót mindig Coinbase és egyéb hitelesített társain szabad venni.

  Én anno vettem a fáradságot és rászántam egy napot, elolvastam mi az a kriptovaluta, hogy működik, mik az előnyeig és hátrányai. Én másfél éve abszolút pozitívan szálltam ki a témábó, BTC, LTC és ETH-val "játszottam". Per pillanat egyikkel sem igen éri meg.

  Annak aki sosem tőzsdézett, nincs tisztában a pénzvilág ezen oldalával, az halálra van ítélve a kriptovaluták világában, hiszen utóbbi hatványozottan kiszámíthatatlan, gyakorlatilag óránként kell figyelni és ha úgy esik eladni/venni.
  Továbbá megtakarítást okos ember sosem fektet be, maximum tőkegarantáltan. Kockázatot - ha nem létszükség - "játszópénzzel" vállalunk, azaz olyan összeggel, ami kevésbé hiányzik bukta esetén.

  Ha nem értesz hozzá, vannak ingyenes befektetési tanácsadások, akár privát, akár bankszférában akik abból húznak hasznot, ha neked hasznod van - win-win. Keresel egyet, ő elmondja éppen mibe, hogyan érdemes befektetni és kész.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2019.01.09. 22:19:42
 • szabiku
  #79
  (Az előző charthoz kapcsolódóan: Persze jobb az ilyet úgy nézni, hogy a Bitcoint előbb egy stabilabb/uralkodóbb és politikailag/gazdaságilag hozzánk közeli valutához viszonyítva nézni, majd aztán azt külön vizsgálni a HUF-hoz...)
 • szabiku
  #78
  A bitcoinnal az a helyzet, hogy két-három évvel korábban kellett volna ügyletelned vele. Már vagy két éve tudott volt, hogy hamarosan csúcsra jár és aztán befellegzik neki. https://www.xe.com/currencycharts/?from=XBT&to=HUF&view=10Y
  Utoljára szerkesztette: szabiku, 2019.01.09. 18:20:27
 • XeroX
  #77
  Bitconnect
  Lehet nem ide tartozik, de nem találok más topikot.
  1 éve hogy elvesztettem a megtakarításomat egy jó barátnak a youtubnak és a Bitconnectnek köszönhetően.
  Mielőtt elítélnétek, jött a barátom hogy van a Bitconnect befektetés, a bitcoin a jövő , mutatott szép ábrákat és videókat.
  A youtubon utánanézve láttam, hogy mindenki önti a pénzt a bitconnectbe és híres youtuberek reklámozzák.
  Elhittem nekik amit ígértek és a megtakarításomat átváltottuk bitcoinba majd beraktuk a bitconnectbe 4 hónapra kamatos kamatra.
  Erre egy 2 hónap múlva jött a barátom, hogy elveszett a megtakarításomat. Ez volt kb egy éve.
  Ez engem és a családomat is megviselte nagyon.
  Tudom, hibás vagyok én is, hittem a barátomnak, hittem az internetnek, és hittem a youtubon látható rengeteg embernek.
  Most azt szeretném kérdezni tőletek, hogy így 1 év elteltével nincs valami kártalanítási alap ahol jelentkezni lehet, hogy visszatérítsék a pénzem legalább egy részét?
 • paragic
  #76
  Itt találhatsz választ a kérdésre.

 • zola2000
  #75
  https://sourceforge.net/p/bitcoin/mailman/bitcoin-list/?viewmonth=200901

  Nem semmi, hol kezdődött...

  Morgan88: nasdaq bitcoin tőzsdét akar nyitni, a német árutőzsde be akarja vezetni ami feljebb lökheti az árfolyamot, ha valahol tiltás alá veszik az lejjebb viheti, szóval passz, de a mostani árfolyam szint mindenképp egészségesebb mint a tavalyi 19 ezer dolláros "medve piac" volt.
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2018.04.29. 20:29:18
 • morgan88
  #74
  Még mindig érdemes befektetni a bitcoin?
 • Fenrir
  #73
  Tudott valaki mostanában regisztrálni coinbase-en? Én nem tudom befejezni, mert az sms sohasem jön meg.
 • zola2000
  #72
  Vagy 07.28.án venni 2750dollárért, ma 5607 dollárt érne

  https://www.worldcoinindex.com/coin/bitcoin

  (tavaly nyáron 600dollárnál Kim Dotcom 2ezer dolláros bitcoin árfolyamot jósolt 2017re, senki nem hitt neki ... végülis tényleg nem lett igaza : )
 • zola2000
  #71
  ha vettél volna 200ért most 3ezerért eladni
 • zola2000
  #70
  mondjuk ha egy altcoinra sok helyen írják hogy fel fog menni az árfolyama, az ha másnem önmegvalósító jóslat.

  de nézzétek mit csinál a litecoin (főleg három hónapra visszamenően) o_O https://www.worldcoinindex.com/coin/litecoin
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2017.05.03. 15:29:59
 • zola2000
  #69
  aha tényleg :)
 • zola2000
  #68
  Jó ez, én azt kezdtem el egy ideje, hogy altcoinokban forgatom megtakarításaim egy részét a poloniex tözsdén, mindig azt veszem amit sokan írnak hogy érdemes venni és ... eddig kb az évszázad üzlete.

