94
  • csimmasz
    #94
    Nem értem a példádat nem is tudom mit akarsz ezzel.

    Mi a francnak minden családba akár egy PC is?
    Akik nem sokat foglalkoznak informatikával vagy nem állítanak elő tartalmat, minek PC?
    Ők, ha még van is nekik nem fognak ujat venni mert minek!

    Sok ismerősöm mióta tabletje van szinte be sem kapcsolta a pc ját, ezek minek vennének megint PC-t?
  • MsUser
    #93
    Sajnos mi csak a Magyar verzióját tapasztaljuk, a tablett célközönsége valóban csak szórakoztató, facebook, youtube, filmnézés, játék és sakkprogram futtatásával ki is meríti a számítógép fogalmát. És mivel tízen pár ezer forintért már vadonat új tablettát kaphat be, meg is teszi!
    A sok gyerek, nő, és mondjuk utazás közben tamagocsizónak ez megfelel, ők lényegesen nagyobb létszámban vannak "lesznek" mint a gépüket összeszerelő PC-ek!
  • Vol Jin
    #92
    Ennek kábé annyi értelme van, mint annak, hogy a fogkefék kiszorítják a wc-keféket, mert fogkeféből többet adnak el, mint wc-keféből.
    A valóság meg az, hogy a fogkefét gyakrabban cseréljük, és mindenkinek egyéni, a wc-kefe meg sokáig bírja, és az egész család egyet használ. Persze van olyan család, ahol több is van, de az a magasabb jövedelemmel rendelkezőkre jellemzőbb.
  • csimmasz
    #91
    Ez egyserű üzlet, azt kell árulni amire kereslet van!

    Ha most valaki nem a tábla vagy mobil vonalon szeretne érvényesülni hanem mondjuk asztali konfigokban annak nem növekedésre hanem csökkenő keresletre kell készülnie, erre nem lehet működő üzleti modellt építeni.

    Minnél kevesebb készülék fogy, annál drágábbak lesznek a termékek és ettől még kevésbé lesz kelendő tehát mégdrágább leszt amíg be nem áll egy egyensúly, ez azt fogja jelenteni, hogy idővel egy asztali gép leginkább csak cégeknek lesz mint munkaeszköz az otthonokban lesz helyette tablet, konzol meg okos tv.
    Esetleg valami erősebb ARM Home server.
    Szerintem otthoni felhasználásra a Windows háttérbe szorul idővel, hacsak nem ölnek iszonyatos pénzeket a csempékbe, vagy alakítják át az emberek igényeire.
  • xyl
    #90
    Akkor jó!!!!
  • Papichulo
    #89
    Ezzel az a baj, hogy úgy néz ki, mintha RÁM akarnak eröltetni azt, ami MÁSNAK jó.

    En nem erzem azt, hogy barki is valasztasi kenyszer ele akarna allitani teged. Egyhamar nem hiszem, hogy kihalna a desktop vonal. A pillanatnyi eladasi szamok viszont azt tamasztjak ala, hogy nagyon sok embernek tokeletesen megfelel a tablet es a penztarcajaval erre is szavaz. Rajuk meg neked nem kene eroltetned ami SZAMODRA jo ;)
  • xyl
    #88
    Ezzel az a baj, hogy úgy néz ki, mintha RÁM akarnak eröltetni azt, ami MÁSNAK jó.

