21
  • BrockSamson
    #21
    Szerintem a mobil jatekpiacnak is az akkmuluatorok generaciovaltasara van szuksege. Kezzel foghato, megvasarolhato fejlodesre, nem csak tavoli elkepzelesre meg brit tudosokra. Vagy birjanak sokkalta tobbet, vagy percek alatt fel lehessen tolteni oket.

    Bar nekem valahogy casual jatekokon tul a tapicskolos iranyitas soha nem volt a szivem csucske, pedig rengeteget hasznalok okostelefont/tabletet.
  • narumon
    #20
    Mondjuk ez az előnye az applenek. Ott nagyjából fix a hardver nem kell ezerfélére paraméterezni, meg is lehet nézni a csúcsjátékokat hogy néznek ki.
  • narumon
    #19
    "Telót akarok váltani de amit ez a kis dög tud azt még a többin mindig nem lehet :( csak ezért várok."

    Melyik részét nem lehet? Mert amit itt írtál azt tudja az android is meg az iOS is.
  • unrealnoise
    #18
    Ennyi. :) PS3-at, PS4-et a tartalom miatt veszi az ember, okostelóknál egyébként is nagy lenne az optimalizálatlansági arány, ezer féle telefon, ezer féle hardverrel. Egy PS3-ból meg 4-ből meg fixen ki lehet sajtolni a maximumot. Szóval a kevesebb néha több.
  • MsUser
    #17
    Majd hozzá szokunk hogy a bőrünk alatt a chip többet tud mint a PS3!
    Fejlődjön csak, van sok terület amit tovább fejleszthetnek a mobilpiacnak köszönhetően.
  • Segal
    #16
    Ugye itt megint van elmélet meg gyakorlat.
    Ha számítási kapacitást nézünk akkor kb 4 év múlva elérhetik ezt a számítási teljesítményt de míg a konzolokból az utolsó megahertz-et is ki fogják tudni sajtolni a gyártók addig android fronton úgy lesz megírva a játék hogy egy középkategóriáson is elfusson. Persze már ma is beazonosítja az áruház a telefonod és aszerint tőlt le rá grafikai fájlokat de ez közelébe sincs a maximális kihasználtságnak csak szebb lesz egy felsőkategóriáson mint egy középkategóriáson. A játékfejlesztő nyilván csak akkor vállalná be hogy ejti a középkategóriát vagy legalábbis csúnyán háttérbe szorítja hogyha megfelelő támogatást kapna ezért az nvidiától (mint pl konzoloknál is hogy csak arra jelenjen meg) de erre viszont nagyon nem áldoz az nvidia szóval én inkább úgy fogalmaznék hogy most olyan mint egy jó kártyajátékos ha sz*rok a lapjai akkor blöfföl.
    Nyilván ha megnyerte volna legalább az egyik konzolt akkor teljesen más lenne a véleménye így viszont hosszú távon nem valami fényes a jövőjük mert a "puszipajtásuk" (intel) is jön ám a mobilpiacra és már a mostani Soc-a is a tegra3 és 4 közé tehető tudásba tehát még kb 2 év és simán lehagyja őket. Akkor már csak a HPC piac marad meg nekik.
  • Armagedown
    #15
    nem hinném hogy ezek a kvarcjátékok egy kicsit is meg tudják közelíteni a konzolokat, főleg hogy az api miatt nem tudják majd belőle kihozni 100%ban amit tudnak
  • NEXUS6
    #14
    Ezt nagyjából pl a Samu Galaxy-k is tudják. A gondom inkább az, hogy van egy telód, 720p, vagy 1080p kijelzős, hiába kötöd rá a tv-re, moncsira ugyan olyan lóbaxó ikonokat fog megjeleníteni, mint ami a kijelzőn még kényelmes, a tv-n meg kiveri a szemed. Pedig tableten ua Android más felülettel jelenik meg, sőt a telót is át tudod tabletes megjelenítésre állítani, csak pl a Samu saját UI-ja ettől kifagy. yakorlatilag tehát le van tiltva ez a lehetőség. Lehet barkácsolni, valami alteros launcherrel, de egyre kevesebb türelmem van az ilyenhez, mert általános használhatóságot egyik sem ad.

