40
  • cloud.strife
    #40
    Ehhez csak gratulálni tudok.
  • cloud.strife
    #39
    "az ára miatt az emberek elégedettek vele."

    Sajnos ez a lényeg. A sok nagyonokos újgazdag meg örül az olcsón vett tévéjének és bizonyítgatja hogy a legjobb terméket vette meg de olcsóbban. Annyit mondja már el is hiszi.

    Az ár/érték arány hallatán speciel nálam nyílik a bicska. A legnagyobb ökörség. Megmagyarázhatatlan. Pláne egy tévénél.

    Egyébként a sok kamu tesztelőkkel, okosokkal ellentétben én mindig állok elébe egy egyszerű tesztnek. Tudjátok hol találtok. Bármikor lehet bizonyítani. Árulok LG-t, Samsung-ot, Sony-t. Panát ritkán. Lehet jelentkezni. (eddig még senki se jött......) LOL
  • coolbboy83
    #38
    A Samsung hatalmas nyereséget könyvelhet el ez tény - és jönnek is felfelé. Jópár termékben sehol nincsenek a Sony-hoz képest és a Panasonichoz sem.... pl Videokamerák, Broadcast eszközök stb.... ezekben vagy jelen sincs, vagy amilye van az egy hulladék és kula a minősége...
  • coolbboy83
    #37
    A TV egy tartósabb dolog kell legyen - a Samsung és az LG ár/érték arányban jó. a Legjobb TV a tesztek szerint is a Sharp - köztudottan neki van a világon a legfejlettebb LCD technológia a kezében, ennek utána is lehet nézni.

    A Sony, Panasonic, JVC, SHARP cuccok minősége a Samsung felett áll - de árban persze sokszor drágábbak is. (Japan Display közösség stb...)

