21
  • Macropus Rufus
    #21
    a NATO-nak mi is tagjai vagyunk, tehát ez vonatkozik ránk is. Akik meg szóba jöhetnek mint potenciális ellenfelek azok meg nem NATO tagok. Innentől kezdve ez engem annyira nem érdekel, hogy ki kit lő le és miért.

    Vannak országok ahhol pusztán azért válok célpontá mert keresztény vagyok. Ez mitől jobb?

    Gondolom az, hogy ezt a lépést meghozták valahol párhuzamban van az eltérített drónokkal...
  • endgamer
    #20
    A naivaknak és a a mélyen alvóknak:

    Az Új Világrend üzenete - A kapujában vagyunk, így itt az idő megismerkedni vele
  • sanyicks
    #19
    nem öldöklés lesz, csak úgy ahogy eddig "baleset" érte a USrael ellenségeit, most már legalább nem kell balesetnek látszania :)
    Nem fognak persze randomban öldökölni, csak azt ölik meg akinek nem tetszik a pofája/ másként gondolkozik :)
  • duke
    #18
    "De ha ez nem lenne eleg, akkor ugy is talalnak barmilyen indokot az illeto elhallgatasara, akar megnem engedett eszkozokkel is."

    Aki nem eszik eleg hamburgert, nem iszik eleg kolat, vagy nem likeolja a legujabb ajfont, az mar gyanus lesz. Aki nem bizonyitja mindennap, a fosbukra feltoltott kiscicas kepekkel, hogy O mar egy total agymosott konzumidiota, az listara kerul, es mar csak egy lepesre van attol, hogy hekkernek minositsek.
    Utanna pedig jonnek a dronok.
  • teddybear
    #17
    Nemigen félnek, mert még nincs mitől. Viszont ez megint egy újabb lehetőség, a hülyeségeik világgá kürtölésére, és persze adhatnak a gyűlölt Amerikának is egy kokit.... Még ha Amerika ezt észre sem veszi, akkor is...

    Úgy hülyeség az egész ahogy kiömlött belőlük. Egy komolyabb hekkert nem lehet csak úgy elkapni, egyrészt mert a fizikai helyének felderítése sem könnyű, mert ellenintézkedéseket tesz, másrészt ahhoz a közelben kell lenni egy kommandós egységnek is a konkrét mészárláshoz. Ami megint pénzügyi problémákat
    Ez viszont meglehetősen bonyolult, mert a helyi hatóságok nem nézik jó szemmel a külföldiek által végzett mészárlásokat. Kínában sem igazán lehet amerikai ügynököknek egy jó kis mészárlást összehozni, mert ha kiderül, és ki fog, mert a kínaiak mindent meg fognak tenni, az sokkal többet árt az USA-nak, mint egy-két szaros hekker.

    Ami pedig a különböző egyéb indokú mészárlásokat illeti, azokhoz nem kell ez az indok. Elvégzik azt enélkül is, mint ahogy eddig.
  • liberty2
    #16
    Inkább te vagy túl pesszimista szerintem. Nem fognak neki állni öldökölni. Nyugodjatok csak meg
  • Ellaberin
    #15
    Naiv vagy :D
    Itt nyíltan deklarálták azt, hogy bárkit, bármikor, bárhol kinyírhatnak. Ne felejtsük el, hogy egy okos-telefonról bárki képes "hekkelni". Ezzel bármilyen likvidálást, gyilkosságot el lehet takarni.
    De ez eddig is így volt kb, csak most kreáltak hozzá egy "dokumentumot" is, hogy legyen mire mutogatni. Azaz "a szabály az szabály" .
    Az ártatlanok meg kit érdekelnek ....
  • liberty2
    #14
    Nem jól láttok egy-két dolgot.
    Először is: Nem a hadsereget küldik oda, egyik állam se, ha cyber támadás áldozatai lettek, hanem a titkosszolgálat megy felderíteni az ügyet.
    Kettő: Először megfigyelik a célpontot aki a gyanúsított és a legkisebb botlása esetén ( pl letölt egy filmet akár ) akkor jön a következmény ami lehet: besorozás, elfogás és büntetés vagy ahogy írják is, a helyben történő likvidálás. Ez utóbbi persze csak olyan esetekben lehet elképzelhető ha pl az akciójával megölt közvetlen vagy közvetetten X embert vagy XY fontos személyt.