  Most van litecoinom amit 6 dolláros árfolyamon vettem mert írták sokan ha bevezetik a segwitet akkor jól felmegy, most 16dollár előtte gamecreditset vettem 37centes árfolyamon eladtam 110centes árfolyamon (a tömeges eladás végén megint veszek) egy mobiljáték webshop hivatalos fizető eszköze.

  Aztán többször buktam is, sokat így "csak" másfélszer annyi pénzem van mint fél éve, mivel csak kis összeget tettem fel, ezért csak pár százezer forintot jelent ez, de mivel a btct egyre több webshop elfogadja (pl steam, 220volt webshop lehet igényelni bankkártyát btc alapon) ezért szerintem ma már stabil jó befektetés úgy is hogy már az 1400 dollárt súrolja az árfolyama (szerintem pár év múlva 2000 lesz az)
 • pasyti
  #67
  http://www.galaxyadcash.com/

  Ingyen bitcoin minden percben.
  A fooldalon video a hsznalatrol.
  Utoljára szerkesztette: pasyti, 2015.05.06. 21:09:44
 • MerlinW
  #66
  Otthon nem éri meg. Több a villanyszámla, mint a bányászott anyag. A bányászat egyébként mindig GPU-val történik, mert hatékonyabb.
  Ha sokat vagy gép előtt (dolgozol vele napi 8 órát), akkor litecoint érdemes bányászni, mondjuk 1 GPU-val az is 1-2 hónap mire egy összejön. A bányászat hosszútávú befektetés. Venni kell egy vagy több 4GPU-s szervert, berakni parkba őket és úgy dolgoztatni őket. Ez kb 1 millió forint befektetés ami 2-3 éven belül térül meg.
 • nyirog
  #65
  Sziasztok totál kezdőként, de nem teljesen síkhülyeként szeetném megkérdezni h megéri e bitcoint bányászni egy asztali i7 -4790-es, 600 w-os, geforce gtx 760. 8 gb ddr 3 hyprex 16000 mhz-s géppel? olvasgattam hogyan lehet belekezdeni ha jól értettem 2 program és egy pool kell hozzá, az első hsz alapján be is regisztráltam oda, csak aztán a walletes résznél megakadtam nem tudtam értelmezni h mit hova kéne beírnom meg mit mivel társítanom h legyen pénztárcám, a többi lépést még át se néztem mert amíg ezen túl nem jutok sztem értelmetlen, ahogy az is h folytassam a próbálkozást ha a gépem nem elég jó hozzá. Előre is köszönöm a választ.

  Ui.: furcsa volt h csak a GPU-t használta, sztem a procim erősebb mint a vidikarim, de biztos ez is le van írva h hogy és miért csak én már nem láttam, meg gondolom biztos át lehet állítani.
 • Anonymusx
  #64
  Ha valakinek bitcoint küldök, akkor kell fizetnem fees-t?
 • MerlinW
  #63
  Írtam privit.

  Semmilyet. Akárhogy számolgatsz 4-500k befektetés nélkül akármit csinálsz, nem fogja fedezni a villanyszámládat sem.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.08.26. 16:25:00
 • pimpi001
  #62
  engem az erdekel milyen keszuleket vegyek max 20k huf-ert ami jo banyaszni :P
 • eddaniel
  #61
  Akit érdekel eladó Bitcoin az írjon privibe.
 • MerlinW
  #60
  Nekem folyamatosan jön belőle pénz nem sok (havi 10-20k), de a semminél több:)
 • LoSA
  #59
  Amúgy volt itt olyan, aki ezzel pénzt is keresett? :)
 • hundredeyes
  #58
  lol :DDD
 • Inquisitor
  #57
  Konkrétan a céget szétlopta valaki így becsődölt ... amúgy minden idők legnagyobb bankrablásának számít az a 400 millió zöldhasú.
 • hundredeyes
  #56
  az mtgox befagyasztotta az eladást, ha jól tudom
 • Jimbo
  #55
  2 másodperce néztem meg, az Mtgoxon 197 az utolsó ár, a Btce-n 574...
  Akkor most hogy is van ez?
 • MerlinW
  #54
  Mindkettőn 330-335 euro között mozog a BTC.
 • Jimbo
  #53
  Sziasztok!
  El tudja vki mondani, hogy kül. oldalakon miért vannak durva különbségek az árfolyamok között? Mtgoxon teljesen más ár van, mint a Virwoxon például...
  Nem értem.