9
  • jackoneill90
    Te madár vagy? vagy mi?

"Amíg ki nem alakulnak a kiválasztó és az emésztő szervrendszerek, addig az embereknek ún. embrionális kloákája van."
  • nearo
    És ha egy kicsit továbbgondolom, abban is lehet valami, hogy a saját fingszagom valahogy mindig elviselhetőbb másokénál...
  • Katalizátor
    Aztakúrva! Ez annyira igaz, hogy most beleborzongtam!!!
  • Vol Jin
    Tényleg nem furcsa. AZ egész biokémiánk receptorok érzékelésén és válaszreakciókon alapszik. A legvalószínűbb, hogy az orrunk is úgy alakult ki, hogy bizonyos receptorokat elkezdtünk biokémia helyett tájékozódásra használni, és ebből fejlődött ki az orr. Szóval nem az orr receptorai vannak máshol is, hanem a belélegző nyílásunkban amúgy is meglévő receptorok evolúciósan elkezdtek megszaporodni, és ez lett az orrunk.
  • Vol Jin
    Engem néha megszokott lepni az eredmény. Néha sokkal büdösebb, mint azt előre gondolná.
  • Lazarus
    Hülyeségnek hangzik, de teljesen igaz
  • vision5
    Ahogy egy íz marker molekulák alapján áll össze úgy elképzelhető hogy az illatok is tartalmazzák ezeket.
  • vision5
    Ez nem furcsa, a 70-es évek óta használják a HEK-293-at ízek detektálására. Ez egy embrió veséjéből kitenyésztett sejtvonal felhasználásával érik el. Szerte a világon (PepsiCo, Kraft Foods, Nestlé) ezt használják az új ízek kikísérletezésére.
  • kisokka
    Érdekes, mert szerintem egyet elfelejtettek említeni. Mégpedig a kloákanyílást.
    Ugyanis, amint fingok egyet, arról azonnal tudom, hogy büdös lesz -e, vagy sem.
    Kérem ezt is jelezni a kutatók felé, köszönöm.