    A Samsung ott nyeri meg, hogy közepes szinten kiválóan teljesít - az ára miatt az emberek elégedettek vele. Az LG is így van....
  • nismoka
    #36
    Milyen szolgáltatás kéne? Mi az a szolgáltatás ami olyan nagyon nagy szám és nincs a sony-ban? Most mindenki az nfc-re és a vezeték nélküli MHL-re (screen mirroring) megy rá nem csak a sony. Mindegy is, látom a koreai marketing bullshit sikeresen müködik nálad is. Azt meg hogy melyik az a gyártó ami szponzorál teszteket ne ragozzuk..
  • nismoka
    #35
    Akkor ne rakjanak rá gorilla üveget se, mert minek, úgy is kidobod... Amúgy kb évente cserélem a telefonokat, de nem szeretem a gusztustalanul kinézö müanyag szemetet, pláne ha az felsö kategória..
  • Komolytalan
    #34
    Már pedig az emberek boltban nézik meg a tv-ket. Roppant kevés az, aki sony szektás gyűlésre gyár, vagy akár csak sony szponzorált review-t olvas. Ha a boltban tetszik a képe megveszi, és szarabb úgyse lesz otthon. Viszont a plusz szolgáltatások - azt számon lehet kérni. Ebben meg a Sony nulla. Most az NFC-vel bohóckodik, pedig az kb halott technológia - senkit se érdekel.
  • Komolytalan
    #33
    Mert egy sz.ros telefonról beszélünk, amit 2 év múlva kukába KELL dobnod. Érted, KÖTELEZŐ. Legalábbis a világnak azon a részén, amit figyelembe vesznek a termék tervezésekor.
    Ez ugyanolyan gáz, hogy karcolásokat néztek a telefonon, mint aki gyászol egy karcolás vagy horpadás miatt az autóján. Használati cikk waze - azért van hogy elhasználd, dobd ki, és vegyél másikat. Ugyanaz a kategória mint a papírzsepi, csak zsepinél 1 fújás, autónál 5 év, telefonnál meg 2 év az, ameddig ki kell tartania.
  • Komolytalan
    #32
    Értem én hogy gyászolnak az eladók a sony boltban, csak lesz.rom...
  • nismoka
    #31
    Van SGS3 is a családban, de ahogy az kinézett 1 hónap után, az a fényes kényes karcolódós müanyag hátlap... Pedig vigyázva van rá, amúgy jó kis telefon, hogy valami jót is mondjak a samuról.. ;) De egy Xperia Z-t kézbe venni egész más, és jobban birja a karcokat is.
  • cloud.strife
    #30
    Azt a +20-30%-ot még megmagyarázhatnád.......
    Fingodsincs™
  • caius marius
    #29
    Nos szerintem az, hogy a Szamszung miből csinálja a házakat, tökmindegy. Van most a családban kb. 4 Samsung telefon plusz egy tábla és mindegyik kielégítően működik. Nem kopik a házuk, bírja az akkujuk, nem fagynak, nem indulnak újra. Egyszerűen csak működnek. Nekem ennyi kell. Nem akarok azzal vagizni, hogy nézzétek milyen minőségi a készülékházam... :)
  • csimmasz
    #28
    Az emberek nem mérnökök és a nehezen megkeresett pénzüket szeretnék jól elkölteni.
    A samsung ugyan azért az árért vagy nagyobb képátlót kínál vagy valami extra szolgáltatást, lehet hogy esetleg a sony vagy a sharp egyfokkal szebb vagy technikai paraméterben többet tud de az emberek leszarják, ami fontos az ár a design meg a méret, szolgáltatás.
    Senki sem tiltja a sony nak, hogy áruljon gazdaságosabb tv ket.
    Nincs mire kifizetni az extra felárat.
  • nismoka
    #27
    Szegény Sharp majdnem csődbe ment, innen is látszik hogy az embereknek nem a minöség kell hanem a reklám és vakitás... Amúgy a Sony is használt Sharp paneleket... Az meg hogy egy tv boltba bemész az egyenlö a nullával a minőség megitéléséhez. Föleg ha olyan boltba mész ahol nincsenek jól beállitva a tv-k, rosszabb esetben direkt van úgy ahogy de ebbe nem mennék most bele, mert el sem hinnéd mik vannak.. Milyen gyerekcipöröl beszélsz egyáltalán? Az NFC tökéletesen megy, persze ha van egy kis baki akkor azon kell csámcsogni... Azon nem csámcsognak hogy a samu mozgás és hangvezérlése milyen nehézkes és bugos, na az gyerekcipöben jár az biztos, az iszonyatosan foltosodó panel képekkel tele a net amugy, de az természetes mert az olyan... Szánalom, én be is fejeztem... Szerencsére vannak még akiknek a képminöség a fontos egy tv-nél.
  • Komolytalan
    #26
    Maradjunk annyiban, hogy bementem a nagy tv boltba, és a sony éppen csak befér a legjobb 5 gyártó közé minőségre. Top3-ba semmiképpen se. Most ez lehet azért van, mert én rosszul ítélem meg a minőséget, vagy csak olyan kicsi a különbség, de a lényeg tökmind1: nekem a Sony cucc a képminőség alapján nem fogja megérni a +20-30% felárat a Samuhoz vagy LG-hez képest. Ha meg Sharp és Sony közül kell választanom, akkor 10-ből 10x Sharp. A sony lehetne nyerő azzal, ha tudna valami plusz szolgáltatást nyújtani, de hát - ahogy a cikk is írja - az ilyen plusz okosságaik is olyan szinten gyerekcipőben járnak, hogy még bemutatón is beégnek vele. Pedig pénzből nemigen fogadnak el próbanyomatot, ha már a boltok polcain lévő termékeik teszteletlen bugos prototípusok.
  • cloud.strife
    #25
    Upsz.
    csak hogy ne kelljen kopizgatni... :)
  • cloud.strife
    #24
    Jó a neved. Tetszik. :)
  • cloud.strife
    #23
    Hiperszuper tévéiteken, vagy vásárlás elött ajánlott megnézni ezt a tesztet. Simán pendriveról lehet hurcolászni. Talán a vakok nem látják a különbséget.
    http://www.digicenter.hu/blog#blog4432
  • who am I 7
    #22
    mindegy nem?sárga-sárga...üssék csak egymást.
  • nismoka
    #21
    Szerinted miért olyan nyereséges a samu? Valamiből meg kell termelni a nyereséget... Legjobb példa a samu telefonok ház minősége, a csúcs telefonjuk ugyan abból a plasztikból van mint az alsó kategória.. Meg a tévéiben a felesleges mókusvakító funkciók ami nem is müködik megfelelően, ez kell.... Pedig a tv-nek a képminőségről kell(ene) hogy szóljon.. A marketing ma már fontosabb mint a minőség sajnos, erre lassan a Sony is rájött csak kicsit későn sajna.
  • caius marius
    #20
    A minőségi anyagok miből állnak? Honnan lehet ezt tudni? Ha valóban olyan minőségi akkor miért nem tudnak belőle többet eladni? Azért nem kéne mindent a marketingre fogni. Tix reklám. Lehet, hogy van a Samsungnál is "technika ördöge", de a Samsung szerintem "kicsit" jobban áll mint a Sony. Nem sokkal, csak egy kicsit.
    Nem mellékesen érdemes elolvasni egy-egy fórumon, hogy egy meghibásodást, persze ugyanabban az árfekvésben, melyik cég hogyan kezel...
  • nismoka
    #19
    A gerilla marketing ádozatai lettek akkor sajnos a szüleid..
  • nismoka
    #18
    Nézzél már meg egy Sony HX850-et hol van hozzá bármelyik hasonló kategória más gyártótól. Nem hiába lett sok teszten a No.1 képminőségü LED-es LCD. De mondhatnák alsóbb kategóriát is, elég sok megy át a kezem között más márkából is, és általában a Sony képminőségben szinte mindig jobb.
  • Komolytalan
    #17
    Az alsó kategória árazása az irreleváns. Nézd meg mi újság fönt, és az nem Sony.