    A linux - windows vita is ettől meddő.
    És az a baj, egyébként, hogy tényleg eröltetnek bizonyos dolgokat. Lásd pl. azt, hogy egyszerűen kivégezték a 4:3 arányú laptopokat.
  • csimmasz
    #87
    Te nem hiszem miről irogatunk.
    Neked, nekem létszükséglet az asztali gép mert valamilyen kapcsolatban vagyunk vagy irodai vagy informatikai fronton esetleg hobbi szinten a PC vel sőt az öcsém is, da a csakládból még 3-4 kivételtől eltekintve senkinek sincs igénye PC re csak egy eszközre amivel az internet adta lehetöségeket kihasználja, eddig vagy PC vagy laptopot volt kénytelen venni Windowsal, mostmár elég egy tablet, enyi.
    Az olyanok mint mi max 2-3 eszköznek vesszük mert nekükn a fő fügő eszközünk a nagy monitorral billel egérrel rendelkező PC marad.
    De példul nekem egy 8-10orás munkanap után amíg a monitor előtt gubbasztva rojtodra ültem a seggem felüdülés az ágyból fórumozgatni nem pedig még 2 órát szenvedni a PC előtt
    Ráadásul az asszony sem érzi magát hanyagolva ha vele vagyok együtt, akkor is ha ő nézi a sorozatait én meg netfüggök közben.
    Régen emiatt sok volt ahiszti most mindenki boldog, ebben mi a rossz amiért enyire kell utálnia néhány em ernek a táblákat?
  • csimmasz
    #86
    kb 10 rokonbol. ha kb 1 et tudok mondani akinek kell asztali vagy laptop, a többi arra használja mint fater, sakkozik, pokerezik, meg böngészget, néha pikáns oldalakat, is.

    Most ott tartunk hogy van egy agyra rakhato notebook asztala amin a tv előtt fekve játszogat míg muter tv zik.

    Most szerinted ez vagy egy tablet az egyszerübb?
    Arrol nem beszélve bogy egy tablethez nem kell semmit sem tudni csak anyit kell megjegyeznie melyik ikon ami az internet, a video izé amivel a fiammal beszélhetek meg a tv műsor, sakkprogram, stb.

    Sokan elfelejtik hogy a legtöbb embernek az ék egyszerűségü tablet is majdnem sok informatikából nem hogy egy windows amiről ránézésre is frászt kapnak, hogy sosem fogják megtanulni.
  • xyl
    #85
    "Desktop PC-kre a legtobb embernek igazabol sohasem volt szuksege..."
    Na jó, akkor mondom a saját igényeimet: Legyen normális billentyűzete, mert 10 ujjal gépelek vakon. A laptop billentyűzet is gyenguska, de még éppen elmegy.
    Legyen hozzá egér. A laptop tapipad _nekem_ a használhatatlanságot közelíti. Kényszerűségből ráfanyalodik az ember, de ég és föld a különbség.
    Legyen hozzá normális monitor. 4:3 arányú, ha lehet, de akkor is minimum akkora magassságú, mint egy 13 collos 4:3-as. A kép legyen éles és kontrasztos.
    Tudjak berakni CD-t, DVD-t, mert van egy jó néhány és csak azért nem fogom kidobálni, mert kiment divatból. Ja és tudja az USB-t, mert az a sláger.
    Lehet, hogy nem tartozom a "legtöbb ember" kategóriába...
  • Papichulo
    #84
    Desktop PC-kre a legtobb embernek igazabol sohasem volt szuksege, csak eddig nem volt megfelelo alternativa. Ugy tunik sokaknak a tablet jelenti ezt.
  • csimmasz
    #83
    Van annak valami értelme, hogy valaki személyes sértésnek veszi ha valaki egy logikus következtetést von le abbol, hogy a fogyatkozó PC eladások a meredeken emelkedő tablet eladásokkal karöltve arra engednek következtetni, hogy a PC mint eldődleges ingormatikai eszköz megszünik létezni az emberek nagytöbbségénél?
    A PC talán soha nem fog eltünni mert munkaeszközként nehéz kiváltani lagalábbis mamég, ha mindenhol optika lenne akkor a felhő alapu szolgáltatások képesek lennének erre is.

  • Papichulo
    #82
    A "Comtuer" typo zavarta meg... o errol valami masra asszocialt :)

    Ettol fuggetlenul mindenben egyet tudok erteni vele.
  • Papichulo
    #81
    És itt jön miért fogja az android végül kipucolni az ios-t

    Ahogy a linux is vegul kipucolta a FOSS OS-eket :)

    Hányan próbáltatok ténylegesen valami kódot írni androidra? Elképesztően nagyon könnyű.

    iOS-re es WP-re is elkepesztoen konnyu fejleszteni, maximum azt nem probaltad ;)
  • Szefmester
    #80
    Most nem tudok nem bunkón személyeskedve fogalmazni.
    De baszódj már meg és olvasd el újra azt a szájbakúrt hozzászólást!!! Kiemelnék neked egy kibaszott mondatot mert szerintem el sem olvastad!