    Ezzel próbálják megkerülni, hogy ártatlanokat öljenek le, ha pl az ő gépükön keresztül támadott a hekker.
  • Flexcsi
    #13
     



    És így hatalmazták fel a SKYNET-et az emberiség kiírtására. :D


     
  • Komolytalan
    #12
    "Miért, félsz?"
    Mivel azt bizonyítani hogy az illető hacker volt gondolom nem kell a katonának (azt hittem, mert ott volt nála a laptop). Így gyakorlatilag ratifikálták a háborús bűnöket. Többé nem kell aggódnia egy amerikai katonának se, ha civileket gyilkol (hisz pl. a gyerek is érthet a számítógéphez, és meghackelheti a pentagont).
  • Tetsuo
    #11
    Valószínuleg ehhez hasonló esetek ellen hozták a torvényt, persze torvény nélkul is elkapnak bárkit, csak az macerásabb. Még meg is kínozzák, ha kell.
  • mcganyol
    #10
    Pl. '56ban nálunk sem nézték ki lőtt ki az ablakon, tankkal szét* az egész házat.
    Most se sokat fognak keresgélni hogy ki "hekkelt", kinyirnak mindenkit a környéken.
    Hogy a NATO (ami nem egyenlő usa, csak az usa fikázóknak mondom) ugyanezt a doktrinát követi az jó vagy sem, mindenki eldöntheti maga.
  • Dj Faustus #9
    "A partizánok irreguláris katonai alakulat tagjai, akik egy adott területen a fennálló diktatórikus hatalom vagy a megszálló idegen hadsereg ellen harcolnak."
    Forrás: Wikipédia - Partizán

    Az a civil (feketekalapos) hacker, aki katonai intézmények elleni DDoS- és kártevőkkel végrehajtott támadást intéz, megfelel a "megszálló idegen hadsereg ellen harcoló" partizánnak/gerillának/terroristának/szabadságharcosnak.
    És egy háborúban a partizánokat/gerillákat/terroristákat/szabadságharcosokat nem szokták kesztyűs kézzel símogatni. Sajnos ez a háború mellékhatása.
  • kvp
    #8
    Ez altalaban ugy megy, hogy robotrepulogeprol veletlenszeruen felrobbantanak nehany hazat es ha nem talanak a romok kozott fegyvert csak szamitogep darabokat, akkor egy ellenseges hacker volt. Egyebkent a hivatalos amerikai iranyelv szerint barmikor barkit lelohetnek ha feltetelezheto, hogy amerika ellensege. Ez meg akkor is igaz, ha az illeto valojaban nem az vagy szimplan melle lottek. Mindenesetre a jelenlegi megkozelites csak noveli az ellensegek szamat.
  • lordmorden
    #7
    jó móka lesz. a végén a torrenteseket is leöldösik emrt nem fizettek... lehet, hogy holnap beírod a blogodba, hogy nems zereted az államot, emrt kihasznál, megeszi az életedet és elhurcolnak érte mintegy valódi bűnözőt... szólásszabadság? minek az...
    hekkerek amíg csak hitelkártyákkal emg banki tranzakciókkal gányolnak nem túl gázok, emrt úgyis azktól vesznek el akiknek rohadt sok van, vagyis akik más hátán másztak fel.
    de ha katonáskodnak akkor végülis egyértelmű.
    de a megítélés viszont nincs leírva, vagyis rád fogják, hogy katonai hekker vagy és lelőnke mint egy veszett rókát a részeg vadászok...
  • Szefmester
    #6
    És ha a hekker valaki más gépén át csinálta amit csinált? Vagy még inkább másOK gépeIN át? Akkor tömegmészárlást lehet tartani egy hekkerke miatt?
  • gyuri375
    #5
    A katonai hacker lelöhetö?
  • Jakuza1
    #4
    Meg a katonakerulok, szokevenyek,terroristak,kemek, a koncepcios perekben mas nezeteket vallok.
    De ha ez nem lenne eleg, akkor ugy is talalnak barmilyen indokot az illeto elhallgatasara, akar megnem engedett eszkozokkel is.
  • Amergin
    #3
    A USrael szerint mindenki potenciális tenorista, amíg ennek az ellentettjét be nem bizonyítja, mondjuk azzal, hogy kinyal pár szaftos cionista segget
  • teddybear
    #2
    A lőszer pénzbe kerül, a katonák ideje is. fölöslegesen nem szokás pazarolni, de akit már lelőttek annak úgyis mindegy.

    Miért, félsz?
  • duke
    #1
    "NATO: lelőhetők a háborúban a civil hackerek"

    Magyaran, barki, barmikor, barhol, megolheto. Eleg csak utolag annyit mondani, hekker volt.