    Játék az más. De ha a tv-re kötöm, akkor gyak egy kis konzolnak használom, az az marhára nem mobil.
    Szal igen van előnye az okostelónak, de ez a terület még marhára nincs kiforva, azt hinné az ember, hogy ennyi idő alatt azért tovább jutunk az ilyennel.
  • laziga5
    #13
    Megjegyzendő azonban, hogy a felhasználók nagy része egészen másként viszonyul hordozható eszközeihez, az egyes játékokkal például inkább perceket, mintsem órákat tölt el azon (ellenkező esetben valószínűleg le is törnének ujjaink)?????

    Nekem még mindig symbianos telóm van de:
    1., simán összedugom tv-vel és a teló csak gamepad nem is akár milyen.(kormány van két karom amit rátapasztok és már van is analóg kar)
    2., Egér és billentyűzet vezeték nélkül és internetezek, youtubezok, filmet nézek, stb.
    3., 10%-ban van a benne rejlő lehetőségek kiaknázva erősebb hardver mellet Még egy csomó mindent lehetne.

    Telót akarok váltani de amit ez a kis dög tud azt még a többin mindig nem lehet :( csak ezért várok.
  • Segal
    #12
    Na ami egész biztosan kijelenthető az az hogy az intel nem fogja megvenni. Már így is akkora előnyük van AMD-vel szembe hogyha megvenné és a gpu-ja is erőssé válna az APU-ba akkor garantáltan kicsinálnák az AMD-t utánna meg az EU az intel-t. Nekik ez a jelenlegi helyzet a tökéletes mert méregdrágán árulhatják a termékeiket nagyobb a haszon és a rivális is életbentartható.
  • Komolytalan
    #11
    Nem a samu veszi meg az nvidiát, hanem az intel... Előtte persze próbálják picit feltornászni a részvény árat ilyen csili-vili diagramokkal, hogy ne látszódjon, hogy a király meztelen. Mobil területen - ahogy írtad - csak a futottak még kategóriában van, GPU-ban az AMD cuccai sokkal jobb ár/teljesítményűek, x86-os APU-ja ugyebár nincs - valójában az egész cég annyit ér, hogy ha az intelnek nem jön be az új sorozatú integrált GPU, akkor megveszik az nvidiát kilóra, oszt jónapot.
  • a_n_d_r_e_w
    #10
    1) Remelem tudod, hogy azon a piacon, annyi termekkel a 10 millios eladas inkabb szanalmas mint dicserendo. Foleg annak fenyeben, hogy az Exynos ami lenyegeben mindossze ket telefonban van jelen a Samsung kb 5x annyi eladassal buszkelkedhet, a qualcommrol nem beszelve, ami meg nagysagrendekkel nagyobb ennel.

    2) A konzolt nevezed filleresnek, mikor elmondasod szerint a tegra3 eladasok felet egy rendkivul nyomott aru tablet adja. Jelenleg a 3 vezeto konzolbol 250 milliot adtak el, ilyen 10 millios eladasokkal ez az nVidianak 25 evebe telne, de igazad van, nemkell, pfuj, apropenz.

    3) Lehet az nVidia ebbol el, de pl a qualcomm 2012-es bevetele kb 3x annyi, mint az egesz nVidia piaci erteke, a Samsung feleves profitjabol meg tudna venni az egesz ceget.

    Szoval csak arra probalok ravilagitani, hogy ami szerinted sikertortenet, az csak egy ugyesen kozmetikazott vergodes, szvsz
  • fade2black
    #9
    "1. Az akksi max pár órát bírja, alapvetően a képernyő miatt azzal meg nem tud mit kezdeni az Nvidia, meg a ZÁEMDÉ."

    note2 5.5"es nem kicsi kijelző. 8-9hig bírja folyamatos képernyőhasználat mellett.

    "Mobil eszközökbe nagyteljesítményű procit pakolni olyan, mint a 8 hengeres Trabant."