    "Akik meg akkor használták a PC-t azok ma is használni fogják a PC-t (desktopot mielőtt a gyökerebbje belekötne hogy a tablet is Personal Comtuer)."
  • karesz6
    #79
    A legviccesebb hogy az utolsó java nevet is hamarabb fogom elfelejteni mint azt hogy com.facebook.katama. :)
  • karesz6
    #78
    1: A pc nem hal meg. tehetsz bármit mindig kelleni fog a marha nagy doboz a lehetőséggel hogy beledugd a 220 ba.
    2:Az egész át fog alakulni sok sok hálózattá, ahol a kezedbe lévő eszközök lesznek a kliensek és a mai pc lesz a szerver (talán a monitor csak azért lesz ha a geek ek el akarják kezdeni bütykölni mint ma a telókat). Ezek meg bele fognak folyni a mai internetbe. (nem http hanem ip)
    3: Az android közeledni fog az ios hez. Mind a kettő végtelenül primitív és egyszerű lesz, viszont míg az i-os zárt rendszer és drága addig az androidot bármikor letöltheti a googli honlapjáról ingyért ás úgy nyírja nyúzza bütyköli ahogy csak akarja addig az ios el ezt nem feltétlen teheti meg. (gondoljatok azokra akik nem kezdenek el ténylegesen kódolni de minden szutyokhoz hozzányúlnak a gépen amihez csak hozzáférnek. Felhúzzák a procit bántják a ram órajelét stb.

    Ahogy én elképzelem a jövőt: Elterjednek a táblák és kb eltüntetik a pc-ket mivel a userek nem 99 de 90% a egységsugarú és nemhogy az android belső működése de még az sd kártya mérete sem érdekli amíg be nem telik. A pc mint nagy doboz tele cuccal megmarad de inkább egy szerver lesz amihez inkább azok fognak nyúlkáni akik komoly gamerek és kell az atomerőmű az asztalra vagy geek ek akik elkezdik bütykölni a home szervert.


    4: És itt jön miért fogja az android végül kipucolni az ios-t: Rövid és közép távon lehet jobban jön ki az apple de hosszú távon még a nyamvadt konnektor is androidot fog futtatni míg az ios konnektort nem sokan tudják majd megengedni maguknak.

    5: Hányan próbáltatok ténylegesen valami kódot írni androidra? Elképesztően nagyon könnyű. Megérted a (java) alapokat és onnantól nagyon gyorsan tudsz haladni és tele van segítséggel. És ez veti fel a hatalmas biztonsági problémákat is. Elképesztően könnyű csinálni egy fényképet, megtudni hol vagy, kik hívnak (ki nem adott a facebook app nak hozzáférést a telefonkönyvhöz?) milyen web oldalakat nézel, mik a sűrűbben látogatott helyeid, Egyáltalán hogy mikor vagy mozgásba. Milyen wifi hálók vannak a környékeden ad abszurdum mekkora a mágneses mező körülötted vagy mekkora gyorsulásnak van kitéve a telefon. Ezeknek az adatoknak a 90% a szemét de bármelyiket képes felvenni akár pár sor kóddal amit egy hobbista is megír és képes abban a másodpercben elküldeni ahogy internetkapcsolathoz jut ( ha a user a telepítéskor egyszer az ok ra kattint).