    A realitás az, hogy a "szebb a tv képe default beállításon, mint a "konkurenciáé" - az simán egy szegénységi bizonyítvány. Egyrészt melyik konkurenciáé? TV-ből azonos árkategóriában LG is jobb, Samu is jobb, Sharp-ről ne is beszéljünk, mert az klasszisokkal jobb. Akkor ki a konkurencia? A tescos Technika? Kb annál lehet ilyen látványos különbség.
    A másik hogy default beállítás az 1 db eeprom írás - semmit se mond. Megcsinálhatták simán a bemutató előtt, hogy az adott teremre optimalizált beállításokat írták bele a készülékbe. Áááá, az egész színvonal olyan gagyi, mintha a rákot gyógyító elektromágneses karperecet akarnánk ránksózni, 250ezerért.
  • csimmasz
    #16
    Bassz még irtam volna
    Ha megnézzük általánosságban a Sony termékek árait nem az olcsóbbak közt vannak mégse mondanám nagyon minőséginek.
    A sony xplode cd játszóm sem sokáig birta ráadásul nem volt egy nagy minőség a hangja sem.
    AKenwoodom sokkal jobb volt pedig hasonló árban volt a kettő.

    Ráadásul a sony féle házimozi amit az öreg vett az sem mondhato külömbnek a tucat kinai vacaknál, pedig árban fölöttük áll a kameránk az tényleg jó még a mai napig üzemel pedig nem mai darab.
    Az öregem nagy Sony kedvelő de mamár mindkét laps tv jük Samsung, egyszerűen jobb ár érték arányu a többi.
  • csimmasz
    #15
    Azért remélem véleményt, személyes tapasztalatot, le lehet írni mégha ez nem tetszik a fanoknak akkor is.

