Nem csak az orr érzékeli a szagokat?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Te madár vagy? vagy mi?
"Amíg ki nem alakulnak a kiválasztó és az emésztõ szervrendszerek, addig az embereknek ún. embrionális kloákája van."
"Amíg ki nem alakulnak a kiválasztó és az emésztõ szervrendszerek, addig az embereknek ún. embrionális kloákája van."
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
És ha egy kicsit továbbgondolom, abban is lehet valami, hogy a saját fingszagom valahogy mindig elviselhetõbb másokénál...
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Aztakúrva! Ez annyira igaz, hogy most beleborzongtam!!!
Tényleg nem furcsa. AZ egész biokémiánk receptorok érzékelésén és válaszreakciókon alapszik. A legvalószínûbb, hogy az orrunk is úgy alakult ki, hogy bizonyos receptorokat elkezdtünk biokémia helyett tájékozódásra használni, és ebbõl fejlõdött ki az orr. Szóval nem az orr receptorai vannak máshol is, hanem a belélegzõ nyílásunkban amúgy is meglévõ receptorok evolúciósan elkezdtek megszaporodni, és ez lett az orrunk.
Engem néha megszokott lepni az eredmény. Néha sokkal büdösebb, mint azt elõre gondolná.
Ahogy egy íz marker molekulák alapján áll össze úgy elképzelhetõ hogy az illatok is tartalmazzák ezeket.
Ez nem furcsa, a 70-es évek óta használják a HEK-293-at ízek detektálására. Ez egy embrió veséjébõl kitenyésztett sejtvonal felhasználásával érik el. Szerte a világon (PepsiCo, Kraft Foods, Nestlé) ezt használják az új ízek kikísérletezésére.
Érdekes, mert szerintem egyet elfelejtettek említeni. Mégpedig a kloákanyílást.
Ugyanis, amint fingok egyet, arról azonnal tudom, hogy büdös lesz -e, vagy sem.
Kérem ezt is jelezni a kutatók felé, köszönöm.
Ugyanis, amint fingok egyet, arról azonnal tudom, hogy büdös lesz -e, vagy sem.
Kérem ezt is jelezni a kutatók felé, köszönöm.