    Én próbálgattam programokat írni mégpedig egyenesen egy android tabletre (egy asus transformerrel ami alapból billentyűzettel jön... az alattam szólóknak). Ebből származik néhány érdekes tapasztalat... én tényleg nem vagyok facebook ellenes... naponta használom minden eszközömön telepítve van stb. De próbáljatok meg felrakni egy androidos telóra (facebook appal) egy logcat nézőt. Ez egy olyan cucc ahova a programok kiírnak mindenféle dolgokat hogy épp mit csinálnak mi a bajuk stb. Nekem szó szerint le kellett kapcsolnom a tableten a fb appot mert különben annyiszor éledt fel a facebook hogy a saját kreálmányom logjait alig bírtam kikeresni. De még lekapcsoltan is(!!!!!!!!!) idegesítően sokszor jelent meg... Az egyetlen mód ha lekapcsoltam a netet... Akkor csendben maradt a fb app is. De amint visszaraktam annyi üzenetet rakott ki azonnal hogy az én programomét még a képről is letörölte.

    Tudom kicsit kiakadtam dez ez annó eléggé meglepett hogy ezek a cégek tényleg ennyire nyíltan és durván csinálnak bizonyos dolgokat. Minden nagy cég programjainál láthatod ezeket de a facebook elképesztően kirívó.
  • Papichulo
    #77
    az asztali gépem doboza nyitott, azt a winyót rakom bele, amelyiket épp akarom

    Egy ekkora profinak inkabb valami ilyesmi lenne valo :)

  • Papichulo
    #76
    Szerintem pl. levelezni is kényelmesebb fizikai billentyűzeten.

    Szubjektiv, van aki iszonyatosan gyorsan tud gepelni virtualis billentyuzeten is, kulonosen ha figyelembe vesszuk az olyan alternativ beviteli modokat, mint a swype vagy az egyre megbizhatobb diktalasi/keziras felismeresi modszerek.

    A kenyelemnek raadasul van egy masik aspektusa is, nevezetesen, hogy nem kell felkelni az agybol/sofarol, nem kell bekapcsolni a PC-t, nem kell megvarni a bootot, hanem pittyen a tablet az uj level erkezesekor es az azonnali olvasas utan, egybol lehet is valaszolni.

    Annak amugy orulok, hogy ezen specifikus terulet mellett te sem latsz megbocsathatatlan hianyossagokat a tablet reszerol, mely alkalmatlanna tenne egy atlagember szamara azt, a mindennapos otthoni felhasznalasra, gyakorlatilag a desktop gep kivaltasara.
  • xyl
    #75
    Nem az a kérdés, hogy meg tudja-e csinálni, hanem, hogy mennyire kényelmes. Szerintem pl. levelezni is kényelmesebb fizikai billentyűzeten. Édesanyám későre tanulta meg a számítógépet használni, és csak azért vett laptopot, hogy használja a Skype-ot, meg levelezzen. De elég hosszú leveleket szokott írni. Tableten szerintem rövidebbek lennének a levelei. Persze, valószínűleg ha valaki először tableten tanulja meg a dolgokat, esetleg annyira hozzászokik, mint a volt szobatársam, aki Linux alatt levelezett pine-al, Dos alatt játszott, és utána már hiába adtam neki kényelmesebb levelezőprogramot, nem akarta a használatát újratanulni.
  • halgatyó
    #74
    Én is asztali gépet használok, és rohadtul eszem ágában sincs egy ujjlenyomatokkal összezsírozott, csak szemüveggel olvasható képernyőméretű, normális billentyűzet nélküli szarra váltani.
    Van notebookom is, de nem szeretm. A touchpadot szinte gyűlölöm, a billentyűzete használhatatlan, egyetlen előnye, hogy hordozható.