    99% nem így gondolja. Igény van rá. Mert lassan fut a chrome/játék/cad és persze hdban lett letöltve a film és mi az, hogy szaggat.
  • NEXUS6
    #8
    Azon kívül, hogy valaki demózgasson sok értelme nincs ezeknek a kézierőműveknek.
    (Nekem is olyasmi van, úgy hogy tudom miről beszélek).

    1. Az akksi max pár órát bírja, alapvetően a képernyő miatt azzal meg nem tud mit kezdeni az Nvidia, meg a ZÁEMDÉ.
    2. A szemed, meg a kezed szintén csak pár óráig bírja. Kicsi a képernyő xar az irányítás.

    Mobil eszközökbe nagyteljesítményű procit pakolni olyan, mint a 8 hengeres Trabant. A tuning újságokban jó murinak tűnik, a való életben pedig használhatatlan.
    Szerintem
  • zola2000
    #7
    Mindháromba, elvileg az új boxba is amd lesz, nem csak a wiiu-ps4be.
  • lmisi
    #6
    Tegra: tízmillió feletti eladások. Nexus7 pl 4-5 milliós eladások eddig. Zsíros nyrőben van tegra platformmal az NVIDIa persze hogy nem kell neki a konzol fillér.

    Eszközök teg3 pl:Asus Transformer Pad TF300T, Microsoft Surface, Nexus 7,[25] Sony Xperia Tablet S, Acer Iconia Tab A210, WEXLER.TAB 7t, Lenovo IdeaTab A2109, Toshiba AT300 (Excite 10)[26], Asus Eee Pad Transformer Prime,[28] IdeaTab K2 / LePad K2,[29] Acer Iconia Tab A510, Acer Iconia Tab A700, LG Optimus 4X HD, HTC One X, ZTE Era, ZTE PF 100, ZTE T98, Toshiba AT270, Asus VivoTab RT, Fuhu Inc. nabi 2 Tablet,[30] Tesla Model S, Kungfu K3,[31] Goophone I5, Olivetti Olipad 3,[32] Microsoft Surface,[33] Lenovo IdeaPad Yoga 11

    Oprendszer: Android
    Fejlesztői rendszer Android SDK illetve NDK.
    Konkrétan jelenleg ebből élnek és nem is rosszul.

    Esetleg nézd meg a wikipédia idevágó fejezeteit és az Nvidi aktuális pénzügyi jelentését butaságok helyett pl: "Es nem hasznaljak eleg helyen" lásd eszközök részt. Barátságtalan mobil szegmens ide vagy oda döl onnét a lóvé feléjük.
  • kvp
    #5
    A PS3-at rugdosni nem nagy feladat. A kozponti processzora gyenge, a videokartyaja gyenge, ami meg gyors benne (a seged processzorok), azok csak par kilobyte ram-ot latnak, de a memoriakezelo annyira gyenge lett, hogy csak a fo processzort tudja eleg gyorsan ellatni adattal, tehat a rendszer valamelyik resze tobbnyire var valamire, aztan jo gyorsan kiszamolja amit kell es megint var. Ennel meg egy sima 2 magos core 2-es proci is jobb egy ma mar low end videokartyaval.

    Egyebkent a tegra tenyleg gyorsabb, csak program nincs ra. Meg rendes fejlesztoi eszkoz. Es nem hasznaljak eleg helyen, hogy ebbol eljen meg az nvidia. Ezzel szemben az amd ha csak konzol alkatreszeket gyart, mar abbol fenn tud maradni a kovetkezo par evben, ugyanis kicsi, de husszu tavu es biztos hasznot jelentenek a konzolok. A mobil szegmens ennel valamivel keplekenyebb es tobb konukrens van benne mint barat.
  • Victor1103
    #4
    addig amig olyan játékok jönnek rá mint a last of us vagy a beyond two souls én speciel ott szarom le mi elavult benne és mi nem
  • JaSoN HuNTeR #3
    PS3 lehet hogy gyors de a GPUja mai szemmel egy sz*r.
  • shaddam
    #2
    Magyarul: Brühühü az amd gyárt mindkét nextgenbe mindent, de ne féljetek a tegrás angry birds úgyis jobb.
  • Komolytalan
    #1
    Az nvidia mindig és értett ahhoz, hogy vicces diagramokat kreáljon.