    Csak hasonlítsuk össze a 80-90 es évek sonyját a mostanival.
    A fateromék 70 centis tv je avagy15 éve megy gond nélkül, az új 5év után kuka.

  • cloud.strife
    #14
    Elég sok koreai bérfórumozó is van......
  • cloud.strife
    #13
    Valaki mondjon már valami konkrétumot is, mert ez a már rég nem olyan, ez nekem nagyon városi legendásnak tűnik.....
  • Cat #12
    meglepő, hogy mennyi Sony alkalmazott gyűlt itt össze :)
  • nismoka
    #11
    Melyik cégnek volt elöbb normális kivitelü projectoros videokamerája mint a sony-nak? Hagy okosodjak...
  • nismoka
    #10
    Mindenesetre több fejlesztés és szabvány kapcsolódik a Sony-hoz mint a két koreaihoz együttvéve, a professzionális képtechnikáról nem is beszélve..
  • nismoka
    #9
    Samsung bemutatón is volt technika ördöge de azt nem verték nagydobra... Érdekes nekem nagyon jól müködik az NFC Sony-val is és amugy Samsungal is, söt egymással is jól kommunikálnak, pld SGS3 a Sony NFC aktív hangszóróval nagyon jól van köszönik szépen. A Sony még mindig minöségibb anyagokból épitkezik....
  • csimmasz
    #8
    A sony fénye nagyon megkopott, régen a neve garancia volt a minőségre, nagyon régen.
    Mamár, mint a Nokia a régmult dicsőségein ábrándoznak fejlesztések helyett.
  • caius marius
    #7
    Egy bemutatón a technika ördögére hivatkozni, minimum szegénységi bizi! Annyira szar a szoni mostanság, hogy már egy bemutatón sem tud szerepelni. Egyébként NFC-t én még szonin nem láttam működni. Ez náluk csak ilyen vevő csalogató lehet. Kollégáim is panaszkodnak, hogy nem működik a vackaikon ez a funkció. A Tvés bemutató meg erősen hajaz egy Tix reklámra... "Más, azellenségáltalgyártottszaroknemhozzákki, bezzeg a mi mosóporunk!"
    Gyengusz...
  • nismoka
    #6
    OMFG!
  • FoodLFG
    #5
    Eddig is voltak nagyon jó minőségű TVk, amikről lemászott minden.
    !!!!!444!44!4

    lol
  • moonman
    #4
    Az a samsung szvsz nem a sony...

    Telefonoknál még ma is kapni galaxy ace-t, szinte annyiért, mint egy duplamagos xperia u-t.

    Elavult a t.köm...

  • Komolytalan
    #3
    Sony-t már csak a nagy tömeg lendülete viszi, de sose lesz már ő az elérhető csúcstechnika. Egyszerűen elavultak, gagyik a dolgaik.
  • cloud.strife
    #2
    Hamarosan a Sony indítja a 4K adását, japóknál már megy, 4K kamerát is lehet kapni lakodalmasvidejós kategóriában, GoPro Hero3 is már majdnem tudja rendesen, stb, stb.
    Én speciel ott voltam ezen a rendezvényen és pendrive-on betettem a saját anyagom. A tükrössel készült fényképeim lemásztak a képernyőről, a nyári nyaralósvideóm is hiába FHD csak, százszor szebb volt rajta 65"-on!!!!!!!

    Azt miért felejtik el mindig hogy ezek a felsőkategóriás cuccok nem csak a felbontásban másak? Ezek a rendes tévék emberek!!!! (sajnos)
  • Szefmester
    #1
    jajj-jajj ninsc a 4k-s tévékre tartalom.. jajj-jajj...
    A 4k-nak mintha a fHD felbontásnak a 4x-ese lenne a felbontása, akkor pedig a fHD filmek "félnatív" felbontásban mennek. Minden egyes pixelt 4 pixel jelenít meg, így nem lesz torzulás.