    Még egy fontos különbség: az asztali gépem doboza nyitott, azt a winyót rakom bele, amelyiket épp akarom. (Nem DVD-re archiválok, erre a célra 500 Gigás winyók vannak a fiókban.
    A notebúkkal már sokkal nehezebb ezt megcsinálni, ezért nem is buherálom. És nem is használom, csak ritkán. A tablet meg egy használhatatlan fos (ezért ingyen se kéne)
  • Papichulo
    #73
    Biztos en vagyok a fantaziatlan, de hirtelen nem nagyon tudnek olyan dolgot mondani, amihez egy atlagembernek otthoni felhasznalasra egy desktopra lenne szuksege es ne tudna megcsinalni egy tablet-en. Velemenyem szerint egyre kevesebb ember fogja bekapcsolni otthon a desktop gepet a munka utan, amikor egy tablet minden szempontbol alternativat jelent es meg kenyelmesebb korulmenyeket is biztosit. Kesobb meg ha arra kerulne a sor, akkor mar desktop PC-t sem fog venni...
  • xyl
    #72
    Mint az az előző hozzászólásokból is látszik, két nagy tábor van: A "fogyasztók" és a "termelők". Az egyik csak használni akarja a gépet, nem akar érteni hozzá, csak annyira, amennyire abszulút muszáj, a másikat érdekli a dolog, készít ezt-azt, amazt, stb. A két tábornak mások az igényei. Ami a PC-t (desktop computer) illeti, a maga hagyományos módján (nagy ház, alaplap, kártyák, stb.) tényleg van egy nagy hátránya, az, hogy sok helyet foglal el az asztalon, vagy bárhol, nem hordozható, stb. A CRT - LCD monitorok közül egyértelműen győztek az LCD monitorok, pedig a kezdet kezdetén igazán sokkal jobb képe volt a CRT-nek, és talán még ma is jobb. De a hely.... - tényleg sokat számít. Szóval: A hagyományos "Desktop Computer" helyett tényleg nem árt valami más megoldás. Valami kisebb. A nettop nevű dolog bizonyos esetekben helyettesíthetné. De sajnos nincs olyan szabványos csatlakózosor, amivel egy mozdulattal monitort, egeret, billentyűzetet lehetne rá csatlakoztatni.
    Vagy lehetne mondjuk valami mikro kártyákkal bővíthető laptop, vagy ...
    Szerintem nem kellene a vékonyságot ennyire erőltetni. Ne legyen nagyobb és nehezebb egy közepes szótárnál, és ne kelljen tízféle dolgot összedrótozni ahhoz, hogy működjön.
  • cateran
    #71
    Milyen kinos, hogy a PC nem egyenlo az IBM PC alapu szamitogeppel, igy komplett baromsag amit irsz. Mar a C64 elott is leteztek PC-k (tudom, horribile dictu, de a C64 is PC volt, meg a ZX81 is, stb.) Nekem pl jatekra volt C64-em (no meg persze basichez, gepi kodu programozashoz, de komoly munkahoz? roflol) De meg ha ezeket veszem, akkor sem komoly munkakhoz hasznaltak anno, az 1. PC-ket.

    "Nem csak a programozók, meg a spéci melósok használják a DT-t, hanem bárki aki nem csak fészbukk-jútyúb-engribördsz trión kívül, másra is használja aktívan."
    Ilyen dolog peldaul a.....(hagyjuk a videovagast, editalast, 3d modellezest, stb, mert ezek batran a specialisba tartoznak. Van 1-2 geek haverom, de mar csak 1-nek van asztalija, annak is azert mert rarohadt 1 100 eves AMD es azon tolja a torrentet)

    Masik zsenialis hozzaboffentes meg az, hogy a tabletet 2-3 evente cserelni KELL..Istenem, az elso sikeresebb es hasznalhatobb tablet 3 eve jelent meg (iPad - 2010)

    Ez is zsenialis :"Az asztali pc-nek egyetlen előnyével sosem vetekedhet semmilyen mobil cucc, az pedig a kényelem (nagy monitor, normális beviteli eszközök)."
    Nem fogod elhinni..Lehet nagy monitorra, tvre, akarmire is kotni oket es normalis beviteli eszkozoket is lehet tobbsegukhoz csatolni...
    Nincs tabletem, de a nagy tobbseg maximum reklamplakaton latott egyet, azt is merfoldekrol, de azert bofogik az okossagokat.

    Dodo55@67
    "Érdekes megfogalmazás. Max mennyiségi alapon kisebbség, de egyébként meg a legmeghatározóbb réteg :)"
    A geekek a budos eletben nem voltak meghatarozok, leven az altaluk szerzett beveteltol 1-1 ceg takaritojat nem lehetne fizetni. A maganfelhasznalokbol szarmazo bevetel hihetetlenul kicsi toredeke a cegesnek es pl az alaplapi vdeokartyak szamban oda-vissza verik az osszesitett kozep es high-end kartyak szamat. Miert? Mert a nagy tobbsegnek kurvara nincs ra szuksege. Sem laptopban, sem asztaliban. Miert? Mert nem jatszanak ultra high end gfx fpsekkel, nem 3d modelleznek, nem vagnak, editalnak hd videot, nem csinalnak semmi, boduletes szamitasi kapacitast igenylo dolgot.
    Azt kijelenteni, hogy mindenki hulye, aki csak kikapcsolodasra hasznal 1 szamitogepet...well...Legalabb megmutatkozik, miert tart ott Mo., ahol tart...
  • netperformer
    #70
    Ó Istenem... már látom a tabletekkel megtömött szervertermeket, meg a tabletekkel megtöltött irodákat. Sőt... én már WC papír helyett is inkább tabletet vennék. Minek minden hónapban új csomaggal venni, amikor letöltöm androidra az ingyen papír appot, aztán ott törlöm ki a seggem ahol akarom.
  • bakvarnyu
    #69
    Ez a régi cikk jutott eszembe amikor olvastam,Afrika már alaposan el van árasztva :/
    http://www.sg.hu/cikkek/61861/ghana_az_europai_elektronikus_hulladek_celpontja
  • CrazyAchmed
    #68
    Fontos szerintem azt is számításba venni, hogy egy asztali gép nem ritkán 10+ évig kiszolgálja a használót, táblát meg 2-3 évente cserél az ember, emiatt kell a combosabb utánpótlás. Nem feltétlen a trend miatt, de mobil eszköz révén a kopással, kompakt eszköz lévén a "valami tönkremegy, újat kell venni" effektussal is számolni kell. A fenti statisztikák is ezt tükrözik, semmi egyebet.
    Az asztali pc-nek egyetlen előnyével sosem vetekedhet semmilyen mobil cucc, az pedig a kényelem (nagy monitor, normális beviteli eszközök). Persze lehet itt mindenféle dokkolóról beszélni, de akkor az én megítélésem szerint a tablet ott megszűnik tabletnek lenni, csak egy gyenge pc lesz belőle.
  • Dodo55
    #67
    "egy elenyésző kisebbség, a kockák raknak össze pc-t"

    Érdekes megfogalmazás. Max mennyiségi alapon kisebbség, de egyébként meg a legmeghatározóbb réteg :)
    Egy részük az aki előállítja azt a sok tartalmat, amitől a "többség"-nek lesz mit "ennie", a másik részük (persze átfedés is van bőven) meg a nagyteljesítményű, drága komponensekre való igényt biztosítja a piacon, nélkülük a fejlődés sehol nem lenne, az olcsó dolgok pedig drágábbak lennének.
  • csimmasz
    #66
    ja asok iPadot meg nem vasarolja senki,mi, sőt a samu tabjai is olyan szarul mennek.
    Ha benézek a MediaWorld be hegyekben állnak az 50-100 euros dzsunka tabletek mégis mindenki az iPadokat keresi.
  • Dodo55
    #65
    Akit említettem, hogy megbánta a tabletre váltást az pont az egyik legkevésbé hozzáértő és kizárólag tartalomfogyasztó ismerősöm :D
    A többiek között pedig akikről említettem, hogy ott figyel kivétel nélkül az x86 eszköz is komoly dolgokra valóban van egyetlen egy rendszergazda(hallgató), viszont akad köztük nyugdíjas gyárigazgató is :D
  • caius marius
    #64
    Végy egy Samsung 10.1 Note-ot, és írd be kézzel illetve tollal. :)
  • Athlon64
    #63
    21:01 -kor kezdtem ezt írni, tableten. Nem mondom, hogy ezen kezdenék hosszas irományokat írni, de azért egész jól lehet pötyögni rajta. 21:02

  • zola2000
    #62
    " Azt azért vegyük figyelembe, hogy
    pillanatnyilag csak ezek a 20ezer
    forintos csungejcsá tabletek terjednek
    nagyon"

    Megintcsak magyarországból indulsz ki, nyugaton a nexus7 a minimum, az ipad 3 az általános.
  • Petka
    #61
    Azt azért vegyük figyelembe, hogy pillanatnyilag csak ezek a 20ezer forintos csungejcsá tabletek terjednek nagyon, amik a legtöbb usernél elég sok bosszúságot okoznak. Van egy nálam is és tavaly december óta be se kapcsoltam. Én mint facebook nélkül élő identitás, egyszerűen nem tudom lekötni magam vele...

    Azt meg egyenesen el se tudom képzelni, hogy a munkámhoz használjam. Persze ez csak az én véleményem, de szerintem sokan vagyunk még így.
  • sanyicks
    #60
    ki kéne már nőni a kocka világból. Tényleg ennyire igazak a sztereotípiák hogy a kockáknak csak kocka barátaik és ismerőseik vannak?
  • sanyicks
    #59
    igen képzeld ez teszi ki az emberek többségét. Tudod az a lepkefint 10" nem is olyan lepkefing, ha azt nézzük, hogy 2 méter helyett néhány centiről nézzük :) Na meg a laptopok 15" aztán hú de nagy különbség ;)

    Nem a többség nem dolgozik irodai programmal, de aki igen, annak ott vannak a tabletes officok, bár a többségüknek egy jegyzettömb is elég lenne. Fórumozást és csetelést nem értem, mert az gyönyörűen megy még egy okostelefonon is... De amúgy a többség csak olvasgat és elvan, a különböző eszközökben lévő videokat képeket, pedig féjszbúkkal kezelik...
  • caius marius
    #58
    "Gratulálok... papírfüggőnek mondani az értelmi szintet.. a butaságot.. a primitívséget."
    Szemléltetni próbáltam azt, hogy nem csak agyalágyultak használhatnak tabot! Nem a papír teszi az embert, ez számomra teljesen nyilvánvaló! Nem tudom ez hogyan jött ki neked ebből.

    „Anno a nagy mindenkinek egy PC-t az asztalra korszak előtt csak annak volt gépe akinek szüksége volt rá, és aki értett hozzá. Aztán elterjedt, divat lett, és azoknak is lett desktopjuk akik max ikonokról ismerték fel a dolgaikat.. kicserélted az E betűt a rókára és bepánikolt hogy nincs internet! Ma ez a csoport megveszi a legfaszább tableteket és még csak azokat sem használják ki teljesen. Akik meg akkor használták a PC-t azok ma is használni fogják a PC-t"
    Ezzel nem is akarok vitázni, de fogadhatunk, hogy kiből van most több. Na és a cikk is erről szól.

    "A tabletek tényleg csak azoknak való akik másra sem használják csak engri bördsz, meg fészbukk, meg jútyúbos cicás videók... meg netán ratyipornót néznek esténként fülessel és elfordulva, nehogy az asszony meglássa."
    Aham... Nem gondoltam volna, hogy a nemi identitásom is ezen múlik. :)


  • Dodo55
    #57
    Ja bocs, van köztük egy aki a laptopját cserélte le egy elég komoly ASUS tabletre, de nagyon megbánta, ha jól tudom azóta váltott újra egyenesen desktop PC-re :D
  • sanyicks
    #56
    na ez a bullshit... átlagfelhasználó laptopot vesz. Másik részük egybepc-t, és egy elenyésző kisebbség, a kockák raknak össze pc-t, és azt is csak az olyan helyzetű országokban mint magyarország.
  • Dodo55
    #55
    Amúgy érdekességképp megemlíteném még, hogy az ismerőseim közűl akiknek van tabletje, azok szimplán okostelefon helyett használják (wc-n netezni, fényképezni, random helyeken játszani) és kivétel nélkül rendelkeznek desktop PC-vel vagy nagyteljesítményű laptoppal amin a komolyabb feladatokat végzik :)